Heel vroege en heel late goal: in Charleroi kon dat (maar een winnaar is er niet)

  1. 1' - Doelpunt - Amine Benchaib (1 - 0)
  1. 90+5' - Verv. Gianni Bruno door Mathieu De Smet
  2. 90+2' - Doelpunt - Gianni Bruno (1 - 1)
  3. 89' - Geel - Rémy Descamps
  4. 84' - Verv. Jelle Vossen door Antoine Colassin
  5. 82' - Geel - Jean-Luc Dompé
  6. 80' - Verv. Mamadou Fall door Marco Ilaimaharitra
  7. 79' - Verv. Amine Benchaib door Lukasz Teodorczyk
  8. 71' - Verv. Ali Gholizadeh door Cristian Benavente
  9. 61' - Verv. Kaveh Rezaei door Shamar Nicholson

  Wie te laat zijn tv inschakelde voor Charleroi-Zulte Waregem zal het eerste doelpunt gemist hebben. En wie dacht dat Charleroi zijn schaapjes op het droge had en overschakelde naar een andere voetbalmatch, zal zich ook bekocht voelen, want Essevee scoorde in de extra tijd nog tegen. Charleroi zal het zich beklagen in de harde strijd om een POI-ticket.

  Charleroi - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij het begin van de tweede helft heeft Fall de 2-0 aan de voet, maar de Senegalees laat na om Zulte Waregem een tweede dreun te verkopen.
  • Man van de match: Gianni Bruno was een toonbeeld van inzet en doorzettingsvermogen. Zelfs na een reeks gemiste kansen bleef hij er voluit voor gaan, met een doelpunt als beloning.
  • Opvallend: Het is voor het eerst sinds 2013 dat Zulte Waregem iets kan rapen in Charleroi. Nadien volgden acht nederlagen op een rij in het Stade du Pays.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Zulte Waregem (1-1)

  Benchaib schenkt Charleroi een droomstart

  Zulte Waregem ging in Charleroi op zoek naar eerherstel na de pijnlijke bekeruitschakeling tegen Olympic eerder deze week, maar kon niet slechter aan de wedstrijd beginnen. Nog voor de eerste minuut was verstreken, had Benchaib er op aangeven van Gholizadeh al 1-0 van gemaakt.

   

  De thuisploeg drukte door in de openingsfase. Morioka ging meteen op zoek naar de dubbele voorsprong, maar deze keer was Bostyn wel op de afspraak.

   

  Zulte Waregem raakte pas na tien minuten op toerental. Dompé wees zijn ploegmaats de weg met een splijtende dribbel, die hij niet kon afronden met een doelpunt. Zijn actie werkte wel inspirerend: Vossen en vooral Seck kwamen dicht bij de gelijkmaker, maar konden niet scoren.

   

  Charleroi van zijn kant wist geen vervolg te breien aan de sterke start. Eén keer nog moest Bostyn aan de slag bij een dubbele kans voor Benchaib en Rezaei, de doelman hield de 1-0 op het bord.

  Zulte Waregem komt heel goed weg na tussenkomst van Deschacht

  Bruno in de blessuretijd beloond voor zijn inzet

  Zulte Waregem had geen lessen getrokken uit de vroege goal, want meteen na de hervatting was het bijna weer prijs voor Charleroi. Morioka bood Fall de 2-0 aan, maar die miste onbegrijpelijk.

   

  Daarna namen de bezoekers het heft weer in handen. Gianni Bruno begon aan een lange reeks van halve en hele doelkansen, maar de topscorer van Zulte Waregem slaagde er maar niet in om de bal tussen de palen te krijgen.

   

  Tussendoor loerde Charleroi op de counter. Eén daarvan werd door Olivier Deschacht bijna in eigen doel verwerkt, Bostyn zag de bal tot zijn grote opluchting in het zijnet belanden.

   

  Charleroi waande zich zegezeker, maar dat was buiten de onvermoeibare Bruno gerekend. Hij schakelde drie verdedigers uit, trapte eerst nog tegen Vranjes aan, maar kopte zelf raak in de rebound: 1-1, een welverdiende gelijkmaker voor Zulte Waregem, dat stilaan zeker is van het behoud. Charleroi laat de kans liggen om over Standard en Oostende te springen.

  Opare werpt verkeerd in, ref De Cremer roept hem bij zich

  Dury: "Wedstrijd voor 90 procent gedomineerd"

  • Francky Dury (Zulte Waregem): "Behalve de eerste minuut spelen we hier een heel goede wedstrijd. We hebben 90 procent van de wedstrijd gedomineerd en veel kansen gecreëerd. Het is frustrerend dat je in de eerste minuut op achterstand komt, maar het is fantastisch hoe de jongens daarop gereageerd hebben. Finaal scoren we in het slot de verdiende gelijkmaker. Charleroi  is uiteindelijk wel een kandidaat voor play-off 1. En wij hebben hier een goede voetbalnamiddag gespeeld, dus ik ben heel tevreden."

  • Karim Belhocine (Charleroi): "Natuurlijk ben je ontgoocheld als je in de slotfase een doelpunt tegen krijgt. Maar Zulte Waregem heeft ook veel druk gezet, en wij hebben daar niet goed op gereageerd. Na onze vroege goal zijn we wat te snel achteruit gekropen en hebben we de bal aan hen gelaten. Toch hadden we in de omschakeling nog kansen op de 2-0. Als je die niet afmaakt, riskeer je natuurlijk om nog tegen een gelijkmaker aan te lopen. En dat is precies wat er is gebeurd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Zulte Waregem pakt op de valreep een verdiend punt in Charleroi, dankzij een doelpunt van Gianni Bruno in de blessuretijd. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Zulte Waregem, Mathieu De Smet erin, Gianni Bruno eruit
  4. tweede helft, minuut 93.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Gianni Bruno van Zulte Waregem. 1, 1.
  6. tweede helft, minuut 92. Dan toch de gelijkmaker van Bruno! Zulte Waregem krijgt uiteindelijk toch wat het verdient. Gianni Bruno rolt in zijn eentje de verdediging van Charleroi op, stuit eerst nog op Vranjes, maar kopt dan zelf de rebound binnen: 1-1. .
  7. tweede helft, minuut 90. Bostyn aan het werk. Charleroi laat zich nog eens zien bij het ingaan van de extra tijd. Teodorczyk en Morioka controleren even of Bostyn nog wel bij de les is. .
  8. Gele kaart voor Rémy Descamps van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 89
  9. tweede helft, minuut 88. Bijna Bruno. Gianni Bruno geeft de moed niet op. Hij duikt slim de ruimte in op links en trapt uit een scherpe hoek, de bal rolt voorlangs. .
  10. tweede helft, minuut 87. Zulte Waregem is aan een slotoffensief begonnen. De bezoekers zouden wel een gelijkmaker verdienen. Glenn Martens op Radio 1.
  11. tweede helft, minuut 84. Bruno wil penalty. Bruno voelt Kayembe in zijn rug en gaat erbij liggen in de zestien. De Cremer wil van geen penalty weten. .
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Zulte Waregem, Antoine Colassin erin, Jelle Vossen eruit
  13. Gele kaart voor Jean-Luc Dompé van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 82
  14. tweede helft, minuut 81. Charleroi zit intussen aan vier wissels, bij Zulte Waregem blijven ze het met dezelfde elf doen. Dury houdt onder meer aanvallers Colassin en Armenakas achter de hand. .
  15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Charleroi, Marco Ilaimaharitra erin, Mamadou Fall eruit
  16. tweede helft, minuut 79. Het is Teodorczyk, woensdag nog de matchwinnaar bij Charleroi met het enige doelpunt in de match tegen Westerlo, die Benchaib komt vervangen. .
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Charleroi, Lukasz Teodorczyk erin, Amine Benchaib eruit
  18. Exit Benchaib. Benchaib tast naar de hamstrings en sjokt naar de kant. De doelpuntenmaker kan niet verder, Charleroi staat even met z'n tienen. . tweede helft, minuut 78.
  19. tweede helft, minuut 78. Het is stilaan een wonder dat Zulte Waregem hier nog niet heeft kunnen scoren. Glenn Martens op Radio 1.