Invaller Okereke bevrijdt Club Brugge in moeizaam tussengerecht tegen STVV

  1. 80' - Verv. Ignace Van der Brempt door Clinton Mata
  2. 76' - Verv. Samuel Asamoah door Olexander Filippov
  3. 70' - Verv. Hans Vanaken door Siebe Schrijvers
  4. 70' - Verv. Mory Konaté door Chris Durkin
  5. 70' - Verv. Wolke Janssens door Keito Nakamura
  6. 59' - Geel - Mory Konaté
  7. 57' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (1 - 0)
  8. 54' - Verv. Emmanuel Dennis door David Chidozie Okereke

  Club Brugge heeft zijn klinkende Europese overwinning doorgetrokken met een driepunter in de competitie. Club overtuigde niet meteen, maar kon de muur van Sint-Truiden dankzij David Okereke slopen. Club is voorlopig leider, maar Beerschot en Genk spelen morgen nog. Dinsdag wacht voor Club het cruciale duel in de Champions League tegen Lazio. 

  Club Brugge - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: We zijn tien minuten ver in de tweede helft als David Okereke mag invallen. Een gouden zet van Clement, want de Nigeriaan maakt er bij zijn eerste actie meteen 1-0 van.
   
  • Man van de match: Noa Lang heeft zijn draai helemaal gevonden bij Club. De Nederlander is met zijn fluwelen baltoetsen, in combinatie met de nodige werklust, een grote aanwinst voor blauw-zwart.
   
  • Opvallend: Club Brugge verscheen vandaag met zes Belgen aan de aftrap, onder wie drie jongens uit de eigen jeugd: Mechele, De Ketelaere en Van der Brempt.

  Bekijk de enige goal uit Club Brugge - STVV (1-0)

  Club domineert, maar de beste kansen zijn voor STVV

  Club Brugge nam van bij de aftrap de wedstrijd in handen, met onder meer een knappe actie van Sobol in de openingsminuten. Ook Vanaken, die rust zou krijgen maar toch moest starten door het uitvallen van Vormer, liet zich meteen zien. Hij kon de inlopende Dennis net niet bereiken.

   

  STVV kwam zonder kleerscheuren uit een lastig eerste kwartier en kon daarna af en toe aardig onder de druk uitvoetballen. Nazon versierde zelfs de eerste echte doelkans van de wedstrijd, hij dwong Mignolet tot een redding in de korte hoek.

   

  Club bleef met 65 procent balbezit wel het spel domineren, maar net als tegen Moeskroen ontbraken de scherpte en de precisie voor doel. Dennis en Rits illustreerden dat door allebei een kans de nek om te wringen.

   

  Op het einde van de eerste helft was het opnieuw STVV dat dicht bij de openingstreffer kwam. Garcia mikte een vrije trap precies naar de hoek, Mignolet hield zijn net schoon met een sierlijke parade.

  Garcia glijdt de hoekschopvlag aan flarden

  Okereke valt in en maakt meteen het verschil

  Weinig verandering na de pauze: Club hield de partij onder controle, maar had moeite om echt scherp voor de dag te komen in de zone van de waarheid. Lang mikte een zeldzame kans naast.

   

  Philippe Clement voelde dat hij moest ingrijpen en bracht Okereke voor Dennis. De Nigeriaan stelde zijn coach niet teleur en maakte vrijwel meteen het verschil voor Club. Hij verscheen op aangeven van Lang schuin voor doel en plaatste de bal keurig in de verste hoek.

   

  De 1-0 kwam hard aan bij STVV, dat eigenlijk amper nog iets voor elkaar kreeg. Simon Mignolet beleefde, na zijn twee reddingen in de eerste helft, een veel rustigere tweede periode. Eén keer moest hij nog in actie komen, al vormde de kopbal van Suzuki niet echt een probleem.

   

  Club Brugge liet intussen na om de wedstrijd snel te beslissen. Er volgden nog een paar kansen voor Lang en Okereke, maar die werden niet afgemaakt. Het bleef dus 1-0, Club heeft gedaan wat het moest doen en kan toch met een goed gevoel naar Rome afreizen.

  Sobol botst na slalom tegen Garcia, die later pijnstiller krijgt

  Okereke: "Geduld oefenen om die muur te slopen"

  • Jonathan Buatu (STVV): "We hebben strijdlust getoond en als een team gespeeld. Jammer van dat ene doelpunt, maar we hebben toch mooie dingen laten zien vanavond. Natuurlijk is het nooit evident spelen na een trainersontslag, want dat zorgt voor heel wat veranderingen binnen de club. Maar je moet daarmee kunnen omgaan, want het hoort bij de stiel. Het gevecht om het behoud zal wellicht een strijd tot het einde worden, maar met de teamgeest en de strijdlust die we vandaag getoond hebben, ben ik ervan overtuigd dat we ons gaan redden."

  • David Okereke (Club Brugge): "Ik stond op het juiste moment op de juiste plaats. Mijn ploegmaat gaf mij een uitstekende pass, ik moest de bal gewoon in de hoek plaatsen. Het was een belangrijk doelpunt, want we wisten dat het een moeilijke match zou worden. Het kwam erop aan om geduld te oefenen en die muur te slopen, wat uiteindelijk ook gelukt is. Natuurlijk wordt er vooral over de Champions League gepraat, maar wij zijn professionals en bereiden ons voor elke wedstrijd even grondig voor, dus ook voor deze. En nu nemen we de energie van deze overwinning mee naar dinsdag."

  • Steve de Ridder (STVV): "Voor de 1-0 was er niet veel aan de hand. We stonden vrij gesloten vandaag. Omdat we redelijk wat goals slikten de laatste tijd, hadden we een meer behoudende aanpak. Maar bij die goal laten we gewoon onze man lopen, en dan weet je dat ze dat afstraffen. Het is jammer dat je nu het gevoel hebt dat je 90 minuten geknokt hebt voor niets. We moeten onszelf eens beginnen te belonen. De voorbije weken hebben we redelijk tot goed voetbal gespeeld, maar niets gepakt. Het is tijd om punten te pakken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Club Brugge doet wat het moet doen en verslaat STVV met 1-0. Het komt zo (voorlopig) weer op kop van het klassement. Geen denderende prestatie van Club, maar voldoende om met vertrouwen naar Rome af te reizen. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Lang nipt naast. Na een lang uitgesponnen aanval kan Lang nog eens trappen, hij ziet zijn schot nipt naast rollen. .
  4. tweede helft, minuut 86. Vrije kopkans voor Suzuki. De Ridder zwiept een vrije trap uitstekend richting tweede paal, de kopbal van Suzuki eindigt recht in de handen van Mignolet. De zege is nog niet binnen voor Club. .
  5. tweede helft, minuut 84. Filippov ziet dat Mignolet wat ver uit zijn doel staan en probeert het met een verre lob, maar die waait een heel eind naast. Dit kunnen we zelfs amper een doelpoging noemen. .
  6. tweede helft, minuut 83. STVV heeft niets meer kunnen klaarmaken, het is alsof ze met z'n tienen spelen. Tom Boudeweel op Radio 1.
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Clinton Mata erin, Ignace Van der Brempt eruit
  8. Probleem bij Van der Brempt. Van der Brempt gaat erbij zitten. De jonge verdediger heeft er een prima wedstrijd op zitten, maar moet nu met krampen naar de kant. . tweede helft, minuut 79.
  9. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij STVV, Olexander Filippov erin, Samuel Asamoah eruit
  10. tweede helft, minuut 76. Nakamura buitenspel. Bij een 1-0-stand blijf het uitkijken voor de thuisploeg. De ingevallen Nakamura glipt weg in de rug van de Club-defensie, maar wordt teruggefloten voor buitenspel. .
  11. tweede helft, minuut 73. De Ketelaere krijgt opnieuw vrije baan op de linkerflank. Zijn voorzet is op maat van de inlopende Okereke, die bij de eerste paal naast duwt. .
  12. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Club Brugge, Siebe Schrijvers erin, Hans Vanaken eruit
  13. tweede helft, minuut 70. Vanaken naar de kant. Zoals Clement voor de match al aangaf, maakt Vanaken de 90 minuten niet vol. Hij kan de focus al verleggen naar dinsdag. .
  14. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij STVV, Chris Durkin erin, Mory Konaté eruit
  15. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij STVV, Keito Nakamura erin, Wolke Janssens eruit
  16. tweede helft, minuut 69. De tweede helft levert alleszins veel meer gevaar van Club Brugge op dan de eerste. Tom Boudeweel op Radio 1.
  17. tweede helft, minuut 68. Vanaken naast. Rits laat een voorzet van De Ketelaere slim lopen voor Vanaken, die de bal centimeters naast plaatst. .
  18. tweede helft, minuut 65. Noa Lang mag bijna een tweede assist bijschrijven als hij heerlijk inspeelt op Vanaken, maar Konaté zet de aanvoerder van Club met een ultieme tackle van de bal. .