Moeskroen verpest het debuut van Anderlecht-coach Kompany met late goal

  1. 44' - Verv. Virgiliu Postolachi door Robbe Quirynen
  2. 39' - Geel 2 - Eric Junior Bocat
  3. 24' - Geel - Peter Zulj
  4. 11' - Geel - Eric Junior Bocat
  1. 90+3' - Doelpunt - Harlem Gnohéré (1 - 1)
  2. 83' - Verv. Adrien Trebel door Yari Verschaeren
  3. 75' - Verv. Marko Bakic door Harlem Gnohéré
  4. 70' - Geel - Adrien Trebel
  5. 69' - Verv. Beni Badibanga door Imad Faraj
  6. 64' - Verv. Nany Dimata door Antoine Colassin
  7. 63' - Doelpunt strafschop - Nany Dimata (1 - 0)
  8. 55' - Verv. Anouar Ait El Hadj door Percy Tau
  63'penalty goalNany Dimata1 - 0
  90+3'goalHarlem Gnohéré1 - 1

  Anderlecht heeft thuis zure punten laten liggen tegen 10 Moeskroen-spelers. Dankzij een penaltygoal van Dimata leek Vincent Kompany op weg naar zijn 1e zege als Anderlecht-coach. Maar in de extra tijd besliste invaller Gnohéré er anders over.

  Anderlecht - Moeskroen in een notendop

  • Sleutelmoment: De wedstrijd kende 2 cruciale fases, maar slechts 1 werd beslissend. Nog voor de rust kreeg Bocat (terecht) zijn tweede gele kaart. Na de rust zou Trebel ook rood verdienen, maar zowel de scheidsrechter als de VAR gaven geen teken van leven. Gerechtigheid kwam er alsnog voor Moeskroen, met de late tegentreffer.
  • Man van de Match: Straffe Koffi vandaag, want de Moeskroen-doelman behoedde zijn ploeg voor erger. De penalty kon hij deze keer niet stoppen, maar verder was er niets op hem aan te merken.
  • Opvallend: Moeskroen pakt 2 op 9 en incasseerde slechts 3 doelpunten. Telkens op strafschop.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Moeskroen (1-1)

  Anderlecht domineert in balbezit, rood voor Moeskroen

  Voor de wedstrijd liet kersvers Anderlecht-coach Vincent Kompany nog duidelijk verstaan wat hij wou: passie, lef en verdedigende pressing. En dat kreeg hij ook. De Anderlecht-spelers volgden de instructies goed op en hadden zelfs tot 82% balbezit.

   

  Maar scoren bleek o zo moeilijk. Het was zelfs Moeskroen dat de beste kans kreeg. Badibanga kon een uitgelezen mogelijkheid niet benutten, Anderlecht kwam met de schrik vrij.

   

  Nog voor die kans kreeg Bocat een eerste gele kaart na een ippon op Doku. Iets erna vloerde hij Doku opnieuw, alweer een ippon. Twee keer geel was dus rood, Moeskroen trok met z'n tienen de rust in.

  Moeskroen heeft een rugbyspeler opgesteld

  Moeskroen zoekt en vindt gerechtigheid

  Na de rust had Moeskroen geluk dat er met Koffi een doelman op niveau op het veld stond. Maar na de invalbeurt van Tau kwam er weer wat schwung in het spel van paars-wit. Diezelfde Tau lokte een strafschop uit, Dimata bedankte en liet Koffi kansloos: 1-0. Een 10-koppig Moeskroen leek geklopt.

   

  Maar... hét moment van de wedstrijd kwam er 20 minuten voor tijd. Trebel ging driest in op Bakic, scheidsrechter Smet gaf geel. Iedereen wachtte op de interventie van de VAR, want die rode kaart moést er toch komen? Maar niets was minder waar. Er moest een slaappilletje in de koffie gezeten hebben in het VAR-busje, want er kwam geen reactie.

   

  Na nog een knappe redding van Koffi en een afgekeurd doelpunt van Colassin, kreeg Moeskroen dan toch wat het verdiende. Invaller Gnohéré bezorgde Anderlecht een ijskoude douche. Het droomdebuut van Kompany ging in rook op.

  Vreselijke tackle van Trebel levert slechts geel op

  Wat moet je doen na een harde trap in het kruis? Er ijs op leggen

  Marc Coucke brengt een hondje mee naar het stadion

  Kompany: "De ploeg kreeg schrik in het slot: ik wil 0% angst zien"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. EINDE! Wat een domper voor Anderlecht! Het incasseert een late tegentreffer en laat zo de zege liggen tegen Moeskroen, dat meer dan de helft van de wedstrijd met 10 speelde. .
  3. tweede helft, minuut 94.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Harlem Gnohéré van Excel Moeskroen. 1, 1.
  5. tweede helft, minuut 93. Ai ai ai.... Anderlecht staat onder een ijskoude douche, want Moeskroen maakt gelijk! Gnohéré kopt een voorzet genadeloos tegen het net. Gerechtigheid? .
  6. We krijgen 5 minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 90. Buitenspel! Colassin fleurt zijn invalbeurt bijna op met een doelpunt. Scoren doet hij wel, maar de vlag ging al in de hoogte. .
  8. tweede helft, minuut 87. Faraj net niet! Invaller Faraj pakt uit met een sublieme dribbel in de zestien. De laatste baltoets is er net te veel aan, een hoekschop is het gevolg. .
  9. tweede helft, minuut 83.
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Anderlecht, Yari Verschaeren erin, Adrien Trebel eruit
  11. tweede helft, minuut 81. Koffi vs. Zulj. Doku zet scherp voor, Zulj bekogelt Koffi, die een uitstekende reflex in huis heeft. De rebound van Tau wordt afgeblokt door een Moeskroen-been. .
  12. tweede helft, minuut 80. Nog 10 minuten voetballen. Zo goed Anderlecht startte, zo matig speelt het voorlopig. Tegen 10 spelers had het net iets meer mogen zijn. .
  13. tweede helft, minuut 77. Colassin brengt de bal eens voor doel, maar iedereen staat stil. Geen gevaar dus. .
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Excel Moeskroen, Harlem Gnohéré erin, Marko Bakic eruit
  15. VAR reageert niet. Het blijft bij de gele kaart voor Trebel. De VAR vertoont geen teken van leven. Onbegrijpelijke beslissing. . tweede helft, minuut 71.
  16. Gele kaart voor Adrien Trebel van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 70
  17. tweede helft, minuut 69. Rood voor Trebel? Trebel gaat driest in op Bakic, de scheidsrechter bestraft de aanslag met geel. Hallo VAR? .
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Excel Moeskroen, Imad Faraj erin, Beni Badibanga eruit
  19. tweede helft, minuut 67. Opvallende toeschouwer in het Lotto Park: Marc Coucke aait rustig zijn hond in de tribunes.  .