Moeskroen roept STVV een halt toe

  1. 33' - Doelpunt - Alessandro Ciranni (0 - 1)
  2. 21' - Geel - Mory Konaté
  1. 90+2' - Verv. Nuno Da Costa door Harlem Gnohéré
  2. 90+2' - Verv. Steve De Ridder door Facundo Colidio
  3. 90+2' - Verv. Serge Tabekou door Imad Faraj
  4. 89' - Doelpunt strafschop - Dimitri Mohamed (0 - 2)
  5. 88' - Geel - Daniel Schmidt
  6. 77' - Geel - Jorge Teixeira
  7. 75' - Geel - Dimitri Mohamed
  8. 73' - Verv. Fabrice Olinga door Beni Badibanga
  9. 72' - Geel - Deni Hocko
  10. 70' - Verv. Xadas door Darly N'Landu
  11. 67' - Verv. Pol García door Duckens Nazon
  12. 54' - Geel - Xadas
  13. 46' - Geel - Liberato Cacace
  33'goalAlessandro Ciranni0 - 1
  89'penalty goalDimitri Mohamed0 - 2

  Moeskroen heeft een belangrijke zege geboekt onderin het klassement. Een georganiseerd blok en veel efficiëntie was voor Moeskroen het goede recept om de plannen van STVV te dwarsbomen. Geen 9 op 9, maar daar maalt Peter niet om. "Af en toe speel je een mindere match", suste de coach.

  STVV - Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Als de meegeschoven verdediger Teixeira in minuut 33 een enorme kans afwerkt, is het 1-0 voor STVV en moet Moeskroen afscheid nemen van zijn defensieve instelling. Luttele seconden later is het 0-1.
  • Man van de Match: Moeskroen-spits Da Costa toonde opnieuw welke waarde hij heeft als spits, ook als hij niet scoort. Hij was kwaad toen hij gewisseld werd in minuut 92.
  • Statistiek: Ondanks de nederlaag voor STVV doet Peter Maes het met 15 op 21 uitstekend bij zijn nieuwe ploeg.

  Bekijk de goal uit STVV - Moeskroen (0-2)

  STVV heeft balbezit, maar is aanvallend onmondig

  In een PowerPoint-presentatie zou een matige eerste helft op Stayen uit drie bullet points hebben bestaan. Het eerste puntje werd na nog geen tien minuten genoteerd. STVV-doelman Schmidt dacht dat hij alle tijd van de wereld had bij het uittrappen, maar liet zich verrassen door Da Costa. Via het lichaam van de spits ging de bal tegen de dwarslat.

   

  STVV ontsnapte, maar dat hielp niet om een antwoord te vinden op het sterke blok dat de bezoekers hadden neergezet. Puntje twee was "balbezit zonder dreiging". STVV had in de eerste helft 74 procent van de tijd de bal, maar geen noemenswaardige kansen. De meeste dreiging kwam van Moeskroen, waar Tabekou erg bedrijvig was.

   

  "Het deksel op de neus krijgen", stond achter puntje drie. STVV- verdediger Teixeira miste een dubbele kans. Vooral de manier waarop hij bij de tweede poging met zijn rechter- de bal tegen zijn eigen linkervoet schoot, was redelijk ongelofelijk. 

   

  Meteen erna kopte zijn collega Buatu aan de overkant onoordeelkundig de bal weg, recht in de voeten van Ciranni en die maakte knap de 0-1. 

   

  Na de rust veranderde er voor STVV te weinig aan het spelbeeld om echt kans te maken op een punt. Suzuki en Brüls testten doelman Koffi wel elk een keer, maar de beste kansen waren opnieuw voor Moeskroen. 

   

  Schmidt maakte zijn blunder van voor de pauze goed door de doorgebroken Xadas af te remmen in het begin van de tweede periode, maar dat kon hij geen tweede keer op het einde van de match toen Da Costa alleen op doel afging. Mohamed trapte de penalty beheerst binnen: 0-2.

  Schmidt wordt tweemaal geholpen door het doelhout

  De Ridder wil geen excuses van Xadas en toont hem de afdruk van diens studs in zijn kuit

  Teixeira trapt onbegrijpelijk de bal tegen eigen voet en mist zo enorme kans

  Simao krijgt vreemde rode kaart nadat hij brandje met Da Costa wil blussen

  Peter Maes: "Soms zit er een mindere match tussen"

  "Ik vind dat we een degelijke of zelfs goede wedstrijd hebben gespeeld", reageert STVV-coach Peter Maes. "We hebben gewoon onze momenten niet gepakt. Moeskroen slaagde daar wel in."

   

  "Daarom moeten we door dit resultaat heenkijken", vindt Maes. "Als je punten pakt, zit er ook al eens een mindere match tussen."

   

  "De matchen volgen elkaar snel op en dat speelt ons even parten. Dat zag ik in de duels. Daarin vond ik Moeskroen scherper."

   

  "We hadden Moeskroen van ons af kunnen slaan. Dat is niet gebeurd, maar ik heb mijn jongens wel proficiat gewenst. We komen van ver in deze harde competitie", besluit de coach.

  Peter Maes: "We moeten door het resultaat heen kijken."

  Moeskroen-coach: "Over uitsluiting kan ik het niet hebben"

  "Ik wil mijn spelers feliciteren met hun prestatie", reageert Jorge Simao, de Portugese coach van Moeskroen. "Soms lopen we in de slotfase tegen een nederlaag aan, maar ik zie wel energie in de ploeg en dat zie ik graag."

   

  Moeskroen koos ervoor om STVV het spel te laten maken. "Ik houd van de bal. Laat dat duidelijk zijn", zegt Simao, "maar de laatste weken hebben we tegenover teams gestaan die de bal graag monopoliseren. Wat doelkansen betreft was het verschil dan weer niet zo groot."

   

  Simao vloog opnieuw de tribunes in en mist nu de wedstrijd tegen Anderlecht. "Daar kan ik het helaas niet over hebben", sprak hij. "Het spijt me."

  Jorge Simao moet het einde van de wedstrijd in de tribunes volgen.

  Ciranni: "Hopelijk hebben Genk-fans gekeken"

  "Ik ben blij dat er nog eens eentje invloog", vertelt Alessandro Ciranni van Moeskroen, "maar ik ben vooral blij voor het team."

   

  "We wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. STVV doet het goed de laatste weken. Daarom kozen we voor een compacte organisatie."

   

  In de strijd voor het behoud doet Moeskroen een goede zaak. "Elk punt is van tel, zeker tegen een rechtstreekse concurrent", weet Ciranni, die hoopt dat de fans van Genk gekeken hebben. De rechtsbuiten komt uit de stad van KRC.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Laatste fluitsignaal. Moeskroen boekt een heel belangrijke zege onderin het klassement. Geen 9 op 9 voor STVV, wel een 0-2-zege voor Moeskroen, dat veel efficiënter was. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Excel Moeskroen, Harlem Gnohéré erin, Nuno Da Costa eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij STVV, Facundo Colidio erin, Steve De Ridder eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Excel Moeskroen, Imad Faraj erin, Serge Tabekou eruit
  6. tweede helft, minuut 89.
  7. tweede helft, minuut 89. 0-2 boeken toe voor STVV. Mohamed twijfelt geen seconde om vanop de stip de match te beslissen. Hij stuurt doelman Schmidt naar de verkeerde hoek. .
  8. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 89 door Dimitri Mohamed van Excel Moeskroen. 0, 2.
  9. tweede helft, minuut 88. Penalty voor Moeksroen ! Da Costa kan alleen op het doel van STVV af na een snelle counter en doelman Schmidt haalt de spits neer. een logische penalty. Boeken toe voor STVV? .
  10. Gele kaart voor Daniel Schmidt van STVV tijdens tweede helft, minuut 88
  11. tweede helft, minuut 85. Da Costa opnieuw tegen het doelhout. STVV schrikt even op. N'Landu kopt bij een corner en Da Costa ligt opnieuw goed op de loer om van dichtbij de bal van richting te veranderen. Tegen de paal! Al zou het waarschijnlijk wel buitenspel zijn geweest. .
  12. tweede helft, minuut 80. Nog altijd geen 1-1. Iedereen op Stayen denk aan de 1-1, maar dat is buiten Mboyo gerekend. Suzuki doet het perfect en bedient zijn spitsbroeder, maar die mikt vreselijk slecht. Wat een kans. Mboyo zit echt niet lekker in deze match. .
  13. Gele kaart voor Jorge Teixeira van STVV tijdens tweede helft, minuut 77
  14. tweede helft, minuut 76. Koffi moet opnieuw zijn ploeg behoeden voor de gelijkmaker. Brüls schiet een vrije trap verrassend naar de eerste paal. Koffi moet zich helemaal strekken om de 1-1 te vermijden. STVV komt opzetten. .
  15. Gele kaart voor Dimitri Mohamed van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 75
  16. tweede helft, minuut 73. Dubbele kans voor STVV. Bij een spelhervatting kan STVV dan toch eens gevaarlijk worden. Koffi moet een goede kopbal van Suzuki uit zijn doel slaan en in de rebound schiet Caufriez op een verdediger. Zo dicht is STVV nog niet bij de gelijkmaker gekomen. .
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Excel Moeskroen, Beni Badibanga erin, Fabrice Olinga eruit
  18. Gele kaart voor Deni Hocko van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 72
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Excel Moeskroen, Darly N'Landu erin, Xadas eruit
  20. tweede helft, minuut 70. Dit doet pijn aan de ogen Olinga. Olinga gaat voor eigen succes bij een tegenstoot van Moeskroen. Het is drie tegen drie, maar Olinga heeft oogkleppen op. Hij schiet zelf en doet dat bijzonder zwak. Moeskroen moet het nochtans van deze momenten hebben. Om u een idee te geven. Het balbezit is 69-31 in het voordeel van STVV. .