10 Cercle-spelers steken felbevochten driepunter op zak tegen Beerschot

  1. 44' - Geel - Leonardo Da Silva Lopes
  2. 38' - Rood - Dimitar Velkovski
  3. 34' - Doelpunt strafschop - Ike Ugbo (2 - 0)
  4. 33' - Geel - Ryan Sanusi
  5. 18' - Doelpunt - Giulian Biancone (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Leonardo Da Silva Lopes door Dino Hotic
  2. 81' - Verv. Tom Pietermaat door Blessing Eleke
  3. 76' - Verv. Kevin Hoggas door Hannes Van der Bruggen
  4. 76' - Verv. Ike Ugbo door Kevin Denkey
  5. 73' - Geel - Ike Ugbo
  6. 65' - Verv. Loris Brogno door Zakaria Bakkali
  7. 51' - Doelpunt - Jan Van den Bergh (2 - 1)
  8. 49' - Geel - Giulian Biancone
  18'goalGiulian Biancone1 - 0
  34'penalty goalIke Ugbo2 - 0
  51'goalJan Van den Bergh2 - 1

  Cercle Brugge heeft broodnodige punten gepakt in de degradatiestrijd. De ploeg van trainer Vanderhaeghe speelde in de eerste periode een dubbele bonus bij elkaar, maar maakte het zichzelf ook moeilijk met een rode kaart. Maar Beerschot kwam niet verder dan een aansluitingstreffer van Van den Bergh.

  Cercle Brugge - Beerschot kort samengevat

  • Sleutelmoment: Even na de 2-0 wordt Pietermaat getorpedeerd door een dolle Velkovski. Een vlaag van zinsverbijstering die heel Cercle grijze haren bezorgt, maar door die rode kaart krijgen we wel nog een spannende pot.
  • Man van de Match: Aan Raphael Holzhauser zal het niet gelegen hebben. De maestro trapte genoeg uitnodigende voorzetten, maar zijn maats deden er te weinig mee. De Oostenrijker is met zijn 16e assist wel de eerste speler die dit seizoen rechtstreeks betrokken is bij 30 goals.
  • Opvallend: In degradatienood een klein uur overleven met z'n tienen, evident is dat niet. Zeker als je eerder in het seizoen in precies dezelfde situatie de boel uit je handen hebt laten glippen. Cercle heeft de juiste lessen getrokken.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Beerschot (2-1)

  Cercle Brugge wordt beloond voor zijn scherpte

  Door de zeges van concurrenten Waasland-Beveren en Sint-Truiden woog de druk zwaar op de schouders bij Cercle Brugge. Bovendien kondigde Beerschot zich aan als een zware dobber. De Ratten hadden immers hun laatste vier uitmatchen gewonnen.

   

  De bezoekers klommen ook al vroeg bijna op voorsprong toen Velkovski een hoekschop van Holzhauser nogal onhandig tegen zijn eigen doelpaal werkte. Veel meer had een sloom Beerschot echter niet te bieden in het eerste halfuur. Cercle nam het initiatief, al bleef het omzichtig te werk gaan. Die aanpak werd beloond toen Bates het duel won en Biancone het laatste tikje gaf: 1-0 na amper 20 minuten.

   

  Beerschot bleef lummelen en ontsnapte toen Deman alleen voor doel zijn controle miste. De 2-0 viel toch toen Sanusi indommelde en een strafschop weggaf. Ugbo jaste goal nummer 13 van zijn zestien er zonder twijfelen in. Cercle Brugge zat op rozen, tot het licht uitging in de bovenkamer van Velkovski. De Bulgaar kreeg eerst geel voor een regelrechte aanslag, maar Van Driessche corrigeerde naar donkerrood nadat hij de beelden grondig had herbekeken.

  VAR stuurt Velkovski met rood van het veld na zware tackle

  Beerschot kan tien man niet ontwrichten

  Een paar minuten later had het geloof bij groen-zwart een nieuwe knauw kunnen krijgen, maar Dom knikte tegen de paal en Suzuki kon de rebound niet benutten. Vlak na de rust kwam de aansluiting er toch. Van den Bergh kopte de vrije trap van Holzhauser tegen het net, en bij Cercle vreesden ze al een herhaling van het scenario-Charleroi.

   

  In december had de vereniging immers al eens een 2-0 te grabbel gegooid na een uitsluiting, maar dat zou deze keer niet gebeuren. Cercle overwon zijn angsten en begon opnieuw wat beter te voetballen. Beerschot liet het ook toe, want er stond nog genoeg tijd op de klok om de achterstand weg te poetsen. Die keuze zou de bezoekers zuur opbreken.

   

  Pas in het slot toonden de Ratten weer hun tandjes. Holzhauser strooide de afgemeten voorzetten in het rond, maar Suzuki en Van den Bergh vingen er weinig of niks mee aan. Toen Van Driessche een mogelijke strafschopfout van Bates wegwuifde, was het helemaal afgelopen.

   

  Cercle Brugge wipt dankzij deze felbevochten driepunter over de rode lijn, maar moet nog afwachten wat Moeskroen vanavond doet tegen Charleroi. Beerschot moet in de race voor de play-offs bang achteromkijken en dreigt na een razend begin van de competitie zonder beloning achter te blijven.

  Bourdin haalt Vanhoutte neer met judoworp

  Velkovski verlengt hoekschop bijna in eigen doel

  Vanderhaeghe: "Enkel problemen op stilstaande fases"

  Yves Vanderhaeghe boekte een levensbelangrijke zege met Cercle Brugge. "Dit is toch wel een opluchting. We hadden gisteren de resultaten in de gaten gehouden. We hebben in het verleden al goed gepresteerd wanneer het een must was. Vandaag was ook zo eentje."

   

  "De jongens spelen een mooie match en brengen het voor elkaar door 2-0 voor te staan, maar dan is er altijd zo'n onoplettendheid", verwees de coach naar de uitsluiting van Velkovski. "Ik heb de beelden nog niet gezien, ik zou niet weten of het effectief een rode kaart was. Als je elk beeld gaat stilzetten, is er sowieso contact."

   

  "Maar goed, dan maak je het jezelf moeilijk en dat hadden we natuurlijk niet nodig. Gelukkig hebben we een goede organisatie gehouden. Het middenveld heeft keihard gewerkt en we zijn alleen in de problemen gekomen op stilstaande fases. Dit is een signaal naar mijn spelers dat ze daaraan moeten werken."

   

  Kan de riem er nu even af bij Cercle met een korte paaspauze? "Ze hebben gevraagd om verlof, maar we zitten niet in een situatie om dat te gunnen. We hebben nog twee belangrijke matchen om dat rechtstreekse behoud te verzilveren. Dat moeten we voor ogen houden."

  Van den Bergh: "Te weinig naar voren gevoetbald"

  Jan Van den Bergh wist waar het fout ging voor Beerschot. "We spelen een draak van een eerste helft. We schieten onszelf in de voet door de match niet goed te beginnen. Dan sta je 2-0 achter bij de rust en is de tweede helft een heel moeilijke opgave."

   

  "We komen wel snel op 2-1 en creëren enkele goeie kansen, maar dan zijn we niet efficiënt genoeg voor doel. We gingen man op man spelen en Rapha, Ryan en Tom zakten uit om het spel te maken. Dat lukte wel, maar we konden te weinig naar voren toe voetballen", luidde de analyse van de doelpuntenmaker.

   

  Van den Bergh had het ook over de mogelijke penalty in het slot. "Ik kom naar binnen met de bal en doe een een-twee met Joren. Ik denk dat ik tussen twee of drie man door wil slalommen. Op het laatste moment tik ik de bal en word ik geraakt. Erbuiten, heb ik gehoord. Ik begrijp dat de VAR niet tussenkomt omdat het geen strafschop is, maar de scheids stond perfect om vrije trap te fluiten."

   

  Wat rest Beerschot nog? "Het is moeilijk te zeggen in deze competitie. De resultaten van Oostende en Mechelen gaven goeie hoop voor de play-offs, maar dan moeten we natuurlijk zelf winnen. Daar zijn we niet in geslaagd, dus moeten we woensdag opnieuw gaan voor de winst. Dan zien we wel waar we terechtkomen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Cercle Brugge trekt met tien man een levensbelangrijke zege over de streep. Dankzij deze driepunter tegen Beerschot wipt het voorlopig over Moeskroen. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Van den Bergh struikelt op de rand van de zestien over het been van Bates. Dit ruikt naar een overtreding, maar dan is de vraag ook nog of het in de rechthoek gebeurt... .
  4. tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 89. Hotic moet Cercle meer balvastheid geven. Het zijn zenuwslopende minuten voor alles wat groen-zwart ademt. .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Cercle Brugge, Dino Hotic erin, Leonardo Da Silva Lopes eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Als Cercle Brugge deze slotfase doorstaat, ziet het zijn overlevingskansen in de Jupiler Pro League gevoelig stijgen. .
  8. tweede helft, minuut 84. Pech voor Suzuki, hij ziet zijn schot afwijken op ploegmaat Eleke. Zo wordt een lekkere dribbel van Sanyang niet beloond. .
  9. tweede helft, minuut 83.
  10. tweede helft, minuut 83. Vloekende Van den Bergh. Het is opnieuw Van den Bergh die op de juiste plaats opduikt om een vrije trap van Holzhauser te benutten. Deze keer leest hij het traject van de bal verkeerd en gaat de kans verloren. .
  11. tweede helft, minuut 81. Still voelt dat het tijd is om door te duwen en brengt Eleke erin. .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Beerschot, Blessing Eleke erin, Tom Pietermaat eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Suzuki kopt een voorzet van de onvermijdelijke Holzhauser nipt voorlangs. .
  14. tweede helft, minuut 79. Beerschot is het momentum van de 2-1 al een hele tijd kwijt. Het heeft Cercle de gelegenheid gegeven om zich opnieuw te organiseren en draagt daar nu de gevolgen van. Komt er nog een opening? .
  15. tweede helft, minuut 77. Dubbele wissel. Vanderhaeghe gooit met Van der Bruggen wat extra ervaring in de strijd. Ugbo mag gaan rusten en wordt voorin vervangen door Denkey. Nog een kwartiertje! .
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Cercle Brugge, Hannes Van der Bruggen erin, Kevin Hoggas eruit
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Ike Ugbo eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Radic heeft zijn handen vol met Ugbo. De twee voelen elkaar graag in het duel en maken om de beurt een overtreding op de ander. .
  19. tweede helft, minuut 74.