Antwerp wuift Leko uit met comeback tegen Charleroi

  1. 90+1' - Geel - Modou Diagne
  2. 89' - Verv. Aurélio Buta door Nill De Pauw
  3. 89' - Verv. Pieter Gerkens door Alexis De Sart
  4. 87' - Geel - Dieumerci Mbokani
  5. 83' - Verv. Guillaume Gillet door Lukasz Teodorczyk
  6. 80' - Verv. Joris Kayembe door Modou Diagne
  7. 78' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (2 - 1)
  8. 73' - Doelpunt - Cristian Benavente (1 - 1)
  9. 68' - Verv. Amine Benchaib door Massimo Bruno
  10. 68' - Verv. Jordan Lukaku door Simen Juklerød
  11. 68' - Verv. Lior Refaelov door Cristian Benavente
  12. 57' - Verv. Nana Ampomah door Koji Miyoshi
  13. 51' - Own goal - Abdoulaye Seck (0 - 1)

  Antwerp heeft het jaar beëindigd met een opsteker. Met Charleroi klopte het een concurrent voor een plaats in de top 4. De bekerwinnaar kwam op achterstand na een owngoal, maar Benavente en Mbokani gunden hun coach Ivan Leko een (laatste?) zege op de Bosuil.

  Antwerp - Charleroi in een notendop

  • Sleutelmoment: Antwerp blijft niet bij de pakken neerzitten na de ongelukkige 0-1. De thuisploeg negeert de reputatie van Charleroi en poetst de achterstand uiteindelijk meer dan verdiend weg.
  • Man van de Match: Drie wissels doorvoeren die een wedstrijd helemaal doen kantelen, dat is geen toeval meer. Ivan Leko zag dat Miyoshi, Juklerød en Benavente alledrie beslissend waren.
  • Opvallend: Drie jaar geleden was Cristian Benavente hier met twee goals voor Charleroi nog de boeman van Antwerp. Vanavond maakte de Peruaan dat goed met de levensbelangrijke gelijkmaker.

  Bekijk de goals uit Antwerp – Charleroi (2-1)

  Wedstrijd komt bijzonder traag op gang

  Na meer dan een halve competitie hadden beide coaches weinig werk aan hun opstelling. Leko hield zijn elftal intact, Belhocine verving de onbeschikbare Fall door Ribeiro. Beide ploegen wisten wat ze konden verwachten en dat leverde een heel gezapig begin op.

   

  Vooral Charleroi haalde er waar het kon de vaart uit. Op afzwaaiers van Refaelov en Benchaib na viel er lange tijd niks te beleven op de Bosuil. Buta kon wel bijna prikken omdat Kayembe voor zijn eigen doel ging dribbelen. Even later liet Haroun een doorgeschoten voorzet van zijn voet springen.

   

  Diezelfde Haroun bracht met balverlies een aanval van Charleroi op gang. Butez tikte de plaatsbal van Morioka uit de verste hoek. Daarna kreeg Nicholson twee beurten. De Jamaicaan, die al drie keer scoorde tegen Antwerp, geraakte eerst niet voorbij Seck en Butez en mikte dan wat paniekerig naast.

  Het wachten in de regen op Van Cleemput maakt ref Boucaut boos

  Invallers doen het voor veerkrachtig Antwerp

  Belhocine bracht voor de tweede helft Berahino en die wissel loonde snel. De Burundees had wel wat meeval, want zijn voorzet verdween via de onderbuik van Seck achter Butez in doel. Een achterstand ophalen tegen Charleroi is geen pretje en dus zat Antwerp in de problemen.

   

  De thuisploeg liet zich echter niet ontmoedigen. Invaller Miyoshi stelde Penneteau op de proef met een strakke volley en pechvogel Seck kopte tegen de kruising. Terwijl het veld door de stromende regen steeds zwaarder werd, bleef Antwerp onophoudelijk drukken. The Great Old werd voor zijn inzet beloond. Juklerød en Benavente, nog twee wissels, sloegen de handen in elkaar bij de 1-1.

   

  Enkele minuten later had Antwerp de boel helemaal omgekeerd. Dessoleil kon een diepe bal enkel lichtjes van richting veranderen en Mbokani liep precies op de juiste plek om Penneteau te verslaan. Charleroi moest plots helemaal omschakelen, maar kwam niet verder dan een geblokt schot van Gholizadeh.

   

  Antwerp sluit het jaar dus af met een belangrijke zege. Mogelijk een leuk afscheidscadeau van coach Ivan Leko, die een lucratief Chinees aanbod in overweging neemt. Charleroi laat na om een rechtstreekse concurrent terug te slaan, maar blijft sowieso tot 2021 in de top drie.

  Voor de match is er een knuffel tussen de spelers van Charleroi

  Leko: "Wat morgen moet gebeuren, zal gebeuren"

  Ivan Leko wist dat het een mentale slag zou worden. "We hebben nu een paar jaar kerstvoetbal in België en elke keer is het hetzelfde. Mentaal is het moeilijk om deze wedstrijden voor te bereiden. Het is geen kwestie van tactiek of finesse, maar van wie sterker in zijn hoofd is."

   

  "Dat was vandaag Antwerp. Bij 0-1 tegen Charleroi, dat comfortabel op de counter speelt, toch nog terugkomen.... Ik ben heel trots op wat mijn spelers hebben getoond", prees Leko zijn ploeg. "Zo sluiten we een mooi laatste halfjaar van 2020 af. Het was een speciale periode voor iedereen die van deze club houdt."

   

  Vertrekt Leko nu naar China? "Ik heb genoten van mijn tijd hier. Iedereen die mij kent, weet wat ik voor de club voel. Ik probeer mij te focussen op de dingen waar ik controle over heb. Vandaag was dat de wedstrijd. Wat morgen moet gebeuren, zal gebeuren. Ik ga samenzitten met mijn familie en met de club. We zullen zien wat er gebeurt. Ik speel geen spelletje en probeer correct te zijn tegenover iedereen."

  Antwerp - Charleroi was goed voor enkele knappe panna's

  Benchaib: "We hadden meer verdiend"

  Amine Benchaib gaf met Charleroi een voorsprong weg. "Ik sta hier met een zuur gevoel. Na zo'n goede eerste helft verdienen we toch meer dan een verlies. We hebben enkele mooie kansen bij elkaar gespeeld. Als er een doelpuntje meer valt, kunnen we het uitspelen."

   

  "Jammer genoeg heeft het niet gemogen", berustte de middenvelder. "De coach had tijdens de rust gezegd om niet te veel in te zakken, maar dat hebben we misschien iets te veel gedaan. Daardoor kregen we twee gemakkelijke goals tegen."

  Kayembe probeert wel zeer riskant uit te voetballen

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Na de owngoal van Seck zag het er eventjes hachelijk uit voor Antwerp, maar Benavente en Mbokani zadelden de bezoekers uit Charleroi toch nog met een kater op. Zo wordt het weer wat drukker in de kopgroep van de Jupiler Pro League. .
  3. tweede helft, minuut 92. Even geen combinaties meer bij Antwerp. Ze willen gewoon de punten pakken. Bert Sterckx.
  4. Gele kaart voor Modou Diagne van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 91
  5. Vijf minuten. Charleroi krijgt heel wat toegevoegde tijd, maar is al een hele poos niet meer gevaarlijk geweest. Kunnen de bezoekers nog iets forceren? . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Antwerp, Nill De Pauw erin, Aurélio Buta eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Antwerp, Alexis De Sart erin, Pieter Gerkens eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Leko gebruikt al zijn wissels op. De Sart en De Pauw staan klaar. .
  9. Gele kaart voor Dieumerci Mbokani van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 87
  10. tweede helft, minuut 87. Poging van Gholizadeh. Gholizadeh zoekt de juiste baan voor zijn schot. Die vindt hij niet, want Gelin steekt er zijn hoofd tussen. .
  11. tweede helft, minuut 85. Antwerp geeft de bal nu aan Charleroi, dat zich maar moeizaam aanpast aan de nieuwe situatie. .
  12. tweede helft, minuut 83. Teodorczyk moet het gaan oplossen voor Charleroi. Belhocine moet aanvallen, hij haalt controleur Gillet naar de kant. .
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Charleroi, Lukasz Teodorczyk erin, Guillaume Gillet eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Charleroi, Modou Diagne erin, Joris Kayembe eruit
  15. tweede helft, minuut 80. Ritchie De Laet pakt uit met een tackle, een panna en een heerlijke pass. Een actie die een volle Bosuil zonder twijfel helemaal in brand had gezet. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Dieumerci Mbokani van Antwerp. 2, 1.
  17. tweede helft, minuut 78.
  18. tweede helft, minuut 77. Mbokani met de 2-1! Antwerp draait de rollen om! Op een paar minuten is de 0-1 helemaal weggepoetst. Dessoleil kopt ongelukkig door en Mbokani maakt daar handig gebruik van. .