• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot en KV Kortrijk krijgen de 0 niet van het scorebord in matige partij

  1. 42' - Geel - Timothy Derijck
  2. 13' - Geel - Denis Prychynenko
  1. 89' - Verv. Ante Palaversa door Eric Ocansey
  2. 83' - Verv. Raphael Holzhauser door Loris Brogno
  3. 81' - Verv. Zinho Gano door Mohamed Badamosi
  4. 75' - Verv. Pierre Bourdin door Yan Vorogovskiy
  5. 74' - Verv. Teddy Chevalier door Jovan Stojanovic
  6. 62' - Verv. Blessing Eleke door Tarik Tissoudali
  7. 53' - Geel - Ante Palaversa

  KV Kortrijk heeft zijn 1e punt in 4 match te pakken. Tegen Beerschot zat er nog meer in, maar Vanhamel hield Selemani in de slotminuut van de winning goal.

  Beerschot - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 92 minuten lijkt het duel af te stevenen op een scoreloos gelijkspel. Selemani doet in het slot wel nog een gooi naar de openingsgoal. Vanhamel brengt redding op zijn aartsgevaarlijke hoekschop.
  • Man van de match: Mike Vanhamel kroonde zich tot de beschermheer van Beerschot met enkele broodnodige saves.
  • Opvallend: Toen Holzhauser in de 83e minuut naar de kant werd gehaald, sprak zijn gezicht boekdelen. De Oostenrijker kon zijn teleurstelling niet verbergen.

  Beerschot komt nauwelijks aan kansen toe

  Bij Kortrijk dropte Yves Vanderhaeghe nieuwkomers Gano en Palaversa meteen in de basis. De geblesseerde Noubissi was de grootste afwezige bij Beerschot.

   

  Snel werd al duidelijk dat beide teams ver uit de buurt zouden blijven van de 10 goals uit de heenmatch (5-5).

   

  Chevalier zorgde voor een eerste dreigementje met een trap in het zijnet. 10 minuten voor de rust verraste Prychynenko bijna zijn eigen doelman bij een voorzet van Selemani, maar Vanhamel schudde een geweldige redding uit zijn mouw.

   

  Beerschot kon daar voor de rust maar weinig tegenover stellen. Bij een kopbal van Frans moest KVK-doelman Ilic wel vol aan de bak om de inlopende Bourdin voor te zijn. Dat was ook het enige wapenfeit van de paarshemden.

  Pas op met wat je roept, de microfoons aan de zijlijn werken uitstekend:

  Vanhamel matchwinnaar in slotminuut

  De koffie zorgde voor weinig inspiratie langs beide kanten. Beerschot mocht wel een kaarsje branden voor Vanhamel, die met een save de kopbal van Jonckheere een halt toeriep.

   

  Tot het slotkwartier was het wachten op wat meer animo. De vrij onzichtbare Holzhauser testte 2 keer de reflexen van Ilic. Toen de Oostenrijker enkele minuten later naar de kant moest, was hij allesbehalve tevreden.

   

  In de slotminuut kwam Selemani nog het dichtst bij de openingsgoal. Zijn hoekschop leek in 1 tijd in doel te verdwijnen, maar Vanhamel redde voor de lijn.

   

  Na 3 nederlagen sprokkelt KV Kortrijk zo wel nog eens een punt. Beerschot maakt geen terrein goed in de strijd om Play-off I en telt nu 4 punten achterstand op nummer 4 Standard.

  Beerschot mag doelman Vanhamel danken voor cruciale redding in de slotminuut:

  Jonckheere: "We verdienden het om te winnen"

  Michiel Jonckheere was blij met de prestatie van zijn team. "Ik heb Beerschot niet veel kansen zien creëren vanavond", zei de middenvelder van KV Kortrijk na afloop.

   

  "Het probleem bij ons is de efficiëntie. Als je naar de kansen en ons spel kijkt, verdienden we het om te winnen. Maar Vanhamel pakte uit met 2 goede reddingen."

   

  "De kleine details voor doel moeten nog beter. Het is jammer van het resultaat, maar we houden er een goed gevoel aan over."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Dan toch nog bijna de openingsgoal! Een hoekschop van Selemani gaat in één tijd naar doel, maar Vanhamel brengt net voor de lijn redding. Hij is de man van de match. .
  3. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra tijd. .
  4. tweede helft, minuut 89. Nog eens een uitbraak van KV Kortrijk met Dewaele. Maar hij wacht te lang en kan zijn schot niet genoeg poeder meegeven. .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Eric Ocansey erin, Ante Palaversa eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Vanderhaeghe stuurt Ocansey nog het veld op voor Palaversa.  .
  7. tweede helft, minuut 86. Hoekschop voor KV Kortrijk en dat zint doelman Vanhamel niet. Hij vraagt zijn manschappen om meer focus aan de dag te leggen. .
  8. tweede helft, minuut 85. Brogno wordt door 2 Kortrijk-spelers foutief afgestopt, maar kan de bal nog diep sturen naar Tissoudali. Boterberg laat Tissoudali niet doorspelen en geeft een vrije trap voor de overtreding op Brogno. Tot onvrede van het Beerschotse bestuur. .
  9. tweede helft, minuut 84. KV Kortrijk beseft dat het hier nog de 3 punten kan meepakken. Floris Geerts (in Sporza op Radio 1).
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Beerschot, Loris Brogno erin, Raphael Holzhauser eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Ontevreden Holzhauser. Still offerde Holzhauser op voor Brogno. En daar kan de Oostenrijker niet mee lachen. .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, Mohamed Badamosi erin, Zinho Gano eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Nog een verse man bij Beerschot: Loris Brogno. Will Still geeft hem de spits de laatste richtlijnen mee. Ontpopt Brogno zich tot de gouden invaller?  .
  14. tweede helft, minuut 81.
  15. tweede helft, minuut 80. Beerschot drukt Kortrijk nu al een tijdje terug op de eigen speelhelft. Vanderhaeghe grijpt in en haalt Gano naar de kant voor Badamosi. .
  16. tweede helft, minuut 76. 2 keer Holzhauser. Een hoekschop van Holzhauser lijkt in één tijd in doel te krullen, maar Ilic pakt uit met een save. Een actie later moet de KVK-doelman opnieuw plat bij een trap van Holzhauser. .
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Beerschot, Yan Vorogovskiy erin, Pierre Bourdin eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Teddy Chevalier eruit
  19. tweede helft, minuut 73. Chevalier moet plaats ruimen voor Stojanovic. Bij Beerschot staat Vorogovski klaar om zijn shirt nat te maken. Bourdin mag gaan rusten. .
  20. tweede helft, minuut 72. De fut is uit de wedstrijd en er sluipt afval in het spel van beide teams. Hebben Vanderhaeghe en Still nog gouden wissels achter de hand? .