Efficiënt Charleroi blijft ook na bezoekje aan Zulte Waregem foutloos

  1. 88' - Doelpunt - Shamar Nicholson (0 - 2)
  2. 88' - Verv. Ali Gholizadeh door Lucas Ribeiro Costa
  3. 85' - Geel - Steeven Willems
  4. 79' - Verv. Kaveh Rezaei door Frank Tsadjout
  5. 77' - Verv. Jannes Van Hecke door Abdoulaye Sissako
  6. 77' - Verv. Saido Berahino door Jean-Luc Dompé
  7. 71' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (0 - 1)
  8. 52' - Verv. Laurens De Bock door William Bianda

  Charleroi kan ook na 5 speeldagen nog steeds een foutloos rapport voorleggen. De efficiënte leider heeft dankzij goals van Rezaei en Nicholson met 0-2 gewonnen op het veld van Zulte Waregem.

  Zulte Waregem - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net op een moment dat Zulte Waregem de betere ploeg is, slaat Charleroi genadeloos toe. Rezaei staat op de juiste plaats om een mislukt schot van Nicholson om te toveren in een doelpunt.
  • Man van de match: Ryota Morioka was in een gesloten wedstrijd de man die voor de schaarse openingen zorgde bij Charleroi. Hij lag met een sterke rush ook aan de basis van de 0-1 van Rezaei.
  • Opvallend: Het zijn indrukwekkende cijfers die Charleroi intussen kan voorleggen. Vijf zeges op vijf wedstrijden, vier clean sheets en amper één tegendoelpunt. Puik werk van Karim Belhocine en de zijnen. 

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Charleroi (0-2)

  Toeschouwers niet verwend in gesloten eerste helft

  Charleroi en Zulte Waregem serveerden de circa 6000 toeschouwers in het Regenboogstadion een weinig opwindende eerste helft, met veel middenveldspel, amper uitgespeelde kansen en een handvol ongevaarlijke standaardsituaties.

   

  Beide ploegen leken de bal aan de tegenstander te willen laten, om dan te kunnen dreigen in de omschakeling. Dat leidde tot een soort patstelling met twee goed georganiseerde blokken die elkaar neutraliseerden. Resultaat: 0-0 na een eerste helft om snel te vergeten.

  Coronamaatregelen voor fans in Waregem: temperatuur meten en ‘benevelingscabine’

  Efficiënt Charleroi maakt het verschil in de slotfase

  Gelukkig had de tweede helft wat meer te bieden. De thuisploeg nam stilaan de bovenhand, al bleven de echt grote kansen uit – een afgekeurd doelpunt van Bruno buiten beschouwing gelaten. Aan de overzijde was Dessoleil er wel dichtbij, zijn kopbal dwong Bansen tot een geweldige reflex.

   

  Zulte Waregem bleef aandringen, maar werd koud gepakt door een efficiënter Charleroi. Twintig minuten voor tijd trof Rezaei raak na een mislukt schot van Nicholson. Even later stelde Nicholson zelf de drie punten helemaal veilig voor Charleroi, dat met een knappe 15 op 15 staat te blinken op kop van het klassement.

  Waregem heeft een nieuwe greenkeeper: Ali Gholizadeh

  Reacties:

  • Olivier Deschacht (Zulte Waregem): "We hebben veel halve kansen gehad en een paar corners, maar niet echt open kansen. Ik denk dat we twee kansen weggeven, en zij scoren twee keer. Dat is jammer, want het had ook anders kunnen lopen. Als de laatste pass aankomt, kunnen we misschien een doelpuntje maken. We hebben toch met lef gespeeld en hebben geprobeerd om hen onder druk te zetten. Maar tegen zo’n ploeg moet alles meezitten. Het geluk was vandaag een beetje aan hun kant."

  • Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem): "We hadden de match redelijk onder controle. We gaven niet veel weg achterin, maar we hadden in de statistieken ook wel gezien dat Charleroi niet veel kansen nodig heeft om te scoren. Het is dan wel zuur om zo twee goals tegen te krijgen. Uiteindelijk speelden we een goede match en wonnen we veel duels, maar terwijl wij wat scherpte misten in de laatste dertig meter, hadden zij die wel."

  • Joris Kayembe (Charleroi): "We zitten momenteel in een erg goede periode. We winnen zelfs de wedstrijden waarin we onderliggen, en dat is belangrijk. Ook dat we opnieuw de nul kunnen houden, is heel belangrijk. Op die manier kunnen we ver komen, al moeten we wel proberen om het spel soms wat minder te ondergaan. Maar zolang we de nul kunnen houden en zelf scoren, is het zeer goed voor ons."

  • Kaveh Rezaei (Charleroi): "Het was een lastige wedstrijd tegen een sterke tegenstander, maar wij hebben een ploeg met veel kwaliteiten, met een combinatie van jonge en ervaren spelers. Iedereen wordt op de juiste manier gebruikt en we benutten onze kansen om te scoren. We spelen altijd als een team, niet als individuen. We zijn tevreden met de overwinning en verleggen de focus alweer naar de volgende wedstrijd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Charleroi zet zijn zegetocht voort met een 0-2-overwinning op het veld van Zulte Waregem. De competitieleider zet Standard en Club Brugge op respectievelijk 5 en 6 punten. .
  3. tweede helft, minuut 94. Vossen weer net niet. Het wil niet lukken voor Jelle Vossen. Bruno brengt de bal nog eens voor doel, maar Vossen komt net te laat. .
  4. tweede helft, minuut 92. Ribeiro is gretig ingevallen. Hij slalomt behendig tussen twee verdedigers door en legt panklaar voor Morioka, die tegen Pletinckx aanknalt. .
  5. tweede helft, minuut 91. Bijna wordt het zelfs nog 0-3, maar Bansen maakt zich goed breed om Nicholson van zijn tweede doelpunt te houden. .
  6. tweede helft, minuut 88. Nicholson doet de boeken toe. Charleroi mag de drie punten al bijschrijven: de net ingevallen Ribeiro kopt precies in de loop van Nicholson, die Bansen het nakijken geeft. Het staat 0-2 voor een alweer erg efficiënt Charleroi. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Shamar Nicholson van Charleroi. 0, 2.
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Lucas Ribeiro Costa erin, Ali Gholizadeh eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Kans voor Bianda. Zulte Waregem blijft proberen. Bianda wordt helemaal vrijgelaten bij een hoekschop, maar raakt de bal niet zuiver. Weg kans. .
  10. Gele kaart voor Steeven Willems van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 85
  11. tweede helft, minuut 81. Nicholson voorlangs. Nog eens zo'n aartsgevaarlijke tegenprik van Charleroi. Nicholson verschijnt schuin voor de goal van Bansen, zijn uithaal zoeft maar net voorlangs. .
  12. tweede helft, minuut 80. Opare mag een eind oprukken met de bal aan de voet. Hij ziet ruimte om te trappen, maar jaagt de bal naast. .
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Charleroi, Frank Tsadjout erin, Kaveh Rezaei eruit
  14. tweede helft, minuut 78. De thuisploeg verdient geen achterstand, maar heeft de momenten die er geweest zijn net niet benut. Peter Vandenbempt bij Eleven Sports.
  15. tweede helft, minuut 77. Nog meer dreiging van de thuisploeg! Een voorzet van Govea schiet door tot bij Vossen, die wat verrast is en zijn controle mist. .
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Zulte Waregem, Abdoulaye Sissako erin, Jannes Van Hecke eruit
  17. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Zulte Waregem, Jean-Luc Dompé erin, Saido Berahino eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Bijna Vossen! Zulte Waregem geeft zich nog niet gewonnen. Bruno sprint de zestien meter in na goed voorbereidend werk van Govea, maar zijn voorzet is nét te scherp voor Vossen. .