Zulte Waregem veegt de nul en Waasland-Beveren weg

  1. 41' - Geel - Omar Govea
  2. 28' - Doelpunt - Jelle Vossen (1 - 0)
  1. 90+5' - Doelpunt - Gianni Bruno (4 - 1)
  2. 90' - Geel - Laurens De Bock
  3. 89' - Verv. Jannes Van Hecke door Abdoulaye Sissako
  4. 86' - Geel - Dries Wuytens
  5. 84' - Geel - Ibrahima Seck
  6. 77' - Verv. Daniel Opare door Cameron Humphreys
  7. 76' - Doelpunt - Daan Heymans (3 - 1)
  8. 71' - Verv. Omar Govea door Bassem Srarfi
  9. 64' - Verv. Brendan Schoonbaert door Tom Reyners
  10. 63' - Doelpunt - Omar Govea (3 - 0)
  11. 49' - Doelpunt strafschop - Gianni Bruno (2 - 0)
  28'goalJelle Vossen1 - 0
  49'penalty goalGianni Bruno2 - 0
  63'goalOmar Govea3 - 0
  76'goalDaan Heymans3 - 1
  90+5'goalGianni Bruno4 - 1

  Zulte Waregem heeft zijn eerste punten van het seizoen te pakken. Het team van Francky Dury klopte de bezoekers van Waasland-Beveren met 4-1. Jelle Vossen opende de score met een knap doelpunt. "Een hele opluchting voor mij en voor de ploeg", reageert de aanvaller.

  Zulte Waregem - Waasland-Beveren in een notendop

  • Sleutelmoment: Na rust kon Waasland-Beveren met goede hoop zoeken naar de gelijkmaker, maar invaller Albanese zorgde al snel voor een strafschop. De 2-0 was een feit, de zege leek toen al binnen.
  • Man van de Match: Met 2 doelpunten had Gianni Bruno een groot aandeel in de Waregemse zege, maar het doelpunt van Jelle Vossen was er toch eentje om te onthouden. Alleen daarom al is hij onze man van de wedstrijd.
  • Opvallend: Vooraf kwam er al kritiek van de supporters op de thuisploeg. Spandoeken hingen op in de tribunes en de boodschap "het is 5 na 12", was duidelijk. De reactie van Zulte Waregem kwam er: het is weer half 12.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Waasland-Beveren (4-1)

  The "fox in the box" opent de score

  Met 0 op 6 begon Zulte Waregem met het mes op de keel, des te meer door de spandoeken in het stadion voor de wedstrijd. "5 voor 12? Neen, 5 na 12", stond er te lezen.

   

  Maar aanvankelijk leek er maar weinig te gebeuren in het Regenboogstadion. Het was wachten tot Jelle Vossen het lontje in zijn kanon eens wat vuur gaf. Vossen knalde de 1-0 staalhard voorbij Pirard.

   

  Waasland-Beveren kon nooit echt reageren, maar mocht wel even mijmeren dat het geen strafschop kreeg. Govea had misschien wel een tweede gele kaart verdiend. Maar zowel scheidsrechter D'Hondt als de VAR hadden er geen oren naar.

  Zulte Waregem krijgt to-dolijst van de fans: "5 na 12"

  Waasland-Beveren maakt nooit aanspraak op meer

  Na de rust schoot Waasland-Beveren zichzelf meteen in de voet. Invaller Albanese gaf een strafschop weg, Bruno twijfelde niet en zette de elfmeter om. De dubbele score stond op het bord, de reactie van de bezoekers liet alweer op zich wachten.

   

  Toen Govea de 3-0 voorbij Pirard ranselde, leek de wedstrijd helemaal gespeeld. Maar de VAR hielp Waasland-Beveren een handje en rekende de tegentreffer van Heymans dan toch goed.

   

  Verder dan dat kwam het niet meer. Het vierde doelpunt voor de thuisploeg in het ultieme slot was een kers op de taart. Meteen een klinkende overwinning en de eerste punten van het seizoen voor de jongens van Franky Dury.

  Koita wordt getorpedeerd door Deschacht en ziet sterretjes

  Jelle Vossen: "Een opluchting, ook voor mij"

  Reacties na de match:

  • Daan Heymans (doelpuntenmaker Waasland-Beveren): "We hebben bijna nooit in de wedstrijd gezeten, Zulte Waregem heeft ons goed vastgezet. Het is geen geheim dat we het altijd moeilijk hebben in Waregem. We zijn nog scherp uit de kleedkamer proberen te komen, maar na de penalty zakten we weer in elkaar en lieten we ons weer betrappen op slordigheden. Alleen als die achterwege blijven, kunnen we een mooi verhaal schrijven."

  • Jelle Vossen (doelpuntenmaker Zulte Waregem): "Na de 0 op 6 moesten we de 3 punten pakken en dat hebben we nog mooi gedaan ook. Zowel voor mezelf als voor de ploeg had ik de voorbije weken op meer gehoopt. Voor iedereen was dit een opluchting, ook voor mij."

  • Nicky Hayen (coach Waasland-Beveren): "Over heel de lijn hebben we hier een duidelijke nederlaag geleden. Net op het moment dat we in de match kwamen, gaven we het uit handen. In de rust heb ik nog proberen in te grijpen, maar toen volgde er weer een domme fout."

   "Te veel spelers speelden onder hun niveau, ze stonden te ver van hun man. Misschien is het nog goed dat we hier zwaar verliezen. Nu kan iedereen eens goed nadenken. Er zijn er die hun excuses hebben aangeboden. Mooi, maar daar zijn we niks mee. Ze moeten snel weer opstaan en zich op het veld laten zien."

  • Francky Dury (coach Zulte Waregem): "Ik ben tevreden over de teamprestatie, we hebben onze eerste punten verdiend. Na de 3-1 dacht ik even: "Het zal toch niet waar zijn?" Maar we namen de match snel weer in handen. De mentaliteit zat veel beter."

   "Ik heb ook veel meer passes naar onze aanvallers gezien. Dat stemt iedereen tot tevredenheid."

   "Nu komt Moeskroen eraan, daarna Charleroi en Club, maar dat is voor later. We gaan stap voor stap."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. EINDE. Na 5 minuten extra tijd weerklinkt het laatste fluitsignaal. Zulte Waregem wint verdiend, we onthouden vooral de openingstreffer van Jelle Vossen. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Daar is dan toch het doelpunt dat er zat aan te komen! Bruno geeft het Waregems feestje wat meer glans met numéro 4! .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Gianni Bruno van Zulte Waregem. 4, 1.
  5. tweede helft, minuut 93. Waasland-Beveren behoedt zich voor erger. Pirard is tot twee keer toe goed op post en moet zich niet nog een keer omdraaien. .
  6. Gele kaart voor Laurens De Bock van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 90
  7. Srarfi treft de paal. Invaller Srarfi stormt op doel af en lijkt het vierde doelpunt op het bord te zetten. Maar de paal staat pal. De 3 blijft op het scorebord. . tweede helft, minuut 89.
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Zulte Waregem, Abdoulaye Sissako erin, Jannes Van Hecke eruit
  9. tweede helft, minuut 88. We slepen ons naar het einde van de wedstrijd, terwijl Dury Sissako nog het veld opstuurt. .
  10. Gele kaart voor Dries Wuytens van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 86
  11. Gele kaart voor Ibrahima Seck van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 84
  12. Toch doelpunt! De VAR grijpt in en ziet dat er helemaal geen buitenspel was, De Bock stond er nog! Waasland-Beveren mag dromen van een mirakel. . tweede helft, minuut 77.
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Zulte Waregem, Cameron Humphreys erin, Daniel Opare eruit
  14. tweede helft, minuut 76. Een voorzet wordt door niets of niemand nog beroerd en verdwijnt voorbij doelman Bansen. De lijnrechter steekt z'n vlaggetje omhoog, het feest gaat niet door. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Daan Heymans van Waasland-Beveren. 3, 1.
  16. tweede helft, minuut 73. Een hoge, lange bal naar voor. Verder dan dat komen ze bij Waasland-Beveren niet meer. Nog een dik kwartier heeft het om nog iets in elkaar te knutselen. .
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Zulte Waregem, Bassem Srarfi erin, Omar Govea eruit
  18. tweede helft, minuut 68. We krijgen zowaar eens een kansje voor Waasland-Beveren. Koita legt aan voor een lage schuiver, die naast doel hobbelt. .
  19. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Waasland-Beveren, Tom Reyners erin, Brendan Schoonbaert eruit
  20. tweede helft, minuut 64.