Invaller Dessers houdt sterk Genk in het spoor van Club Brugge

  1. 31' - Doelpunt - Lukas Nmecha (1 - 1)
  2. 27' - Verv. Killian Sardella door Elias Cobbaut
  3. 16' - Doelpunt - Paul Onuachu (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Théo Bongonda
  2. 86' - Doelpunt - Cyriel Dessers (1 - 2)
  3. 82' - Verv. Albert Sambi Lokonga door Adrien Trebel
  4. 81' - Verv. Kristian Thorstvedt door Luca Oyen
  5. 76' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  6. 73' - Geel - Michael Murillo
  7. 69' - Verv. Carlos Cuesta door Jhon Lucumi
  8. 64' - Verv. Majeed Ashimeru door Jacob Bruun Larsen
  9. 63' - Verv. Yari Verschaeren door Francis Amuzu
  10. 50' - Geel - Patrik Hrošovský
  16'goalPaul Onuachu0 - 1
  31'goalLukas Nmecha1 - 1
  86'goalCyriel Dessers1 - 2

  Racing Genk wil nog niet van wijken weten in de titelstrijd. Na een sterke partij wonnen de Limburgers verdiend met 1-2 van Anderlecht via goals van Onuachu en Dessers. Met 10 op 12 behoudt Genk nog steeds een sprankeltje hoop op de titel. Anderlecht lijkt uitgeteld in de strijd om de 2e plek.

  • Sleutelmoment: Genk lijkt zijn tanden stuk te bijten op een matig Anderlecht, maar invaller Dessers kan de schoenen van Onuachu vullen. Zijn doelpunt zal hem en Genk deugd doen.
  • Man van de match: Paul Onuachu zit al aan 33 goals, maar het meeste gevaar kwam toch van Junya Ito. De Japanner is een gesel op de flank.
  • Opvallend: Club Brugge was aan het duimen voor puntenverlies voor Genk, maar moet er zich bij neerleggen dat het zich dit weekend nog niet tot landskampioen zal kronen.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Genk (1-2)

  Anderlecht volgt Genk met wat geluk

  “Je leert elke wedstrijd bij”, zei John van den Brom clichématig voor de aftrap. Maar Genk had echt wel lessen getrokken uit de minder prestatie in de Luminus Arena. Het kwam gretiger voor de dag in Anderlecht.

   

  Ook paars-wit had wel offensieve ideeën, maar kwam moeilijker tot kansen dan Ito en Onuachu. Twee voorzetten naar de topschutter leverden niets op, maar even later was het toch prijs toen Sardella niet stond op te letten. Verbruggen duwde het schot van Bongonda in de voeten van Onuachu, die nummer 33 van het seizoen niet liet liggen.

   

  Anderlecht kreeg maar geen voet aan de grond, maar een mislukt een-tweetje tussen Verschaeren en Nmecha leverde onverwacht de gelijkmaker op. Nmecha twijfelde niet en knalde staalhard in de bovenhoek. 

   

  Onuachu en Cuesta probeerden nog orde op zaken te stellen voor de rust, zonder succes. Genk mocht drie dagen geleden misschien blij zijn met een punt, maar Kompany zal halfweg dezelfde conclusie hebben getrokken voor Anderlecht in het Lotto Park.

  Zware botsing tussen Verbruggen en Miazga

  Invaller Dessers wordt beloond voor geduld

  Een kwartiertje schuiven op het paars-witte schaakbord volstond niet voor Kompany om Anderlecht te lanceren in de tweede helft. Genk kwam sterk uit de kleedkamers en dreigde via Bongonda en Heynen.

   

  Genk duwde door, maar opnieuw op voorsprong klauteren bleek o zo moeilijk. Dat lag zeker niet aan een gebrek aan wil bij de Limburgers, maar in de zone van de waarheid liep het mis. Maar het kon erger: Anderlecht kwam zelfs met moeite in die zone.

   

  Met invaller Cyriel Dessers probeerde John van den Brom de slotfase nog anders aan te pakken, maar Genk en Anderlecht leken opnieuw de punten te verdelen. Tot Bongonda een vrije trap versierde, de bal perfect in het strafschopgebied krulde en Dessers zichzelf beloonde voor zijn geduld met het beslissende doelpunt.

   

  Genk deed zichzelf nog bijna de das om in de slotminuut met een owngoal, maar Vandevoordt was bij de pinken. Met 10 op 12 blijft Genk druk op de ketel zetten bij Club Brugge, dat morgen nog geen zekerheid kan hebben over de titel. Anderlecht lijkt uitgeteld in de strijd om plek 2.

  Van den Brom vlak voor start tweede helft in overleg met De Conde langs de lijn

  McKenzie pakt in interview uit met enkele woordjes Nederlands

  Dolgelukkige Dessers: "Mijn vrienden zullen minder blij zijn"

  • Cyriel Dessers (Genk): "Dit doet heel veel deugd. Ik heb er lang op moeten wachten. Vaak moest ik vrede nemen met korte invalbeurten, waarop je weinig kan laten zien. Ik liep de laatste weken op de toppen van mijn tenen, dus dan doet dit deugd. Vooral omdat je je ploeg kan helpen. Al mijn vrienden zijn fan van paars-wit, dus die zullen minder tevreden zijn. Ik zal het straks mogen horen op Whatsapp."

  • Vincent Kompany (Anderlecht): "We lagen opnieuw dicht bij elkaar. We hadden heel goede momenten, waarin we ook in de gevaarlijke zones konden raken. Maar Genk moest niet hard werken om ons tot een foutje te dwingen. Onze mindere momenten zijn afgestraft vandaag. Genk was beter aan de bal dan woensdag en Bongonda en Ito zaten beter in de wedstrijd. Ik kan mijn ploeg niets verwijten."

  Dessers: "Dit doet heel veel deugd"

  Kompany: "Onze mindere momenten zijn afgestraft vandaag"

  Bekijk de persconferentie met McKenzie:

  Bekijk de persconferentie met Nmecha en Miazga:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Théo Bongonda van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 95. Einde. Cyriel Dessers heeft Genk een mooi cadeautje bezorgd. Het nadert tot op 2 punten van Club Brugge en telt Anderlecht uit in de strijd om de 2e plek. Brugge kan morgen nog geen kampioen spelen. .
  4. tweede helft, minuut 93. Verbruggen heeft toch wat last met een schot van Bongonda. Dessers komt nog dreigen, maar de jonge Nederlander grabbelt de bal weg. .
  5. tweede helft, minuut 89. Een herhaling van het doelpunt toont dat Cobbaut en Trebel te zwak verdedigen op Dessers. Al verdient ook de vrije trap van Bongonda applaus. De flankaanvaller speelde geen geweldige match, maar is toch twee keer beslissend. .
  6. tweede helft, minuut 87. In Club Brugge zullen ze balen: in plaats van een titelmatch tegen Antwerp zien ze Genk naderen tot op 2 punten. De druk ligt weer bij de competitieleider. .
  7. tweede helft, minuut 87.
  8. tweede helft, minuut 87. Dessers is de verlosser! Het zal Cyriel Dessers deugd doen, want hij verlost Genk. Hij kopt de vrije trap van Bongonda van dichtbij onder Verbruggen. En dat net op het moment dat we het niet meer verwachtten. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Cyriel Dessers van KRC Genk. 1, 2.
  10. tweede helft, minuut 86.
  11. tweede helft, minuut 85. Bongonda krijgt een duwtje in de rug en gaat graag neer. Een interessante vrije trap voor Genk. .
  12. tweede helft, minuut 85. Bruun Larsen en El Hadj raken er niet door. Maar ook bij Genk is het wat stilgevallen. Nemen ze opnieuw vrede met een puntje? .
  13. tweede helft, minuut 83. Eerste "poging" van Anderlecht. Het stelt niet veel voor, maar Maarten Vandevoordt heeft toch eens een bal moeten oprapen. Murilla mag een heel eind gaan, maar levert gewoon in met een zwak schotje. .
  14. tweede helft, minuut 82. Nog 10 minuten. Anderlecht en Genk kunnen allebei nog winnen, dus gooien ze een verse kracht op het veld voor de slotfase. Van den Brom kiest voor Luca Oyen, Kompany voor Trebel. .
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Anderlecht, Adrien Trebel erin, Albert Sambi Lokonga eruit
  16. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Kristian Thorstvedt eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Genk wil het niet overhaasten en bouwt rustig op. Het heeft nog een kwartier om zijn overwicht om te zetten in een winnend doelpunt. .
  18. tweede helft, minuut 77. Is Dessers de verlosser? Paul Onuachu heeft hard gewerkt en sloft naar de zijlijn. Cyriel Dessers krijgt een kwartier de tijd om te tonen waarom hij zo werd bejubeld in de Nederlandse competitie. .
  19. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit
  20. tweede helft, minuut 75. Anderlecht heeft nog steeds geen doelpoging in de tweede helft, zelfs geen ongevaarlijke. Peter Vandenbempt.