Ga naar de inhoud

Mbokani bezorgt zijn ex-coach Bölöni een debuut in mineur

 1. 45' - Geel - Dylan Batubinsika
 1. 84' - Verv. Niklas Dorsch door Brecht Dejaegere
 2. 53' - Geel - Sven Kums

AA Gent blijft voorlopig in hetzelfde bedje ziek. Met hun nieuwe coach Laszlo Bölöni kwam Gent niet tot scoren op de Bosuil. Antwerp deed dat wel met Mbokani en boekt zo zijn 1e zege van het seizoen. Gent blijft achter met 0 op 9.

Antwerp - AA Gent in een notendop:

 • Sleutelmoment: Na ruim een kwartier slaat Antwerp toe. Haroun schildert een gemeten voorzet op het hoofd van Mbokani en die wordt weinig in de weg gelegd om te scoren. Het blijkt meteen de genadeslag voor een onmachtig en vooral onmondig AA Gent.
 
 • Man van de match: Dieumerci Mbokani had geen genade voor zijn ex-coach Laszlo Bölöni. Met de enige treffer van de partij ontpopte hij zich alweer tot matchwinnaar. Mbokani kreeg zelfs kansen op een tweede goal, maar botste op een ook al sterke Davy Roef.
 
 • Opvallend: 0 op 9, dat strookt niet met de hoge ambities van AA Gent. Maar ook de voorbije 2 seizoenen schoot Gent niet bepaald ijzersterk uit de startblokken met telkens 4 op 9. Drie jaar geleden opende Gent zelfs met 1 op 9. Het wordt stilaan een trend.

Bekijk de enige goal uit Antwerp - Gent (1-0)

Haroun mist en schittert, Mbokani scoort

De eerste opdracht van Laszlo Bölöni als trainer van AA Gent kon tellen: meteen op bezoek bij zijn ex-club Antwerp. Odjidja zat niet in de basis, Bölöni voerde met Botaka, Bezoes en Kleindienst 3 wijzigingen door.

 

Maar die vervangingen of de trainerswissel zorgde niet voor een schokeffect bij Gent. Integendeel, na amper 3 minuten stond Gent zelfs bijna 1-0 in het krijt. Een hoekschop werd door De Laet tot aan de tweede paal verlengd. Haroun kon de bal simpel binnentikken, maar besloot onbegrijpelijk over.

 

Iets voorbij het kwartier zette Haroun zijn monumentale misser recht met een perfecte voorzet voor Mbokani. Die heeft gelukkig voor Antwerp wél een neus voor goals en kopte de openingstreffer simpel binnen. 

 

Een felle reactie van Gent bleef uit, enkel Castro-Montes kon Butez met een fraai afstandsschot tot een knappe redding dwingen. Antwerp hield makkelijk stand in een matige eerste helft met veel middenveldspel.

Monumentale misser. Haroun heeft iets te goed naar Sterling gekeken

Gent kan geen vuist maken, Roef voorkomt erger

Bölöni moest wat uit zijn mouw toveren tijdens de rust. Gent kwam alvast een stuk gretiger weer op het veld. Butez moest een pegel van Kums over doel duwen en op de daaropvolgende hoekschop zette ook Jaremtsjoek de Antwerp-doelman aan het werk.

 

Maar het was zijn collega aan de overkant die écht aan de bak moest bij de eerste prik van Antwerp. Op aangeven van Gerkens pakte Haroun uit met een harde kopbal, maar Roef hield Gent overeind met een uitstekende redding. Ook Mbokani raakte even later niet voorbij de Gent-doelman.

 

Gent probeerde de bakens te verzetten, maar kreeg geen barsten in het pantser van Antwerp. In de slotfase gooide Bölöni nog Depoitre, Niangbo en Dejaegere in de strijd. Van dat drietal kon enkel Niangbo nog voor dreiging zorgen, Butez was hem net te snel af. Gent blijft zo weer met lege handen achter. Rode lantaarn met 0 op 9, dat is het pijnlijke verdict na 3 speeldagen.

VIDEO: Mbokani maakt de enige goal van de wedstrijd

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Scheidsrechter Lardot schrikt van het vuurwerk

Spandoek van Antwerp-supporters voor Bölöni en De Decker: “Thank you, heroes”

“Achteraan hebben we monsters staan”

 • Jordan Botaka (AA Gent): “In de tweede helft hebben we zwaar gedomineerd, maar we scoorden niet. Antwerp had een heel goed blok, daar staan ze ook bekend om. We hebben geprobeerd om te blijven voetballen, rustig te blijven en te wachten tot we een opening vonden. Bij momenten was die opening er ook, maar was de laatste bal net niet goed genoeg. Dat moet gewoon beter. Voor een ploeg als Gent is die laatste pass dramatisch op dit moment.”
 • Birger Verstraete (Antwerp): “Vandaag was het een uiterst belangrijke wedstrijd voor beide teams. We zijn enorm tevreden dat we gewonnen hebben. We zijn aan iets bezig en je zag vandaag ook al vooruitgang tegenover vorige week, maar we zijn nog niet waar we willen zijn. We werken keihard en ik ben zeker dat we ons nog gaan versterken op bepaalde posities. In de eerste helft hadden we het onder controle, in de tweede helft werden we misschien wat weggeduwd. Maar al bij al staat het goed achteraan. We zien graag die voorzetten komen, want we hebben achteraan monsters staan, die winnen elk duel. Onze verdediging is fantastisch op hoge ballen. Vandaag was het op karakter, dat misten we misschien in de vorige 2 wedstrijden."

Bölöni: "Ik ben mijn ploeg nog aan het ontdekken"

Kums: "Hebben misschien nog geen antwoord gevonden op het vertrek van David"

De Laet: "Heel blij dat ik die vechtersmentaliteit heb teruggezien"

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 93. Einde. Rode lantaarn met 0 op 9, dat is het pijnlijke verdict voor AA Gent na 3 speeldagen. Laszlo Bölöni debuteert bij Gent met een 1-0-nederlaag tegen Antwerp, zijn ex-club. Voor Antwerp is het de eerste driepunter. .
 3. tweede helft, minuut 92. Niet Gent, maar Antwerp komt nog eens piepen. Mbokani kan vrij aanleggen vanaf de rand van de zestien, maar plant de bal recht op Roef. .
 4. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
 5. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra. Gent krijgt nog 5 minuten om alsnog een punt te veroveren. Of beslist Antwerp de wedstrijd helemaal? .
 6. tweede helft, minuut 90. Verstraete gaat al hinkend naar de kant, hij wordt vervangen door Pius. .
 7. tweede helft, minuut 86. De uitschakeling tegen AS Roma vorig seizoen is toch een beetje het keerpunt geweest voor dit AA Gent. Peter Vandenbempt op Radio 1.
 8. tweede helft, minuut 84. Verlost Dejaegere Gent? Dejaegere, persona non grata onder Thorup de voorbije weken, mag nog de slotfase volmaken. Hij neemt de plaats in van Dorsch. .
 9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Brecht Dejaegere erin, Niklas Dorsch eruit
 10. tweede helft, minuut 83. Fraai nummer van Lamkel Ze en Mbokani. Lamkel Ze en Mbokani pakken nog eens uit met een heerlijke één-twee. Botaka kan maar net vermijden dat Lamkel Ze ook de kroon op het werk zet en werkt de bal in hoekschop. .
 11. tweede helft, minuut 79. Niangbo zorgt al meteen voor gevaar. Gent raakt eindelijk toch eens door de Antwerpse defensie, maar Butez kan de bal nog net voor de aanstormende Niangbo wegtikken. .
 12. tweede helft, minuut 77. Nog een vervanging bij Gent. Bezoes, één van de beteren bij Gent, wordt naar de kant gehaald voor Naingbo. .
 13. tweede helft, minuut 76. Juklerod laat zich meteen zien. Hij troeft Kums af, maar vervolgt dan met een zwakke voorzet. Intussen tikt de klok ongenadig voort voor Gent. Kunnen de bezoekers nog een vuist maken? .
 14. tweede helft, minuut 74. Voor Jaremtsjoek zit de wedstrijd erop, Depoitre neemt dus zijn plaats in. Ook bij Antwerp wordt er gewisseld. Refaelov ruimt plaats voor Juklerod. .
 15. tweede helft, minuut 70. Gent probeert de druk nu toch wat op te voeren. Seck moet een gevaarlijke voorzet in hoekschop werken. Die levert niks op voor Gent. Depoitre staat intussen klaar om de plaats in te nemen van Jaremtsjoek. .
 16. tweede helft, minuut 63. Gent heeft nu wel het balbezit, maar de combinaties komen er niet uit. Vooral Bezoes en Jaremtsjoek zoeken elkaar op, met wisselend succes. .
 17. tweede helft, minuut 60. De Pauw trekt Castro-Montes onderuit en pakt een logische gele kaart. Bij Antwerp zullen ze er niet wakker van liggen, de thuisploeg heeft de wedstrijd nog steeds stevig in handen. .
 18. tweede helft, minuut 55. Mbokani niet voorbij Roef. De Antwerpse motor komt nu echt op gang. Mbokani krijgt de ruimte om uit te halen vanuit een scherpe hoek, maar Roef staat alweer pal. .
 19. tweede helft, minuut 54. Gent reageert met een verre knal van Bezoes. Niet onaardig, maar wel naast het doel. .
 20. tweede helft, minuut 53. Roef voorkomt de 2-0! Antwerp pakt plots gevaarlijk uit. Gerkens kapt zich goed vrij en schildert de bal op het hoofd van Haroun. Met een harde kopslag dwingt die Roef tot een uitstekende redding. De doelman houdt Gent overeind. .