Ga naar de inhoud

Doelhout behoedt Kortrijk 3 keer voor terechte nederlaag

 1. 29' - Geel - Knowledge Musona
 1. 90+3' - Geel - Jens Cools
 2. 72' - Geel - Faïz Selemani

KV Kortrijk en Eupen hebben de derde speeldag van de Jupiler Pro League ingezet met een scoreloos gelijkspel. Eupen luisterde een matige pot voetbal op met drie pogingen tegen lat en paal, waardoor een onzichtbaar Kortrijk goed wegkwam.

KV Kortrijk - Eupen in een notendop:

 • Sleutelmoment: In minuut 92 lijkt Embalo de bezoekers een verdiende zege te bezorgen, maar opnieuw staat het doelhout in de weg.  Als dat drie keer gebeurt in een wedstrijd, verdien je allicht iets meer.
 • Man van de match: Het doelhout was met voorsprong de beste speler bij KV Kortrijk. Mochten de 11 andere Kortrijkzanen op niveau zijn geweest, had er misschien meer in gezeten voor het doelhout.
 • Opvallend: Eupen speelde drie wedstrijden sterk - zelfs in de 0-4-nederlaag tegen Club - maar het laatste puzzelstuk lijkt te ontbreken. Wie weet kunnen Adriano en Victor Vázquez volgend weekend de puzzel vervolledigen.

Musona treft de lat in zoutloze eerste helft

Na een busrit van ruim 200 kilometer naar Kortrijk wilde Eupen uiteraard niet met lege handen huiswaarts keren. Al zal de valse start tegen OHL en Club er ook wel voor iets tussen gezeten hebben. Gastheer KVK begon dan weer aan het seizoen met een pijnlijke thuisnederlaag, maar luidde vorige week het ontslag van Gent-coach Thorup in met een knappe zege.

 

Eupen toonde in de eerste wedstrijden dat het niet vies is van wat balbezit en eiste dat ook nu op. Op een echte kans was het evenwel wachten tot halfweg de eerste helft. N’Dri kwam goed naar binnen gesneden, maar zag zijn schot gepareerd door Jakubech. Vlak na de drankpauze leek Musona enkele seconden op weg naar het openingsdoelpunt, maar de Zimbabwaan zag zijn vrije trap uit elkaar spatten tegen de lat. 

 

N’Dri ontdeed zich nog enkele keren van Ocansey, maar slaagde er maar niet in een vervolg te breien aan zijn goeie dribbels. Vlak voor rust moest Jakubech de handschoenen nog eens aantrekken om een centraal schot af te stoppen, maar dat waren dan ook alle hoogtepunten uit een zwakke eerste partij, waarin vooral Kortrijk uitblonk in afwezigheid.

N'Dri springt hoog, maar botst dan stevig tegen Ocansey

Het doelhout houdt Eupen van verdiende zege

Ook na de pauze was Eupen de beste ploeg op het veld en deze keer was het gelukkig geen twintig minuten wachten op een kans. Ngoy zocht en vond de een-twee met Nuhu, maar vanuit een scherpe hoek kreeg hij de bal niet voorbij de Slovaakse goalie. Een dikke minuut later mocht de jonge Belg het opnieuw proberen. De zwieper van Peeters werd beantwoord met een rake kopbal en deze keer was de paal het eindstation van de aanval.

 

Het was wachten tot na het uur wanneer KVK bij monde van Ocansey liet zien dat het ook nog meedeed. De Ghanees haalde de achterlijn en knalde blind naar de eerste paal, waar Ortwin De Wolf met een beenveeg bewees bij de pinken te zijn. Bij Eupen raakte het vat – net als tegen Club – geleidelijk aan af. Niet dat de thuisploeg daarvan kon profiteren, want Mboyo’s schot in het zijnet was de enige repliek van Kortrijk.

 

Eupen verdiende de zege en ging daar in het slot ook naar op zoek, maar Koné kreeg zijn kopbal niet richting doel gemikt. In de toegevoegde tijd leek het dan toch te gaan lukken voor de Oostkantonners. Embalo kapte vanop rechts heerlijk naar binnen en plaatste de bal richting tweede paal, maar opnieuw stond het doelhout in de weg. Een jammerlijk gelijkspel voor Eupen tegen FC Doelhout, met KV Kortrijk als bevoorrechte toeschouwer.

Vanderhaeghe schreeuwt Ocansey wakker

Vanderhaeghe: "We hebben een punt gewonnen"

Yves Vanderhaeghe (coach KV Kortrijk): “Ik heb tegen de spelers gezegd dat we een punt gewonnen hebben en dat we een moeilijke wedstrijd achter de rug hebben. We waren te laks, gaven te veel ruimte weg en zaten niet in de duels. Ook hebben we in de omschakeling meer kwaliteit aan de bal nodig. We hebben het allemaal gezien en daarom ben ik ook positief. Als je het niveau niet haalt om te winnen, moet je tevreden zijn met een punt. Je ziet ook dat we te weinig spelers hebben in de breedte en ik hoop dat ik er binnenkort weer een paar kan recupereren.”

 

Hannes Van der Bruggen (KV Kortrijk): “Vandaag stond de organisatie wel goed, maar we hebben veel te weinig gecreëerd, om niet te zeggen bitter weinig. Als je niet goed speelt en je pakt nog een puntje mee, moet je dat accepteren. We hebben ook een tikkeltje geluk gehad en nu moeten we ervoor zorgen dat we scherper zijn in balbezit. Eupen zette ons goed vast, maar we maakten ook vaak de foute keuzes. We hebben in elk geval geen thuiscomplex, want ook de wedstrijd tegen Waasland-Beveren winnen we 8 keer als we ze 10 keer spelen.”

San José: "Het scheelt misschien twee centimeter"

Beñat San José (coach Eupen): “Eerst en vooral wil ik naar de pluspunten kijken. De spelers hebben het plan, waaraan we de hele week werkten, goed uitgevoerd op het veld. We spelen goed voetbal en ik kan ook niets zeggen op de afwerking, want we treffen tweemaal de paal. Dan scheelt het misschien twee centimeter. We verdienden zeker de drie punten vanavond. Het seizoen is lang en daarvoor hebben we ook een competitieve kern nodig. Victor Vázquez is een echte professional. Hij ziet dat de ploeg nu goed draait en zal zelf ook alles geven. In verschillende wedstrijden zullen we ook verschillende aanpakken kunnen gebruiken. Vázquez kan ook op de flank of als valse 9 spelen en ook Peeters en Musona kunnen op meerdere posities uit de voeten.”

 

Jens Cools (Eupen): “Ik denk dat we de drie punten verdienen, maar het ontbreekt ons aan efficiëntie en wat geluk voor doel. We moeten blij zijn met het punt op verplaatsing, maar het hadden er drie moeten zijn.  In de voorbereiding hebben we hard gewerkt om die dynamiek in de ploeg te krijgen. Spelers als Peeters en Musona voegen ook kwaliteit toe en dat zie je terug in ons spel. Ook de toevoeging van Victor Vàzquez is een serieuze kwaliteitsinjectie en een speler die die laatste pass kan geven. We gaan met opgeheven hoofd door naar het duel tegen STVV, waar we hopelijk onze eerste zege pakken.”

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 96. Einde wedstrijd! Het wordt een lange busreis naar Eupen dat zichzelf vergeet te belonen na een knappe wedstrijd. De lat en de paal brachten in totaal drie keer redding voor Kortrijk, dat een ondermaatse prestatie liet zien in eigen huis. .
 3. tweede helft, minuut 95. Stef Peeters trapt veel te centraal en Jakubech kopt de bal nog in hoekschop. Ook die mag nog getrapt worden. .
 4. tweede helft, minuut 95. Deze bal is gemaakt voor de linker van Peeters. .
 5. tweede helft, minuut 94. Nog een laatste vrije trap! Embalo had nog een laatste sprint in petto en trapt de bal nog tegen de hand van Golubovic. Een interessante, maar schuine vrije trap voor Eupen! .
 6. Gele kaart voor Jens Cools van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 93
 7. tweede helft, minuut 92. Embalo tegen de paal! Embalo ontdoet zich kinderlijk makkelijk van Ocansey op rechts, kapt naar binnen en plaatst de bal naar de verste paal, maar de staak is ook het eindstation van het schot! .
 8. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 9. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra! Zo hebben beide teams nog even tijd om ons de eerste 90 te doen vergeten. .
 10. tweede helft, minuut 87. Het betere truitjetrekwerk van Rougeaux levert hem een geel karton op. .
 11. tweede helft, minuut 86. Koné laat de 0-1 liggen! Schouterden kan bijna ongehinderd voorzetten vanop links en bereikt Koné, maar die kan zijn hoofd net niet krachtig genoeg tegen de bal zetten! Dit was dé kans op de 0-1. .
 12. tweede helft, minuut 85. Nog maar vijf minuten op de klok! Bij Eupen lijken ze intussen moegestreden en Kortrijk kwam misschien wel de hele wedstrijd te kort. Krijgen we nog wat te zien? .
 13. tweede helft, minuut 82. Mboyo in het zijnet! Selemanie met een pass op maat voor Mboyo, die meteen trapt vanop links, maar de kleine Pelé ziet zijn schot in het zijnet stranden. Een Kortrijkse voorsprong zou eerlijk gezegd onterecht zijn. .
 14. tweede helft, minuut 81. Even is het schrikken bij Kortrijk wanneer Golubovic zijn eigen doelman bijna verrast met een half lobje. Gelukkig voor de Serviër reageert Jakubech alert genoeg. .
 15. tweede helft, minuut 79. Koné wil wel vooruit, maar botst op een rode vijfkoppige muur.  .
 16. tweede helft, minuut 76. Het heeft 75 minuten geduurd, maar Kortrijk kan stilaan de voet naast die van Eupen zetten. Selemani dreigt deze keer, maar zijn afstandsschot gaat meters over. .
 17. tweede helft, minuut 74. N'Dri is een ongeleid projectiel. Dat toonde hij vorige week al, toen hij in al zijn enthousiasme vol tegen de paal vloog. En nu loopt hij Ocansey de benen bijna vanonder het lijf. .
 18. tweede helft, minuut 72. Met nog zo'n twintig minuten te gaan komt Embalo in de plaats van Nuhu tussen de lijnen. Krijgen we in het laatste kwart nog een doelpunt te zien of sterft deze wedstrijd een stille dood? .
 19. Gele kaart voor Faïz Selemani van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 72
 20. tweede helft, minuut 71. Prima gefloten van ref Boterberg, die Selemani een geel karton geeft voor opzichtig trekken aan het truitje van Cools. .