Geen (geldige) doelpunten in de voetbalklassieker tussen Anderlecht en Standard

  1. 15' - Geel - Gojko Cimirot
  1. 84' - Verv. Lukas Nmecha door Landry Dimata
  2. 83' - Geel - Josh Cullen
  3. 80' - Geel - Lukas Nmecha
  4. 79' - Verv. Noe Dussenne door Laurent Jans
  5. 78' - Geel - Noe Dussenne
  6. 75' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Obbi Oulare
  7. 73' - Verv. Paul Mukairu door Francis Amuzu
  8. 72' - Verv. Michel Vlap door Yari Verschaeren
  9. 61' - Verv. Maxime Lestienne door Abdoul Tapsoba

  Een teleurstellende voetbalpot tussen grootmachten Anderlecht en Standard is geëindigd op een gelijkspel zonder goals. Vlap had wel een keer raak getroffen, maar zijn ploegmaat stond buitenspel. "Ik ben benieuwd naar de interpretatie van de specialisten", zei Anderlecht-coach Vincent Kompany achteraf.

  Anderlecht - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net na de rust opent Vlap de score. ZIjn doelpunt wordt terecht afgekeurd, al had de 1-0 de wedstrijd misschien kunnen openbreken.
  • Man van de match: Een moeilijke keuze na een non-match. Nicolas Raskin was op het middenveld de betere van Albert Sambi Lokonga. Bij de thuisploeg was de invalbeurt van Verschaeren dan weer een miniem lichtpuntje.
  • Statistiek: Voor Anderlecht is het dit seizoen al het zevende gelijkspel op 14 speeldagen. Daarmee is het samen met Eupen koploper in de JPL. Vorig seizoen had Anderlecht met 10 ook de meeste draws in de competitie.

  VAR gunt Vlap geen feestje tegen Standard

  Slaapverwekkende eerste helft kan niet bekoren

  Anderlecht en Standard konden dit seizoen voetballend nog niet echt overtuigen, maar toch kon de winnaar van deze klassieker opschuiven naar de felbegeerde vierde stek in het klassement. Een klassieker die in het verleden een garantie was op vuurwerk en dat gaf de burger moed.

   

  Toch leek het Antwerpse vuurwerkverbod naar Anderlecht te zijn overgewaaid, want niemand slaagde erin het vuur aan de lont te steken. Sambi Lokonga trapte een afstandsschot hoog over en aan de overkant was het niet veel beter. Fai zag zijn verre poging een dubbele meter naast hobbelen en Raskin trapte ook al van buiten de zestien zwak in de armen van Wellenreuther.

   

  Om de trieste eerste helft toch nog in evenwicht af te sluiten, trapte Nmecha vanuit een erg scherpe hoek nog in het zijnet. Het hoogtepunt kwam er wanneer Laforge floot voor het einde van dat eerste bedrijf. Een bedrijf om heel snel te vergeten, voor beide teams.

  Frutos gaat mee in middencirkel met truitje van Maradona voor eerbetoon

  Afgekeurd doelpunt Vlap is enige lichtpunt na de pauze

  Meteen na de pauze leek er beterschap in de maak wanneer Vlap plots opdook voor de neus van Bodart om de 1-0 binnen te tikken. Helaas voor Anderlecht stond Nmecha buitenspel en was hij te veel betrokken bij de aanval, ook al liet hij de bal nog net passeren. Een godsgeschenk werd de neutrale supporter ontnomen, want het spel verwaterde al snel weer.

   

  Net voor het uur liet Laifis een kanonskogel vertrekken uit zijn rechtervoet, maar de afstand van een meter of 30 gaf Wellenreuther de tijd om op de goeie plek te gaan staan. Aan de overkant werd Nmecha op links de zestien in geprikt door Mukairu, maar de Duitse vond Bodart op zijn weg.

   

  In het slot liet Laurent Jans – opnieuw een verdediger – nog een schot los op de Anderlecht-doelman en Tapsoba miste nog een dot van een kopkans. Niet dat dat veel verschil had uitgemaakt, want Burkinees werd teruggevlagd uit buitenspel. Zo eindigde het duel tussen Anderlecht en Standard zoals het begon: bij 0-0.

   

  Beide teams toonden dat een klassieker niet per se hetzelfde is als een topwedstrijd. Ook in het klassement schiet geen van beide iets op met het scoreloze gelijkspel. Standard sprint over Charleroi naar plek vier, al hebben zij nog een wedstrijd tegoed. Anderlecht blijft dan weer hangen op plaats zeven en kan zelfs nog een plaats zakken als OHL zondag wint van Antwerp.

  Ref wil vuistje van Sambi Lokonga, maar krijgt die niet

  Cullen trekt bijna de broek van Oulare af

  Ouch! Fai kronkelt van de pijn na een bal in het kruis

  Wellenreuther en Laifis: "We creëerden weinig kansen"

  Timon Wellenreuther (Anderlecht): "We hebben veel van achteruit gespeeld en hebben defensief goed werk geleverd. We kunnen hierop voortbouwen en moeten nu werken aan het creëren van kansen.  We kunnen zo'n goed voetbal spelen en moeten met meer zelfvertrouwen op het veld staan. Dan zijn we een topteam en kan niemand ons kloppen. We tonen het elke dag op training en moeten dat nu ook op het veld doen."

   

  Konstantinos Laifis (Standard): "We wilden hier uiteraard drie punten pakken, maar nu krijgen we wat we verdienen. We creëerden geen kansen, dus is het een eerlijk resultaat. We kwamen tot aan de zestien, maar de laatste pass kwam er niet uit. Daar moeten we aan werken. "

  Kompany: "Kan de jongens deze keer geen gebrek aan inzet verwijten"

  "Als je naar de prestaties van de twee ploegen bekijkt, kan je het resultaat alleen maar correct noemen", reageerde Anderlecht-coach Vincent Kompany.


  "Toen de bal van Michel Vlap binnen ging, had ik niks door. Ik sprong meteen recht, maar toen kwam de welbekende VAR. Ik ben benieuwd naar de interpretatie van de specialisten, voorts wil ik niet te veel uitspraken doen over de goal."


  Kompany stelde opnieuw een piepjonge ploeg op. "Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar de oudste speler in mijn ploeg was 25 jaar jong. Ik kan mijn jongens geen gebrek aan inzet verwijten. Voor mij blijft Anderlecht work in progress."

  Delcroix: "Als je de 0 houdt als verdediger, heb je het goed gedaan"

  Bodart: "Was een gesloten match"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde van een troosteloze clasico. Na negentig saaie minuten zit de klassieker tussen Anderlecht en Standard erop. Michel Vlap deed de netten trillen, maar werd teruggefloten voor buitenspel van Nmecha. Zo werd het enige hoogtepunt van de wedstrijd ons ontnomen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Wellenreuther laat zich twee keer zien. Eerst grijpt hij goed in bij een lage, strakke voorzet. Daarna komt hij uit op een hoge bal naar Oulare, maar bokst hij helemaal naast het leer. Gelukkig voor de Duitse goalie kan Standard niet profiteren. .
  4. tweede helft, minuut 90. De beste schoten komen van de verdedigers. Nu kan Jans eens aanleggen, maar Wellenreuther is alert in de korte hoek. .
  5. tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Sambi Lokonga ziet Dimata de bal vragen, maar die is net te hard om zijn spits te bedienen. De wedstrijd zit er intussen al bijna op. .
  7. tweede helft, minuut 85. Verschaeren glipt op links door de buitenspelval en zet strak voor, maar Bodart ontruimt nog net voor de neus van Dimata. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Anderlecht, Landry Dimata erin, Lukas Nmecha eruit
  9. Gele kaart voor Josh Cullen van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 83
  10. tweede helft, minuut 82. Cullen gaat iets te enthousiast in de tackle bij Oulare en dat levert de Ier op een geel karton op. Dat heeft lang geduurd, want nog voor het kwartier kreeg hij een waarschuwing van Lardot. .
  11. Gele kaart voor Lukas Nmecha van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 80
  12. tweede helft, minuut 80. Wanneer spitsen gaan verdedigen... Nmecha probeert zijn balverlies nog recht te zetten met een vliegende tackle, maar komt daarvoor te laat. De Duitser blijft even zitten en tast naar het scheenbeen. .
  13. tweede helft, minuut 80.
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Standard, Laurent Jans erin, Noe Dussenne eruit
  15. Gele kaart voor Noe Dussenne van Standard tijdens tweede helft, minuut 78
  16. tweede helft, minuut 78. Dussenne krijgt nog geel na een overtreding op Verschaeren en gaat er dan bij zitten. Zit zijn wedstrijd erop? .
  17. tweede helft, minuut 77. Verschaeren brengt toch wat meer diepte en snelheid dan Vlap. De jonge dribbelaar duikt de diepte in en kapt terug, maar Dussenne staat goed in de weg op het schot. .
  18. Buitenspel. Tapsoba kopt helemaal verkeerd tegen de bal, maar hij wordt ook nog teruggevlagd uit buitenspel. Dit zag er even veelbelovend uit, maar de kwaliteit van de kopbal én de buitenspelvlag steken daar een stokje voor. . tweede helft, minuut 75.
  19. tweede helft, minuut 75.
  20. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Standard, Obbi Oulare erin, Michel Ange Balikwisha eruit