Zulte Waregem houdt de top 4 in het vizier met derbyzege op Kortrijk

  1. 23' - Doelpunt strafschop - Gianni Bruno (1 - 1)
  2. 22' - Geel - Timothy Derijck
  3. 21' - Verv. Omar Govea door Tomáš Chorý
  4. 20' - Doelpunt - Ante Palaversa (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Jean-Luc Dompé door Nikolaos Kainourgios
  2. 90+1' - Verv. Gianni Bruno door Antoine Colassin
  3. 84' - Verv. Jelle Vossen door Ewoud Pletinckx
  4. 83' - Verv. Petar Golubovic door Mohamed Badamosi
  5. 77' - Geel - Laurens De Bock
  6. 76' - Verv. Faïz Selemani door Jovan Stojanovic
  7. 67' - Geel - Jelle Vossen
  8. 65' - Doelpunt - Tomáš Chorý (1 - 2)
  9. 62' - Geel - Gianni Bruno
  10. 60' - Verv. Ante Palaversa door Gaëtan Hendrickx
  11. 60' - Verv. Zinho Gano door Habib Guèye
  12. 52' - Geel - Damien Marcq
  20'goalAnte Palaversa1 - 0
  23'penalty goalGianni Bruno1 - 1
  65'goalTomáš Chorý1 - 2

  Zulte Waregem heeft de derby tegen Kortrijk naar zijn hand gezet. Essevee maakte in het Guldensporenstadion een achterstand goed en houdt dankzij de 1-2-zege voeling met de top 4.

  KV Kortrijk - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zulte Waregem heeft een scherpe reactie in huis na de openingsgoal van Kortrijk. Het zet de scheve situatie snel recht en legt zo de basis voor de derbyzege.
  • Man van de match: Gianni Bruno is de man van het seizoen bij Zulte Waregem. Hij scoort nu al zes wedstrijden op een rij en zit in totaal aan 17 doelpunten dit seizoen.
  • Opvallend: Na acht derby’s zonder zege zal deze overwinning extra deugd doen bij Zulte Waregem. Het was van mei 2018 geleden dat de fusieclub kon winnen tegen Kortrijk.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Zulte Waregem (1-2)

  KV Kortrijk speelt voorsprong snel weer kwijt

  Zulte Waregem startte met veel vertrouwen in de derby en loste al na drie minuten een eerste waarschuwingsschot, Vossen dwong doelman Ilic meteen tot een prima ingreep.

   

  De thuisploeg kwam zonder kleerscheuren uit het openingskwartier en klom na een kwartier zelfs vanuit het niets op voorsprong. Selemani schotelde Palaversa de eerste Kortrijkse kans van de wedstrijd voor, en die miste niet: 1-0.

   

  Zulte Waregem, dat net voor de goal ook Govea geblesseerd had zien uitvallen, was niet aangeslagen en reageerde razendsnel. Man-in-vorm Bruno sneed door de defensie en dwong Derijck tot een overtreding: penalty. Bruno klaarde zelf de klus en maakte er met zijn 17e van het seizoen 1-1 van.

   

  Ook na de gelijkmaker was Zulte Waregem baas over de wedstrijd, al bleef het aantal doelkansen beperkt. KV Kortrijk vond geen antwoord op het spel van de bezoekers en mocht blij zijn met een gelijke stand bij de rust.

  De Bock wordt recht geholpen, maar heeft daar geen zin in: “Rustig! Ja jongen, kalm!”

  Chory schenkt Zulte Waregem de volle buit

  Na de pauze kregen we toch even een ander Kortrijk te zien. Chevalier ging voorop in de strijd en versierde twee kansen, maar de Fransman stuitte tweemaal op Bostyn.

   

  Lang duurde de opflakkering van de thuisploeg niet. Zulte Waregem herstelde de orde en zette zijn overwicht halfweg de tweede helft ook om in een voorsprong. Dompé leverde de assist vanaf de linkerflank, Chory nagelde de bal in één tijd in het dak van het doel.

   

  Toen Kortrijk een kwartier voor tijd met Selemani ook nog zijn meest creatieve speler zag uitvallen, leek het over en uit voor de thuisploeg. Toch forceerde KVK nog één grote kans om een punt uit de brand te slepen, maar Gueye kopte pal in de handen van Bostyn.

   

  Zulte Waregem kwam niet meer in de problemen en pakte zo de volle buit in Kortrijk, goed voor een voorlopige vijfde plaats in het klassement. Kortrijk blijft na een bleke prestatie hangen op de dertiende plek.

  Selemani heeft moeite met het goedleggen van de bal bij een hoekschop, bal rolt steeds weg

  Derijck wil het mooi oplossen, maar werkt de bal knullig over de zijlijn

  Spelers Zulte Waregem hebben ook een spandoek bij, maar de stewards doen moeilijk

  De Bock: "De hele wedstrijd gecontroleerd"

  • Laurens De Bock (Zulte Waregem): "De supporters hadden ons vorige week al op scherp gezet, en ook nu waren ze voor de match aanwezig langs de weg. Dat gaf ons veel moed. In een derby weet je dat er strijd moet worden geleverd. En die was aanwezig vandaag. We hebben de hele wedstrijd controle gehad over het spel. We krijgen dan wel die goal tegen, maar we reageren snel en kunnen in de tweede helft ons overwicht omzetten in een doelpunt. Dat is super voor ons en voor de supporters. Natuurlijk zouden we nu graag play-off 1 spelen, maar we moeten ook wel realistisch zijn. Maar het kan, we hebben alles nog in eigen handen."

  • Timothy Derijck (KV Kortrijk): "We wilden eerst wat afwachten om te zien hoe alles qua opstelling in elkaar zou vallen. Zeker in het begin kregen we moeilijk druk op de bal, waardoor zij gemakkelijk de vrije man vonden en van kant konden wisselen. Daarna stond het wel beter qua druk en intensiteit. Het was een wedstrijd die van details afhing. We hebben niet heel veel weggegeven, maar hebben zelf ook niet veel gecreëerd. Maar het is zonde, als je op voorsprong komt, dat je die wedstrijd toch nog verliest.

  • Damien Marcq (Zulte Waregem): "De positieve spiraal waarin we zitten, heeft ervoor gezorgd dat we hier met een goede intensiteit en mentaliteit aan de wedstrijd konden beginnen. Ook al kwamen we dan, tegen de gang van het spel in, op achterstand, we hebben het hoofd niet laten hangen en konden we snel gelijkmaken. Dat is onze kracht op dit moment: we zijn strijdvaardig en willen er voluit voor gaan. Dat is zeer positief."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Zulte Waregem zegeviert in de derby tegen Kortrijk (1-2) en rukt op naar een voorlopige 5e plaats in het klassement. .
  3. tweede helft, minuut 92. De seconden tikken weg, Kortrijk raakt voorlopig niet meer in de buurt van Bostyn. Komt er nog een slotoffensief? .
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Zulte Waregem, Nikolaos Kainourgios erin, Jean-Luc Dompé eruit
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Zulte Waregem, Antoine Colassin erin, Gianni Bruno eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Kortrijk zet alles op alles, Zulte Waregem probeert te counteren. Geert Heremans op Radio 1.
  7. tweede helft, minuut 88. Nog even een warm moment voor de kooi van Bostyn als Deschacht onoordeelkundig terugkopt, maar KVK kan niet profiteren. .
  8. tweede helft, minuut 86. Zo gaat het natuurlijk niet lukken: Ocansey jaagt de bal onbesuisd de tribunes in. Kortrijk heeft nog vijf minuten om een vierde opeenvolgende thuisnederlaag te vermijden. .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Zulte Waregem, Ewoud Pletinckx erin, Jelle Vossen eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Mohamed Badamosi erin, Petar Golubovic eruit
  11. tweede helft, minuut 81. Kopbal Gueye! Zulte Waregem heeft de zege nog niet binnen. Kortrijk voetbalt plots een uitstekende kans bij elkaar, Gueye kopt van dichtbij in de handen van Bostyn. .
  12. tweede helft, minuut 80. Zulte Waregem voert de druk weer wat op, met een soort omsingeling van het Kortrijkse strafschopgebied. Uiteindelijk kan er niemand op doel besluiten. .
  13. tweede helft, minuut 79. Kortrijk speelt zeker en vast geen goede wedstrijd. Geert Heremans op Radio 1.
  14. Gele kaart voor Laurens De Bock van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 77
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Faïz Selemani eruit
  16. Verzorging voor Selemani. De wedstrijd ligt even stil voor een blessurebehandeling bij Selemani, die uiteindelijk toch gewisseld wordt. . tweede helft, minuut 75.
  17. tweede helft, minuut 69. Zulte Waregem zit momenteel aan 63 procent balbezit. Straffe statistiek toch voor een uitploeg. .
  18. Gele kaart voor Jelle Vossen van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 67