Charleroi komt boven water tegen Cercle dankzij 3 goals na de rust

  1. 90+2' - Geel - Joris Kayembe
  2. 87' - Verv. Mamadou Fall door Ken Nkuba Tshiend
  3. 84' - Verv. David Bates door Serge Raux Yao
  4. 82' - Doelpunt - Shamar Nicholson (3 - 0)
  5. 80' - Verv. Kaveh Rezaei door Guillaume Gillet
  6. 73' - Verv. Kevin Hoggas door Thibo Somers
  7. 69' - Verv. Saido Berahino door Shamar Nicholson
  8. 69' - Verv. Leonardo Da Silva Lopes door Charles Vanhoutte
  9. 68' - Geel - Ryota Morioka
  10. 58' - Doelpunt - Saido Berahino (2 - 0)
  11. 53' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (1 - 0)
  12. 48' - Geel - David Bates
  53'goalAli Gholizadeh1 - 0
  58'goalSaido Berahino2 - 0
  82'goalShamar Nicholson3 - 0

  Na 3 competitiematchen zonder zege heeft Charleroi eindelijk weer de smaak te pakken. Met 2 goals in 5 minuten sloeg Charleroi Cercle na de rust tegen het canvas. Nicholson legde de 3-0-eindstand vast.

  Charleroi - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 52e minuut laat Da Silva Lopes een uitgelezen kans liggen voor Cercle na knullig balverlies van Penneteau. Meteen daarna opent Gholizadeh aan de overkant de score en 5 minuten later maakt Berahino er 2-0 van.  Een uppercut waarvan Cercle niet meer herstelt.
  • Man van de match: Ali Gholizadeh brak de wedstrijd open voor Charleroi na een zwakke 1e helft. De thuisploeg kwam plots onder stoom na zijn openingsdoelpunt en Cercle kwam er niet mee aan te pas. Gholizadeh was ook zelf nog dicht bij een tweede treffer.
  • Opvallend: Voor Charleroi is het al de 4e overwinning op een rij tegen Cercle. In elk van die overwinningen scoorde het zelf 3 keer. De laatste 3 confrontaties leverden zelfs telkens een 3-0-zege op. Voor Cercle is het zo al meer dan 5 jaar geleden dat het nog eens kon winnen op Mambourg.

  Bekijk de goals uit Charleroi-Cercle Brugge (3-0)

  Het regent, maar geen kansen in flauwe eerste helft

  Na een flauwe 1 op 9 wou Charleroi op eigen veld weer aanknopen met de zege. Geen eenvoudige klus, want Cercle zakte met 6 op 6 en dus een pak vertrouwen af naar het Stade du Pays de Charleroi. De eerste grote kans was ook voor de bezoekers, maar Ugbo vergat te profiteren na een slechte terugspeelbal van Kayembe.

   

  Charleroi probeerde de wedstrijd in handen te nemen, maar het tempo lag te laag om Cercle in de problemen te brengen. Enkel op stilstaande fasen kon de thuisploeg dreigen. Warleson stond pal op een vrije trap van Rezaei.

   

  Combinerend lukte het niet en dus beproefde de thuisploeg zijn geluk op afstandsschoten. Warleson moest zijn kunnen tonen op een stevige knal van Gholizadeh. Kort voor de rust werd Dessoleil uit het oog verloren op een vrije trap van Morioka, maar hij trapte een gat in de lucht. Tekenend voor een bijzonder flauwe eerste helft. 

  Cercle breekt na 2 goals in 5 minuten

  Net als in de eerste helft kreeg Cercle ook na de rust al vroeg een kans in geschenkverpakking aangeboden. Penneteau leverde de bal zomaar in bij Da Silva Lopes, maar voorkwam vervolgens zelf de 0-1 met een cruciale beenveeg op een weliswaar zwakke afwerking van de Portugees.

   

  Cruciaal, want meteen daarna ging de bal er aan de overkant wél in. Gholizadeh zette Vitinho vlotjes in de wind en nam dan vanuit een erg scherpe hoek ook doelman Warleson te grazen. Amper 5 minuten later stond het al 2-0. Een afgeweken schot van Morioka strandde op de lat, maar in de rebound kon Berahino de bal van dichtbij makkelijk in doel koppen.

   

  2 goals in 5 minuten, dat was van het goede te veel voor Cercle. Gholizadeh kwam met een knap afstandsschot zelfs dicht bij de 3-0, invaller Nicholson probeerde het dan weer van dichtbij. Telkens stond Warleson pal. Tien minuten voor het einde werd het toch 3-0. Gillet miste zijn schot op een lage voorzet van Van Cleemput, maar Nicholson trof van dichtbij wél raak. 

  Mehdi Bayat geeft speech aan Charleroi-spelers na winst

  Belhocine: "Veel redenen om tevreden te zijn"

  • Paul Clement (trainer Cercle Brugge): “We verdienen het om vandaag te verliezen. Onze eerste helft was oké, maar in de tweede helft hadden we het beter kunnen doen. We speelden vandaag tegen een heel sterke ploeg, het is één van de moeilijkste tegenstanders dit seizoen. Charleroi speelde erg goed en was klinisch in de afwerking. Ze waren duidelijk beter en verdienden de overwinning. We speelden met een erg jonge ploeg, hieruit kunnen ze veel leren."
  • Karim Belhocine (trainer Charleroi): “Onze eerste helft was niet zo goed, ook al was de inzet er wel. Maar na de rust hebben we het verschil kunnen maken. Het was belangrijk om hier thuis opnieuw aan te knopen met de overwinning. Bovendien pakken we ook nog eens een clean sheet. Er zijn dus veel redenen om tevreden te zijn. Onze machine was niet geblokkeerd na onze 2 nederlagen, net zomin als deze zege onze machine weer helemaal lanceert. We zullen in onze volgende wedstrijd minstens even goed moeten zijn om iets te rapen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Charleroi knoopt na een 1 op 9 weer aan met de zege. Het boekt op eigen veld een vlotte 3-0-overwining tegen Cercle. 2 goals in 5 minuten van Gholizadeh en Berahino legden de basis, Nicholson zette de kers op de taart. .
  3. Gele kaart voor Joris Kayembe van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 92. Kayembe pakt op de valreep nog een gele kaart voor een overtreding op Vanhoutte. Een onnodige gele kaart en dat is een understatement. .
  5. tweede helft, minuut 90. 2 minuten extra. De wedstrijd is gespeeld. Cercle moet de dominantie van Charleroi nog 2 extar minuten doorstaan. Of zit er nog een eerredder in voor de bezoekers? .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Ken Nkuba Tshiend erin, Mamadou Fall eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Cercle Brugge, Serge Raux Yao erin, David Bates eruit
  8. tweede helft, minuut 82.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Shamar Nicholson van Charleroi. 3, 0.
  10. tweede helft, minuut 81. Ook Nicholson pik zijn goaltje mee. Nicholson legt de wedstrijd in een beslissende plooi. Gillet mist zijn schot op een lage voorzet van Van Cleemput, maar Nicholson doet dat niet. De invaller werkt de bal van dichtbij makkelijk in doel. .
  11. tweede helft, minuut 80. Ook Gillet mag nog enkele minuten mee voetballen bij Charleroi. Voor Rezaei zit de wedstrijd erop. .
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Charleroi, Guillaume Gillet erin, Kaveh Rezaei eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Nicholson wil zich duidelijk bewijzen tijdens zijn invalbeurt. Na een knappe één-twee met Kayembe haalt hij van dichtbij uit. Warleson staat pal en werkt de bal in hoekschop. Die levert niks op. .
  14. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Kevin Hoggas eruit
  15. tweede helft, minuut 73. Clement gooit nog maar eens een frisse kracht tussen de lijnen. Somers neemt de plaats in van Hoggas. .
  16. tweede helft, minuut 72. Vitinho probeert op zijn ééntje het tij te keren voor Cercle. Hij gaat voluit voor een verre knal, maar zijn poging mist de goede richting. .
  17. tweede helft, minuut 72. Het is duidelijk dat Cercle Charleroi niet echt meer kan bedreigen. Geert Heremans op Radio 1.
  18. tweede helft, minuut 69. Zowel bij Cercle als bij Charleroi wordt er gewisseld. Bij de bezoekers komt Vanhoutte in de ploeg voor Da Silva Lopes, bij de thuisploeg neemt Nicholson de plaats in van doelpuntenmaker Berahino. .
  19. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Charleroi, Shamar Nicholson erin, Saido Berahino eruit
  20. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Cercle Brugge, Charles Vanhoutte erin, Leonardo Da Silva Lopes eruit