Paal en sterke Jackers spelen Anderlecht parten tegen Waasland-Beveren

  1. 89' - Verv. Alessandro Albanese door Joseph Efford
  2. 87' - Verv. Francis Amuzu door Mario Stroeykens
  3. 79' - Verv. Felix Bastians door Brendan Schoonbaert
  4. 78' - Verv. Paul Mukairu door Mohammed Dauda
  5. 77' - Verv. Lukas Nmecha door Nany Dimata
  6. 74' - Geel - Paul Mukairu
  7. 66' - Verv. Michel Vlap door Abdoulay Diaby
  8. 58' - Verv. Daan Heymans door Jordan Faucher

  Anderlecht heeft zijn tanden stukgebeten op een strijdvaardig Waasland-Beveren. Opnieuw brak het scoringsprobleem paars-wit zuur op, al mag ook doelman Jackers zich op de borst kloppen.

  Anderlecht - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: De voorlaatste van de 26 doelkansen van Anderlecht valt in minuut 93. De pegel van El Hadj spat uit elkaar tegen de paal en zo vergeet Anderlecht zich te belonen.
   
  • Man van de match: De kwelduivel van Anderlecht luistert naar de naam Nordin Jackers. Liet zich op geen foutje betrappen en neemt bijna eigenhandig een punt mee naar Beveren.
   
  • Opvallend: Anderlecht is nu al 15 thuisduels op een rij en langer dan een jaar ongeslagen in eigen huis. Volgend weekend kan het die reeks proberen te verlengen tegen Gent.

  Verslag van Anderlecht - Waasland-Beveren in Het Journaal Laat

  Anderlecht kan overwicht niet omzetten in doelkansen

  Na de knappe zege van Anderlecht tegen Charleroi hoopte iedereen met een paars-wit hart dat de trein van conducteur Kompany eindelijk vertrokken zou zijn. Op papier leek Waasland-Beveren de ideale sparring partner, want met een 2 op 18 stond het slechts één puntje boven de rode lantaarn.

   

  De posities in het klassement werden ook op het veld gerespecteerd. Van bij het eerste fluitsignaal was het Anderlecht dat de bal opeiste, maar zoals wel vaker dit seizoen werd die dominantie niet meteen omgezet in kansen. Bij de bezoekers kon Nordin Jackers zich zo beperken tot plukballen en andere opwarmingsoefeningen.

   

  Na een halfuur kregen we dan toch een eerste grote kans te zien. Vlap stuurde Mukairu de zestien in, waar hij oog in oog met Jackers onder de druk bezweek en de bal wild naast trapte. Vlak voor rust probeerde El Hadj het dan met een afstandsschot, maar dat likte de buitenkant van de paal. Veel overwicht, maar weinig doelrijpe kansen en dus trokken we zonder doelpunten de kleedkamers in.

  Nmecha verliest zijn schoen, maar kan enkele tellen later wel afdrukken met de andere voet

  Jackers en het doelhout houden Waasland-Beveren recht

  Ook in de tweede helft ging Anderlecht door op zijn elan. Nmecha – onopvallend voor de rust - toonde zich al snel twee keer, maar zag zowel zijn plaatsbal als zijn verrassende hakje gestuit worden door Nordin Jackers. Tussendoor kon ook Michael Frey opgelucht ademhalen wanneer zijn handspel niet werd opgemerkt door scheids Verboomen en de VAR.

   

  Geen strafschop, dus moest Anderlecht het voetballend blijven proberen. Alleen leken de spelers door hun beste krachten en inspiratie te zitten, dus trok Kompany een nieuw blik aanvallers open. Dat loonde meteen, want Dauda zette Jackers vrijwel meteen aan het werk met twee knappe acties.

   

  Ook nieuwkomer Diaby moest zijn meerdere erkennen in de bezoekende goalie. In het absolute slot kwam Jackers dan toch eens tekort wanneer El Hadj een nieuw afstandsschot afvuurde, maar de paal schoot de bezoekers te hulp. Ondanks een karrenvracht aan kansen bleef het bij 0-0 en dat is vooral de verdienste van Nordin Jackers.

  Nicky Hayen "In deze situatie telt elk punt"

  Vincent Kompany (coach Anderlecht): "Het resultaat blijft heel vervelend, echt lastig. We hebben zoveel kansen gecreëerd en gaven zelf op geen enkel moment iets weg. Maar zolang de netten niet trillen, heb je je doel niet bereikt. Ook chapeau aan Waasland-Beveren, dat op geen enkel moment is verzwakt, ook al bleven wij ons spel spelen en kansen creëren."

   

  Nicky Hayen (coach Waasland-Beveren): "Wat ik vooral onthoud van onze wedstrijd, is dat we goed in de organisatie gespeeld hebben en dat elke speler zijn hoofd voor de bal gelegd heeft. Ze hebben de ziel uit hun lijf gelopen, voor elkaar en met elkaar. Als er dan een schot uit de tweede lijn kwam, stond onze doelman pal. We zitten nu in een situatie waarin elk punt belangrijk is. Anderlecht is hier al een jaar ongeslagen, dan mag je wel tevreden zijn met een punt."

  Bekijk de persconferentie met Vincent Kompany

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Anderlecht raakt niet voorbij Jackers en het doelhout. Anderlecht en Waasland-Beveren delen de punten na een doelpuntloze wedstrijd. Anderlecht was niet overweldigend, maar kwam wel tot enkele kansen. Die raakten helaas voor de thuisploeg nooit voorbij Jackers of het doelhout. .
  3. tweede helft, minuut 94. Dimata trapt de laatste kans van de wedstrijd naast en over! .
  4. El Hadj knalt tegen de paal! Anouar Ait El Hadj denkt het winnende doelpunt te maken, maar zijn schicht strandt op de paal! Het mag niet zijn voor Anderlecht. . tweede helft, minuut 93.
  5. Vijf minuten extra. We krijgen maar liefst 5 minuten extra, maar daarvan hebben we er nog maar 2 te gaan. . tweede helft, minuut 92.
  6. tweede helft, minuut 91. Nordin Jackers is dan toch niet feilloos. Op een hoge bal torpedeert hij Delcroix, maar hij krijgt de bescherming van de doelman en krijgt zo de vrije trap mee. .
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Waasland-Beveren, Joseph Efford erin, Alessandro Albanese eruit
  8. Jackers stopt ook Diaby af! Bijna wordt Diaby matchwinnaar in zijn eerste invalbeurt! Dauda met het prima voorbereidende werk en Dimata met de laatste pass, maar opnieuw was daar Jackers. Is de man van de match al bekend? . tweede helft, minuut 87.
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Anderlecht, Mario Stroeykens erin, Francis Amuzu eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Mario Stroeykens is de laatste joker van Kompany. Heeft Super Mario genoeg aan 5 minuten speeltijd om het verschil te maken? .
  11. Opnieuw is Jackers bij de les! Dauda zet drie man in de wind met een eenvoudige versnelling. Na de kap naar binnen volgt het schot naar de korte hoek, maar opnieuw ligt Jackers in de weg! . tweede helft, minuut 85.
  12. tweede helft, minuut 84. De tijd begint te dringen, gaat het cliché. Peter Vandenbempt (Sporza op Radio 1).
  13. tweede helft, minuut 81. Na een lange handbalfase is het El Hadj die het nog eens probeert vanop afstand. Niet barslecht, wel ruim een meter over. .
  14. tweede helft, minuut 81. De verse krachten doen Anderlecht deugd, want het draait plots weer wat vlotter. Gaat Waasland-Beveren nog 10 lastige minuten tegemoet? .
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Waasland-Beveren, Brendan Schoonbaert erin, Felix Bastians eruit
  16. Dauda laat zich meteen zien! Amuzu ziet de ruimte aan de tweede paal. De voorzet is perfect op maat en Dauda ziet zijn kopbal nog door Jackers in hoekschop geduwd worden! . tweede helft, minuut 78.
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Anderlecht, Mohammed Dauda erin, Paul Mukairu eruit
  18. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Anderlecht, Nany Dimata erin, Lukas Nmecha eruit
  19. tweede helft, minuut 77. Kompany dropt verse krachten in de voorhoede. Nmecha en Mukairu worden naar de kant gehaald en worden vervangen door Dimata en Dauda. Zij hebben in elk geval nog een kwartier om de bakens te verzetten. .
  20. tweede helft, minuut 76. Vlak na zijn gele kaart komt Mukairu opnieuw te laat bij Bertone. Die doet er nog een schepje bovenop, want weet dat een rode kaart in de lucht hangt. De herhaling toont dat er weinig aan de hand was en dat Verboomen het terecht bij een inworp houdt. .