AA Gent danst weer als vanouds en haalt Waasland-Beveren van zijn wolk

  1. 37' - Geel - Andreas Wiegel
  2. 32' - Verv. Serge Leuko door Andrija Vukcevic
  3. 25' - Doelpunt - Alessio Castro-Montes (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt - Osman Bukari (3 - 0)
  2. 89' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Tim Kleindienst
  3. 83' - Verv. Sven Kums door Elisha Owusu
  4. 80' - Verv. Alexis Gamboa door Jordan Faucher
  5. 78' - Verv. Andreas Hanche-Olsen door Dino Arslanagic
  6. 67' - Geel - Michael Frey
  7. 61' - Geel - Andreas Hanche-Olsen
  8. 52' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (2 - 0)
  9. 46' - Verv. Andreas Wiegel door Jur Schryvers
  52'goalRoman Yaremchuk2 - 0
  90+1'goalOsman Bukari3 - 0

  AA Gent heeft tegen Waasland-Beveren een vervolg gebreid aan de zege tegen Standard. Het won met 3-0 na een overtuigende prestatie. Met drie punten erbij is Gent voorlopig 10e.

  Gent - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Waasland-Beveren komt gretiger uit de kleedkamer, maar kijkt al snel tegen een dubbele achterstand aan. Na een knappe pass van Kums schotelt Bukari Jaremtsjoek de 2-0 voor. Gent komt nooit meer echt in de problemen en maakt er in blessuretijd zelfs nog 3-0 van.
  • Man van de Match: Bukari was de hele wedstrijd een gesel voor de bezoekende defensie en bekroonde zijn sterke prestatie met een doelpunt en een assist. De kans is groot dat de Ghanees door zijn ongelooflijke startsnelheid Gamboa met een verkoudheid naar huis stuurde.
  • Opvallende statistiek: De laatste keer dat Gent nog eens 2 keer op rij kon winnen, was op 19 september.  Toen wonnen de Buffalo's met 0-1 op Moeskroen, nadat ze 4 dagen ervoor Rapid Wenen met 2-1 hadden geklopt in de voorronde van de Champions League.

  Bekijk de goals uit Gent - Waasland-Beveren (3-0)

  Castro-Montes opent score na furieus openingskwartier

  Beide ploegen begonnen furieus aan de partij en na 10 minuten kwam Bolat al een 1e keer met de schrik vrij. Na knullig balverlies van Dorsch spatte een schicht van Heymans uiteen op de lat. 

   

  Niet veel later was het weer bijna prijs voor de bezoekers. Koita probeerde het met links, maar met een voetreflex hield Bolat de 0-0 op het bord. Gent reageerde via Bukari, maar ook hij zag zijn schot tegen het doelhout stranden. 

   

  Gent trok het laken steeds meer naar zich toe en na een vlotte combinatie op de rechterflank schoof Castro-Montes de 1-0 koeltjes binnen. De thuisploeg rook bloed, maar Jackers en opnieuw de paal voorkwamen de dubbele voorsprong.

   

  Op slag van rust leek de 2-0 er dan toch te komen. Odjidja bewaarde het overzicht en vond Mohammadi aan de 2e paal. De Iraniër kopte de bal simpel tegen de netten, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Gent vergat de bezoekers nog  voor de pauze helemaal uit te tellen.

  Bolat krijgt hulp van de lat bij knappe poging van Heymans

  Jaremtsjoek verdubbelt voorsprong kort na rust, Bukari zet kers op taart

  Na de rust kregen we een gretiger Waasland-Beveren te zien. Toch keken de bezoekers al snel tegen een dubbele achterstand aan toen Kums Bukari met een listig passje alleen voor doel zette. De Ghanees was niet zelfzuchtig en schotelde Jaremtsjoek zijn 9e van het seizoen voor.

   

  Gent voetbalde op automatische piloot, maar werd een kwartier voor tijd toch nog opgeschrikt. Een sublieme borstpass van Koita bracht Heymans oog in oog met een twijfelende Bolat, maar de Belgische spits miste onbegrijpelijk.

   

  Geen aansluitingstreffer voor de bezoekers en in blessuretijd werd het zelfs nog 3-0. Na een steal van Kleindienst bekroonde Bukari zijn sterke wedstrijd met een lage schuiver voorbij Jackers.

   

  Gent wint zijn 2e wedstrijd op rij en springt naar plek 10. Waasland-Beveren weet na een knappe 13 op 15 weer wat verliezen is en wordt in de stand bijgebeend door Zulte Waregem.

  Mandjeck speelt de bal mooi door de benen van Dorsch

  Vanhaezebrouck: "Slappe start in 2e helft is onaanvaardbaar"

  • Nicky Hayen (coach Waasland-Beveren): "Je moet hier 100 procent zijn om punten te halen en dat waren we niet. We kregen nog wel de eerste kansen, maar de overwinning voor Gent is verdiend. Iedereen hield beide voetjes op de grond na onze goede reeks en we proberen de goede lijn gewoon door te trekken. We hebben enkele kansen gehad om het toch nog spannend te maken, maar alles bij elkaar waren we niet goed genoeg vandaag. "
   
  • Hein Vanhaezebrouck (coach KAA Gent): "In het begin kwamen we goed weg, maar dan hebben we de wedstrijd in handen genomen. We creëerden veel, maar we konden onze kansen niet afmaken. Na de rust begonnen we slap en dat aanvaard ik niet. We hadden geluk dat we snel de 2-0 konden maken, maar op het einde krijgen we nog een reuzekans tegen. Er zit zeker kwaliteit in deze groep, maar we zijn nog bezig met zaken te veranderen. Komende zondag volgt alvast een zeer moeilijke wedstrijd op Club Brugge."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 51. EINDE. Gent wint met duidelijke 3-0-cijfers van Waasland-Beveren en boekt z'n 2e overwinning op rij. De bezoekers weten weer wat verliezen is na een 13 op 15. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Osman Bukari van KAA Gent. 3, 0.
  4. tweede helft, minuut 90. Bukari verzilvert sterke partij! In blessuretijd maakt Gent er dan toch nog 3-0 van. Na een steal van Kleindienst, kan Bukari op de zestien af. De Ghanees twijfelt niet en schiet de bal precies in de hoek. De kers op de taart voor Vanhaezebrocuk & co. .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAA Gent, Tim Kleindienst erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Odjidja mag gaan rusten. Odjidja gaat naar de kant voor Kleindienst. De aanvoerder mag terugblikken op een sterke partij en kan zich nu volop focussen op de clash met Club Brugge. .
  7. tweede helft, minuut 85. Slordige Jaremtsjoek. Een veelbelovende counter wordt abrupt ten einde gebracht door een slordige pass van Jaremtsjoek. De spits is wat uit de wedstrijd verdwenen, maar heeft toch alweer z'n doelpuntje beet. .
  8. tweede helft, minuut 84. Waasland-Beveren komt toch wat beter in de wedstrijd en steekt de neus aan het venster. Gent loert op de counter om de wedstrijd helemaal in een defintieve plooi te leggen. .
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAA Gent, Elisha Owusu erin, Sven Kums eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Jackers met een gelukje. Daar is Gent dan toch nog eens! Bukari legt de bal af voor Odjidja, die zijn kans gaat vanop afstand. Jackers brengt uiteindelijk in 2 tijden redding. .
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij SK Beveren, Jordan Faucher erin, Alexis Gamboa eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KAA Gent, Dino Arslanagic erin, Andreas Hanche-Olsen eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Heymans mist! Koita zet Heymans met een knappe borstpass alleen op weg naar doel. Bolat twijfelt, maar Heymans zet de bal onbegrijpelijk naast de verkeerde kant van de paal. Dit had de aansluitingstreffer moeten zijn. .
  14. Blessure. Koita tovert nog eens een knappe individuele actie uit zijn schoenen, maar wordt dan tegen de grond gewerkt. De herhaling toont dat de aanvaller ook nog een schoen in het gelaat kreeg. Pijnlijk! . tweede helft, minuut 73.
  15. tweede helft, minuut 72. Het antwoord van de bezoekers laat voorlopig op zich wachten. Gent heeft de wedstrijd onder controle en lijkt op weg naar z'n 2e overwinning op rij. .
  16. tweede helft, minuut 68. Koita met de punter. Na een knappe lange bal van Frey duikt Koita de zestien in. De aanvaller ontdoet zich al vallend van 2 verdedigers, maar puntert de bal dan over de kooi van Bolat.  .
  17. Gele kaart voor Michael Frey van SK Beveren tijdens tweede helft, minuut 67
  18. tweede helft, minuut 66. Bukari laat Gamboa nog maar eens ter plekke achter en zoekt dan Odjidja in de zestien. De aanvoerder kan net niet bij de bal, maar forceert wel nog een hoekschop. .