AA Gent gooit dubbele bonus te grabbel tegen Beerschot en blijft gefrustreerd achter

 1. 19' - Doelpunt - Gianni Bruno (1 - 0)
 1. 90+2' - Verv. Raphael Holzhauser door Tom Pietermaat
 2. 85' - Verv. Abdoulie Sanyang door Réda Halaïma
 3. 84' - Verv. Alessio Castro-Montes door Yonas Malede
 4. 83' - Verv. Bruno Godeau door Joseph Okumu
 5. 83' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Sven Kums
 6. 82' - Verv. Julien De Sart door Adewale Oladoye
 7. 80' - Geel - Alessio Castro-Montes
 8. 77' - Doelpunt - Marius Noubissi (2 - 2)
 9. 73' - Doelpunt - Abdoulie Sanyang (2 - 1)
 10. 70' - Verv. Musashi Suzuki door Marius Noubissi
 11. 61' - Verv. Gianni Bruno door Vakoun Issouf Bayo
 12. 47' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (2 - 0)
19'goalGianni Bruno1 - 0
47'goalTarik Tissoudali2 - 0
73'goalAbdoulie Sanyang2 - 1
77'goalMarius Noubissi2 - 2

AA Gent heeft een teleurstellende week met een nieuwe opdoffer afgesloten. Na de nederlagen tegen STVV en in Europa kwam het tegen Beerschot niet verder dan een 2-2-gelijkspel. De thuisploeg zat nochtans op rozen, maar liet de voorsprong nog uit handen glippen. 

AA Gent - Beerschot in een notendop:

 • Sleutelmoment: Na de 2-1 van Sanyang sluipt er angst in de rangen bij AA Gent. Beerschot ruikt bloed en gooit er meteen een tweede goal achteraan, Noubissi scoort de gelijkmaker.

 • Man van de match: Jan Van den Bergh was tegen zijn ex-club een toonbeeld van strijdlust en mentaliteit. Tot in de slotminuut trok de onvermoeibare verdediger mee ten aanval.

 • Opvallend: De seizoensstart van AA Gent dreigt net als vorig jaar in het water te vallen. Na de nederlagen tegen STVV en Valerenga is dit opnieuw een pijnlijke avond voor Gent.

Bekijk de goals uit AA Gent - Beerschot (2-2):

Castro-Montes opent de score voor Gent

Beide ploegen begonnen na het verlies op de eerste speeldag met de nodige druk aan de wedstrijd. Dat leverde een gelijkopgaand eerste kwartier op, met aanvallende impulsen en kansjes aan beide kanten.

 

Na twintig evenwichtige minuten trok AA het laken naar zich toe, met dank aan Hjulsager. De Deen zette de actie op aan de linkerkant en vond Castro-Montes voor doel, die Vanhamel het nakijken gaf met een schot in één tijd. De bal week onderweg nog af op Bruno.

 

De goal was het startsein voor een periode van Gents overwicht. Tissoudali kwam al snel dicht bij de 2-0, maar knikte de bal tegen de paal. Ook Castro-Montes, Bruno en opnieuw Tissoudali lieten na om de score te verdubbelen: 1-0 bij de rust.

Beerschot poetst dubbele achterstand nog weg

De tweede helft kon niet beter beginnen voor AA Gent. Tissoudali dolde met ex-ploegmaat Frans en prikte de 2-0 netjes voorbij een kansloze Vanhamel.

 

Opdracht volbracht voor Gent? Neen, want Beerschot toonde zich weerbaar en ging meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. Suzuki en Coulibaly stuitten nog op Bolat, maar een kwartier voor tijd was het wel raak: Sanyang maakte er na een knappe individuele actie 2-1 van.

 

Gent was amper bekomen of het kreeg al een tweede draai om de oren. Holzhauser zette Noubissi alleen voor Bolat en de invaller miste niet. Pijnlijk voor AA Gent, dat in de slotfase niet meer in staat bleek om nieuw puntenverlies af te wenden. Eindstand 2-2, een gewonnen punt voor Beerschot, twee verloren punten voor Gent.

Vanhaezebrouck grijpt stevig in: hij brengt maar liefst vier nieuwe spelers tussen de lijnen:

Hein Vanhaezebrouck: "Een les voor de toekomst"

 • Hein Vanhaezebrouck (AA Gent): "In het voetbal is het nooit gedaan voor het laatste fluitsignaal. Maar als je na 65 minuten de match ziet,
  ben je aan het spelen tegen een tegenstander die het opgegeven heeft. En dan moet je het gewoon op een mature manier uitspelen, zonder balverlies te lijden. Maar dat hebben we veel te veel gedaan in de tweede helft. Daar moeten we slimmer in zijn. Als we daar een les uit kunnen trekken, dan is het nuttig geweest."

  "We hebben geen wereldmatch gespeeld, maar wel een heel goede match. We hebben gecontroleerd en hebben geprikt op bepaalde momenten. We hebben wel te weinig gescoord. Aan de rust moest het al 2-0 of zelfs 3-0 staan. Maar het is niet zo. We hebben ook een groep met veel nieuwe jongens, maar ook met een aantal anciens, waarvan je verwacht dat we dit beter uitvoeren. Laat dit een les zijn voor de toekomst."

 • Peter Maes (Beerschot): "We gaan hier weg met een gelijkspel, maar wel met een goed gevoel. We waren de hele eerste helft dreigend en hebben een open wedstrijd gecreëerd. Na dat snelle tweede doelpunt na de rust hebben we precies een zware last van onze schouders gegooid. Dan zijn we echt vol beginnen te geloven en beginnen te voetballen om een doelpunt te maken. En als dat doelpunt er eenmaal was, waren wij ook de betere ploeg."

  "Er waren wat jongens die vandaag met dikke benen zaten en die echt moeilijk in de wedstrijd raakten. Toen het 2-0 was, viel dat weg en zagen we ineens een frisser Beerschot, dat kon blijven lopen. Ik denk dat we vandaag de eerste zet gedaan hebben naar hoe wij willen en moeten voetballen. Het is belangrijk dat we dan een punt halen, zodat we daar geloof in creëren en daar verder op kunnen bouwen."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! AA Gent kan een dubbele voorsprong niet vasthouden en moet vrede nemen met een 2-2-gelijkspel tegen Beerschot. .
 3. tweede helft, minuut 93. Veel nervositeit in de slotminuten, geen van beide ploegen krijgt nog een degelijke aanval in elkaar gebokst. .
 4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Beerschot, Tom Pietermaat erin, Raphael Holzhauser eruit
 5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. tweede helft, minuut 90.
 7. tweede helft, minuut 87. Het Gentse publiek jaagt de troepen nog eens naar voren, maar er gaat weinig dreiging uit van de thuisploeg. Meer dan een flauwe kopbal van Bayo zit er niet in. .
 8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Beerschot, Réda Halaïma erin, Abdoulie Sanyang eruit
 9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Yonas Malede erin, Alessio Castro-Montes eruit
 10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAA Gent, Joseph Okumu erin, Bruno Godeau eruit
 11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAA Gent, Sven Kums erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
 12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Adewale Oladoye erin, Julien De Sart eruit
 13. tweede helft, minuut 82. Vierdubbele wissel bij Gent. Hein Vanhaezebrouck grijpt stevig in: hij brengt maar liefst vier nieuwe spelers tussen de lijnen. Kunnen zij een tweede puntenverlies voor AA Gent nog afwenden? .
 14. tweede helft, minuut 80. Het momentum zit nu natuurlijk helemaal bij Beerschot, dat zin heeft in meer. AA Gent is even de kluts kwijt. .
 15. Gele kaart voor Alessio Castro-Montes van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 80
 16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Marius Noubissi van Beerschot. 2, 2.
 17. tweede helft, minuut 77. En meteen de gelijkmaker van Noubissi. Zo snel kan het gaan! AA Gent is zijn voorsprong helemaal kwijt. Holzhauser speelt gepast in de loop van de pas ingevallen Noubissi, die de gelijkmaker door de benen van Bolat prikt. .
 18. tweede helft, minuut 74.