Dodelijk efficiënt Moeskroen komt weg van de laatste plaats met zege tegen STVV

  1. 37' - Geel - Pol García
  2. 34' - Geel - Hervé Koffi
  3. 18' - Doelpunt - Marko Bakic (1 - 0)
  4. 16' - Geel - Marko Bakic
  5. 16' - Geel - Ibrahima Sankhon
  1. 90+6' - Geel - Xadas
  2. 90+2' - Geel - Wolke Janssens
  3. 90+1' - Doelpunt - Keito Nakamura (3 - 2)
  4. 81' - Doelpunt - Imad Faraj (3 - 1)
  5. 79' - Verv. Harlem Gnohéré door Imad Faraj
  6. 78' - Verv. Facundo Colidio door Keito Nakamura
  7. 63' - Doelpunt strafschop - Yuma Suzuki (2 - 1)
  8. 59' - Verv. Chris Durkin door Duckens Nazon
  9. 55' - Verv. Nuno Da Costa door Serge Tabekou
  10. 53' - Doelpunt - Nuno Da Costa (2 - 0)
  18'goalMarko Bakic1 - 0
  53'goalNuno Da Costa2 - 0
  63'penalty goalYuma Suzuki2 - 1
  81'goalImad Faraj3 - 1
  90+1'goalKeito Nakamura3 - 2

  Moeskroen heeft zijn inhaalrace ingezet. Tegen STVV sprokkelde het voor de 3e match op een rij punten. Met 7 op 9 springt het over Waasland-Beveren naar de voorlaatste plaats.

  Moeskroen - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: STVV grijpt Moeskroen bij de keel na de aansluitingstreffer. De blunder van doelman Schmidt komt dan wel heel ongelegen.
  • Man van de match: 4 matchen, 7 punten. Jorge Simao heeft Moeskroen eindelijk op de sporen gekregen met een pragmatische aanpak.
  • Opvallend: Als de twee offensief slechtste ploegen tegenover elkaar staan, mag je als verslaggever in je handen wrijven met 5 doelpunten

  Bekijk de goals uit Moeskroen - STVV (3-2)

  Moeskroen geeft lesje(s) in efficiëntie

  Moeskroen-coach Jorge Simao is een adept van het spelsysteem van Maurizio Sarri: met veel druk op de bal de tegenstander versmachten. Maar de Portugees hanteert voorlopig een realistischere aanpak bij Moeskroen. Tegen Cercle en Club Brugge leverde de terughoudendheid 4 op 6 op.

   

  STVV mocht in de openingsfase dan ook naar believen opbouwen: meer dan een schietkans voor Durkin leverde die 65 procent balbezit niet op. Aan de overzijde toonde Moeskroen dan maar wat efficiëntie is: Bakic trapte een afgeweken voorzet fijntjes in de linkerhoek. 

   

  Na de opdoffer had STVV even nodig om recht te krabbelen. Het sprokkelde nog wat kansen om voor de rust gelijk te maken, maar Suzuki en vooral Colidio lieten (grote) mogelijkheden onbenut.

  Bakic nam een knap doelpunt voor zijn rekening.

  STVV gelooft niet lang genoeg in een gelijkmaker

  Ondanks een stevige donderpreek van Muscat tijdens de rust, had het elftal van STVV nog niet door dat efficiëntie levensbelangrijk is. Misschien volstond een tweede lesje van Moeskroen om het in de oren te knopen. Suzuki weigerde de gelijkmaker in doel te schuiven, Da Costa mikte de 2-0 prachtig binnen vanaf het halve maantje.

   

  Moeskroen kon nog wat meer achterover leunen met de dubbele voorsprong, STVV zat in een diepe put. Tot de VAR de Limburgers een handje hielp: een handsbal van Onana ontsnapte niet aan het oog van de videoscheidsrechter. Suzuki kon vanaf de strafschopstip wel scoren.

   

  De aansluitingstreffer gaf de bezoekers eindelijk wat hoop. Moeskroen werd tegen het eigen doel geduwd, Koffi had een puike redding nodig om Asamoah van de gelijkmaker te houden. Een paniekerig Moeskroen leek dit geen kwartier meer vol te houden.

   

  Maar net dan ging STVV-doelman Daniel Schmidt pijnlijk in de fout. Een gladde bal of niet, het doelpunt van Faraj nam de wind weer uit de zeilen van de bezoekers. STVV geloofde pas bij de 3-2 van Nakamura in de toegevoegde tijd weer in een punt, maar had te lang getalmd.

   

  Moeskroen springt met 7 op 9 over Waasland-Beveren naar de 17e plek. Het onderlinge duel dit weekend is nog wat interessanter geworden. STVV dreigt ook weg te zakken in de gevarenzone.

  Moeskroen kon feesten in de kleedkamer:

  Muscat: "Ik maak me geen zorgen over mijn job"

  Voor STVV-coach Kevin Muscat was het een zoveelste opdoffer dit seizoen. "Het valt moeilijk te begrijpen, maar de realiteit is dat we verliezen. Je moet meer scoren dan tegenstander. Het mocht niet zijn. We moeten ons weer oprapen." 

   

  "Je ziet duidelijk welke speelstijl we proberen te bereiken. We hebben veel kansen gecreëerd, maar we slikken doelpunten uit het niets. We moeten genadelozer zijn, zowel in de aanval als in de verdediging."

   

  "Of de druk nu toeneemt? Ik maak me geen zorgen over mijn job. Ik zag een team dat wou voetballen. Ze wilden domineren, maar uiteindelijk zal 95 procent van de mensen alleen naar de uitslag kijken."

  Andrade: "Een overwinning van het hart"

  Door de rode kaart van coach Jorge Simao tegen Club Brugge, stond assistent Gilberto Andrade langs de zijlijn. "Het was een overwinning van het hart, we hebben veel opofferingen gemaakt", zegt hij. "Ik ben heel gelukkig, want alle spelers waren klaar om te strijden voor elke bal."

   

  "STVV is een goed georganiseerde ploeg met goede spelers. We hadden ook niet veel tijd gehad om ons voor te bereiden en tactische plannen te smeden. Maar we bekijken het match per match. Ook tegen Waasland-Beveren staan weer drie punten op het spel."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Xadas van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 96
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Een dodelijk efficiënt Moeskroen duwt met 7 op 9 de rode lantaarn in de armen van Waasland-Beveren. STVV had een pak meer kansen, maar scoorde pas in de extra tijd de aansluitingstreffer.  .
  3. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 94. Moeskroen trapt nu elke bal zo snel mogelijk weg. Ook een poging om tegen te prikken wordt paniekerig behandeld door Xadas. .
  5. tweede helft, minuut 93. Jorge Simao krijgt stress in de tribunes. De coach van Moeskroen roept wanhopig nog richtlijnen naar zijn elftal. .
  6. Gele kaart voor Wolke Janssens van STVV tijdens tweede helft, minuut 92
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Keito Nakamura van STVV. 3, 2.
  8. tweede helft, minuut 91. Aansluitingstreffer. STVV kan in de extra tijd nog een aansluitingstreffer scoren. Nakamura krijgt te veel tijd in het strafschopgebied en kan Koffi toch nog eens verschalken. Krijgt STVV weer hoop? .
  9. tweede helft, minuut 91. Het derde doelpunt van Moeskroen heeft de klauwen van STVV afgeknipt. De bezoekers leggen hun hoofd gewillig op het kapblok. .
  10. tweede helft, minuut 89. Moeskroen heeft niet al te veel problemen met de laatste kansjes van STVV. De vrije trap van Filippov wordt eenvoudig uit de gevarenzone gekopt. .
  11. tweede helft, minuut 86. STVV voelt ook dat de strijd is gestreden. Het slotoffensief gaat liggen, Moeskroen kruipt weer in zijn egelstelling. .
  12. tweede helft, minuut 84. Kevin Muscat zal de guillotine nog wat dichter bij zijn nek voelen. Is de Australiër aan zijn laatste wedstrijd bezig of hebben de Japanse eigenaars nog wat geduld? .
  13. tweede helft, minuut 83. Blunder van Schmidt. STVV kan fluiten naar zijn punt. Schmidt gaat in de fout op een schot van Faraj en weet dat hij zijn ploeg de das omdoet. Was de bal te glad door de overvloedige regen? .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Imad Faraj van Excel Moeskroen. 3, 1.
  15. tweede helft, minuut 80. Bizon Gnohéré wordt op stal gezet, Imad Faraj krijgt nog een kans in het slotkwartier. In de gietende regen moet hij de zege mee over de streep trekken. .
  16. tweede helft, minuut 80. Suzuki gebruikt Bocat als ladder om bij de voorzet van Wolke Janssens te raken. Dierick keurt de poging af. .
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Excel Moeskroen, Imad Faraj erin, Harlem Gnohéré eruit
  18. tweede helft, minuut 78. STVV moet het overzicht proberen te bewaren in de zone van de waarheid. Filippov dribbelt naar de achterlijn, maar zijn pass naar Suzuki is een wanhoopspoging. .
  19. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij STVV, Keito Nakamura erin, Facundo Colidio eruit