Beerschot gaat op en over KVM na rode kaart Vranckx

  1. 44' - Own goal - Ayrton Mboko (2 - 1)
  2. 42' - Geel - Tom Pietermaat
  3. 39' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  4. 21' - Own goal - Frédéric Frans (1 - 1)
  5. 18' - Geel - Ismaila Coulibaly
  6. 13' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (0 - 1)
  1. 86' - Verv. Yan Vorogovskiy door Dario van den Buijs
  2. 85' - Verv. Rob Schoofs door Onur Kaya
  3. 85' - Verv. Siemen Voet door William Togui
  4. 81' - Verv. Ayrton Mboko door Abdoulie Sanyang
  5. 80' - Doelpunt - Ismaila Coulibaly (2 - 3)
  6. 76' - Verv. Kerim Mrabti door Thibaut Peyre
  7. 74' - Verv. Tarik Tissoudali door Blessing Eleke
  8. 73' - Geel - Rob Schoofs
  9. 69' - Doelpunt - Jan Van den Bergh (2 - 2)
  10. 68' - Geel - Geoffry Hairemans
  11. 67' - Geel - Nikola Storm
  12. 58' - Rood - Aster Vranckx
  13'goalTarik Tissoudali0 - 1
  21'own goalFrédéric Frans1 - 1
  44'own goalAyrton Mboko2 - 1
  69'goalJan Van den Bergh2 - 2
  80'goalIsmaila Coulibaly2 - 3

  Beerschot is na speeldag 14 de nieuwe leider in 1A (het heeft evenveel punten als Racing Genk, maar een match meer gewonnen). De match kantelde na de rode kaart van Aster Vranckx in minuut 61.

  KV Mechelen - Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: De rode kaart van Vranckx. Zonder VAR gaat vrijwel iedereen akkoord met een geel karton voor de middenvelder, maar door de beelden is scheids Visser verplicht rood te trekken.
  • Man van de match: Verdediger Jan Van den Bergh scoorde de 2-2, leverde de assist voor de 2-3 en maakte geen owngoal. Meer dan voldoende om deze titel te verdienen.
  • Opvallend: Dat de wedstrijden van Beerschot een garantie zijn op doelpunten, is geweten. Vanmiddag krikten de Antwerpenaren die statistiek op door alle doelpunten te maken.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Beerschot (2-3)

  Beerschot scoort één keer in het juiste, twee keer in het foute doel

  Na zo’n tien minuten was het even schrikken voor KV Mechelen wanneer Tissoudali een zwakke terugspeelbal leek te onderscheppen, maar Coucke voorkwam erger met een goed getimede tackle. De thuisploeg leerde niet uit die situatie, want een paar minuten later was het Voet die te kort terugspeelde op Coucke. Opnieuw zat Tissoudali ertussen en na enkele schijnbewegingen prikte hij de snelle 0-1 in het zijnetje.

   

  Bij KV wisten ze dat ze snel moesten reageren en halfweg de eerste helft hingen de bordjes weer gelijk. Op een voorzet van Storm voelde Frans dat Schoofs in zijn rug klaarstond om toe te slaan. Ingrijpen was de boodschap, maar daardoor kopte de verdediger de bal in eigen doel. De thuisploeg had bloed geroken, maar een beenveeg van Vanhamel en de paal hielden de paarshemden recht.

   

  We leken te gaan rusten bij 1-1 tot een Mechelse hoekschop na veel tussenstationnetjes tot bij Rob Schoofs terecht kwam. Vanop links zette hij de bal strak voor, maar via het been van Mboko verdween ook die bal in doel. Drie doelpunten van Beerschot, maar wel een 2-1-ruststand in het voordeel van KV.

  Aftrap! Holzhauser trapt de bal buiten in de hoek van KVM

  De rode kaart van Vranckx doet de wedstrijd kantelen

  Na de pauze moest Beerschot uit een ander vaatje tappen, al werd dat bemoeilijkt door een potig KV Mechelen, dat overal goed tussen zat. Of toch bijna overal, want vlak voor het uur werd Vranckx een geel karton onder de neus geduwd.

   

  Geen haan die er naar kraaide, tot Lawrence Visser op aangeven van de VAR naar de beelden ging kijken. Die toonden dat Vranckx bij het doorglijden met de studs de kuit van Coulibaly raakte. Geel werd rood en plots moest de thuisploeg met z’n tienen verder.

   

  Dat was het sein voor Beerschot om door te duwen en binnen de tien minuten stond het alweer gelijk. Raphael Holzhauser – wie anders – schilderde een vrije trap op de kruin van Van den Bergh, die de bal koeltjes voorbij Coucke knikte. Tien minuten voor tijd kroop Van den Bergh dan weer in de rol van aangever wanneer hij zijn voorzet door Coulibaly in doel gekopt zag worden.

   

  Na de 2-3 kon KV de bezoekers niet meer in verlegenheid brengen en dus boekt Beerschot een gevleide zege én mag het zich leider noemen. De thuisploeg zal zich voor het hoofd slaan, want het was lang de betere en mist nu de aansluiting met de middenmoot.

  Vranckx krijgt rode kaart i.p.v. geel na ingreep van de VAR

  Geëmotioneerde Losada moet alles even laten bezinken na de match

  Van Damme: "Zonder rode kaart kunnen we voorsprong vasthouden of uitbreiden"

  Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): “Tot de rode kaart was het bij ons top. We controleerden niet alleen, we creëerden ook. We hadden Beerschot goed bestudeerd en wisten dat er veel mogelijkheden waren en konden hun sterktes elimineren tot de rode kaart. Ik ben heel fier op die prestatie. Je komt ongelukkig 0-1 achter, maar komt uiteindelijk nog verdiend 2-1 voor. En dan gooit die rode kaart roet in het eten. Het is gewoon geen rode kaart. Ik denk dat dialoog met de scheidsrechter niet nodig is. Ik weet niet wat er achter mij gezegd werd, maar ik vroeg aan de scheids om op de communicatie te letten en ik kreeg geel. ”

   

  Joachim Van Damme (KV Mechelen): “Ik zag de tackle van Aster Vranckx in real time en ik had niet eens het gevoel dat het een kaart was. Hij speelt eerst de bal en glijdt dan door. Daarna geeft de scheidsrechter rood op basis van de beelden. Zuur voor ons, want dat is echt een kantelmoment. De match zat goed op slot en daar verliezen we de wedstrijd, denk ik. Als we die rode kaart niet krijgen, kunnen we de voorsprong volgens mij vasthouden of zelfs nog uitbreiden. We moeten ons er overzetten, want het zal snel donderdag zijn.”

  Van den Bergh: "Hallucinant wat we aan het doen zijn"

  Hernán Losada (coach Beerschot): “Het was emotioneel. Deze wedstrijd draaide bij ons om meer dan de drie punten en ik ben trots op mijn ploeg. Het is nu kwestie van bovenaan te blijven staan. We moeten vechten voor elk punt en wanneer we niet scherp staan van bij het begin, krijgen we het moeilijk. Er leeft iets in deze groep. We worden elke dag wakker met veel goesting om naar de club te komen, we amuseren ons tijdens elke training en elke wedstrijd. ”

   

  Jan Van den Bergh (Beerschot): “Of ik de man van de match was, ga ik in het midden laten. Er waren bij ons veel spelers die in de tweede helft op niveau waren. We hadden het heel moeilijk tot aan de rode kaart. Daarna zijn we ons eigen spel beginnen spelen met een schitterend resultaat tegen een moeilijke tegenstander. Het is wat hallucinant wat we aan het doen zijn. Dat wordt ook in de media begrepen en we moeten dat koesteren. Het is jammer dat we het zonder supporters moeten doen, want zij zouden dit de max vinden.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Het zit erop! Beerschot haalt opgelucht adem, want het wint een lastige wedstrijd en mag zich leider noemen. De bezoekers kwam snel op voorsprong, maar scoorden dan twee keer in eigen doel. De rode kaart van Vranckx leidde een paars offensief. Jan Van den Bergh deed de wedstrijd definitief kantelen met een doelpunt en een assist. .
  3. tweede helft, minuut 94. Even bibberen bij Beerschot. Bij Beerschot krijgen ze de bal niet meteen weg, dus wordt het nog even bibberen. Alleen krijgt Van Damme de bal niet voor zijn linker en wordt Hairemans niet gevonden met de pass. Nog anderhalve minuut! .
  4. tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Beerschot, Dario van den Buijs erin, Yan Vorogovskiy eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Rob Schoofs eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Mechelen, William Togui erin, Siemen Voet eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Aanvallende wissels bij KV. Rob Schoofs en Siemen Voet worden naar de kant gehaald voor Togui en Kaya. Kunnen de invallers nog een punt uit de brand slepen? .
  9. tweede helft, minuut 83. Beerschot wil nog eens tegenprikken, maar de doorsteekpass van Holzhauser op Suzuki is ondermaats. De Oostenrijker kon zich vanmiddag toch niet helemaal onderscheiden, ondanks een nieuwe assist. .
  10. tweede helft, minuut 82. Siemen Voet gaat even naar de grond nadat hij de overtreding maakt op Eleke. De herhaling toont waarom: Voet loopt volop met het aangezicht tegen de elleboog van de Nigeriaan. .
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Beerschot, Abdoulie Sanyang erin, Ayrton Mboko eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Nog tien minuten voor KV! En plots moet KV Mechelen weer achtervolgen, en dat met een man minder. Een gelijkspel zou zeker niet onterecht zijn voor de thuisploeg. .
  13. tweede helft, minuut 80.
  14. tweede helft, minuut 80.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Ismaila Coulibaly van Beerschot. 2, 3.
  16. tweede helft, minuut 79. Coulibaly kopt KV Mechelen tegen de touwen! Na minutenlang zoeken naar de juiste pass lukt het voor Beerschot! Jan Van den Bergh gooit de bal voor doel, waar Coulibaly de voorzet in de verste hoek kopt, 2-3! .
  17. tweede helft, minuut 78. Er staat intussen nog maar een kwartier op de klok. Kan Beerschot de overwinning en de leidersplaats nog binnenhalen? Of houdt het Mechelse fort stand tot het laatste fluitsignaal? .
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Mechelen, Thibaut Peyre erin, Kerim Mrabti eruit
  19. tweede helft, minuut 76. Op de bank van KV regent het intussen rode kaarten. Na de uitsluiting van Vranckx moest Vanderbiest de dugout al verlaten en ook nu wordt er weer rood getoond aan iemand uit de Mechelse staff. .
  20. tweede helft, minuut 74. Storm lijkt op Vanhamel te kunnen afstormen, maar botst dan op de teruggekeerde Mboko. Dat lijkt ook de laatste actie te zijn van de verdediger, die verzorging nodig heeft. .