KV Kortrijk is de enige leerling met 6 op 6, Antwerp sluit de rij zonder punten

  1. 35' - Verv. Mohamed Badamosi door Habib Guèye
  2. 32' - Geel - Lucas Rougeaux
  3. 25' - Geel - Louis Verstraete
  4. 19' - Geel - Kristof D'Haene
  5. 13' - Geel - Ante Palaversa
  1. 90+2' - Geel - Abderahmane Soussi
  2. 87' - Doelpunt - Faïz Selemani (0 - 1)
  3. 84' - Verv. Lucas Rougeaux door Michiel Jonckheere
  4. 81' - Verv. Pieter Gerkens door Abderahmane Soussi
  5. 81' - Verv. Viktor Fischer door Nill De Pauw
  6. 76' - Geel - Habib Guèye
  7. 64' - Verv. Marlos Moreno door Gilles Dewaele
  8. 64' - Verv. Teddy Chevalier door Mathias Fixelles
  9. 64' - Verv. Louis Verstraete door Alexis De Sart
  10. 60' - Geel - Faïz Selemani
  87'goalFaïz Selemani0 - 1

  Na 2 speeldagen heeft met KV Kortrijk nog 1 team het maximum van de punten. KVK won op de Bosuil na een late goal van Selemani. De rode lantaarn is voorlopig in handen van Antwerp na 2 nederlagen.

  Antwerp - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op een moment dat iedereen al denkt dat de match op een gelijkspel zal eindigen, pakt Selemani uit met een knappe dribbel en prachtig schot. Antwerp is de pineut.
  • Man van de Match: Achteraan verdiende Deryck een vermelding, maar dankzij de winning goal is de prijs toch voor Selemani.
  • Opvallend: Na twee matchen is Antwerp laatste in de stand. Net achter onder meer Anderlecht, Genk en Gent.

  Bekijk de goal uit Antwerp – Kortrijk (0-1):

  Al na 30 seconden staat het bijna 0-1

  "Welkom terug, we hebben jullie gemist", was te lezen op de Bosuil nu de fans eindelijk opnieuw naar het stadion mochten. Het feestje was wel bijna van zeer korte duur, want na ongeveer 30 seconden had het al 0-1 kunnen staan. Badamosi miste eigenlijk onbegrijpelijk aan de tweede paal.

   

  Kortrijk begon gewoon beter en kreeg ook via Selemani en Vandendriessche nog twee goeie schietkansen in de eerste acht minuten. Antwerp-trainer Priske zag zeker niet wat hij verlangt van zijn ploeg. Frey scoorde wel bijna toen hij met een mooie volley de bal op doel schoot, maar doelman Ilic redde nog mooier.

   

  Bij Antwerp was Benson de meest bedrijvige speler. Nieuwkomer Fischer - die meteen in de basis mocht beginnen - toonde af en toe een flits in de vorm van een goede voorzet en met een bal tegen de paal in het begin van de tweede helft, maar was iets te veel periodes onzichtbaar. 

   

  Antwerp kon de genialiteit op het veld van Lamkel Zé wel gebruiken, maar het woelwater zat op de perstribune. Wat hij uitgerekend daar deed, kunnen we u niet zeggen.

  Lamkel Zé zit in de perstribune:

  Selemani maakt het verschil in de slotfase

  Doelpunten, dat was het element waar iedereen lang naar snakte. Desondanks was het een aangenaam kijkstuk met wisselende dominantie en best veel kansen. Vooral voor KVK.

   

  Antwerp begon het beste aan de tweede helft, maar ontsnapte opnieuw aan een achterstand na een aalvlugge actie van Moreno. De Colombiaan van KVK kon zelf net niet afdrukken, maar Chevalier en daarna Selemani wel. Het eerste schot werd van de lijn gehaald, het tweede ging rakelings over.

   

  Tussendoor was er even een kippenvelmoment, maar dan in negatieve zin. Kortrijk-verdediger Radovanovic zakte na een kopbal in elkaar zonder dat er iemand in de buurt was. Dat riep heel slechte herinneringen op, maar gelukkig stond hij snel zelfstandig opnieuw recht.

   

  Een brilscore leek in de maak, ook al omdat Chevalier van dichtbij op een super sterke redding van Butez botste. Tot Selemani in de laatste minuten met heel wat overstapjes Buta tureluurs draaide en heerlijk in de verste hoek krulde. Genoeg voor een zege, die Kortrijk niet gestolen heeft. Antwerp heeft nog veel werk de komende weken.

  Priske: "Het was al beter dan tegen Mechelen, maar bij Antwerp moet je winnen"

  • Brian Priske: "Normaal is dit een match die op 0-0 of 1-1 eindigt, maar nu slikken we een mooie goal in de laatste minuten. Voor ons is dat niet goed en dus zijn we ontgoocheld. Onze prestatie was ook niet voldoende, maar wel al beter dan tegen KV Mechelen. Er was vanavond een lange periode dat KVK geen kansen kreeg. We zijn zelf wel te vaak in de fout gegaan met een slechte pass bijvoorbeeld. Bij Antwerp moet je winnen, dat weet iedereen. Daar moeten we nu aan werken."
  • Luka Elsner: "Alleen leider zijn, was zeker niet ons doel vooraf, maar het is wel heel leuk. Toch ben ik vooral blij met de mentaliteit die we getoond hebben. Antwerp heeft veel kwaliteiten, dus we wisten dat er moeilijke momenten zouden komen, maar daar zijn we goed mee omgegaan en we hebben zelf ook niet weinig kansen gecreëerd. We lieten de kansen liggen in de eerste tien minuten, maar uiteindelijk was het nog beter zo, want als we vroeg de 0-1 maken, dan krijgen we nog een andere wedstrijd."

  Fraaie volley van Frey, maar nog mooiere redding van doelman Ilic:

  Radovanovic zakt in elkaar na een kopbal, maar staat gelukkig opnieuw recht:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. KV Kortrijk is de competitieleider na 2 matchen. Het wint met 0-1 op de Bosuil en dat is niet onverdiend. Antwerp staat aan de andere kant van het klassement na een 0 op 6. Selemani is de held. .
  3. tweede helft, minuut 93. Niemand bij Antwerp komt tot een kopkans bij de corner. Butez moet de sprint van zijn leven trekken om niet op een counter te botsen, maar Ilic gaat gewoon liggen en wil tijd winnen. .
  4. tweede helft, minuut 92. Butez komt mee voor een corner. Antwerp voelt dat een 0 op 6 in de lucht hangt. .
  5. Gele kaart voor Abderahmane Soussi van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 92
  6. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 91. Soussi plant een arm in het gezicht van Selemani en krijgt er geel voor. .
  8. tweede helft, minuut 90. Extra tijd: 5 minuten. Toch een beetje goed nieuws voor Antwerp. Er komen 5 extra minuten. .
  9. tweede helft, minuut 89. Fixelles is te egoïstisch. Selemani lanceert Fixelles met een prima pass in de diepte. Fixelles vergeet nog eens rond zich te kijken, want dan zou hij Gueye hebben zien staan voor doel. Nu schiet hij uit een te scherpe hoek zelf. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Faïz Selemani van KV Kortrijk. 0, 1.
  11. tweede helft, minuut 86. 0-1: Selemani krult hem heerlijk in de verste hoek. Antwerp krijgt laat nog het deksel op de neus. Selemani draait Buta dol met een reeks overstapjes, komt naar binnen en krult de bal prinsheerlijk in de verste hoek. Butez is kansloos.  .
  12. tweede helft, minuut 85. Michiel Jonckheere mag in deze slotfase nog even tegen een bekende spelen. Hij staat tegenover Antwerp-speler Bataille. Die twee kennen elkaar, want ze zijn familie. Jonckheere vervangt Rougeaux. .
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Michiel Jonckheere erin, Lucas Rougeaux eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Antwerp, Abderahmane Soussi erin, Pieter Gerkens eruit
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Antwerp, Nill De Pauw erin, Viktor Fischer eruit
  16. tweede helft, minuut 80. Fischer en Gerkens naar de kant. Er wordt dubbel vers bloed in de strijd gegooid bij Antwerp. Soussi en De Pauw moeten in de slotfase voor ideeën en frisheid zorgen, want daar schort het momenteel toch wat aan. Vooral aan dat eerste dan. .
  17. tweede helft, minuut 78. Fischer doet het prima. Hij zit nog altijd in de match. Tom Boudeweel op Radio 1.
  18. Gele kaart voor Habib Guèye van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 76
  19. tweede helft, minuut 73. KVK valt met veel aan, maar verdedigt ook met veel en daar heeft Antwerp het moeilijk mee. De thuisploeg vindt zelden een gaatje. Het komt alleen van Benson.  .