In de eigen competitie dendert pletwals Club Brugge wel voort

  1. 37' - Doelpunt - Eduard Sobol (2 - 0)
  2. 31' - Verv. Youssouph Badji door Daniel Perez
  3. 21' - Doelpunt - Youssouph Badji (1 - 0)
  1. 78' - Verv. Noa Lang door Nabil Dirar
  2. 76' - Geel - Omar Govea
  3. 72' - Verv. Jean-Luc Dompé door Panagiotis Armenakas
  4. 66' - Verv. Tahith Chong door David Chidozie Okereke
  5. 66' - Verv. Éder Balanta door Mats Rits
  6. 63' - Doelpunt - Noa Lang (3 - 0)
  7. 58' - Verv. Tomáš Chorý door Youssuf Sylla
  8. 58' - Verv. Damien Marcq door Antoine Colassin
  21'goalYoussouph Badji1 - 0
  37'goalEduard Sobol2 - 0
  63'goalNoa Lang3 - 0

  Club Brugge heeft de teleurstellingen van de voorbije weken doorgespoeld met een eenvoudige zege tegen Essevee. Badji, Sobol en Lang tekenden in Jan Breydel voor de doelpunten. De kloof op de achtervolgers loopt weer op tot 15 punten.

  Club Brugge - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 20 minuten wil Marcq Vanaken passeren met een panna. De Fransman verspeelt de bal, Club Brugge countert pijlsnel en klimt op voorsprong.
   
  • Man van de match: Ruud Vormer had er duidelijk veel zin in vandaag. De aanvoerder van Club was gretig in zijn acties en heerste op het middenveld.
   
  • Opvallend: Club Brugge boekt zijn 10e opeenvolgende overwinning in de competitie. Het is 17 jaar geleden dat blauw-zwart dat nog eens voor elkaar kreeg.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Zulte Waregem (3-0)

  Club straft foutjes bij Zulte Waregem genadeloos af

  Club Brugge en Zulte Waregem begonnen met open vizier aan de wedstrijd. Vanaken en Dompé lieten al in de openingsminuten de eerste kansen noteren, weliswaar zonder de doelmannen echt in de problemen te brengen.

   

  Na een kwartier probeerde de thuisploeg een versnelling hoger te schakelen, maar de organisatie bij Zulte Waregem stond goed en gaf weinig tot geen ruimte weg.

   

  Dat plannetje viel evenwel in duigen toen Marcq de bal knullig verspeelde op het middenveld. Club lanceerde een snelle tegenaanval, Chong zag zijn schot nog gepareerd door Bostyn, maar Badji liet de rebound niet liggen: 1-0.

   

  Zulte Waregem had zijn lesje niet geleerd, want een kwartiertje later herhaalde dat scenario zich. Deze keer was het Opare die balverlies leed, Sobol ging met de bal aan de haal en knalde hem in twee keer voorbij Bostyn.

  Mooie panna van Marcq bij Vanaken, maar 12 seconden later scoort Club de 1-0

  Blauw-zwart freewheelend naar nieuwe overwinning

  De bezoekers slaagden er niet in om hun normale spel te ontwikkelen en moesten de wet van de sterkste ondergaan. Lang had nog voor de pauze de 3-0 aan de voet, Bostyn zei ‘neen’.

   

  Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft, met rustig meesterschap van Club Brugge, dat naliet om de wedstrijd snel in een definitieve plooi te leggen. Kansen voor Chong, Vanaken en Vormer gingen allemaal verloren.

   

  Even voorbij het uur viel de onvermijdelijk 3-0 dan toch. Chong leverde de assist voor Noa Lang, die van dichtbij zijn 12e van het seizoen tegen de touwen ramde. Niet veel later maakte Vormer er zelfs 4-0 van, maar zijn goal werd afgekeurd omdat Perez buitenspel liep.

   

  Zo bleef het 3-0, een minder spectaculaire uitslag dan de 0-6 uit de heenronde, maar toch opnieuw een vlotte zege voor Club Brugge, dat meteen ook een einde maakt aan de sterke reeks van Zulte Waregem.

  Vreemd! Doelpuntenmaker Badji wordt al na halfuur gewisseld

  Goal van Vormer wordt afgekeurd

  Armenakas (Zulte Waregem) zorgt voor het technische hoogstandje van het weekend

  Clement: "Ik kan alleen maar tevreden zijn"

  Philippe Clement (Club Brugge): "Hier kun je als coach alleen maar tevreden over zijn. We zijn op dit moment niet top, maar qua mentaliteit zijn we wel top. Iedereen geeft zich tot het uiterste en dan is het leuk om op die manier een wedstrijd te kunnen winnen, ook al zit je nog niet in topvorm. Want corona is een lelijk beestje dat in je lichaam zit. Die jongens hebben ook een hele tijd niet getraind en hebben wat spiermassa en kracht verloren. Dat zal de komende weken weer moeten verbeteren."

   

  "Na een half uur heb ik Badji naar de kant gehaald, omdat ik het niet goed genoeg vond aan de bal. Oké, hij heeft gescoord, maar ik had meer verwacht in die rol, een belangrijke rol in onze ploeg om andere mensen te laten functioneren. Uiteraard is dat niet leuk, maar soms moet je eens sneller ingrijpen. Maar mijn vertrouwen in Badji is totaal niet weg, alleen moet hij verdere stappen zetten om beter te worden."

   

  "De titel is het enige wat nu overblijft. Dat is het spijtige aan heel dat covid-verhaal. Dat is een klap geweest voor heel de groep. Daarom is het belangrijk dat ze vandaag hebben laten zien wat we gevraagd hebben, om een reactie te hebben. Want je kunt zodanig teleurgesteld zijn dat je je focus verliest. Maar dat hebben ze goed rechtgezet."

  Dury: "Deze wedstrijd gebruiken als leermoment"

  Francky Dury (Zulte Waregem): "We waren naar hier gekomen met geloof, na een goede reeks. We hebben in het begin van de match ook geprobeerd om mee te voetballen, maar die twee balverliezen leiden naar 2-0. En ik weet uit ervaring dat als je op Brugge 2-0 achter komt, je in de problemen komt. In de tweede helft zijn we ook onze organisatie wat verloren en dan mogen we blij zijn dat het maar 3-0 geworden is."

   

  "Na al het goede van de voorbije maanden moeten we deze wedstrijd gebruiken als een leermoment. We zijn nog niet klaar om te wedijveren met deze ploegen. Als we dit gebruiken als leermoment, kunnen we er allemaal - spelers, coach, club - beter van worden."

  Clement: "Mooie reactie na de klappen van de voorbije weken"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop! Club Brugge boekt een vlotte 3-0-overwinning tegen Zulte Waregem, de tiende competitiezege op een rij voor de autoritaire leider. .
  3. tweede helft, minuut 89. Rush van Mata. Na een afgeweerde vrije trap van Zulte Waregem begint Mata aan een geweldige ren over de rechterflank. Het levert uiteindelijk niets op, maar zo'n inspanning in minuut 89 is toch het vermelden waard. .
  4. tweede helft, minuut 85. Kossounou staat intussen weer tussen de lijnen. Veel belang heeft het allemaal niet meer, de wedstrijd is al even gespeeld. .
  5. tweede helft, minuut 82. Zulte Waregem probeert nog eens wat op te schuiven, maar Clement maakt zich meer zorgen over de blessure van Kossounou, die naar de schouder tast. .
  6. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Nabil Dirar erin, Noa Lang eruit
  7. Gele kaart voor Omar Govea van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 76
  8. tweede helft, minuut 73. Sterke Vormer. Vormer heeft het prima naar zijn zin op deze zonnige zondagmiddag. De Nederlander vindt andermaal de ruimte in de rug van de defensie, maar kan geen ploegmaat bedienen. .
  9. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Zulte Waregem, Panagiotis Armenakas erin, Jean-Luc Dompé eruit
  10. tweede helft, minuut 70. Vormer laat het niet aan zijn hart komen en trekt meteen weer ten aanval. Zonder succes, deze keer. Zulte Waregem ziet sterretjes. .
  11. tweede helft, minuut 69. Toch buitenspel! Geen 4-0! Door de buitenspelpositie van Perez wordt het doelpunt van Vormer afgekeurd. .
  12. Vormer (onterecht?) afgevlagd. Ruud Vormer jaagt de 4-0 tegen de touwen, maar de buitenspelvlag gaat de hoogte in. Uit de herhaling blijkt dat Vormer zeker geen buitenspel liep. Perez wel, maar die lijkt de bal niet te raken. . tweede helft, minuut 67.
  13. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Tahith Chong eruit
  14. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Club Brugge, Mats Rits erin, Éder Balanta eruit
  15. tweede helft, minuut 64.
  16. tweede helft, minuut 63. Lang beslist de wedstrijd! Daar is de aangekondigde 3-0 nu toch. Chong bedient de vrijstaande Noa Lang bij de tweede paal, en die haalt van dichtbij de trekker over. Match gespeeld, Zulte Waregem moet uitkijken voor een scenario zoals in de heenronde. .