Charleroi en STVV nemen vrede met een punt na bloedeloos gelijkspel

  1. 43' - Geel - Ali Gholizadeh
  2. 34' - Geel - Maximiliano Caufriez
  3. 31' - Geel - Chris Durkin
  1. 70' - Verv. Jules Van Cleemput door Jackson Tchatchoua
  2. 69' - Verv. Ali Gholizadeh door Guillaume Gillet
  3. 66' - Geel - Ryota Morioka
  4. 61' - Geel - Christian Brüls
  5. 58' - Verv. Chris Bedia door Shamar Nicholson
  6. 49' - Verv. Aboubakary Koita door Nelson Balongo

  Charleroi en STVV hebben geen vervolg kunnen breien aan hun goede competitiestart. Een kansarme wedstrijd eindigde in een logisch gelijkspel. Zo beginnen ze allebei met 4 op 6 aan hun seizoen.

  Charleroi - Sint-Truiden kort samengevat

  • Sleutelmoment: Halverwege de tweede helft denkt Charleroi de afweer van STVV eindelijk omzeild te hebben, maar de 1-0 van Nicholson telt niet. Dichterbij zal de thuisploeg nooit meer komen.
  • Man van de Match: Charleroi heeft weer eens slim en jong ingekocht. Aanvallend strooide Anass Zaroury als enige wat peper in de wedstrijd en achteraan toonde de Cyprioot Stelios Andreou zijn rustige klasse.
  • Opvallend: Na het spektakelstuk dat Genk en Oostende gisteren serveerden, was dit treffen toch een afknapper. Vooral in de eerste helft waren er amper kansen te zien: statistici noteerden een schamele xG van 0,1 - 0,03.

  De twee VAR-fases uit Charleroi - STVV: Geen strafschop en afgekeurd doelpunt voor Charleroi:

  Visser draait strafschop voor Charleroi terug

  Na de overwinningen op de openingsspeeldag hoefden de coaches niet veel te wijzigen aan hun elftal. Still hield het bij Charleroi op één wissel, hij verkoos de flair van Gholizadeh boven de ervaring van Gillet. Hollerbach, ook al geketend door de smalle kern van STVV en de blessure van De Ridder, stelde zelfs precies dezelfde ploeg op.

   

  Het zou een potige wedstrijd worden met veel duels, maar zeer weinig kansen. Charleroi dacht de doorbraak te kunnen maken toen scheids Visser handspel van Pius zag, maar op aangeven van de VAR kwam hij terug op zijn beslissing. De voorzet van Zaroury vloog immers tegen de borst van Pius. Buiten die prangende fase was het ver zoeken naar kansen.

   

  Brüls tekende voor het enige Truiense schot van betekenis en bij Charleroi vuurde centrale verdediger Dessoleil twee keer naast het doel van Schmidt. De Expected Goals-statistiek bij de rust sprak boekdelen: 0,1 voor Charleroi en 0,03 voor Sint-Truiden.

  VAR behoedt Sint-Truiden voor Nicholsons 1-0

  Na de rust kwam er toch wat meer ruimte. De handige Zaroury maakte daar graag gebruik van met een overstapje en een steekbal naar Ilaimaharitra, maar Durkin gleed die kans voor de Carolo's op het nippertje weg. Knezevic knalde dan weer hard tegen het lichaam van Matsubara.

   

  Aan de overkant deed invaller Balongo zich opmerken met een vlotte dribbel en stevig schot op de vuisten van Koffi. Toch was het de thuisploeg die nadrukkelijker op zoek ging naar een goal. Zaroury probeerde het met een plaatsbal vanaf de linkerflank, Gholizadeh kopieerde zijn poging op de rechterkant. Geen van beiden kenden ze succes.

   

  Dat kwam er wel toen Morioka de bal panklaar op de knikker van Nicholson legde. Het feestje van de Jamaicaan, pas terug van de Gold Cup, duurde niet lang. De VAR keurde zijn 1-0 af wegens voorafgaand buitenspel van Morioka. Charleroi zette nog een keertje aan, maar een verbeten Sint-Truiden weigerde te plooien.

  Still: "Work in progress"

  Was Edward Still tevreden met de 0-0? "Ja en nee. We willen meer, maar de inzet van de ploeg was heel goed. We misten wat snelheid in de laatste 20 meter van het veld. Dat was het verschil tussen 0-0 en misschien 3-0. Met twee clean sheets op rij ben ik superblij."

   

  De coach van Charleroi voerde maar één wissel door na vorige week. "Maar ik wil automatismen creëren met 20 spelers, niet met 11. Ik geloof 100% in het kiezen van de beste ploeg voor elke wedstrijd. De overwinning tegen Oostende was fantastisch, maar dit was een totaal verschillende wedstrijd."

   

  "Er komt nog versterking, maar ik ben blij met de kern die we vandaag hebben"; zei Still diplomatisch. "Er komt een linksachter, een flankspeler en een spits. Maar ik blijf liever spelen met de spitsen van nu, dan met nieuwe die niet beter zijn."

   

  "Er waren vandaag goede dingen, maar ook nog 5, 6, 7 superbelangrijke dingen waarin we moeten verbeteren. Alles is een work in progress. Balcirculatie, collectieve beweging met de bal, de druk,... Die dingen waren al 5% beter dan vorige week. Volgende week op OHL zijn ze hopelijk nóg 5% beter."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Charleroi en STVV hebben niet gescoord in een vrij kansarme wedstrijd. De thuisploeg had de VAR niet mee, want die draaide een strafschop terug én keurde een doelpunt af. Terecht, dat wel. .
  3. tweede helft, minuut 91. Charleroi neemt nu ook niet al te veel risico's meer. .
  4. tweede helft, minuut 89. Sint-Truiden klampt zich vast aan het puntje. Het lijkt erop dat ze met een gelijkspel zullen terugkeren naar Limburg. .
  5. tweede helft, minuut 86. Door een aarzeling bij Schmidt en Pius kan Nicholson schieten. Hij ramt de bal bijna het stadion uit. De tijd begint nu echt wel te dringen, willen we nog een doelpuntje noteren. .
  6. tweede helft, minuut 84. Kayembe heeft de keuze uit een paar aanspeelpunten. Hij kiest voor Gillet, maar die komt niet goed uit met zijn passen. .
  7. tweede helft, minuut 82. 0-0 zou voor beide ploegen nog een behoorlijke competitiestart betekenen, maar Charleroi wil meer. Eddy Botteldoorne (Sporza Radio).
  8. tweede helft, minuut 81. Morioka prikt een schot tussen de benen van Caufriez, maar dat schuift een metertje naast. .
  9. tweede helft, minuut 80. Gaat Hollerbach nog wisselen? De kern van Sint-Truiden is erg smal en eerste aanvoerder De Ridder is nog niet helemaal fit. .
  10. tweede helft, minuut 78. Vocale steun. De fans van Charleroi zetten zich nog eens vol achter hun helden. Geeft dat de ploeg dat tikkeltje meer energie dat ze nodig heeft? .
  11. tweede helft, minuut 77. De uitstekende Andreou keert een voorzet voor de neus van Balongo, maar er wordt ook gefloten voor Truiens buitenspel. .
  12. tweede helft, minuut 75. In de verwarring na de afgekeurde 1-0 heeft Still twee keer gewisseld. Gillet en Tchatchoua hebben Gholizadeh en Van Cleemput afgelost. .
  13. tweede helft, minuut 72. De tegenslag lijkt Charleroi enkel meer gebeten te maken. De thuisploeg duwt fors door, maar Sint-Truiden weigert te plooien. .
  14. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Charleroi, Jackson Tchatchoua erin, Jules Van Cleemput eruit
  15. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Charleroi, Guillaume Gillet erin, Ali Gholizadeh eruit
  16. tweede helft, minuut 67. 1-0 wordt afgekeurd! Morioka haalt een verre bal uit de lucht en legt hem op de knikker van Nicholson. De Jamaicaan, pas terug van de Gold Cup, denkt simpel te scoren. De VAR beslist er anders over, want er is sprake van buitenspel van Morioka. .
  17. Gele kaart voor Ryota Morioka van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 66
  18. tweede helft, minuut 65. Boze Morioka. Morioka steekt de bal naar Nicholson, maar die loopt buitenspel. Hij is vooral verontwaardigd omdat Visser niet fluit voor een overtreding van Durkin. .
  19. tweede helft, minuut 62. Janssens kan koppen, maar geen kracht zetten. Sint-Truiden roeit met de riemen die het heeft en doet het zeker niet slecht. .