Hekkensluiter Waasland-Beveren schiet zichzelf in de voet met domme rode kaart

  1. 37' - Verv. Júnior Pius door Chris Durkin
  2. 32' - Doelpunt - Yuma Suzuki (1 - 1)
  3. 27' - Rood - Aleksandar Vukotic
  4. 21' - Geel - Ilombe Mboyo
  5. 14' - Geel - Danel Sinani
  6. 2' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 0)
  1. 87' - Geel - Jordan Faucher
  2. 86' - Verv. Michael Frey door Jordan Faucher
  3. 86' - Verv. Christian Brüls door Olexander Filippov
  4. 86' - Verv. Daan Heymans door Din Sula
  5. 86' - Verv. Jur Schryvers door Jenthe Mertens
  6. 84' - Doelpunt - Yuma Suzuki (2 - 4)
  7. 81' - Verv. Ilombe Mboyo door Wolke Janssens
  8. 80' - Verv. Amine Khammas door Alessandro Albanese
  9. 78' - Doelpunt - Louis Verstraete (2 - 3)
  10. 75' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (1 - 3)
  11. 73' - Geel 2 - Dries Wuytens
  12. 70' - Geel - Dries Wuytens
  13. 60' - Geel - Louis Verstraete
  14. 57' - Verv. Sivert Heltne Nilsen door Joseph Efford
  15. 51' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (1 - 2)

  Waasland-Beveren blijft twee speeldagen voor het einde op de laatste plek kleven. Het deed zichzelf na een uitstekende start de das om met een domme rode kaart voor Vukotic. STVV kreeg zo vrije baan naar het behoud, zeker toen de thuisploeg nog met 9 spelers viel.

  Rode kaart Vukotic is het kantelpunt

  Levensbelangrijk was de inhaalmatch van de 31e speeldag voor Waasland-Beveren. Met een zege kwam het naast Moeskroen helemaal onderin de stand. De match begon ook met een enorme opkikker voor de thuisploeg. 

   

  Na nog geen twee minuten liet Hashioka van STVV een ongevaarlijk schot onbegrijpelijk lopen en zo kon Frey makkelijk de vroege 1-0 maken. STVV probeerde wel, maar een halfuur was Waasland-Beveren dreigender. En toen volgde hét moment van de match. 

   

  In een duelletje met Brüls maakte Vukotic een slaande beweging. Hij besefte meteen zijn fout en maakte zijn spijt duidelijk aan ref Verboomen. Die hield het bij geel, maar de VAR bekeek het volgens de letter van de wet. Geel werd rood, en een paar minuten later al scoorde Suzuki de 1-1. Dat was de ruststand.

  Waasland-Beveren verdrinkt in aanvalsgolven van STVV

  STVV was heer en meester tegen de 10 spelers van Waasland-Beveren. Waasland-Beveren verdronk al vroeg in de tweede helft in de vele aanvalsgolven van de bezoekers. Mboyo maakte er 1-3. Toen ook Wuytens van Waasland-Beveren een tweede gele kaart pakte, scoorde STVV opnieuw heel snel. Door de 1-3 van Mboyo leek de thuisploeg morsdood.

   

  Met een knappe kopbalgoal zorgde Verstraete nog heel even voor een stroomstoot bij de thuisploeg, maar dat was van korte duur. Suzuki maakte zijn tweede goal van de avond en zijn 17e van de competitie. Zo blijft Waasland-Beveren laatste met drie punten minder dan Moeskroen.

  "We blijven geloven in de redding"

  • Nicky Hayen: "Ik denk dat we goed begonnen, vroeg scoren en het dan onder controle hadden. Zij hadden meer balbezit, maar wij hadden de betere kansen. Dan komt die domme rode kaart en dat verandert het spelbeeld helemaal. Of ze terecht was? Ik heb de beelden niet gezien, maar ik heb al gehoord dat er geen sprake is van een echte slag. Deze match was heel belangrijk, maar er is zondag een nieuwe match en Moeskroen moet nog tegen Antwerp en Club Brugge, dus moeten we er in blijven geloven."

  • Ilombe Mboyo: "Het is een grote opluchting dat we gered zijn. We begonnen goed toen Peter Maes arriveerde, maar lieten het daarna wat gaan.  Vandaag slikten we een stomme eerste tegengoal, maar we reageren goed. We hebben het goed gedaan en kwamen ook om te winnen. De laatste twee matchen kunnen we nu spelen voor een goed resultaat. Door corona hebben we even geen matchen kunnen spelen, maar ergens heeft ons dat goed gedaan. We hebben kunnen trainen en hadden honger."

  Het rood voor Vukotic

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Laatste fluitsignaal. Waasland-Beveren schiet zichzelf in de voet met twee rode kaarten. STVV wint verdiend en is mathematisch zeker dat het volgend seizoen in 1A speelt. Waasland-Beveren blijft laatste in de stand. .
  3. tweede helft, minuut 87. Bijna nog de 3-4. En kopbal van Sula mag er zeker wezen, maar doelman Schmidt zit er bij. Verveeld hebben we ons zeker niet in deze match. .
  4. Gele kaart voor Jordan Faucher van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 87
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Waasland-Beveren, Jordan Faucher erin, Michael Frey eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij STVV, Olexander Filippov erin, Christian Brüls eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Waasland-Beveren, Din Sula erin, Daan Heymans eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Waasland-Beveren, Jenthe Mertens erin, Jur Schryvers eruit
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Yuma Suzuki van STVV. 2, 4.
  10. tweede helft, minuut 84. Suzuki verzekert STVV helemaal van 1A volgend jaar. Een Japanse connectie zorgt voor de beslissing. Hashioka bedient Suzuki voor doel en die laatste maakt zijn tweede van de avond. Dankzij deze zege is STVV mathematisch zeker dat het volgend seizoen in 1A speelt. .
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij STVV, Wolke Janssens erin, Ilombe Mboyo eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Waasland-Beveren, Alessandro Albanese erin, Amine Khammas eruit
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Louis Verstraete van Waasland-Beveren. 2, 3.
  14. tweede helft, minuut 78. Waasland-Beveren scoort met 9 spelers op het veld de aansluitingstreffer. Waasland-Beveren heeft het nog niet helemaal opgegeven. Een goeie aanval op links eindigt met een afgeweken voorzet van Khammas. Verstraete duwt hem binnen met het hoofd. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Ilombe Mboyo van STVV. 1, 3.
  16. tweede helft, minuut 75. STVV maakt het werk helemaal af. Net als bij de 1-1 profiteert STVV bijna meteen van de rode kaart van Waasland-Beveren. Doelman Jackers kan het schot van Suzuki nog wel redden, maar duwt de bal tegen het lichaam van Mboyo en die scoort zijn tweede van de avond. .
  17. Tweede gele kaart voor Dries Wuytens van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 73
  18. tweede helft, minuut 73. Tweede rode kaart voor Waaslad-Beveren. Ramp oh ramp voor de thuisploeg. De ervaren Wuytens laat zich eigenlijk als een miniem verleiden om de snelle Brüls tegen de grond te halen. Hij weet toch dat hij net geel kreeg? Deze fout levert een logische tweede gele kaart op en dus staat de thuisploeg nog maar met 9 spelers op het veld. .
  19. Gele kaart voor Dries Wuytens van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 70
  20. tweede helft, minuut 70. Wuytens gaat in het boekje van ref Verboomen. Hij trapt op de enkels van de kaatsende Suzuki. De vrije trap levert STVV een hoekschop op, maar de ingestudeerde variant van STVV verdient geen schoonheidsprijs.  .