Ga naar de inhoud

KV Kortrijk rukt op naar de derde plaats na eerste thuiszege van het seizoen

KV Kortrijk
einde
3-0
Excel Moeskroen
 1. 30' - Rood - Jean Onana
 1. 51' - Geel - Eric Ocansey
 2. 52' - Geel - Ilombe Mboyo
 3. 59' - Verv. Beni Badibanga door Imad Faraj
 4. 59' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (1 - 0)
 5. 63' - Doelpunt - Gilles Dewaele (2 - 0)
 6. 67' - Geel - Deni Hocko
 7. 68' - Verv. Harlem Gnohéré door Marko Bakic
 8. 70' - Verv. Julien De Sart door Michiel Jonckheere
 9. 73' - Verv. Ilombe Mboyo door Jovan Stojanovic
 10. 78' - Verv. Eric Junior Bocat door Fabrice Olinga
 11. 80' - Doelpunt - Eric Ocansey (3 - 0)
 12. 85' - Geel 2 - Deni Hocko
 13. 86' - Verv. Eric Ocansey door Habib Guèye
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 13/09/20 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
59'
Ilombe Mboyo
59'
Ilombe Mboyo
1 - 0
63'
Gilles Dewaele
63'
Gilles Dewaele
2 - 0
80'
Eric Ocansey
80'
Eric Ocansey
3 - 0

KV Kortrijk heeft voor het eerst dit seizoen in eigen huis gewonnen. Het gaf de aanwezige fans tegen Moeskroen vooral na de rust reden tot vieren: 3-0. Met 10 op 15 is KVK derde, Moeskroen telt 8 punten minder en blijft hekkensluiter. 

KV Kortrijk - Moeskroen kort samengevat:

 • Sleutelmoment: In de eerste helft verdwijnt Onana met rood naar de kant. Moeskroen haalt de rust zonder tegendoelpunt, maar na de pauze lukt het met een mannetje minder niet meer om KVK bij te benen.
 • Man van de Match: Er waren niet echt uitblinkers, het hele Kortrijkse team deed het meer dan behoorlijk. De terugkeer van Julien De Sart is wel een vermelding waard. Hij speelde zijn eerste minuten van het seizoen sinds hij uitviel met een liesblessure.
 • Opvallende statistiek: Met amper twee gemaakte doelpunten blijft Moeskroen de slechtste leerling van de klas dit seizoen.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Moeskroen (3-0)

Rode kaart Onana geeft KVK een boost

Voor het eerst liep het Guldensporenstadion deels vol dit seizoen. De bijna 3.000 fans maakten er een groot feest van in Kortrijk, maar op het veld was dat minder het geval. 

 

De hoofdrol in de eerste helft was voor Moeskroen-middenvelder Onana. Hij miste eerst van dichtbij een bijna niet te missen kans, waarna hij niet veel later tegen rood aanliep na een smerig foutje op Mboyo, al dan niet met opzet. Scheidsrechter Van Damme trok in eerste instantie geel, maar veranderde van gedacht na het zien van de beelden.

 

Moeskroen haalde met z'n tienen nog de rust, maar daarna ging het bergaf. Een kwartier hielden de bezoekers stand en dan was het voorbij. Mboyo opende de score na geklungel van Agouzoul, drie minuten later verdubbelde Dewaele met zijn kale knikker na een snelle counter.

 

Geen twee zonder drie. Ocansey werkte van dichtbij af vanuit buitenspel. Van Damme keurde het doelpunt af, maar na het zien van de beelden bleek dat de bal van een Moeskroen-verdediger kwam. 

 

De bezoekers hadden geen reactie meer in huis en na de tweede gele kaart voor Hocko was hun wedstrijd echt wel voorbij.

 

Drie punten erbij voor KVK, dat voor het eerst wint in eigen huis dit seizoen en daardoor oprukt naar de derde plaats. Moeskroen blijft laatste met amper twee punten.

Handje geven aan de ref? Rode kaart!

Opstootje in de Kortrijkse spelerstunnel tijdens de rust

De rode actie van Onana:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanderhaeghe: "De rode kaart was heel beslissend"

 • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): "We staan gedeeld tweede en dat is onverwacht. We moeten ervan genieten, maar toch bescheiden blijven. Vandaag hebben we afgezien in de eerste helft. Moeskroen vond telkens de vrije man. De rode kaart was heel beslissend en daarom hebben we de punten thuisgehouden. We houden nu drie keer na mekaar de nul en daar wil ik mijn groep mee feliciteren. Het is nog wat zoeken, maar we geven niets weg. Zo boek je resultaten. Tijdens de rust was er een incident met Gnohéré, maar ik heb niet geprovoceerd. Ik wil gerust de beelden herbekijken. Moeskroen voelde zich gewoon wat gepakt en was gefrustreerd, maar de beslissingen waren terecht."
 
 • Fernando Da Cruz (trainer Moeskroen): "Er zijn wel wat vreemde scheidsrechterlijke beslissingen geweest, maar daar wil ik het niet over hebben. In het eerste halfuur hebben we Kortrijk gedomineerd. Ze moesten terug en we speelden veel op hun helft. Na de rode kaart kwamen we uiteraard in de problemen. 11 tegen 11 hadden we Kortrijk in de problemen kunnen brengen. We hebben verloren, maar opnieuw veel geleerd. Ik hoop dat de sancties niet te zwaar zijn voor mijn spelers met een rode kaart."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop in het Guldensporenstadion! KV Kortrijk wint voor het eerst dit seizoen in eigen huis en rukt daardoor op naar de derde plaats. Moeskroen blijft laatste met twee punten. .
 3. tweede helft, minuut 93. Jakubech maakt zich geweldig kwaad op zijn verdedigers. Hij wil absoluut een clean sheet. .
 4. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. tweede helft, minuut 90. We krijgen nog vijf minuten toegevoegde tijd. Waar is dat voor nodig? Moeskroen is helemaal uitgeteld. .
 6. tweede helft, minuut 88. KV Kortrijk dringt niet aan. De zege is al even binnen. .
 7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Kortrijk, Habib Guèye erin, Eric Ocansey eruit
 8. tweede helft, minuut 86. Doelpuntenmaker Ocansey mag gaan rusten. In zijn plaats komt Guèye. .
 9. tweede helft, minuut 85. Rood voor Hocko. Hocko gaat een tweede keer in het boekje van Van Damme. Moeskroen gaat de wedstrijd met z'n negenen uitspelen. .
 10. Tweede gele kaart voor Deni Hocko van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 85
 11. tweede helft, minuut 83. Dan toch 3-0. Van Damme wijst naar de middenstip. Het staat 3-0 met nog tien minuten op de klok. .
 12. tweede helft, minuut 82. Van Damme moet zelf gaan kijken. Vreemd, want veel twijfel is er toch niet mogelijk? .
 13. tweede helft, minuut 82. In het busje zijn ze het doelpunt nog even aan het herbekijken. Is het dan toch 3-0? .
 14. tweede helft, minuut 80. Geen 3-0. Geen twee zonder drie, maar het feestje van Ocansey gaat niet door. Hij stond buitenspel bij het afwerken. .
 15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Eric Ocansey van KV Kortrijk. 3, 0.
 16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Excel Moeskroen, Fabrice Olinga erin, Eric Junior Bocat eruit
 17. tweede helft, minuut 76. Faraj probeert het met een spectaculaire omhaal, hij raakt de bal niet lekker. .
 18. tweede helft, minuut 76.
 19. tweede helft, minuut 75. Moeskroen dreigt voor het eerst in de tweede helft. Bakic knalt een vrije trap keihard in de muur. Moeten ze toch meer mee doen bij de bezoekers. .
 20. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Ilombe Mboyo eruit