Standard schenkt Moeskroen gouden driepunter met strik eromheen

  1. 37' - Own goal - Hugo Siquet (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Kostas Laifis
  2. 90+2' - Geel - Marko Bakic
  3. 89' - Verv. Fabrice Olinga door El Hadji Gueye
  4. 78' - Verv. Serge Tabekou door Hamdi Harbaoui
  5. 78' - Verv. Nicolas Raskin door Laurent Jans
  6. 73' - Geel - Fabrice Olinga
  7. 66' - Verv. Hugo Siquet door William Balikwisha
  8. 66' - Verv. Xadas door Darly N'Landu
  9. 59' - Verv. Mehdi Carcela-González door Abdoul Tapsoba
  37'own goalHugo Siquet1 - 0

  Moeskroen heeft in de strijd onderaan het klassement een uitstekende zaak gedaan. Het pakte een onverhoopte zege tegen Standard, ook al schoot het geen enkele keer tussen de palen. Hoe het dan toch won? Dankzij een owngoal van Siquet. Voor Standard is dit al de 10e nederlaag van het seizoen.

  Moeskroen - Standard kort samengevat

  • Sleutelmoment: Standard had het zichzelf gemakkelijk kunnen maken met een vroeg doelpunt, maar Carcela weigerde om het simpel te doen. Hij kon alleen op wandel, maar strandde al dribbelend op Koffi.
   
  • Man van de Match: Als de fondsen alsnog gevonden worden, mag Hervé Koffi een flinke bonus krijgen. De Burkinese doelman heerste in heel zijn rechthoek en deed er een reeks uitstekende reddingen bovenop.
   
  • Opvallend: Moeskroen is een ploeg die Standard niet ligt. L'Excel pakt 6 op 6 tegen de Rouches en slaagt er zelfs in om te winnen zonder dat het ook maar één schot tussen de palen heeft afgevuurd.

  Bekijk de goal uit Moeskroen - Standard (1-0)

  Standard schiet zichzelf in de voet

  Moeskroen en Standard stonden in de competitie al zes speeldagen droog, maar toch wijzigden de coaches niet al te veel aan hun elftallen. Bij l'Excel kon Simao niet klagen over de globale prestatie van zijn ploeg, terwijl Leye hoopte voort te bouwen op de bekerzege tegen Club Brugge.

   

  Het spelbeeld werd snel duidelijk. Standard zorgde, zonder roekeloos te voetballen, voor de aanvallende impulsen en Moeskroen verweerde zich zo goed en zo kwaad als het kon. Klauss had enkele kansjes, maar de beste mogelijkheid viel voor de voeten van Carcela. De man met het paarse kapsel slaagde er niet in om rond Koffi te dribbelen.

   

  Het meesterschap van Standard leverde geen doelpunten op. Dat hoefde nog niet voor onrust te zorgen op de Luikse bank, want Moeskroen had het op het zanderige veld erg moeilijk om aan kansen te komen. Met wat hulp vloog de bal toch in doel. Bodart tikte een voorzet tegen het been van Siquet en zo klom l'Excel gevleid op voorsprong.

  Hervé "De Kat" Koffi plukt de ene na de andere bal uit de lucht

  Moeskroen knokt en overleeft

  De tweede helft volgde hetzelfde scenario als de eerste. Leye peperde zijn manschappen nog eens het belang van de wedstrijd in. Standard bleef het met veel inzet proberen, maar kampte met een schrijnend gebrek aan torinstinct. Siquet jaste ver naast en de ijverige Klauss kopte steevast mis.

   

  Toen de Braziliaan na puik voorbereidend werk van Sissako en Lestienne toch het kader vond, lag de uitstekende Koffi alweer in de baan van het schot. Koffi ranselde ook nog een lichtjes afgeweken loeier van Raskin uit de verste hoek. Haast alle hoekschoppen en hoge voorzetten maakte hij onschadelijk.

   

  Een wroetend Moeskroen, waar de spelers nog steeds wachten op de storting van hun loon van februari, liet op de counter nog een leuke kans liggen. Standard bleef erin geloven, tot de ultieme kopbal van Laifis in de toegevoegde tijd naast vloog. Moeskroen springt over de rode streep, Standard kan morgen naar de twaalfde plek zinken.

  Bodart kapt zeer rustig en koelbloedig Da Costa uit

  Leye spreekt zijn ploeg toe aan de start van de tweede helft

  Lepoint: "Nog een paar puntjes pakken"

  Christophe Lepoint boekte met Moeskroen een erg belangrijke zege. "Het was collectief een goede wedstrijd. Misschien is dit het keerpunt van ons seizoen. We hebben nu vijf punten voorsprong op Beveren."

   

  "Het was een moeilijke match. We hebben net als vorige week een blok neergezet, en nu hebben we het 95 minuten volgehouden", lachte de tweevoudige Rode Duivel. "We houden de nul, dat is goed voor Hervé en de verdediging."

   

  "Dit doet deugd, met alles wat zich op de club heeft afgespeeld en in de pers is gezegd", verwees Lepoint naar de loonkwestie in Moeskroen. "Dat was lastig voor de groep. Voor de match kregen we het bericht dat er volgende week betaald zou worden. Wij doen ons werk op het veld en wachten verder af."

   

  Is Moeskroen op weg naar de redding? "Als we niet laatste worden, is het goed voor mij. We moeten hier en daar nog een paar puntjes halen en dan is die laatste plaats voor een andere ploeg. De barrages worden lastig tegen de tweede uit 1B, die ook een hoog niveau haalt."

   

  Voorts had Lepoint nog lovende woorden voor zijn doelman. "Hervé speelt sinds het begin van de competitie sterk. Hij is een monster in doel. Het deed hem pijn dat we steeds doelpunten slikten op het einde van matchen. Deze nul zal hem plezier doen."

  Bodart: "Moeilijk om uit te leggen"

  Arnaud Bodart kon de nederlaag van Standard niet meteen verklaren. "Het is heel moeilijk om uit te leggen. De instelling waarmee we Club Brugge aanpakten was er vandaag helemaal niet. Als iedereen mentaal iets meer kan brengen, denk ik dat we niet zo onregelmatig zouden spelen."

   

  Bodart speelde een hoofdrol bij de lullige 1-0. "Het was een goede voorzet. Ik raakte hem met mijn vuist, maar ik weet niet wat er daarna gebeurde. Is dat dan pech, of moet ik steviger zijn?", vroeg de doelman zich af.

   

  De play-offs lijken een afgesloten hoofdstuk voor Standard, dus is het van moeten in de beker tegen Eupen. "Inderdaad. Ik denk dat iedereen zich daarvan bewust is. We hebben geen excuses meer."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde! Standard blijft kwakkelen in de competitie. Het werkt op Le Canonnier zijn kansen niet af en gaat onderuit door een owngoal. Moeskroen springt weg uit de degradatiezone. .
  3. Gele kaart voor Kostas Laifis van Standard tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 93. Standard zet alles op alles om nog een punt uit de brand te slepen. Laifis krijgt dé kans om de 1-1 te maken, maar mist zijn kopslag. Is dit het dan geweest? .
  5. Gele kaart voor Marko Bakic van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 90. Standard vindt de opening niet. Johan De Caluwé op Sporza Radio.
  7. tweede helft, minuut 89. Harbaoui en Sissako staan neus aan neus. Zo gaat kostbare tijd verloren voor de bezoekers. .
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Excel Moeskroen, El Hadji Gueye erin, Fabrice Olinga eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Een half mislukte voorzet van Lestienne vliegt vervaarlijk naar de eerste winkelhaak. Koffi steekt er voor alle zekerheid een hand tussen. .
  10. tweede helft, minuut 86.
  11. tweede helft, minuut 86. Standard zit al aan elf hoekschoppen, maar wanneer doet het daar eens iets mee? .
  12. tweede helft, minuut 84. Scherpe counter. Een Luikse hoekschop wordt afgeweerd en verandert in een flukse tegenaanval van Moeskroen. Olinga is het eindstation en zijn vizier staat nog steeds niet juist afgesteld. .
  13. tweede helft, minuut 82. Het wordt nog tien minuutjes wroeten, zowel voor Moeskroen als voor Standard. .
  14. tweede helft, minuut 80. Steriele druk. Het is allemaal wat voorspelbaar. Sissako kruist naar Lestienne, die terugkopt. Balikwisha vlamt de kans een dikke meter over de deklat. Moeskroen komt steeds dichter bij een levensbelangrijke zege. .
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Excel Moeskroen, Hamdi Harbaoui erin, Serge Tabekou eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Jans vervangt Raskin en Harbaoui komt in de plaats van Tabekou. .
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Standard, Laurent Jans erin, Nicolas Raskin eruit
  18. tweede helft, minuut 77. Standard is al een paar minuten bezig met een offensief. Johan De Caluwé op Sporza Radio.
  19. tweede helft, minuut 76. Een wilde knal van invaller N'Landu zoeft ver naast. Nog steeds geen bal tussen de palen voor Moeskroen, maar dat zullen ze daar niet erg vinden. .
  20. tweede helft, minuut 75.