OH Leuven kan nog een keer winnen, zelfs met z'n tienen

  1. 40' - Doelpunt - Kamal Sowah (3 - 0)
  2. 38' - Geel - Evgeniy Makarenko
  3. 36' - Geel 2 - Kristiyan Malinov
  4. 34' - Geel - Kristiyan Malinov
  5. 20' - Doelpunt - Thomas Henry (2 - 0)
  6. 10' - Doelpunt - Thomas Henry (1 - 0)
  1. 90+6' - Verv. Thibault Vlietinck door Daan Vekemans
  2. 90+5' - Verv. David Hubert door Isaac Asante
  3. 87' - Geel - Habib Guèye
  4. 85' - Geel - Jovan Stojanovic
  5. 78' - Verv. Teddy Chevalier door Petar Golubovic
  6. 70' - Verv. Eric Ocansey door Jovan Stojanovic
  7. 67' - Verv. Musa Tamari door Pierre Yves Ngawa
  8. 67' - Verv. Toon Raemaekers door Derrick Tshimanga
  9. 60' - Verv. Ante Palaversa door Gaëtan Hendrickx
  10. 52' - Doelpunt - Zinho Gano (3 - 1)
  10'Thomas Henry1 - 0
  20'Thomas Henry2 - 0
  40'Kamal Sowah3 - 0
  52'Zinho Gano3 - 1

  Na een tegenvallende reeks (2 op 15) heeft Oud-Heverlee Leuven aangeknoopt met de zege. Tegen KV Kortrijk was de buit al binnen na een helft. En dat na een aangenaam kijkstuk en een vroege uitsluiting van Malinov. "Er wacht ons nog veel werk", reageerde Kortrijkcoach Luka Elsner achteraf. 

  OHL – KV Kortrijk in een notendop:

  Sleutelmoment: Hoewel OHL meteen daarvoor een uitsluiting te verwerken kreeg, rondt Sowah in minuut 40 een perfecte counter af. De marge is zo groot genoeg om de zege met zijn tienen over de streep te kunnen trekken. 

   

  Man van de wedstrijd: Xavier Mercier. De assistkoning strooide vooral in de eerste helft listig met uitstekende passjes, toonde zich uiterst balvast en had een voet in zowat iedere Leuvense aanval. Al was ook de prestatie van Thomas Henry verre van verkeerd. 

   

  Opvallende statistiek: Kortrijk ligt goalgetter Thomas Henry duidelijk erg goed. Na zijn hattrick in de heenmatch zette hij zijn teller vanavond op 5 treffers tegen de rood-witte brigade uit West-Vlaanderen. 

  Bekijk de goals uit OHL - Kortrijk (3-1)

  Henry geeft topschutterstitel nog niet op

  Ondanks de ijskoude temperaturen begon OHL goed aan de match. Vroeg in de wedstrijd kopte Henry al meteen raak, en dat op aangeven van – wat had u gedacht? – Xavier Mercier. 

   

  Daarna ging het goed op neer. Na een hoekschop, het handelsmerk van Brys en co, trof Henry opnieuw raak. De targetman nam een doorgekopte bal perfect op de slof, waardoor het leer in doel verdween. 

   

  OHL bleef de betere ploeg, maar ook Kortrijk had zeker kansen.  Even voor rust kreeg Malinov dan plots op korte tijd twee gele kaarten onder de neus geschoven. 

   

  De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen. Een perfect uitgespeelde counter resulteerde via Sowah in 3-0, en zo was de eerste helft vooral een les in efficiëntie door de thuisploeg. 

  Uitblinker Mercier vist de bal prachtig uit de lucht

  Vroege tegentreffer geeft Kortrijk (ijdele) hoop

  Wie dacht dat de match, overigens het eerste Belgische competitieduel ooit dat live werd uitgezonden op de Amerikaanse televisie, zo al helemaal gelopen was, kreeg ongelijk. 

   

  Kortrijk monopoliseerde nagenoeg de hele tweede periode de bal en invaller Gano tekende voor de vroege tegentreffer. OHL hapte met zijn tienen naar adem, de ingevallen Ngawa moest bij zijn eerste balcontact zelfs redding brengen op de lijn. 

   

  De bezoekers verdienden beter, maar lieten het liggen in de afwerking. Romo toonde zich nog een paar keer met een prima redding. Een rustig ogende Elsner moest zich in zijn eerste competitiewedstrijd langs de lijn neerleggen bij een nederlaag. OHL pakt na drie thuisnederlagen op rij opnieuw een zege.

  Geweldige redding van Romo op poging van de pas ingevallen Gano

  Ngawa krijgt bal keihard in het gezicht, maar voorkomt zo wel een doelpunt

  Sowah geeft ondanks de vrieskou interview op teenslippers: "Heb zeer koude voeten"

  Elsner: "Maar één helft op niveau gespeeld"

  Luka Elsner (KV Kortrijk-coach): "We hebben eigenlijk maar één helft op niveau gespeeld. We zijn er in de eerste helft niet in geslaagd om de juiste intensiteit aan de dag te leggen en konden geen antwoord vinden op het spel van OHL. Als je van bij het begin niet de juiste ingrediënten kan voorleggen, haal je in het voetbal meestal geen resultaat. Er wacht ons nog veel werk, maar dat is voor de volgende weken. Het behoud verzekeren blijft ons hoofddoel."

  Kamal Sowah (OHL): "We hebben de hele week hard gewerkt en wilden echt wel winnen. Bij mijn goal heb ik zo snel als ik kon het hele veld overgestoken en dan kon ik gelukkig ook nog scoren. Die derde goal was zeer belangrijk voor ons. Als zij 2-1 maken, krijg je een heel andere situatie. We blijven alles geven tot aan het einde van de competitie en als we de mogelijkheid krijgen om bij de Top 4 te eindigen, zullen we dat niet laten liggen."

   

  Derrick Tshimanga (OHL): "Deze zege doet deugd. Ook vorige week speelden we goed tegen Standard, alleen konden we daar toen geen resultaat uit halen. Romo speelt een heel goede wedstrijd, daarvoor moeten we hem zeker danken. We bekijken match per match en letten voorlopig niet op de klassering. We zullen wel zien waar het schip zal stranden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde . Een snelle tegentreffer van Gano gaf Kortrijk hoop. De bezoekers waren heel de tweede helft erg dreigend, maar konden niet meer scoren. Doelman Romo toonde zich meermaals alert. OHL kon zo, ondanks het feit dat ze de hele tweede helft met een man minder stonden te spelen, de zege toch over de streep trekken.  .
  3. tweede helft, minuut 96. Vervanging bij OH Leuven, Daan Vekemans erin, Thibault Vlietinck eruit
  4. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij OH Leuven, Isaac Asante erin, David Hubert eruit
  5. tweede helft, minuut 93. Blessuretijd. We zijn ondertussen in de blessuretijd aanbeland. Kan Kortrijk alsnog scoren, of blijft het bij 3-1. De zege voor OHL lijkt zo goed als binnen.  .
  6. Gele kaart voor Habib Guèye van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 87. Hendrickx mist. Hendrickx mag alleen op Romo afgaan, maar mist. Kortrijk heeft het in de tweede helft gewoon laten liggen in de afwerking, zo luidt het verdict nu toch echt wel.  .
  8. Gele kaart voor Jovan Stojanovic van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 85
  9. tweede helft, minuut 82. Stojanovic kan aanleggen, maar doet dat veel te centraal. Dit had altijd de 3-2 moeten zijn.  .
  10. tweede helft, minuut 82. Gueye legt de bal af, maar had zelf moeten draaien en schieten. De spits stond moederziel alleen in de zestien van de tegenstander, maar was zich daar duidelijk niet echt van bewust.  .
  11. tweede helft, minuut 81. Hendrickx schiet vanuit de draai, maar zijn poging waait over de kooi van Romo. Een zoveelste schot van de bezoekers.  .
  12. tweede helft, minuut 79. Nog 10 minuten. Kortrijk verdient een pluim voor de prestatie in de tweede periode. Kunnen ze nog iets forceren in de slotfase?  .
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Kortrijk, Petar Golubovic erin, Teddy Chevalier eruit
  14. tweede helft, minuut 75. Opnieuw Romo met de save. Net op het moment dat de Kortrijkse druk wat leek te zijn gaan liggen, kopt Gano opnieuw richting doel. Romo redt knap, al stond de ingevallen spits wel buitenspel.  .
  15. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Eric Ocansey eruit
  16. tweede helft, minuut 69. Schotje Hendrickx . Gaëtan Hendrickx trapt vanuit de tweede lijn. De bal gaat net naast. Kortrijk verdient eigenlijk wel een tweede goal.  .
  17. tweede helft, minuut 68. Bijna 3-2! . De pas ingevallen Ngawa redt een bal bij zijn eerste balcontact van de lijn. Hij krijgt de bal keihard in het gezicht, maar kan meteen verder.  .
  18. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij OH Leuven, Pierre Yves Ngawa erin, Musa Tamari eruit
  19. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij OH Leuven, Derrick Tshimanga erin, Toon Raemaekers eruit
  20. tweede helft, minuut 66. Met Ngawa en Tshimanga gooit Brys twee extra defensieve krachten de strijd in.  .