Donkere wolken boven de Ghelamco Arena: ambitieus AA Gent blijft achter met 0 op 6

  1. 45+1' - Geel - Evgeniy Makarenko
  2. 22' - Doelpunt - Terem Moffi (0 - 1)
  1. 90+4' - Verv. Ilombe Mboyo door Abdul Ajagun
  2. 83' - Doelpunt - Hannes Van der Bruggen (1 - 2)
  3. 77' - Verv. Christophe Lepoint door Faïz Selemani
  4. 62' - Verv. Terem Moffi door Habib Guèye
  5. 59' - Doelpunt - Igor Plastoen (1 - 1)
  6. 59' - Verv. Dogbole Niangbo door Tim Kleindienst
  7. 54' - Verv. Niklas Dorsch door Roman Bezoes

  Na twee speeldagen staat de teller van AA Gent nog altijd op 0 punten. Het verloor in eigen huis met 1-2 van KV Kortrijk na opnieuw een flauwe prestatie. Ex-Gentenaar Hannes Van der Bruggen maakte zeven minuten voor tijd het beslissende doelpunt.

  AA Gent - KV Kortrijk kort samengevat:

  • Man van de Match: Tegen zijn ex-club was Hannes Van der Bruggen de beste man op het veld. Hij bekroonde zijn goede wedstrijd met de winnende treffer diep in de tweede helft. Ook doelman Adam Jakubech verdient een vermelding.
  • Opvallende statistiek: Ihor Plastoen is voorlopig de vlotst scorende Gentenaar. De verdediger kopte vandaag zijn tweede van het seizoen tegen de touwen. Het kanon van de Gentse spitsen staat nog niet goed afgesteld.

  Bekijk de goals uit Gent - KV Kortrijk (1-2)

  Roef voorkomt erger voor de rust

  Na een studieronde van dik twintig minuten met amper gevaar, kwam plots de Kortrijkse voorsprong uit de lucht vallen. Plastoen misrekende zich een beetje, Moffi profiteerde en knalde de 0-1 netjes voorbij Roef, die de voorkeur kreeg op Kaminski in het Gentse doel.

   

  Het antwoord van de thuisploeg kwam er via Jaremtsjoek. Jakubech zat goed bij het schot en ook op de corner die volgde stond de KVK-doelman pal op een kopbal van Ngadeu. 

   

  Vlak voor de rust stond het bijna 0-2. Van der Bruggen zocht de bovenhoek met een geplaatst schot, maar daar zat ook Roef.

  Ocansey krijgt de bal heel hard in zijn edele delen

  Gent laat zich verrassen in het slot

  Meteen na de onderbreking moest Roef zich opnieuw onderscheiden op een schuiver van Dewaele. Ook Mboyo probeerde het tegen zijn ex-team, maar mikte hoog over.


  Op het uur moest Jakubech zich dan toch gewonnen geven zonder dat Gent echt gevaarlijk was in de tweede helft. Plastoen, die in de fout ging bij de 0-1, knikte zijn tweede van het seizoen via de grond in doel. 


  "Erop en erover", denk je dan. Maar niets was minder waar. KVK nam opnieuw over. Eerst mikte Van der Bruggen nog in het zijnet, dik vijf minuten voor affluiten had hij zijn goal toch beet na een knappe Kortrijkse aanval: 1-2.

   

  Een Gents slotoffensief kwam er niet meer en Kortrijk hield gemakkelijk stand. Na het laatste fluitsignaal stonden de gezichten van De Witte en Louwagie op onweer in de tribunes. 0 op 6 is niet de seizoensstart die de Gentse bazen voor ogen hadden. 

  Roef pakt uit met een schitterende redding

  Vanderhaeghe: "Eén van de mooiste zeges in de historie van KV Kortrijk"

  • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): "Het was een heel andere wedstrijd dan vorige week. Toen dwongen we heel veel af, maar maakten we het niet af. Vandaag hebben we voor een andere aanpak gekozen en bleven we goed in blok. Ik kan mijn spelers alleen maar feliciteren met hun tactische discipline en de mentaliteit. We hebben de ruimte die Gent gaf uitstekend benut. We waren ook efficiënt. Het is voor deze club misschien wel één van de mooiste zeges in de historie. Hopelijk kunnen we hierop voortbouwen. Ik moet het ook niet onder stoelen of banken steken: deze zege doet ook voor mij deugd."

   

  • Hannes Van der Bruggen (KV Kortrijk): "De drie punten die we vorige week hebben verloren, hebben we nu terug gepakt. Iedereen had verwacht dat we toen zouden winnen en hier niet te veel zouden pakken. Nu is net het omgekeerde gebeurd. We zijn hier niet open en bloot komen spelen en dat is goed uitgepakt. We hebben weinig kansen weggegeven en zijn al bij al niet in de problemen gekomen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KV Kortrijk, Abdul Ajagun erin, Ilombe Mboyo eruit
  3. tweede helft, minuut 94. Einde. Einde wedstrijd! AA Gent verliest in eigen huis van KV Kortrijk met 1-2 en blijft achter met 0 op 6. .
  4. tweede helft, minuut 93. Kleindienst probeert van dichtbij te koppen, maar miskijkt zich op de bal. Jakubech plukt het leer weg in de zestien. .
  5. tweede helft, minuut 92. Met de moed der wanhoop. Bezoes draait en trapt vanaf de rand van de zestien. Jakubech heeft geen moeite met het flauwe schot. .
  6. tweede helft, minuut 91. Nog vier minuten toegevoegde tijd heeft AA Gent om alsnog een punt te pakken. Zit er nog iets in voor de thuisploeg? .
  7. tweede helft, minuut 89. Tik voor AA Gent. AA Gent lijkt heel erg aangeslagen. De thuisploeg komt er niet meer uit. .
  8. tweede helft, minuut 85. 0 op 6? Er hangen donkere wolken boven de Ghelamco Arena. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. AA Gent is op weg naar 0 op 6. .
  9. tweede helft, minuut 85.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Hannes Van der Bruggen van KV Kortrijk. 1, 2.
  11. tweede helft, minuut 83. Van der Bruggen plaatst voorbij Roef. Selemani steekt de bal knap tot bij Mboyo. Die legt panklaar voor Van der Bruggen en het staat zowaar 1-2. .
  12. tweede helft, minuut 82. Depoitre kwam nog niet echt in het stuk voor, maar daar is hij dan toch een keer met een schot uit de draai. Jakubech laat zich niet verrassen. .
  13. tweede helft, minuut 79. Ocansey krijgt een schot van Jaremtsjoek op een verkeerde plaats. Hij is wat aangeslagen, maar kan toch voort voetballen. .
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Kortrijk, Faïz Selemani erin, Christophe Lepoint eruit
  15. tweede helft, minuut 76. Kleindienst doet het niet onaardig in zijn eerste wedstrijd voor AA Gent. Hij duikt op aan de tweede paal op een goede voorzet van Bezoes, maar doet niet genoeg met de bal. .
  16. tweede helft, minuut 74. Dewaele versiert nog eens een hoekschop. Rougeaux kan koppen, maar een echte kans kunnen we dit niet noemen. .
  17. tweede helft, minuut 71. Nog twintig minuten op de klok, tijd voor een kleine pauze om wat te drinken. .
  18. tweede helft, minuut 69. Plastoen is voorlopig de Gentse topschutter dit seizoen. Ook vorige week vond hij de weg naar het doel tegen STVV. .