Standard gooit twee punten in de prullenmand tegen KV Mechelen

  1. 45' - Doelpunt - Kostas Laifis (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Kerim Mrabti
  2. 90+1' - Geel - Noe Dussenne
  3. 88' - Doelpunt - Sandy Walsh (2 - 2)
  4. 79' - Verv. Aster Vranckx door Onur Kaya
  5. 78' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (2 - 1)
  6. 73' - Geel - Collins Fai
  7. 72' - Verv. Abdoul Tapsoba door Felipe Avenatti
  8. 67' - Verv. Maxime Lestienne door Mehdi Carcela-González
  9. 63' - Doelpunt strafschop - Joachim Van Damme (1 - 1)
  10. 59' - Verv. Nikola Storm door William Togui
  45'goalKostas Laifis1 - 0
  63'penalty goalJoachim Van Damme1 - 1
  88'goalSandy Walsh2 - 2

  KV Mechelen heeft op het veld van Standard in het slot nog een puntje gesprokkeld. Sandy Walsh tekende in minuut 88 voor de gelijkmaker. Het is voor de Luikenaars al het 4e gelijkspel op een rij. KV Mechelen schiet onderaan wel niet veel op met de puntendeling.

  Standard - Mechelen in een notendop

  • Sleutelmoment: Raskin biedt Avenatti in het slotde kans aan om er 3-1 van te maken, maar de onzekere spits laat ze liggen. Mechelen overleeft en hijst zich dankzij Walsh alsnog langszij.
  • Man van de Match: Week na week rijgt Arnaud Bodart de sterke prestaties aan elkaar. Ook vanavond schudde hij weer een reeks stevige reddingen uit zijn mouw. Een werkpuntje: hoge voorzetten.
  • Opvallend: Het gevaar komt bij Standard van overal en nergens. Voor hun amper 19 competitiegoals hadden de Rouches liefst 13 verschillende spelers nodig. Balikwisha is met drie rozen topschutter.

  Bekijk de goals uit Standard - KV Mechelen (2-2)

  Laifis bezorgt Standard leuke uitgangspositie

  Standard begon met een bemoedigende Europese prestatie in het achterhoofd en vier verse speler tussen de lijnen. Van vermoeidheid was in de openingsfase geen spoor, want de Rouches begonnen vurig. Mechelen hielp bijna een handje, want Vanlerberghe schopte de bal via Voet bijna in eigen doel.

   

  KVM, waar enkel Vranckx zich als nieuwe kracht in de basiself had weten te wurmen, had niks in de pap te brokken. Toch kon Standard zelden echt dreigen. Coucke kon vrolijk zwaaien naar slecht gemikte afstandsschoten van Lestienne, Gavory en Fai. Stilaan verloor de thuisploeg haar greep op de wedstrijd.

   

  Mechelen groeide en stelde Bodart enkele keren flink op de proef. Walsh van dichtbij en Vranckx met een strakke plaatsbal vonden geen weg langs de Luikse doelman. Ook Mrabti botste op Bodart. Aan de overkant werd een kopbal van Lestienne van de lijn geveegd. Net toen iedereen zich bij een 0-0 neerlegde, kopte Laifis nog raak.

  Standard-doelman krijgt bal waar hij het liever niet heeft

  Mechelen knokt zich naar verdiend punt

  De tweede helft had een inloopperiode nodig. Coucke liet zich bijna verrassen door een verre knal van Laifis en pakte uiteindelijk in twee tijden. Dan was het weer de beurt aan Mechelen, maar Hairemans onderstreepte door erg lang te dralen het grote manco van de Kakkers.

   

  De bezoekers gaven het echter niet op en Bodart moest zich voor een schuin schot van Schoofs gooien. Even later tuimelde Hairemans over het been van Lestienne en plaatste Van Damme de strafschop zuiver in de benedenhoek. Alles was te herdoen.

   

  Standard-coach Montanier bracht Carcela en die leek Standard naar een iets hoger niveau te kunnen tillen. De Marokkaan dribbelde zich vrij en schilderde de 2-1 op de knikker van Balikwisha. Niet veel later had Avenatti de beslissing op zijn schoen, maar hij verkwanselde de aflegger van Raskin.

   

  Die onvergeeflijke misser zou de Uruguayaan zich nog bezuren. In een zenuwachtig slot trok Mechelen met de moed der wanhoop ten aanval. Bodart morste met een voorzet en redde vervolgens erg moedig, maar tegen de rebound van Walsh had hij geen verhaal meer. 2-2 dus, en met dat puntje schiet geen van beide ploegen veel op.

  Een stevige fout van Dussenne:

  Van Damme kan incasseren, maar kan ook uitdelen

  Bodart: "2-2 eens rustig analyseren"

  Arnaud Bodart zag zijn uitstekende match niet bekroond met een zege. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld. We stonden in eigen huis op voorsprong en pakten maar een punt."

   

  "We speelden nochtans een goede match", vond de doelman van Standard. "Zeker in de eerste helft, maar jammer genoeg werden we er niet voor beloond."

   

  Bodart blikte ook terug op de late gelijkmaker. "Ik besliste om uit te komen op die voorzet en riep duidelijk "laisse", maar ik denk dat iemand van onze ploeg daar kwam staan. Ik moet het nog eens rustig analyseren om conclusies te trekken."

   

  We kregen nog eens een glimp van de oude Carcela te zien. "We weten allemaal waartoe Mehdi in staat is. Hij is goed ingevallen. Ik hoop dat hij nog sterker wordt en ons kan helpen."

  Vrancken: "Kan de spelers niets verwijten, de final touch ontbreekt"

  Van Damme: "Denk niet dat we verdienen om te staan waar we staan"

  Dussenne: "Heel frustrerend"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Standard geeft twee keer een voorsprong prijs en moet genoegen nemen met een gelijkspel tegen Mechelen. Het is de vierde puntendeling op rij voor de Rouches. .
  3. Gele kaart voor Kerim Mrabti van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 94. Door een tussenkomst van de VAR gaan we nog even voort. .
  5. Gele kaart voor Noe Dussenne van Standard tijdens tweede helft, minuut 91
  6. tweede helft, minuut 89.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Sandy Walsh van KV Mechelen. 2, 2.
  8. tweede helft, minuut 87. Walsh maakt gelijk! Bodart lost een voorzet, maar maakt zijn foutje zelf goed met een moedige redding. De bal is echter niet helemaal weg en Walsh vindt een weg door het bos aan benen. Mechelen wordt beloond met de 2-2. .
  9. tweede helft, minuut 87. Bodart ramt een flauwe terugspeelbal maar net op tijd weg. .
  10. tweede helft, minuut 85. Zenuwachtig gedoe. Standard mag zich nog niet rijk rekenen, ook al staan ze bij Mechelen al eventjes op lemen voeten te verdedigen. De bezoekers komen er af en toe pijlsnel uit. .
  11. tweede helft, minuut 83. Kaya is de wat bleke Vranckx komen vervangen. .
  12. tweede helft, minuut 81. Raskin schotelt Avenatti een geweldige kans voor, maar de Uruguayaan verkwanselt ze. Raskin probeert hem een nieuwe kans te geven, maar had het beter zelf gedaan. Zo verpruts je vakkundig een mogelijkheid om de beslissing te forceren. .
  13. tweede helft, minuut 80. Geef de bal maar aan Carcela, zou ik zeggen. Stef Wijnants.
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Aster Vranckx eruit
  15. tweede helft, minuut 79.
  16. tweede helft, minuut 78. Balikwisha kopt binnen! Carcela breekt de ban voor Standard! Hij pakt uit met een paar overstapjes en een puike voorzet, Balikwisha doet de rest met een bekeken kopbal in de korte hoek. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Michel Ange Balikwisha van Standard. 2, 1.
  18. tweede helft, minuut 76. Bokadi is een optimist. Zijn verre volley komt niet in de buurt van de kooi van Coucke. .