Gent zet Oostende weer weg met 4 goals en doet helemaal mee voor Europa

  1. 43' - Doelpunt - Alessio Castro-Montes (0 - 2)
  2. 36' - Verv. Théo Ndicka Matam door Bram Castro
  3. 34' - Rood - Guillaume Hubert
  4. 20' - Doelpunt - Roman Bezoes (0 - 1)
  1. 89' - Geel - Andreas Hanche-Olsen
  2. 78' - Verv. Alessio Castro-Montes door Wouter George
  3. 73' - Verv. Roman Bezoes door Alexandre de Bruyn
  4. 73' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Sulayman Marreh
  5. 70' - Verv. Andrew Hjulsager door Nick Batzner
  6. 70' - Verv. Fashion Sakala door Makhtar Gueye
  7. 70' - Verv. Robbie D'Haese door Jelle Bataille
  8. 66' - Doelpunt - Roman Bezoes (0 - 4)
  9. 65' - Verv. Younes Melda door Tarik Tissoudali
  10. 65' - Verv. Sven Kums door Niklas Dorsch
  11. 58' - Own goal - Kevin Vandendriessche (0 - 3)

  AA Gent heeft voor de 2e keer in evenveel duels Oostende geklopt. Het werd 0-4 aan de kust, met onder meer 2 goals van Bezoes. Oostende moest een uur met 10 voort na de uitsluiting van doelman Hubert. AA Gent is voorlopig leider in de Europe play-offs, straks kan KV Mechen tegen Standard weer overnemen.

  KV Oostende - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Ondanks de 0-1-achterstand is KVO de betere ploeg in het eerste halfuur. De rode kaart van Hubert doet de match echter helemaal kantelen en effent de weg voor een ruime Gentse zege.

  • Man van de match: In de winter leek hij nog op weg naar de uitgang, nu is Roman Bezoes een van de absolute sterkhouders bij AA Gent. Vandaag kroonde hij zich tot matchwinnaar met twee doelpunten.

  • Opvallend: KV Oostende verliest voor het eerst deze jaargang drie wedstrijden op een rij. Zo dreigt dit geweldige seizoen van de kustploeg toch nog in mineur te eindigen.

  Bekijk de goals uit Oostende - Gent (0-4)

  AA Gent in een zetel na rode kaart voor Hubert

  KV Oostende was gebrand op revanche na de nederlaag in Gent en stak na tien minuten een eerste keer de neus aan het venster. Sakala miste de eerste grote kans van de partij, meteen daarna belandde een Oostendse hoekschop tegen de paal.

   

  AA Gent loerde intussen op de counter en dat leverde na twintig minuten ook de openingsgoal op. Jaremtsjoek loodste Bezoes door de buitenspelval, en die gaf Hubert het nakijken met een geweldige lob. Afwerken aan 100 procent, heet dat.

   

  Tien minuten voor de pauze volgde een nieuwe klap voor de thuisploeg. Hubert kwam onnodig ver uit zijn goal en liep de doorgebroken Bezoes omver. Ref Lambrechts aarzelde niet en stuurde de doelman met rood naar de kant.

   

  Met een mannetje meer ging het plots heel wat vlotter voor AA Gent, dat nog voor de rust een tweede keer toesloeg. Odjidja vond de vrijstaande Castro-Montes, die de bal fraai in de bovenhoek borstelde: 0-2.

  Castro-Montes speelt de bal tweemaal door de benen van Boonen

  Moegestreden KVO slikt nog twee goals na de rust

  KV Oostende stond voor een onmogelijke opdracht in de tweede helft, maar probeerde er toch nog wat van te maken. Sakala kwam nog eens in een prima schietpositie, Bolat hield zijn net schoon met een degelijke redding.

   

  Voor de rest kwam AA Gent niet meer in de problemen. De bezoekers controleerden de partij en wachtten geduldig op kansjes om de score uit te diepen. Jaremtsjoek had als eerste de 0-3 aan de voet, maar de paal stond in de weg.

   

  Het bleek slechts uitstel, want net voor het uur viel de derde goal dan toch. Vandendriessche kopte een vrije trap van Odjidja ongelukkig in eigen doel. En daar bleef het niet bij: 25 minuten voor affluiten maakte Bezoes er met zijn tweede van de namiddag nog 0-4 van.

   

  Zo werd het uiteindelijk nog een afstraffing voor KV Oostende, dat tegen zijn derde opeenvolgende nederlaag aanloopt. AA Gent van zijn kant doet weer helemaal mee in de strijd om het Europese ticket.

  Hendry is nog met een elastiek rond de benen aan het opwarmen tijdens de hymne

  Hubert komt onnodig ver uit zijn doel en loopt Bezoes omver

  Bolat bokst de bal bijna in eigen doel

  Reacties van de coaches:

  • Alexander Blessin (KV Oostende): "We begonnen prima aan de wedstrijd. Tactisch zat het zeer goed en we creëerden kansen, maar dan slikken we een heel domme goal. Toch waren we nog altijd de betere ploeg, maar het kantelmoment is natuurlijk die rode kaart. Wat kan ik daarover zeggen? Als ik zeg wat ik echt denk, word ik waarschijnlijk geschorst."

   "Een scheidsrechter hoort onpartijdig te zijn, maar tijdens de wedstrijd liep hij grapjes te maken met de Gent-spelers, terwijl hij aan onze spelers vroeg om meer respect te tonen. Dat kan ik niet accepteren. Elke 50/50-situatie ging in het voordeel van Gent. Misschien bekijk ik het te veel door een Oostendse bril, maar in mijn ogen was er nog een speler achter de keeper. Hubert was dus niet de laatste speler, want Hendry was er nog."

  • Hein Vanhaezebrouck (AA Gent):  "De omstandigheden waren in ons voordeel. We beginnen net als donderdag goed aan de wedstrijd en komen op voorsprong. Dan valt de rode kaart en het tweede doelpunt, en dan moet je het slim uitspelen. Dat hebben we ook gedaan, dus dat verdient felicitaties. Maar uiteindelijk hebben we maar 35 minuten strijd gehad, dus laat ons er ook niet te veel van maken. We gaan er de volgende matchen wellicht weer 90 minuten vol tegenaan moeten gaan."

   "Laat ons nu maar recupereren, om die laatste wedstrijd nog van belang te maken. We moeten nu zeker niet gaan zweven. Dit was best oké, maar de volgende match wordt weer helemaal anders. Het is goed dat we na de 0-3 niet te veel energie meer hebben verbruikt. Dat is zeker welgekomen in deze drukke dagen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Einde. AA Gent wint met ruime 0-4-cijfers van Oostende, dat een uur met tien speelde, en springt naar een voorlopige koppositie in de Europe play-offs. .
  3. Gele kaart voor Andreas Hanche-Olsen van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 89
  4. tweede helft, minuut 89.
  5. tweede helft, minuut 88. Veel gebeurt er niet meer in de Diaz Arena. Het is aftellen naar het laatste fluitsignaal. .
  6. tweede helft, minuut 82. Dorsch lanceert Jaremtsjoek met een geweldige steekpass, maar de Oekraïner moet te ver uitwijken en besluit vanuit een scherpe hoek op Castro. .
  7. tweede helft, minuut 79. Debuut voor George. Hein Vanhaezebrouck gunt Wouter George nog zijn eerste speelminuten bij de grote jongens. .
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KAA Gent, Wouter George erin, Alessio Castro-Montes eruit
  9. tweede helft, minuut 75. AA Gent heeft nu ook wat gas teruggenomen. Het weet wel nog een hoekschop te forceren, die door Marreh over wordt gekopt. .
  10. tweede helft, minuut 75.
  11. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAA Gent, Alexandre de Bruyn erin, Roman Bezoes eruit
  12. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAA Gent, Sulayman Marreh erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  13. tweede helft, minuut 71. Het is een kat-en-muisspel geworden. Johan De Caluwé op Radio 1.
  14. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Oostende, Nick Batzner erin, Andrew Hjulsager eruit
  15. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Oostende, Makhtar Gueye erin, Fashion Sakala eruit
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Oostende, Jelle Bataille erin, Robbie D'Haese eruit
  17. tweede helft, minuut 67.