Yari Verschaeren trapt Anderlecht naar Champions' play-offs

  1. 33' - Geel - Chris Durkin
  2. 6' - Geel - Bohdan Mykhaylichenko
  1. 90+1' - Verv. Yari Verschaeren door Paul Mukairu
  2. 90+1' - Verv. Lukas Nmecha door Abdoulay Diaby
  3. 88' - Verv. Yuma Suzuki door Christian Brüls
  4. 87' - Verv. Stan Van Dessel door Mory Konaté
  5. 80' - Verv. Ilombe Mboyo door Nelson Balongo
  6. 79' - Doelpunt - Yari Verschaeren (0 - 1)
  7. 75' - Verv. Adrien Trebel door Josh Cullen
  8. 72' - Verv. Facundo Colidio door Jarne Steuckers
  9. 66' - Verv. Majeed Ashimeru door Francis Amuzu
  79'goalYari Verschaeren0 - 1

  Anderlecht heeft zich op de slotspeeldag van de reguliere competitie verzekerd van een plek in de top 4 en dus in de Champions' play-offs. Paars-wit mocht niet verliezen op STVV en deed dat ook niet: Yari Verschaeren schonk zijn team een 0-1-overwinning.

  STVV - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: STVV wil na de blamage in de Limburgse derby het seizoen afsluiten met een punt tegen Anderlecht, maar Verschaeren steekt daar tien minuten voor tijd een stokje voor.

  • Man van de match: Yari Verschaeren is helemaal terug na zijn blessure. Met drie goals en een assist sinds zijn terugkeer lijkt hij klaar voor de eindspurt.

  • Opvallend: Anderlecht sluit de reguliere competitie af met vier zeges op een rij. Het was al van augustus 2018 geleden dat paars-wit 12 op 12 kon pakken, toen nog onder Hein Vanhaezebrouck.

  Bekijk de enige goal uit STVV – Anderlecht (0-1)

  Anderlecht controleert de partij, maar scoort niet

  Vincent Kompany rekende voor de beslissende partij tegen STVV op dezelfde elf als tegen Antwerp en Club Brugge. Die begonnen ook op Stayen prima aan de partij, met hoge pressing en veel balbezit, maar het was toch twintig minuten wachten op het eerste schot tussen de palen. Een plaatsbal van Ashimeru eindigde in de handen van Steppe.

   

  Halverwege de eerste helft begon STVV stilaan een woordje mee te praten. Zo ontstond er voor paars-wit meer ruimte om te counteren, en dat leverde meteen ook de grootste kansen op. Murillo mikte na een flinke rush in het zijnet, even later trapte de doorgebroken Verschaeren de allerbeste kans naast.

   

  STVV, dat enkel nog voor de eer speelde, kwam op slag van rust toch nog even piepen met een vluchtschot van Cacace en een bijna-kans voor Suzuki. Een waarschuwing voor Anderlecht, maar ook niet meer dan dat.

  VIDEO: De kanarie van STVV maakt tijd voor een selfie

  Yari Verschaeren breekt de ban in de slotfase

  Hetzelfde verhaal in de tweede helft: Anderlecht behield de controle over de partij, maar morste met de kansen. Lokonga en Murillo misten het kader, de ingevallen Amuzu vond Steppe op zijn weg. Intussen kwam het nieuws dat concurrent Oostende zelf op achterstand was gekomen, en dus konden Kompany en co al wat rustiger ademen.

   

  STVV kwam in de tweede helft nauwelijks nog in de buurt van Wellenreuther en beperkte zich tot het verdedigen van de 0-0. Dat leek ook te gaan lukken, tot Lavalée tien minuten voor tijd knullig balverlies leed. Anderlecht bracht de bal met een paar snelle tikken tot bij Verschaeren, die paars-wit bevrijdde en de 0-1 tegen de touwen prikte.

   

  Opdracht volbracht voor Anderlecht, dat na een bewogen seizoen de reguliere competitie toch als derde afsluit en samen met Club Brugge, Antwerp en Racing Genk naar de Champions’ play-offs mag. Voor STVV zit het seizoen erop.

  VIDEO: Tackle van Lavalée wordt bijna assist voor Murillo

  Kompany: "Het maximale uit deze groep halen"

  • Vincent Kompany (Anderlecht): "Ik blijf hier rustig bij. Ik vind het goed voor deze ploeg, want het is een jonge ploeg die veel klappen heeft moeten incasseren. Nu zitten we in een positie waarin we verder kunnen knokken. Elke dag die passeert, is in ons voordeel, want die gasten worden telkens een beetje meer ervaren en scherper. Ook in dat opzicht was deze wedstrijd belangrijk voor onze groep."

   "We doen het met de middelen die we vandaag hebben. We doen het zonder te klagen en zonder onszelf minder ambities op te leggen dan het Anderlecht van de voorbije jaren. We gaan nu gewoon doordoen en zien dat we het maximale uit deze groep halen."

   "Nu komen we uit tegen ploegen met ervaring, met een serieuze investering in hun kern, met kwaliteit, met jongens die het verschil kunnen maken. Wij zullen het moeten hebben van ons collectief. Maar we zullen hoe dan ook altijd voor winst gaan, omdat dat in onze cultuur zit."

  • Peter Maes (STVV): "Ik denk dat we ons werk gedaan hebben vandaag. De eerste helft was goed tot zeer goed, weliswaar zonder veel kansen af te dwingen. In de tweede helft werden we wat slordiger, ook doordat zij een tempootje hoger speelden. De goal die we tegen krijgen, is opnieuw door een individuele fout, maar ik denk dat we vandaag toch veel verdienstelijker hebben gespeeld dan tegen Genk."

   "Ik ben content dat die gasten nog de laatste grinta uit hun lichaam gehaald hebben. Ze hebben getoond dat dit STVV op die manier punten kan halen. We moeten heel hard werken voor elk resultaat, maar dat geldt voor elk team."

   "We moeten de komende dagen nu serieus werk maken van de toekomst. We mogen niet berusten. Er zal toch wat verfrissing moeten komen in de selectie. We gaan proberen jongens binnen te halen die heel hard werken. De laatste jaren heb ik naar mijn goesting iets te veel tegen de degradatie moeten voetballen. Laat ons hopen dat we volgend jaar een beter seizoen hebben en vanuit de middenmoot kunnen groeien."

  Kompany: "De volgende matchen kunnen we de lat hoger proberen leggen"

  Verschaeren: "Het was de belangrijkste match van het seizoen"

  Steppe: "Door overwicht van Anderlecht is het een correcte uitslag"

  Durkin: "We hebben toch karakter getoond dit seizoen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. Afgelopen! Anderlecht speelde niet zijn beste partij, maar heeft wel gedaan wat het moest doen. Het klopt STVV met 0-1 dankzij een doelpunt van Yari Verschaeren en mag samen met Club Brugge, Antwerp en Genk naar de Champions' play-offs. .
  3. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Anderlecht, Paul Mukairu erin, Yari Verschaeren eruit
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Anderlecht, Abdoulay Diaby erin, Lukas Nmecha eruit
  6. tweede helft, minuut 91. Bijna Nmecha. Amuzu laat nog even de turbo aanslaan en flitst zijn bewaker voorbij op rechts, de voorzet is net te scherp voor Nmecha, die meteen gewisseld wordt. .
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij STVV, Christian Brüls erin, Yuma Suzuki eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Mory Konaté erin, Stan Van Dessel eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Anderlecht kan de wedstrijd nu rustig uitspelen. KV Oostende staat nog altijd op achterstand tegen Cercle, dus de race lijkt gelopen. .
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij STVV, Nelson Balongo erin, Ilombe Mboyo eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Yari Verschaeren bevrijdt Anderlecht. Anderlecht is nu helemaal op weg de Champions' play-offs. Paars-wit straft balverlies bij STVV genadeloos af met enkele snelle tikken en de afwerking in één tijd van Yari Verschaeren: 0-1 op tien minuten van het einde. .
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Yari Verschaeren van Anderlecht. 0, 1.
  13. tweede helft, minuut 79.
  14. tweede helft, minuut 79. Anderlecht heeft de hele tweede helft aangevallen en aangedrongen, maar de bal wil er niet in. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Josh Cullen erin, Adrien Trebel eruit
  16. tweede helft, minuut 74. Amuzu niet voorbij Steppe. Anderlecht krijgt de nul niet van het bord geveegd. Amuzu wordt vrijgespeeld in de grote rechthoek, Steppe voorkomt met een beenveeg de 0-1. .
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij STVV, Jarne Steuckers erin, Facundo Colidio eruit
  18. tweede helft, minuut 68. De pas ingevallen Amuzu is in hetzelfde bedje ziek als zijn ploegmaats: de aanloop naar de kans is prima, maar bij de afwerking loopt het fout. .