Standard laat ook tegen OHL steek vallen in Play-off I-strijd

  1. 38' - Geel - Kostas Laifis
  2. 31' - Verv. Václav Jemelka door Toon Raemaekers
  1. 90+3' - Geel - Toon Raemaekers
  2. 90+1' - Verv. Kristiyan Malinov door Siebe Schrijvers
  3. 87' - Geel 2 - Noe Dussenne
  4. 87' - Verv. Samuel Bastien door Eden Shamir
  5. 86' - Verv. Maxime Lestienne door Gojko Cimirot
  6. 84' - Doelpunt - João Klauss (1 - 1)
  7. 82' - Geel - Noe Dussenne
  8. 75' - Verv. Mathieu Maertens door Josh Eppiah
  9. 75' - Verv. Xavier Mercier door Thibault Vlietinck
  10. 70' - Verv. Hugo Siquet door Jackson Muleka
  11. 70' - Verv. Nicolas Raskin door Noe Dussenne
  12. 60' - Doelpunt - Thomas Henry (0 - 1)
  13. 55' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Abdoul Tapsoba
  60'goalThomas Henry0 - 1
  84'goalJoão Klauss1 - 1

  Standard is op een gelijkspel blijven steken tegen OHL. Ondanks verschillende uitstekende kansen kon aanvaller João Klauss slechts in het slot de openingstreffer van Henry uitwissen. De Luikenaars blijven zo balanceren op de rand van Play-off I.

  Standard - Oud-Heverlee Leuven kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde lijdt Bastien dwaas balverlies. Henry ziet de mogelijke 0-2 uiteenspatten tegen de verste staak en zo blijft Standard met een flinke portie geluk in leven.
  • Man van de Match: Joao Klauss zal de beelden van zijn knullige missers in de eerste helft niet graag terugzien, maar hij redde wel een puntje voor Standard. De lange spits van de Luikenaars viel vanavond in negatieve en positieve zin op.
  • Opvallend: Oud-Heverlee Leuven heeft nu in twintig uitwedstrijden op rij in de hoogste klasse minstens één doelpunt weten te maken. Dat is een reeks die begon in 2015-16, toen OHL uiteindelijk degradeerde.

  Bekijk de goals uit Standard - OHL (1-1)

  Klauss vergeet Standard op voorsprong te zetten....

  Waar Leye amper roteerde in zijn elftal, gooide Brys zijn elftal om na de uitschakeling in de beker. OHL deed het met vijf verse namen, waaronder sleutelspelers Mercier en Henry. Op de kletsnatte mat was de eerste bekommernis van de bezoekers om geen doelpunten te slikken.

   

  Een fel Standard wilde daar uiteraard niet aan meewerken. Siquet bood Klauss al vroeg een geweldige kans aan, maar de Braziliaanse spits aarzelde en botste op een fantastische Romo. Aan de overzijde kon Sowah een ingestudeerde hoekschop niet afwerken, ook al omdat hij ongewild kort gedekt werd door scheidsrechter Visser.

   

  Vlak voor het halfuur was Klauss opnieuw goed voor een monumentale misser. Ditmaal schatte hij een slingerende voorzet van Lestienne niet naar waarde. Terwijl de Braziliaan in zichzelf vloekte, bleven kansen voor het overige bijzonder schaars. Standard geraakte niet door het pantser van Oud-Heverlee Leuven, dat zelf te slordig speelde op de counter.

  Fikse misser van Klauss of mirakelredding van Romo?

  ... maar maakt de 0-1 van Mercier nog ongedaan

  De Rouches waren bij het aanbreken van de tweede helft vast van plan om de tegenstand weg te blazen. Die instelling leverde niet meer dan wat halve en bijna-kansen voor Lestienne en Klauss op. Leuven ving de druk vlotjes op en kreeg meer maat in de passing.

   

  Toch viel de 0-1 enigszins uit de lucht. Mercier kreeg de bal voor zijn voeten en zag in zijn ooghoek Henry wegsluipen. De voorzet viel precies op de kruin van de Franse spits, die Bodart tegenvoets nam. Standard moest nu echt uit zijn pijp komen, maar kwam lange tijd niet verder dan een stuiterende kopbal van Klauss. De Rouches mochten van geluk spreken dat Henry nog tegen de paal trapte.

   

  Romo sloeg nog een onorthodoxe poging van Dussenne weg onder de deklat, maar moest zich vijf minuten voor affluiten toch gewonnen geven. Klauss redde zijn vel met de 1-1, op aangeven van Jans. Door de uitsluiting van Dussenne kon Standard de klus niet afmaken. Bodart moest zelfs nog een staalharde vrijschop van Raemaekers keren.

  Carcela: "Ze werkten hun enige kans af"

  "We verdienden meer vandaag", vond Mehdi Carcela. "We hadden het balbezit en creëerden kansen, maar jammer genoeg hadden we wat pech voor doel", vond de middenvelder van Standard.

   

  "Zij werkten hun enige kans af", vergat Carcela eventjes de bal tegen de paal van Henry. "Dat kan ik me niet herinneren. Goed, dan hadden ze twee kansen", lachte hij droogjes.

   

  "Bij ons ontbrak de laatste bal soms. Ondanks alles konden we terugkomen tot 1-1. Zelfs met tien man hadden we de 2-1 kunnen maken", benadrukte Carcela het positieve. "Jammer genoeg lukte dat niet."

  Henry: "We zijn maar Leuven"

  Thomas Henry had gemengde gevoelens. "Ik ben toch wat teleurgesteld. Vooraf had ik getekend voor een gelijkspel tegen Standard, maar het is nu zo. Ik denk dat die bal tegen de paal een keerpunt was", zei de topschutter van OHL.

   

  "We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen een sterke ploeg in een mooi stadion. Zo moeten we voortdoen." OHL sputtert wel wat sinds de winterstop. "We zijn maar Leuven. De ploegen hebben ons leren kennen en hebben ons geanalyseerd. Wij moeten nu gewoon sterker worden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Afgelopen. Standard en OHL delen de punten. Klauss leek de Luikse pineut te worden met twee monumentale missers, maar redde zijn vel met de late gelijkmaker. Mercier had OHL op het uur op voorsprong gekopt. .
  3. Gele kaart voor Toon Raemaekers van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Vier minuten. Het spel heeft een paar keer stilgelegen, dus wordt er flink wat tijd bijgeteld. . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij OH Leuven, Siebe Schrijvers erin, Kristiyan Malinov eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Het wordt een verraderlijke slotfase. Moet OHL doorduwen tegen tien Luikenaars, of vindt Brys een punt voldoende? .
  7. tweede helft, minuut 88. Raemaekers ramt de vrije trap naast de muur en dan moet Bodart alert zijn. Kotysch krijgt de rebound tegen zijn scheenbeen, dus kan hij Leuven geen nieuwe voorsprong bezorgen. .
  8. tweede helft, minuut 87. Rood voor Dussenne. De invalbeurt van Dussenne is van korte duur geweest, maar hij heeft er heel wat ingepropt. Een leuke deviatie en twee gele kaarten, dat kan tellen voor een kwartiertje voetballen. .
  9. Tweede gele kaart voor Noe Dussenne van Standard tijdens tweede helft, minuut 87
  10. tweede helft, minuut 87.
  11. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Standard, Eden Shamir erin, Samuel Bastien eruit
  12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Standard, Gojko Cimirot erin, Maxime Lestienne eruit
  13. tweede helft, minuut 84.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door João Klauss van Standard. 1, 1.
  15. tweede helft, minuut 83. Dan toch Klauss! De verguisde Jans en Klauss slaan de handen in elkaar. Jans bereikt Klauss, die zijn bewaker afschudt en ditmaal wel keurig afwerkt. Kan Standard er meteen ook over? .
  16. tweede helft, minuut 83. Wanneer komt Standard? Standard mag stilaan zijn slotoffensief opzetten. De thuisploeg heeft OHL in de tweede helft nog geen pijn kunnen doen. .
  17. Gele kaart voor Noe Dussenne van Standard tijdens tweede helft, minuut 82
  18. tweede helft, minuut 80. Sowah is wat blij dat de assistent met zijn vlag staat te zwaaien. Zijn voorzet naar de volledig vrije Eppiah lijkt immers nergens naar. .
  19. tweede helft, minuut 78. Dussenne verlengt een hoekschop met de buitenkant van zijn voet. Romo moet de dwarrelende bal onder de lat wegslaan. .