Racing Genk verliest spektakelmatch met 3-4 van KV Oostende

  1. 39' - Verv. Brecht Capon door Théo Ndicka Matam
  2. 32' - Doelpunt - Marko Kvasina (2 - 1)
  3. 31' - Geel - Jack Hendry
  4. 30' - Doelpunt - Theo Bongonda (2 - 0)
  5. 20' - Doelpunt - Bryan Heynen (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Indy Boonen door Nick Batzner
  2. 86' - Verv. Marko Kvasina door Anton Tanghe
  3. 81' - Verv. Ángelo Preciado door Daniel Muñoz
  4. 81' - Verv. Patrik Hrošovský door Kristian Thorstvedt
  5. 79' - Doelpunt - Frederik Jäkel (3 - 4)
  6. 62' - Doelpunt - Thierry Ambrose (3 - 3)
  7. 61' - Verv. Makhtar Gueye door Thierry Ambrose
  8. 60' - Doelpunt - Theo Bongonda (3 - 2)
  9. 49' - Doelpunt - Makhtar Gueye (2 - 2)

  Genk en Oostende maakten er een waar doelpuntenfestijn van in de Luminus Arena. Zelfs zonder topschutter Paul Onuachu, niet klaar zo luidde het, legde Genk er drie in het mandje. Maar de thuisploeg verdedigde te slap en gaf een dubbele voorsprong nog uit handen. Oostende pakt zo zijn eerste punten van het seizoen, Genk blijft achter met 1 op 6.

  Genk - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een halfuur stond KVO al 2-0 in het krijt en leek het rijp voor de slachtbank. Zonder de gelukkige aansluitingstreffer van Kvasina was er misschien een afstraffing in de maak.

  • Man van de match: Mike Trésor Ndayishimiye, zonder enige twijfel. Zijn twee assists doen zijn geweldige wedstrijd zelfs tekort. De nieuwkomer was de exponent van de flitsende Genkse voorhoede.

  • Opvallend: KV Oostende wint voor het eerst op het hoogste niveau in Genk en daar wachtte het al zo'n 25 jaar op. En deze zege zal de Oostendse fans nog lang bijblijven.

  Bekijk de goals uit Racing Genk - Oostende (3-4):

  Genkse blitzstart overspoelt de Oostendse gegenpressing

  Na puntenverlies op de eerste speeldag wilden Genk en KV Oostende maar al te graag tonen wat ze in hun mars hadden. Dat deden ze met nagenoeg dezelfde elftallen als vorige week. Enkel Paul Onuachu en Arthur Théate blonken uit in afwezigheid, al zou dat meer met transferitis te maken hebben dan met een blessure.


  Niet dat hun ploegmaats dat aan hun hart lieten komen, want de eerste helft begon meteen aan een hels tempo. Vooral Genk liet de bezoekende verdediging puffen en blazen, al liep het aanvankelijk mis bij de beslissende pass. Toch viel die na amper 20 minuten wel goed toen Bryan Heynen de voorzet van Tresor ongehinderd tegen de netten kopte.


  Genk rustte niet op z’n lauweren en stormde onverstoord door. Hendry had zijn handen meer dan vol met een energieke Dessers, maar op het halfuur kon ook de Schot even niet meer volgen. Dessers bediende de vrijstaande Bongonda, die de thuisploeg verdiend op 2-0 zette. Het leek het begin te zijn van een pijnlijke avond voor de bezoekers uit Oostende.


  Meteen na de 2-0 viel er ook een derde doelpunt, maar dat viel verrassend genoeg aan de overkant. Met meer geluk dan kunde kreeg Capon de bal tot bij Kvasina, die zijn voet maar tegen de bal hoefde te zetten om er 2-1 van te maken. Het schouderklopje dat KVO dringend nodig had, maar veel verder dan halve kansen van Gueye kwamen de bezoekers niet meer.

  Drie Oostendse hoekschoppen doen de wedstrijd kantelen

  KVO-coach Blessin moest zijn troepen ongetwijfeld wakker schudden en daar slaagde hij overduidelijk in. Na nog geen vijf minuten voetballen in de tweede helft kopte Kvasina een Oostende hoekschop door tot bij spitsbroeder Gueye, die de 2-2 niet liet liggen. Alles te herdoen voor een ongelukkig Genk, dat de gashendel weer moest opendraaien.


  Ook dat rendeerde meteen, want de Genkse voorhoede draaide al snel weer op volle toeren. Uitblinker Tresor zag een prachtige panna en een sluwe sleepbeweging niet beloond, maar als aanvoerder lukte het wel. Zijn hoekschop belandde zowaar op het hoofd van Bongonda, die Genk op het uur verdiend weer op voorsprong bracht.


  Wie dacht dat Genk tegen dan zijn lesje geleerd had, kwam bedrogen uit, want opnieuw liep het na amper twee minuten weer mis. KVO-debutant Ambrose stond nog maar net op het veld, maar dat weerhield ook hem er niet van om Genk vanop de hoekschop af te straffen. Tot overmaat van ramp werd het ook nog eens 3-4 toen Jäkel een schampschot van Rocha in doel wist te verlengen.


  Dat maakte de dubbele missers van Bongonda en Dessers daar net voor des te pijnlijker, zeker omdat Genk de hele wedstrijd veruit de gevaarlijkste ploeg was geweest. KV Oostende liet het niet aan het hart komen en boekt zo een deugddoende zege na de pijnlijke 0-3-nederlaag tegen Charleroi. Bij Genk hadden ze dan weer gehoopt op een iets fijnere generale repetitie voor het CL-duel tegen Sjachtar Donjetsk.

  Van den Brom: "Een ploeg als Sjachtar is dodelijk op deze momenten"

  John van den Brom (coach Genk): “Als je speelt zoals wij vanavond speelden, is het ongelooflijk dat je niet gewonnen hebt. Je scoort drie keer in een thuiswedstrijd, maar krijgt er ook vier tegen op stilstaande fases. Dat is een probleem bij ons en daar wil ik ook niet van weglopen, maar als je ziet hoe makkelijk onze jongens elkaar vinden en hoeveel kansen we creëren, is dat toch een gevoel dat overheerst. Voetballend en fysiek zijn we in elk geval klaar voor Sjachtar, al zijn zij ook een team dat dodelijk kan zijn op dit soort momenten.”


  Alexander Blessin (coach KV Oostende): “Ik kijk altijd naar het aantal tegendoelpunten. Vorig jaar was ik dan ook trots dat we in dat opzicht het derde of vierde beste team waren. Nu hebben we na twee speeldagen al zes tegendoelpunten, al zal ik daar vandaag misschien wat minder naar kijken. Voor iemand als Zech Medley is dit ook een nieuw systeem, maar met hard werk komen we er wel. Dat hebben we vorig jaar ook getoond.”

  Theate trekt naar Bologna en neemt voor de match tegen Genk afscheid van Blessin:

  Technische hoogstandjes bij Genk: Panna's, Zidane-beweging en rabona:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Genk mist zijn generale repetitie voor Sjachtar! Na een bij wijlen overrompelende wedstrijd van Genk is het toch KV Oostende dat de volle buit pakt! Genk scoorde 3 keer en miste nog meer kansen, maar de bezoekers waren dodelijk efficiënt vanavond. .
  3. Vijf minuten extra. Kan Genk nog minstens een keer scoren? . tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 90. Genk wil een strafschop! Tresor pakt weer uit met een knappe dribbel en dito voorzet; Muñoz met de borstcontrole en het schot, maar het block zou volgens de thuisploeg met de hand geweest zijn. .
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Nick Batzner erin, Indy Boonen eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Anton Tanghe erin, Marko Kvasina eruit
  7. tweede helft, minuut 83. Bongonda opportunistisch. Vanop een meter of 25 wil Bongonda de wedstrijd weer openbreken met een pegel, maar zijn schot zoeft zuim een meter over het doel van Hubert. .
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KRC Genk, Daniel Muñoz erin, Ángelo Preciado eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KRC Genk, Kristian Thorstvedt erin, Patrik Hrošovský eruit
  10. tweede helft, minuut 80.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Frederik Jäkel van KV Oostende. 3, 4.
  12. tweede helft, minuut 79. KV Oostende zowaar op voorsprong! Wanneer Genk een hoekschop niet meteen wegkrijgt, mist Rocha zijn schot vanuit de tweede lijn helemaal. Dat is geen ramp, want Jäkel verlengt die afzwaaier met het hoofd in doel! .
  13. tweede helft, minuut 77. Boonen aan het kanon! Na slordig uitvoetballen van Genk kan Indy Boonen met de bal aan de haal gaan en ook bijna profiteren. De wilde tackle wordt nog net ontweken en ook het schot is niet onaardig, maar gaat net naast. .
  14. tweede helft, minuut 75. Bongonda, de kopper. Bongonda komt twee keer goed opduiken aan de eerste paal. Eerst kopt Hendry de bal nog net voor z'n neus weg, in de herneming ziet hij zijn kopbal voorlangs gaan. .
  15. Dessers kopt te centraal! Dessers zet zich mooi tussen Jäkel en Hendry en dat is ook waar de voorzet vanop rechts terechtkomt. De 4-3 staat bijna op het bord, maar dan kopt Dessers recht op Hubert! . tweede helft, minuut 73.
  16. tweede helft, minuut 71. Fashion over function. Bongonda wil Ito op rechts de diepte insturen met een rabona. Even lijkt dat ook te lukken, maar de bal draait net weg van de Japanner. .
  17. tweede helft, minuut 69. Dessers trapt centimeters naast! Tresor is een geweldige aanwinst voor Genk. Een nieuwe panna, een tackle ontweken en een verschroeiende voorzet richting Dessers. Die kan nog net op tijd zijn voet tegen de bal zetten, maar zijn poging gaat maar net voorlangs! .
  18. Ook D'Haese geblesseerd? In het duel met Tresor lijkt D'Haese zich aan de knie te blesseren. Het zou goed kunnen dat we ook hem niet meer terugzien vandaag. . tweede helft, minuut 68.