zo 27 december 2020 17:53
    1. 80' - Geel - Michael Frey
    2. 84' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
    Jupiler Pro League - speeldag 19 - 27/12/20 - 16:00

Nummer 2 Racing Genk heeft zich tevreden moeten stellen met een gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Topscorer Onuachu opende knap de score, maar ook sluipschutter Koita vond het doel. De afscheidnemende Joakim Maehle bleef 90 minuten op de bank bij Genk.

Racing Genk - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 94e minuut heeft Ito de winning goal aan de voet, maar de Japanner van Racing Genk ziet zijn plaatsbal tegen de kruising smakken.

• Man van de match: Aleksandar Vukotic speelde een dijk van een wedstrijd achterin bij Waasland-Beveren. De Serviër was de exponent van de onverzettelijkheid bij de bezoekers.

• Opvallend: Voor Joakim Maehle werd het een afscheid in mineur bij Genk. De Deen had vooraf aangegeven dat hij al te veel met zijn gedachten bij Atalanta zit en bleef de hele match op de bank.

Bekijk de goals uit Genk – Waasland-Beveren (1-1)

Onuachu en Koita maken hun faam waar

Het waren de bezoekers uit het Waasland die het best aan de wedstrijd begonnen. Koita vuurde al snel een eerste waarschuwingsschot af, Genk-doelman Vukovic pareerde met de vuisten.

Racing Genk, met de afscheidnemende Maehle op de bank, kwam langzaam op dreef, om dan halverwege de eerste helft plots genadeloos toe te slaan. Met een paar snelle tikken werd Onuachu vrijgespeeld voor doel, en de topschutter werkte beheerst af met een stifter over Jackers.

Genk drukte meteen door en was dicht bij de 2-0 toen een schot van Bongonda de buitenkant van de paal trof. Waasland-Beveren moest even naar adem happen, maar kon de schade beperken tot één tegendoelpunt.

Kort voor de rust was het toch weer de onvermijdelijke Koita die de bakens verzette voor Waasland-Beveren. Zijn tweede uithaal van de wedstrijd was nog een prooi voor Vukovic, maar de derde was de goede. Hij vlamde een vrije trap op indrukwekkende wijze tegen de touwen: 1-1.

Onuachu heeft pijn op een gevoelige plek

Doelkader staat Racing Genk in de weg

Waasland-Beveren nam het goede gevoel van de gelijkmaker mee naar de tweede helft en startte sterk na de pauze. De beste kans was voor Sinani, die zijn plaatsbal nipt voorbij de tweede paal zag draaien.

Racing Genk beet de tanden stuk op de sterke organisatie van Waasland-Beveren en kwam maar moeilijk tot kansen. Onuachu werd amper één keer in stelling gebracht in de tweede periode. Zijn kopbal werd gepareerd door Jackers, Ito verkwanselde de rebound.

Pas in de slotfase kreeg Waasland-Beveren het nog echt warm achterin. Eerst mikte Lucumi een vrije schietkans tegen de paal, diep in de blessuretijd strandde een mooie plaatsbal van Ito tegen de kruising.

Zo bleef het 1-1 en mist Genk de kans om dichter bij Club te sluipen. Waasland-Beveren neemt weer een mogelijk belangrijk puntje mee in de strijd om het behoud.

Van den Brom: "Overwinning zou niet verdiend zijn"

• Nicky Hayen (Waasland-Beveren): "Het plannetje dat we hadden, is heel goed uitgevoerd door de groep. We hebben de rust kunnen bewaren. Ook na de 1-0, toen we toch een moeilijk moment hadden, zijn we niet te snel uit de organisatie gaan lopen, bleven we geduldig en zijn we uiteindelijk ook beloond met een punt."

"We komen door een foutje 1-0 achter en dat moet je nog voor de rust een wissel doen. Dat is niet fijn, maar op dat moment was het wel nodig. Met het inbrengen van Sinani kwam er toch meer voetballend vermogen in de ploeg en beheerden we de ruimtes tussen de linies iets beter. We creëren op zich niet veel kansen, maar er waren wel veel mogelijkheden om er goed uit te komen. Dat hebben we wel wat nagelaten."

"Ik moet zeggen dat ik op voorhand een beetje bevreesd was voor vermoeidheid, maar daar heb ik heel weinig van gezien. Chapeau dus voor de groep, dat ze dit vandaag nog hebben kunnen opbrengen."

• John van den Brom (Racing Genk): "Ik ben teleurgesteld omdat we niet konden brengen wat we heel lang wel hebben kunnen brengen, zowel qua spel als qua resultaat. Ik vond niet dat wij het recht hadden om deze wedstrijd te winnen, dus ik kan leven met 1-1. Maar dat is te weinig voor ons, met de ambities die we hebben. Wij kunnen beter dan wat we vanmiddag hebben laten zien. Toch hebben we nog best wat kansen gehad om te winnen, al zou dat dan niet verdiend geweest zijn."

"Zo’n laatste wedstrijd van het jaar is ook wel het moment om wat verder terug te kijken, en dan mag je best wel trots zijn op wat de jongens dit seizoen al gepresteerd hebben. Als je ziet waar we vandaan komen en waar we nu staan, overheerst de trots. Maar dat neemt de kleine teleurstelling van vanavond niet weg."

"We hadden Joakim Maehle zeker kunnen gebruiken, maar hij voelde zich niet helemaal happy. Dan was het niet verstandig geweest om hem nog in te brengen, als je nog volop in de strijd voor de overwinning zit."

90+7'

Afgelopen! Racing Genk blijft steken op een 1-1-gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Genk trof in de tweede helft twee keer het doelkader.

90+5'
    90+4'

Ito tegen het kader!

Het mag niet zijn voor Racing Genk: Ito neemt de laatste kans van de wedstrijd voor zijn rekening, maar zijn uithaal strandt tegen de kruising.

90+2'

Limbombe stuurt Ito het straatje in, maar de Japanner botst op de muur genaamd Vukotic.

90+1'

90'

88'

Lucumi op de paal!

Pech voor Racing Genk! Een afgeweerd schot van Ito wordt de perfecte assist voor de vrijstaande Lucumi, die de bal tegen de paal knalt.

84'

Koita heeft zin in meer dan een gelijkspel. Hij rukt op met de bal aan de voet en bedient de vrijlopende Khammas, maar die verknoeit de aanval.

82'

Een schoonheidsprijs gaat Waasland-Beveren niet krijgen, maar daarvoor zijn ze ook niet gekomen.

Stef Wijnants op Radio 1
    81'

Vukotic staat ijzersterk te verdedigen bij Waasland-Beveren. Nu zet hij Thorstvedt van de bal met een messcherpe tackle.

80'
    76'

Nog een kwartier

We komen stilaan in de slotfase van deze wedstrijd. Racing Genk kan niet tevreden zijn met een punt en probeert te versnellen, maar het blok van Waasland-Beveren staat pal.

72'

Van den Brom brengt met Limbombe wat extra snelheid in de ploeg, Arteaga mag gaan rusten.

72'
    70'

Michael Frey weegt op de Genkse defensie:

69'

Heynen brengt nog eens een Genkse aanval op gang met een splijtende pass. Ito ziet twee ploegmaats voor doel lopen, maar kan geen van beide bereiken.