Hans Vanaken gidst Club Brugge naar eerste thuiszege van het seizoen

  1. 40' - Geel - Brendan Schoonbaert
  2. 39' - Doelpunt - Hans Vanaken (2 - 1)
  3. 33' - Geel - Din Sula
  4. 30' - Doelpunt - Daan Heymans (1 - 1)
  5. 16' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (1 - 0)
  1. 84' - Doelpunt - Michael Krmencík (4 - 1)
  2. 79' - Verv. Matthias Verreth door Alessandro Albanese
  3. 78' - Verv. David Chidozie Okereke door Krépin Diatta
  4. 72' - Verv. Dennis door Charles De Ketelaere
  5. 71' - Verv. Joseph Efford door Din Sula
  6. 65' - Verv. Youssouph Badji door Michael Krmencík
  7. 63' - Verv. Jur Schryvers door Djihad Bizimana
  8. 53' - Geel - Dennis
  9. 50' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (3 - 1)

  De eerste thuiswedstrijd met supporters heeft Club Brugge meteen ook zijn eerste thuiszege van het seizoen opgeleverd. Hans Vanaken dirigeerde blauw-zwart naar een 4-1-overwinning tegen Waasland-Beveren. Ook Michael Krmencik kon eindelijk eens scoren.

  Club Brugge - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Waasland-Beveren begint met goede moed aan de tweede helft, maar Okereke slaat de hoop van de bezoekers al na vijf minuten aan diggelen met de beslissende 3-1.
  • Man van de match: Het mindere seizoensbegin van Hans Vanaken lijkt stilaan vergeten. De Gouden Schoen kroonde zich met twee doelpunten in de eerste helft tot matchwinnaar.
  • Opvallend: Voor Charles De Ketelaere moet dit het seizoen van de bevestiging worden, maar voorlopig raakt hij niet in de basis. Al vijf wedstrijden op rij moet hij vrede nemen met een invalbeurtje.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Waasland-Beveren (4-1)

  Hans Vanaken twee keer trefzeker

  Club Brugge nam voor het hongerige thuispubliek de wedstrijd meteen in handen, met veel druk naar voren en enkele snelle acties van onder meer Badji. Op het kwartier werd Club beloond voor zijn inzet met een penalty, na een lichte overtreding op Dennis. Nordin Jackers, voor het eerst in doel bij Waasland-Beveren, dook naar de juiste hoek, maar kon Hans Vanaken niet van de 1-0 houden.

   

  De weg naar een vlotte Brugse zege lag open, maar dat was buiten Waasland-Beveren gerekend. De bezoekers speelden een snedige counter perfect uit, met topschutter Heymans als afwerker. Club protesteerde om een voorafgaande charge van Vukotic op Mata, maar ref Lambrechts bleef ook na het bekijken van de beelden bij zijn oordeel: 1-1.

   

  Lang kon Waasland-Beveren echter niet genieten van de gelijkmaker, want de onvermijdelijke Vanaken kopte even later al zijn tweede van de avond tegen de touwen, bij een hoekschop van Ruud Vormer. Snel orde op zaken stellen, heet dat.

  Krmencik zet de kers op de taart

  Vijf minuten ver in de tweede helft was het helemaal boeken toe voor Waasland-Beveren. Okereke zette de aanval op en rondde die ook zelf af, zij het met wat geluk: 3-1 en wedstrijd gespeeld.

   

  Na de derde treffer nam Club wat gas terug, waardoor Waasland-Beveren weer de neus aan het venster kwam steken. Mignolet moest plots vol aan de bak bij pogingen van Wuytens en Koita, de Rode Duivel deed wat hij moest doen en voorkwam een tweede treffer van de bezoekers.

   

  Daarna leek de veer toch gebroken bij Waasland-Beveren. Club Brugge drukte het gaspedaal nog eventjes in en het was zowaar de ingevallen Krmencík die na lang wachten eindelijk zijn eerste doelpunt in blauw-zwarte loondienst kon scoren. 4-1 en de eerste thuiszege van het seizoen, het inspireerde het publiek in het halfvolle Jan Breydelstadion zelfs tot een heuse wave.

  Fans van Club Brugge zetten de Mexican wave in

  Reacties van de coaches:

  • Philippe Clement (Club Brugge): "Op het einde van de opwarming begonnen alle supporters samen te zingen, en daar werd ik toch emotioneel van. Ik kreeg zelfs een paar tranen in mijn ogen. Ik dacht: oei, hopelijk ziet niemand dat. Het geeft maar aan hoe hard je dat nodig hebt, hoe hard de spelers en wij dat allemaal nodig hebben om in die arena te mogen spelen. Voetballers zijn de gladiatoren van de moderne tijd, en dan mis je dat publiek heel hard. Het was fantastisch om dat vandaag weer mee te maken."

   "Wat de wedstrijd zelf betreft, was ik wel tevreden over het spel en over het aantal kansen dat we creëerden. Maar dan slikken we een tegendoelpunt bij de eerste kans die we tegen krijgen. Dan moeten we rustig blijven, niet panikeren, maar meteen voor dat tweede doelpunt gaan. En dat heeft de groep ook gedaan. In de rust heb ik gevraagd om hard te blijven werken en voor dat derde doelpunt te gaan, en daarna voor het vierde, want ik wil dat de spelers tot de laatste seconde alles uit hun lichaam persen. Dat verdienen onze supporters. En dan krijg je ook veel terug van die supporters."

  • Nicky Hayen (Waasland-Beveren): "Het is sowieso een verdiende overwinning van Club Brugge. Wij deden tot aan de 3-1 verdienstelijk mee. Zeker na de 1-1 was het geloof er om hier een punt mee te nemen. Maar dan hervallen we in dezelfde fouten: we geven o zo gemakkelijk doelpunten weg. En dat is jammer, want je werkt keihard voor de gelijkmaker, en dan laat je bij een stilstaande fase je man even los en is het 2-1. Dan moet je weer keihard vechten en ga je ook meer ruimtes weggeven. En daar weten zij natuurlijk goed mee om te gaan."

   "Vandaag was het opnieuw hetzelfde: de wedstrijd was nog niet opengebroken, maar we stonden wel al 1-0 achter na een penalty. Het zijn te vaak dat soort dingen die onze wedstrijd al beslissen. Clubs moeten niet het gaspedaal induwen of grote acties doen om te scoren, het zijn meestal wij die de kansen weggeven door onoplettend te zijn. Dat is jammer. Maar wij blijven er alles aan doen dat deze groep volgende week opnieuw het beste van zichzelf geeft. En hopelijk zit er dan wel puntengewin in."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Club Brugge boekt zijn eerste thuiszege van het seizoen, een klinkende 4-1-overwinning tegen Waasland-Beveren. Hans Vanaken was de bepalende man met twee treffers, Krmencík vierde na lang wachten eindelijk zijn eerste treffer in Brugse loondienst. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. We krijgen zowaar een Mexican wave in het Jan Breydelstadion. Niet eenvoudig met al die lege zitjes, maar toch aardig gelukt. .
  4. Toegevoegde tijd. We krijgen nog vier minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 89. Jackers beleeft geen fijn debuut in doel bij Waasland-Beveren. Vormer waagt zijn kans voor de 5-1, de doelman pareert met een beenveeg. .
  6. tweede helft, minuut 85.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Michael Krmencík van Club Brugge. 4, 1.
  8. tweede helft, minuut 83. Krmencík breekt de ban. Het is zover: Michael Krmencík heeft eindelijk zijn eerste doelpunt voor Club Brugge te pakken. De ontlading is groot bij de Tsjech, die zichtbaar geëmotioneerd is. De voorzet kwam overigens van de voet van Sobol. .
  9. tweede helft, minuut 80. Nog tien minuten. Bij Waasland-Beveren lijkt het vet intussen ook van de soep. Nog tien minuutjes en Club heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen beet. .
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Waasland-Beveren, Alessandro Albanese erin, Matthias Verreth eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Krépin Diatta erin, David Chidozie Okereke eruit
  12. tweede helft, minuut 75. Jackers voorkomt 4-1. Een flitsende Brugse combinatie met Okereke en Rits eindigt voor de voet van Vormer, die van dichtbij niet voorbij Jackers raakt. .
  13. tweede helft, minuut 74. De Ketelaere laat zich meteen zien met een actie en een aardige voorzet richting Krmencík, die niet richting doel kan knikken. .
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Club Brugge, Charles De Ketelaere erin, Dennis eruit
  15. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Waasland-Beveren, Din Sula erin, Joseph Efford eruit
  16. tweede helft, minuut 67. Veel heeft Club Brugge niet meer laten zien na de 3-1. Het is Waasland-Beveren dat knokt voor wat het waard is en Mignolet af en toe aan het werk kan zetten. .
  17. tweede helft, minuut 66. Waasland-Beveren is beter gaan voetballen en meer op de helft van Club gaan spelen. Misschien toonden ze wel wat te veel respect voor de landskampioen. Johan De Caluwé op Radio 1.