zo 23 augustus 2020 17:50
0-1
    1. 59' - Verv. Krépin Diatta door David Chidozie Okereke
    Jupiler Pro League - speeldag 3 - 23/08/20 - 16:00

Club Brugge heeft ook zijn tweede wedstrijd in eigen huis verloren. Promovendus Beerschot verraste de landskampioen in de eerste helft en kwam na de rust nooit echt in de problemen. 3 op 9, daar kunnen ze in Brugge niet tevreden mee zijn na 3 speeldagen.

Club Brugge - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: In een 0-1-zege is dat meestal het doelpunt. Beerschot moest het hebben van de flitsen en in minuut 28 werd die ingeleid door ongelukkig balverlies bij Club. Noubissi dacht snel en Holzhauser maakte het netjes af.
    • Man van de match: Deze beker sturen we op naar Mike Vanhamel. De Beerschot-doelman moest geen mirakelsaves verrichten, maar stond er wel elke keer wanneer het nodig was. Verder een pluim voor de rest van het team dat erg sterk was in de pressing en organisatie.
    • Opvallend: De laatste overwinning van Beerschot op Club dateerde al van november 2009. Toen scoorden McDonald en Dosunmu voor de bezoekers, waar ook Ivan Leko en Philippe Clement in de basis stonden.

Bekijk de enige goal uit Club Brugge – Beerschot (0-1)

Noubissi en Holzhauser straffen Brugs foutje af

Een duel tussen Club en Beerschot, dat was al geleden van het seizoen 2012/13. Toen stond Hernan Losada nog tussen de lijnen, vandaag zit hij als Beerschot-coach in de dug-out. Met succes overigens, want na overwinningen op Oostende en tegen Zulte Waregem stond het na twee speeldagen helemaal bovenin het klassement. Landskampioen Club zette een verloren bekerfinale en een nederlaag tegen Charleroi dan weer recht met een klinkende 0-4-zege op Eupen.

Dat het zo’n vaart niet zou lopen, was al meteen duidelijk. Na nog geen 10 minuten kwam Mignolet met de schrik vrij wanneer een afgeweken schot van Noubissi tegen de paal strandde. Het antwoord van Club liet niet lang op zich wachten. Met een subtiele pass vond Schrijvers zijn kapitein in de zestien meter. Vormer vloerde Vanhamel met een gekruist schot, maar werd terecht teruggefloten uit buitenspel.

Beerschot stond dan weer klaar om de minste fout van Club af te straffen en net voor het half uur lukte dat in de persoon van Noubissi. De Kameroener schakelde snel en stuurde Holzhauser meteen diep. Die pakte het cadeautje gretig uit en prikte de 0-1 voorbij Mignolet. Club kon enkel reageren met enkele halfbakken voorzetten en mocht zelfs blij zijn dat het met 11 spelers kon gaan rusten. Diatta kon een panna van Holzhauser niet verkroppen en trapte na, maar kwam er met een waarschuwing goed vanaf.

Scheidsrechter Boucaut wordt tegen de grond gewerkt

Beerschot overleeft Brugs(e) storm(pje) zonder kleerscheuren

In het begin van de tweede helft werd al snel duidelijk dat Club zou gaan aanvallen tot het scoorde. Na een dikke vijf minuten claimde Mata een strafschop na handspel van Bourdin, maar zowel Boucaut als de VAR oordeelden dat het te licht was om de bal op de stip te leggen.

Philippe Clement zag dat er meer aanvallende impulsen nodig waren en bracht met Okereke, Krmencik en De Ketelaere bijna een extra voorhoede tussen de lijnen. Al dat offensieve geweld bleef botsen op een geweldige achterhoede van Beerschot. Af en toe kwam Club toch tot een schot uit de tweede lijn, maar keer op keer stond Vanhamel in de weg.

Zo knokte Beerschot zich zonder al te veel kleerscheuren richting laatste fluitsignaal en toont de kampioen uit 1B zich de betere van die van 1A. Sterker nog: Beerschot pakt een knappe 9 op 9 mag zich voor minstens een week competitieleider noemen. Club blijft dan weer steken op 3 punten, even veel als pakweg OH Leuven, Waasland-Beveren en Eupen.

Diatta ontsnapt na flink natrappen op Holzhauser

Vormer: "Het was net handbal. Fantastisch, ja."

Philippe Clement (coach Club): “Het is onverklaarbaar als je de hele trainingsweek ziet en je wint knap op Eupen met goeie doelpunten na goeie aanvallen. Dan begin je dominant aan deze wedstrijd met wat momenten in de zestien waar we niet scherp genoeg zijn en dan loop je op die counter. Dan sluipt er een bepaalde nervositeit in de ploeg die nergens voor nodig is. Dan kom je 20 keer in hun doelgebied en dan komt er een been, een arm of een doelman tussen. Beerschot komt naar hier met de gedachte dat een punt ook gewonnen is en voor ons voelt die achterstand aan als een teleurstelling. Dat moet eruit en daar moeten we heel hard aan werken. We mogen ons ook niet verschuilen achter het gebrek aan supporters. Het moet uit onszelf komen.”

Ruud Vormer (Club): “We scoren te weinig. Ik denk dat we heel veel kansen hebben gehad om het af te maken, maar dat gebeurt niet. Dan kom je 0-1 achter, zakken ze allemaal terug en is het net handbal. Fantastisch, ja. Heel goed gedaan. Maar we moeten naar onszelf kijken en Beerschot moet lekker doen wat het wil. Het gebrek aan supporters maakt ook zeker een verschil, dan krijg je een heel ander verhaal. Onze start is niet goed genoeg, maar het seizoen is nog lang. Ik ben wel bezorgd, want twee keer thuis verliezen is niets voor ons, maar wel iets dat we kunnen omkeren.”

Losada "Club heeft volgens mij met 10 spitsen gespeeld"

Hernán Losada (coach Beerschot): “Een dikke proficiat aan de hele ploeg. De manier waarop de spelers vandaag voor elkaar hebben gelopen en gevochten is abnormaal. En toch waren we in de eerste helft de beste ploeg met de beste kansen. Natuurlijk moet je dan in de tweede helft naar achteren kruipen. Ze hebben volgens mij met tien spitsen gespeeld. Ze hebben veel kwaliteiten en toch konden we de nul houden: fantastisch voor een promovendus. Deze groep is volwassen genoeg om enkel naar de volgende tegenstander te kijken. Er komen nog moeilijke wedstrijden en moeilijke momenten, maar deze groep is klaar om te strijden en het elke tegenstander moeilijk te maken. Laat ons hopen dat we van Standard kunnen winnen en de interlandbreak kunnen ingaan met een perfect rapport.”

Raphael Holzhauser (Beerschot): “De overwinning is een grote verrassing. Het was ook een totaal andere wedstrijd dan vorige week omdat we vandaag heel diep terugzakten en wachtten op countermogelijkheden. Uit een van die momenten scoor ik, waardoor we nu drie keer winnen in drie wedstrijden. Een geweldig gevoel. Ik ben als centrale middenvelder niet de snelste, maar ik moet vooral snel zijn in het hoofd. Bij het doelpunt kreeg ik een goeie pass van Marius Noubissi en was het makkelijk om te scoren. Club was vandaag wel het betere team en speelde beter dan wij, maar het is moeilijk om tegen ons te scoren. We hebben veel zelfvertrouwen en houden het hoofd altijd koel.”

Clement: "Deze match is onverklaarbaar voor mij"

Losada: "De droom blijft maar duren"

90+4'

Beerschot klopt Club en is leider!

Beerschot wint op het veld van Club en boekt een 9 op 9! Nog voor de rust scoorde Holzhauser de 0-1, waarna de bezoekers knap standhielden, mede dankzij goeie reddingen van Vanhamel.

90+4'

Badji kopt de vermoedelijk laatste kans over het doel van Vanhamel. Een stunt van Beerschot is in de maak.

90+2'

Vormer neemt de vrije trap voor zijn rekening, maar Vanhamel stond op de goeie plek om het zwakke schot te klemmen. Nog twee minuten!

90+2'

Met Vanaken en Vormer staan er twee goeie trappers klaar.

90+1'

Vrije trap voor Club!

Bourdin krijgt de bal ongelukkig tegen de hand, waardoor Club nog een erg interessante vrije trap krijgt!

90+1'

90'

4 minuten extra

Zo lang heeft Club nog om iets te doen. Of heeft Beerschot om vol te maken. Afhankelijk van welke kleur je supporterssjaal heeft.

89'

Opnieuw Krmencik met een gekraakt schot dat gevaarlijk richting paal botst en Vanhamel staat alweer op de goeie plek, hoor.

88'

Krmencik 0 - 5 Vanhamel

Krmencik kapt naar zijn linker en haalt uit, maar Vanhamel staat stevig aan de eerste paal om redding te brengen!

88'

Even een gevaarlijke terugspeelbal van Balanta op Mignolet, die ver was opgeschoven. De Colombiaan lijk zich ook te hebben bezeerd bij die actie.

85'

Mignolet plukt de bal en trapt de bal meteen naar voren. Route One, zoals dat in Engeland heet. Al wordt de bal wel meteen onderschept door de sterke Beerschot-verdediging.

82'

Vanhamel is niet te kloppen!

Balanta trapt vanop een meter of 30 en dwingt Vanhamel tot een prima redding. Krmencik trapt in de rebound tot drie keer toe op Vanhamel! Ook al stond de Tsjech buitenspel.

81'

Krmencik komt nog eens tot een schot, maar Vorogovskiy is op tijd teruggekeerd om het schot af te blokken!

80'

Dom neemt de hoekschop van Holzhauser meteen op de slof op de rand van de zestien, maar zijn schot vliegt tegen de rug van De Ketelaere.

79'

Beerschot krijgt zowaar een hoekschop. Elke gewonnen minuut wordt door Beerschot in dank afgenomen.