KV Mechelen heeft drie strafschoppen nodig voor nipte zege tegen Moeskroen

  1. 9' - Doelpunt strafschop - Nikola Storm (0 - 1)
  2. 8' - Geel - Hervé Koffi
  3. 8' - Geel - Nemanja Antonov
  1. 86' - Geel - Gaëtan Coucke
  2. 84' - Verv. Virgiliu Postolachi door Cedric Omoigui
  3. 84' - Verv. William Togui door Jordi Vanlerberghe
  4. 80' - Verv. Nikola Storm door Onur Kaya
  5. 78' - Verv. Imad Faraj door Serge Tabekou
  6. 78' - Verv. Beni Badibanga door Enes Saglik
  7. 59' - Verv. Aster Vranckx door Igor De Camargo
  8. 48' - Geel - Marko Bakic
  9. 48' - Geel - Rocky Bushiri
  10. 48' - Geel - Joachim Van Damme

  Een doelman moet bij een strafschop op zijn lijn blijven staan. Dat lesje heeft scheidsrechter Christof Dierick er nog eens ingepeperd in de match tussen Moeskroen en KV Mechelen. Twee puike reddingen van Moeskroen-doelman Koffi waren zo nutteloos, de derde poging vanaf de stip leverde KV Mechelen zijn eerste overwinning van het seizoen op: 0-1.

  Moeskroen - Mechelen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Hoe flauw je ook speelt, je krijgt altijd nog een kans om iets te rapen. Die kans valt vlak voor affluiten op de rechter van Tabekou, die de bal hopeloos in de tribune jaagt. Mechelen houdt zijn krappe 0-1 dus vast.
  • Man van de Match: Moeskroen dankt Rijsel dat het de geweldige Koffi in doel kan zetten. De huurling is enkel vanaf de strafschopstip te verslaan, en dan nog heb je er een paar oefenpogingen voor nodig. Een geweldenaar.
  • Opvallend: Twee van de opvallendste spelers van het nog prille seizoen komen uit Burkina Faso. Doelman Hervé Koffi van l'Excel en rechtsachter Issa Kaboré van KV Mechelen kunnen sowieso een trapje hogerop.

  Bekijk het moeizame strafschopdoelpunt van KV Mechelen tegen Moeskroen (0-1)

  Twee reddingen op strafschop halen niks uit

  Zowel Moeskroen als Mechelen hadden op de eerste speeldag een aardig gelijkspel geboekt, dus hoefden de coaches weinig in te grijpen. Fernando da Cruz beloonde Bakic voor zijn goal met een basisplaats, Wouter Vrancken liet zijn elftal zelfs helemaal onaangeroerd.

   

  Al na enkele minuten was het duidelijk welke kant de wedstrijd zou opgaan. Een verzorgd voetballend Mechelen - niet evident op de door stortregens verzadigde grasmat - moest de dubbele muur van Moeskroen slechten. Na tien minuutjes was dat al gefikst. Onana legde Schoofs over zijn been en gaf een eenvoudige strafschop weg.

   

  Die strafschop groeide uit tot een heuse soap. Koffi, vorige week ook al uitblinker van l'Excel, ranselde de trap van Togui eruit. De doelman was echter te vroeg vertrokken en maakte diezelfde fout bij de eerste poging van Storm. Bij Moeskroen waren ze razend, zeker toen de derde beurt uiteindelijk wel tegen de netten vloog.

  0-2 van Togui wordt afgekeurd

  Een verbolgen Moeskroen beet terug. Na wat gejongleer van Postolachi zoefde een volley van Hocko niet zo gek ver naast. Die kans voor de thuisploeg kwam er echter eerder toevallig, want het was Mechelen dat de lakens uitdeelde en bleef zoeken naar doelpunten. Koffi maakte zich knap breed toen Togui in het straatje werd gestuurd.

   

  Halverwege de eerste helft was het zover. Togui buffelde een voorzet op maat van Kaboré in doel, maar het feest werd verstoord door een tussenkomst van de videoref. Die zag hinderlijk buitenspel van Vranckx, die in de baan van de assist ging lopen.

   

  Pas naar het einde van de eerste helft kwam Moeskroen schoorvoetend aandringen. Meer dan wat halve kansjes leverde dat l'Excel niet op. Faraj bedotte drie verdedigers met een simpele kapbeweging, maar mikte over en naast. Ook een vrije trap van Antonov kreeg niet de juiste richting mee.

  Tabekou verknoeit ultieme mogelijkheid

  Van Damme zette al vroeg na de rust de toon voor een bitsige tweede helft. Met een beenharde overtreding op Bocat ontketende hij een relletje waarbij ook Bakic en Bushiri op de bon gingen. De sfeer werd wat grimmig toen ook Badibanga even later fors doorpakte.

   

  Het stilaan opengereten veld maakte voetballen niet gemakkelijk. Wellicht mede daardoor steeg de kwaliteit van het spel niet meer boven de middelmaat uit. Een gekruiste kopstoot van Van Damme, alweer majestueus gered door Koffi, was lange tijd het enige hoogtepunt.

   

  Helemaal op het einde schraapte Moeskroen zijn moed bij elkaar. Een kopbal van Azougoul en een schuiver van Postolachi konden Coucke niet verontrusten. Invaller Tabekou kon dat wel, maar in de toegevoegde tijd verprutste hij dé kans om een punt op Le Canonnier te houden.

  Moeskroen-coach: "Scheidsrechter deed match kantelen"

  De tweede match van het seizoen had een bittere nasmaak voor Moeskroen-coach Fernando Da Cruz. "We hadden een gelijkspel verdiend", zegt hij. "We zijn niet beloond voor ons werk, we hadden nochtans karakter getoond."

   

  "De match had anders kunnen verlopen met een andere scheidsrechter. Ik heb de strafschopfase nog eens bekeken en het was een zeer strenge beslissing. Ik blijf sceptisch."

   

  "En dan wordt de strafschop nog verschillende keren opnieuw genomen. Ik geef geen kritiek op de scheidsrechter, maar ik vraag me wel af of deze strafschoppen het hele seizoen op dezelfde manier zullen worden gefloten. Ik twijfel er toch sterk aan. Ik wil niet alles op de ref steken, maar ze hebben de match wel doen kantelen."

   

  Ook KV Mechelen-coach Wouter Vrancken beseft dat zijn ploeg goed weg kwam. "Ik ben niet tevreden over onze tweede helft, maar de drie punten zijn het belangrijkst. Het neemt de druk wat weg. Het was niet evident, maar op basis van de kansen verdienen we deze zege wel."

  De gekke 0-1:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde! Mechelen haalt het dankzij een vroege strafschop van Storm met 0-1 van Moeskroen. Het zware veld van Le Canonnier kwam een zo al flauwe wedstrijd niet ten goede. .
  3. tweede helft, minuut 94. Wat een misser! Serge Tabekou kan wel door de grond zakken, want hij jaagt een enorme kans op de gelijkmaker onbeholpen over. Hij controleert de bal ook met zijn schouder of arm, dus de VAR had sowieso een kijkje genomen. .
  4. Nog vijf minuten. Het bordje van de vierde man gaat omhoog. Die geeft de thuisploeg nog vijf minuten om de achterstand weg te poetsen. . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 89. Komt er nog wat van? Heeft Moeskroen de wilskracht en het vermogen om een slotoffensief op te zetten? .
  6. tweede helft, minuut 86. Gaëtan Coucke steelt te veel tijd naar de zin van scheids Dierick en krijgt geel. Even later gaat Peyre op zijn achterwerk zitten. Heeft hij krampen, of is het komedie van de ex-speler van Moeskroen? .
  7. Gele kaart voor Gaëtan Coucke van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 86
  8. tweede helft, minuut 84. Koffi lijkt geen haast te hebben. Hij treuzelt toch wel lang om de bal naar voren te jassen. .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Excel Moeskroen, Cedric Omoigui erin, Virgiliu Postolachi eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Mechelen, Jordi Vanlerberghe erin, William Togui eruit
  11. tweede helft, minuut 81. Moeskroen schraapt al zijn moed bij elkaar en zet zowaar druk. Een half mislukte voorzet van Hocko brengt Coucke ei zo na in de problemen aan zijn eerste paal. .
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Nikola Storm eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Onur Kaya lost Storm af en moet met bruikbare ballen gaan strooien. Krijgen we nog een opwindende slotfase? .
  14. tweede helft, minuut 79. Coucke pakt een schuiver van Postolachi vlotjes. .
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Excel Moeskroen, Serge Tabekou erin, Imad Faraj eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Excel Moeskroen, Enes Saglik erin, Beni Badibanga eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Bijna de 1-1! Agouzoul klimt boven Peyre uit en knikt een hoekschop net over de deklat. Coach da Cruz brengt Tabekou en Saglik, Mechelen heeft een waarschuwing gekregen. .
  18. tweede helft, minuut 76. Als er niet snel wat gebeurt, zullen de monteurs rap klaar zijn met het aan elkaar plakken van de zogenaamde hoogtepunten van deze fletse tweede helft. Nog een dik kwartier, als we de toegevoegde tijd erbij rekenen. .
  19. tweede helft, minuut 73. Heeft Vrancken zijn spelers wakkergeschud? Storm zet nog eens een dribbel op, zijn knal wordt vroeg afgeblokt. .
  20. Pauze! Dierick onderbreekt de wedstrijd voor een drinkpauze. Dat is nu eenmaal het reglement. . tweede helft, minuut 70.