Ga naar de inhoud

Cercle Brugge verrast KV Mechelen in knotsgekke tweede helft

 1. 37' - Doelpunt - William Togui (1 - 0)
 2. 29' - Geel - Johanna Omolo
 1. 90+5' - Geel - Lucas Bijker
 2. 82' - Geel - Igor De Camargo
 3. 80' - Doelpunt - Thibo Somers (2 - 3)
 4. 64' - Doelpunt - Aster Vranckx (2 - 2)
 5. 57' - Doelpunt - Dino Hotic (1 - 2)
37'goalWilliam Togui1 - 0
57'goalDino Hotic1 - 2
64'goalAster Vranckx2 - 2
80'goalThibo Somers2 - 3

Cercle Brugge staat na 3 speeldagen voorlopig op een gedeelde 2e plaats. Achter de Kazerne kwam KV Mechelen voor de rust op voorsprong. Maar 3 goals in de 2e helft leverden de Bruggelingen een 2e zege in 3 matchen op.

KV Mechelen - Cercle Brugge in een notendop:

 • Sleutelmoment: Tien minuten voor het einde komt Cercle voor de tweede keer op voorsprong en hoe! Met een heerlijke retro laat Thibo Somers doelman Coucke kansloos achter. KV Mechelen slaagt er niet meer in nog eens terug te komen.

 • Man van de Match: Thibo Somers werd pas twintig minuten voor het einde tussen de lijnen gedropt, maar zijn invalbeurt ging allesbehalve ongemerkt voorbij. Zijn verrassende retro op een hoekschop was van een zeldzame schoonheid én bepalend voor het eindresultaat.
 
 • Opvallend: Cercle Brugge begint aan de competitie met een opvallend sterke 6 op 9. Het contrast met vorig seizoen kan niet groter zijn. Toen stond de teller na 3 speeldagen op 0 na wedstrijden tegen Standard, KV Oostende en KV Kortrijk. Op de 4e speeldag ging Cercle ook onderuit bij KV Mechelen, pas op speeldag 5 volgde de eerste overwinning tegen Waasland-Beveren.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Cercle Brugge (2-3)

Togui verzilvert dominantie van KV Mechelen

Met 4 op 6 had KV Mechelen zijn competitiestart niet gemist en die lijn wou het op eigen veld graag doortrekken tegen Cercle Brugge. Dat was er ook aan te zien. Na amper 3 minuten kwam de thuisploeg al dicht bij de 1-0. Na een goede aflegger van Schoofs besloot Hairemans in één tijd op de paal.

 

Even schrikken toch voor Cercle, dat maar niet in de wedstrijd kwam. Na de furieuze start van KV Mechelen kon de vereniging het evenwicht wel herstellen. Maar Coucke aan het werk zetten lukte Cercle niet. Hoekschoppen verzamelen dan weer wel.

 

Het doelgevaar, dat bleef van KV Mechelen komen. Een voorzet van Kaboré kwam met wat geluk bij Storm, maar die besloot van dichtbij op de paal. Weer pech dus voor de thuisploeg.

 

Maar die pech bleef niet duren. Na slordig balverlies van Taravel kon Hairemans plots alleen op Didillon afgaan. De doelman won het pleit, maar tegen de herneming van Togui had hij geen verhaal: 1-0, KV Mechelen verdiend op voorsprong.

 

Meteen daarna gingen ze achteraan bij Cercle opnieuw aan het klungelen, Togui vergat te profiteren en liet de 2-0 liggen.

Omolo wisselt tijdens de opwarming van sokken met assistent

Prachtgoal van Somers schenkt Cercle de volle buit

Ook in de tweede helft was het aanvankelijk KV Mechelen dat de wet dicteerde. Schoofs pakte uit met een knappe vrije trap, maar ook de redding van Didillon mocht gezien worden.

 

Maar dan was het tijd voor drie dolle minuten van Cercle Brugge. De vereniging kwam uit het niks langszij. Na een slim passje van Hazard bracht Hoggas de bal goed voor doel en daar kopte Ugbo de gelijkmaker in doel.

 

KV Mechelen was amper van de schrik bekomen of het slikte al een tweede tegengoal. Hotic werd plots alleen voor Coucke gebracht en gaf de doelman het nakijken. Van 1-0 naar 1-2, de rollen waren plots helemaal omgekeerd.

 

KVM-trainer Wouter Vrancken probeerde het tij te keren met de inbreng van De Camargo en Kaya. Vooral die laatste wissel bleek een goede zet. Taravel werkte een voorzet van Kaya slecht weg, waarna Togui eerst nog tegen de lat kopte, maar in de herneming knalde Vranckx de gelijkmaker in doel.

 

Kaya bleef voor gevaar zorgen. Didillon moest nog maar eens zijn kunnen bewijzen op een knappe vrije trap van de invaller. Een belangrijke redding want 10 minuten voor het einde sloeg Cercle genadeloos toe. Met een heerlijke retro op een hoekschop bezorgde invaller Somers de bezoekers de volle buit.

Somers pakt op een hoekschop uit met een knappe retro

Reacties na de match:

 • Thibo Somers (doelpuntenmaker Cercle Brugge): "De bal bleef even hangen aan de 2e paal en ik stond alleen met mijn rug naar het doel. Ik dacht: "Ik zal het maar proberen, waarom niet?" Toen de bal in de verste hoek binnenging, kwamen de emoties naar boven. Op 11 maart is mijn opa overleden. Hij heeft me altijd overal naartoe gevoerd en was een enorme steun. Elke dag denk ik nog aan hem. Ik wou iets terugdoen."

 • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "We speelden een heel goede eerste helft. Maar we belonen onszelf opnieuw niet. In de zestien waren we niet efficiënt genoeg. 80 van de 90 minuten waren we de beste ploeg. Maar in 3 minuten geven we de wedstrijd weg."

 • Paul Clement (coach Cercle Brugge): "Het was zoals verwacht een moeilijke wedstrijd. En dat maakt het resultaat heel speciaal. We weten dat we een achterstand kunnen ophalen. Ik ben vooral tevreden over onze spirit in de 2e helft. 6 op 9 is goed, we focussen nu op de volgende match."

 • Joachim Van Damme (KV Mechelen): "Het resultaat is teleurstellend. Aan de rust moeten we 2-0 of 3-0 voor staan. Zij komen 3 keer over en scoren 3 keer. We moeten dit niet dramatiseren, want we creëren genoeg kansen. Ze moeten wel eens binnengaan."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 96. Einde. Cercle Brugge gaat met de drie punten lopen bij KV Mechelen. Een heerlijke goal van invaller Somers bezorgde de vereniging een 2-3-overwinning. Cercle pakt zo 6 op 9. .
 3. Gele kaart voor Lucas Bijker van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 95
 4. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. tweede helft, minuut 90. Somers krijgt nog maar eens een kans om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen, maar Coucke pakt uit met een knappe redding. .
 6. tweede helft, minuut 87. Afgekeurde goal. Togui lijkt KV Mechelen weer langszij te brengen, maar de Mechelse vreugde is van korte duur. Vranckx beging voorafgaand een overtreding op Omolo en dus wordt de treffer afgekeurd. .
 7. tweede helft, minuut 86. Aan de overkant kan Vranckx nog eens stevig uithalen, maar zijn schot wordt afgeblokt. De tijd begint te dringen voor de thuisploeg. .
 8. tweede helft, minuut 84. Somers vergeet wedstrijd te beslissen. KV Mechelen ontsnapt aan meer averij na slordig balverlies. Cercle prikt snel tegen, maar op aangeven van Hoggas Somers laat een tweede treffer liggen. .
 9. Gele kaart voor Igor De Camargo van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 82
 10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Thibo Somers van Cercle Brugge. 2, 3.
 11. tweede helft, minuut 80. Heerlijke goal van Somers! Cercle komt weer op voorsprong met een heerlijke goal van Somers. De invaller pakt op een hoekschop uit met een knappe retro en laat Coucke kansloos achter. Wat een parel! .
 12. tweede helft, minuut 78. KV Mechelen dringt aan. Het wil de drie punten thuishouden. Geert Heremans op Radio 1.
 13. tweede helft, minuut 77. Knappe redding van Didillon! Didillon moet nog maar eens zijn kunnen bewijzen. Met een uitstekende redding op een vrije trap van Kaya behoedt hij Cercle voor de achterstand.  .
 14. tweede helft, minuut 73. Nog een wissel bij Cercle. Voor Hazard zit de wedstrijd erop. Hij wordt vervangen door Gory. .
 15. tweede helft, minuut 71. Kansje voor Somers. Somers staat nog maar net op het veld voor Cercle en hij zorgt al voor dreiging. Op een voorzet van Hazard kopt de invaller niet zo gek ver naast. .
 16. tweede helft, minuut 68. Kaya brengt toch meer dreiging in het spel van KV Mechelen. Met zijn voorzet lag hij al aan de basis van de 2-2. Nu vindt hij het hoofd van De Camargo, maar die kopt in de handen van Didillon. .
 17. tweede helft, minuut 65.
 18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 64 door Aster Vranckx van KV Mechelen. 2, 2.
 19. tweede helft, minuut 64. Vranckx hangt de bordjes weer gelijk. Alles te herdoen in Mechelen! Taravel werkt een voorzet van Kaya slecht weg waarna Togui eerst nog tegen de lat kopt, maar in de herneming knalt Vranckx de gelijkmaker in doel. .
 20. tweede helft, minuut 62. Wouter Vrancken grijpt in met een dubbele wissel. Storm en Hairemans worden naar de kant gehaald voor De Camargo en Kaya. .