Cercle Brugge doet gouden zaakje met winst in degradatieduel

  1. 45' - Geel - Leonardo Da Silva Lopes
  2. 29' - Doelpunt - Leonardo Da Silva Lopes (1 - 0)
  3. 24' - Geel - Sivert Heltne Nilsen
  4. 22' - Verv. Alessandro Albanese door Jeremy Cijntje
  1. 90+5' - Geel - Serge Leuko
  2. 88' - Verv. Ike Ugbo door Anthony Musaba
  3. 87' - Verv. Dino Hotic door Robbe Decostere
  4. 86' - Geel - Jur Schryvers
  5. 84' - Verv. Aboubakary Koita door Jur Schryvers
  6. 82' - Doelpunt - Kevin Denkey (2 - 0)
  7. 80' - Geel - Dries Wuytens
  8. 78' - Verv. Olivier Deman door Kevin Denkey
  9. 71' - Verv. Kevin Hoggas door Hannes Van der Bruggen
  10. 71' - Verv. Leonardo Da Silva Lopes door Charles Vanhoutte
  11. 65' - Verv. Sivert Heltne Nilsen door Danel Sinani
  12. 65' - Verv. Jordan Faucher door Daan Heymans
  13. 63' - Geel - Olivier Deman
  14. 55' - Geel - Felix Bastians
  82'goalKevin Denkey2 - 0

  Cercle Brugge heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op het behoud. In het degradatieduel tegen Waasland-Beveren trok de Vereniging aan het langste eind: 2-0. "We zijn nog nergens", waarschuwt coach Yves Vanderhaeghe.

  Cercle Brugge - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: De 1-0 van Da Silva komt min of meer uit de
   lucht gevallen, maar geeft Cercle Brugge wel veel vertrouwen na een moeizame start.
  • Man van de match: De thuisploeg gaf weinig weg achterin, en dat was onder meer de verdienste van een sterke Vitinho, die zich ook in aanvallend opzicht af en toe liet zien.
  • Opvallend: Cercle maakt een einde aan een pijnlijke reeks van tien thuiswedstrijden zonder overwinning. De vorige thuiszege dateerde al van 17 oktober: 5-2 tegen AA Gent.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Waasland-Beveren (2-0)

  Waasland-Beveren kan goede start niet verzilveren

  Cercle Brugge begon aarzelend aan de partij en moest het initiatief aan de bezoekers laten. Waasland-Beveren dreigde in het openingskwartier met een schot van Frey, dat door Didillon in twee tijden werd gepakt.

   

  Na de gedwongen wissel van de geblesseerde Albanese werd het ook bij Waasland-Beveren allemaal wat minder en ging de wedstrijd op slot.

   

  Het was wachten op een klasseflits, en die kregen we net voor het halfuur van Leonardo Da Silva Lopes. De Portugese middenvelder van Cercle vuurde een kanonskogel af van buiten de zestien meter, waar doelman Gabriël, die de geblesseerde Jackers verving, geen verhaal tegen had: 1-0.

   

  Cercle rook bloed en begon plots een pak aanvallender te spelen. Deman probeerde de voorsprong snel te verdubbelen, maar besloot naast. Waasland-Beveren krabbelde pas met de rust in zicht weer overeind. Een vrije trap van Koita net voor de pauze strandde in het muurtje.

  Hotic mist enorme kans

  Invaller Denkey trekt zege over de streep voor Cercle

  Bij de start van de tweede helft drukte Cercle even door om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Ugbo kreeg een vrije schietkans aangeboden door Vitinho, zijn poging streelde de buitenkant van de paal.

   

  Waasland-Beveren besefte dat het moest reageren en trok met vereende krachten ten strijde. Veel doelgevaar leverde dat evenwel niet op. Frey en Bertone kwamen wel in de buurt van de goal, maar misten het kader.

   

  De thuisploeg lag intussen op de loer om in de steeds groter wordende gaten te duiken. Biancone, Ugbo én Hotic lieten na om het genadeschot te geven. Het was uiteindelijk invaller Denkey die de overwinning veilig stelde voor Cercle met een knappe individuele actie: 2-0, match gespeeld.

   

  Cercle Brugge boekt zo 7 op 9 en sluipt verder weg van de laatste plaats. Waasland-Beveren heeft nog 5 wedstrijden om zich te handhaven in de hoogste klasse.

  Koita schiet vrije trap hard op Hotic

  Yves Vanderhaeghe: "We zijn nog nergens"

  • Nicky Hayen (Waasland-Beveren): "Wij begonnen goed aan de wedstrijd en zaten goed in de match, maar bij de eerste mogelijkheid die zij krijgen, scoren ze. Daarna hadden we het een kwartier moeilijk. Ook het uitvallen van Albanese was een belangrijk moment. Dat zijn zaken die meegespeeld hebben."

   "Na de rust kregen we nog een paar goeie mogelijkheden. En dat zijn de momenten die je moet pakken. Als je daar gelijkmaakt, sluipt er misschien twijfel bij de tegenstander, waar je van kunt profiteren. Maar hoe langer het 1-0 blijft, hoe meer risico’s je moet nemen en ruimtes vrijgeven. Helaas hebben zij daar optimaal van geprofiteerd."

   "Dit was een van de zes belangrijke wedstrijden waarin we zeker punten wilden halen. Dat is niet gelukt. Nu zijn er nog vijf belangrijke wedstrijden. Het zal week na week moeilijker worden, maar we moeten die focus houden om punten te sprokkelen. Ik ga niemand wat verwijten. Ik heb een goede mentaliteit gezien. Uiteraard gebeuren er fouten, en dat zullen we ook intern bespreken, maar de ploeg is ook na de 2-0 nog blijven zoeken naar dat doelpuntje. Ik kan dus niemand wat verwijten."

  • Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge): "Dit zijn natuurlijk cruciale matchen. Ik heb de groep bewust gemaakt van het feit dat het nu ‘pay time’ is. Met deze jonge groep, en met de evolutie die we maken, is het natuurlijk leuk om tegen twee rechtstreekse concurrenten 6 op 6 te halen. Toch blijf ik met de voetjes op de grond. We mogen tevreden zijn dat we nu 4 punten voor staan, maar we zijn nog nergens. De spelers zijn zich daar ook van bewust. We moeten keihard blijven werken. We hebben nog 5 heel belangrijke wedstrijden voor de boeg."

   "Dat er in het begin wat nervositeit in de ploeg was, is logisch gezien de situatie waarin we zitten. Het was van moeten, en mooi voetbal kwam er dan niet aan te pas. Ik denk dat Waasland-Beveren voetballend zelfs meer probeerde. Wij acteerden heel nerveus. Maar dan kwam er een mooi schot vanuit de tweede lijn en keerde het spel om."

   "Ik denk dat we de juiste wedstrijd gespeeld hebben: niet blind naar voren gestormd, maar goed de organisatie gehouden. Als je op voorsprong komt, weet je dat er ruimte komt om hier en daar te profiteren, wat we op verschillende manieren ook mooi uitgespeeld hebben. Het kon misschien met een paar doelpunten meer, maar ik ben heel tevreden met 2-0."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde! Afgelopen! Cercle Brugge boekt een levensbelangrijke zege tegen Waasland-Beveren in de strijd om het behoud: 2-0. Cercle slaat een kloof van vier punten met de rode lantaarn. .
  3. Gele kaart voor Serge Leuko van SK Beveren tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 94. Bertone over. De laatste kans van de wedstrijd is toch nog voor Waasland-Beveren. Een knap vluchtschot van Bertone vliegt over. .
  5. tweede helft, minuut 93. Opnieuw een enorme kans voor Cercle op de counter: Musaba negeert zijn vrijstaande ploegmaats om voor eigen succes te gaan, hij besluit op Gabriël. .
  6. Denkey vanuit buitenspel. Kevin Denkey knalt zijn tweede van de namiddag kurkdroog tegen de touwen, maar de VAR fluit hem terug, hij liep duidelijk buitenspel. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 88. Het handjevol aanwezigen in het stadion geeft Ugbo en Hotic een applausje bij hun wissel. De zege is bijna binnen voor Cercle. .
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Anthony Musaba erin, Ike Ugbo eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Cercle Brugge, Robbe Decostere erin, Dino Hotic eruit
  10. Gele kaart voor Jur Schryvers van SK Beveren tijdens tweede helft, minuut 86
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij SK Beveren, Jur Schryvers erin, Aboubakary Koita eruit
  12. tweede helft, minuut 82.
  13. tweede helft, minuut 82. Denkey maakt het dan toch af! Na eerst nog een enorme misser van Hotic maakt Cercle Brugge het nu wel af. Het is invaller Denkey die in z'n eentje door de defensie van Waasland-Beveren snijdt en de bal netjes naast Gabriël in de hoek plaatst: 2-0. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Kevin Denkey van Cercle Brugge. 2, 0.
  15. Gele kaart voor Dries Wuytens van SK Beveren tijdens tweede helft, minuut 80
  16. tweede helft, minuut 79. Gabriël redt. Waasland-Beveren trekt met veel volk naar voren en zo vallen er gaten achterin. Cercle wil daarvan profiteren, maar Ugbo is te zelfzuchtig en besluit op Gabriël. .
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Olivier Deman eruit
  18. tweede helft, minuut 77.
  19. tweede helft, minuut 75. Biancone mist de 2-0. Cercle Brugge laat na om het genadeschot te geven. Hotic krult de bal perfect tot bij de vrijstaande Biancone, maar die duwt van dichtbij over. Waasland-Beveren ontsnapt! .