KV Mechelen voorkomt in spektakelmatch dat Oostende een kloof slaat

  1. 38' - Doelpunt - Kerim Mrabti (2 - 2)
  2. 34' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 2)
  3. 30' - Doelpunt - Arthur Theate (0 - 2)
  4. 17' - Geel - Jelle Bataille
  5. 16' - Geel - Aster Vranckx
  6. 14' - Doelpunt - Fashion Sakala (0 - 1)
  1. 90+2' - Doelpunt - Igor De Camargo (5 - 3)
  2. 90+1' - Verv. Kerim Mrabti door Onur Kaya
  3. 87' - Verv. Ferdy Druijf door Igor De Camargo
  4. 85' - Verv. Nikola Storm door Marian Shved
  5. 85' - Verv. Jelle Bataille door Théo Ndicka Matam
  6. 85' - Verv. Andrew Hjulsager door Mamadou Thiam
  7. 84' - Doelpunt - Jordi Vanlerberghe (4 - 3)
  8. 81' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (3 - 3)
  9. 72' - Verv. Jack Hendry door Indy Boonen
  10. 72' - Verv. Anton Tanghe door Frederik Jäkel
  11. 66' - Doelpunt - Nikola Storm (3 - 2)
  12. 63' - Geel - Nikola Storm
  13. 60' - Verv. Nick Batzner door Kevin Vandendriessche
  14. 55' - Geel - Arthur Theate

  KV Mechelen is de Europe play-off het beste begonnen van de vier ploegen. Na een gelijkspel op speeldag 1, won KVM van leider KV Oostende na een doldwaze slotfase waar de kansen heen en weer gingen. KVO liet de kans liggen om als leider een kloof van 5 punten te slaan met de nummer 2.

  KV Mechelen - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: De honger van KV Mechelen was vandaag niet te stillen. Na  de 3-3 drukte het nog eens de gaspedaal in. Die onvermoeibare goaltjesdrang werd na de 85e minuut nog vertaald in 2 late doelpunten.
  • Man van de match: Nikola Storm ging door op zijn elan van de vorige weken. De flankaanvaller van Mechelen zorgde met zijn flitsende acties voor het grootste gevaar uit het kamp van de winnende ploeg. Hij verzilverde zijn uitmuntende prestatie ook nog eens met 2 doelpunten.
  • Opvallend: In de Europe play-offs staat alles op een zakdoek en daar profiteert Mechelen vandaag van. Het springt door deze overwinning van de laatste naar de 2e plaats en nadert zo tot op 2 punten van leider Oostende. 

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Oostende (5-3)

  Doelpunten, doelpunten en nog meer doelpunten

  Zowel Oostende als Mechelen charmeerde dit seizoen met aanvallend voetbal. Een open vizier en heel veel doelpunten waren ook vandaag weer het recept van de dag. 

   

  Vooral Oostende gooide meteen alle kaarten op tafel. Sakala en Theate hadden in de beginfase tot tweemaal toe de bovenhand op de Mechelen-defensie en zette de kustploeg na 30 minuten al op rozen (2-0).

   

  KV Mechelen verzoop bijna door de eerste vloedgolf van de Kustboys, maar het kon door een knap doelpunt van Storm het hoofd, vijf minuten later, toch weer boven water steken.

   

  Mechelen rook na die tegentreffer bloed in het Oostendse water en had met Mbrati nog een tweede kaper op de kust. De Zweed bezegelde de spektakelrijke eerste helft met de 2-2.

  Bij Oostende moet iemand van de trainersstaf pompen na de goal van Sakala

  Mechelen torpedeert zich naar voorposten van Play-off 2

  KV Mechelen begon de tweede helft zoals het de eerste geëindigd was: in de aanval. De storm en drang van de thuisploeg loonde op het uur met een knap doelpunt van Storm, de beste man tussen de lijnen.

   

  In wat volgde, moest Oostende afrekenen met een spervuur counters van Mechelen. Toch waren het de Kustboys die via de omschakeling de bordjes weer gelijk mochten hangen.

   

  Oostende leek het kruit nu echt wel verschoten te hebben, maar Mechelen had wel nog wat poeier in de benen. Met 2 doelpunten in de laatste 5 minuten schonken ze het doelpuntenfestijn nog een smakelijk toetje.

   

  Beide ploegen speelden met open vizier, maar Mechelen schoot vandaag het meest met scherp en nadert zo tot op 2 punten van leider Oostende.

  Theate vergist zich van zwart truitje en geeft pass aan Vrancken

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde: 5-3! KV Mechelen en Oostende beloofden ons aanvallend voetbal, en zo geschiedde ... KV Mechelen trekt aan het langste eind in een attractief doelpuntenspektakel. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Doelpunt Mechelen: 5-3! De doodsteek is een feit. De invallers pikken ook hun graantje mee. Kaya legt af naar de Camargo. Die mist niet en schuift de bal binnen. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Igor De Camargo van KV Mechelen. 5, 3.
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Kerim Mrabti eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Daar zijn ze weer. Je bent nooit klaar met dit Oostende. Sakkala houdt de bal goed bij en legt af naar Thiam. De invaller mist wat voeling met de bal en trapt driest over. Gelukkig zat er niemand in het 34C-zitje ... Dat had geen aangename kennismaking met de bal geweest. .
  7. tweede helft, minuut 88.
  8. tweede helft, minuut 88. Een karrevracht aan wissels breekt even het tempo in de wedstrijd. Kan Oostende nog iets forceren of hebben ze hun kruit nu echt wel verschoten? .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Mechelen, Igor De Camargo erin, Ferdy Druijf eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Mechelen, Marian Shved erin, Nikola Storm eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, Jelle Bataille eruit
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Oostende, Mamadou Thiam erin, Andrew Hjulsager eruit
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Jordi Vanlerberghe van KV Mechelen. 4, 3.
  14. tweede helft, minuut 84. Doelpunt Mechelen: 4-3! Vanlerberghe wordt vergeten op hoekschop. Hij verstopt zich op de rand van de 16-meter. Hij ziet de bal naar zich toerollen en haalt uit. Hubert lijkt verrast en laat de bal door zijn benen glippen. .
  15. tweede helft, minuut 83.
  16. tweede helft, minuut 82. Doelpunt Oostende: 3-3! Mechelen vergeet te scoren via Schoofs en loopt op een counter. Hjulsager pakt uit met een knappe rush, maar komt in een haast onmogelijke schietpositie. De Deen haalt toch de trekker over en verrast zo vriend en vijand. Het leer zoeft het dak van de goal in. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Andrew Hjulsager van KV Oostende. 3, 3.
  18. tweede helft, minuut 77. Mechelen kan counteren. Oostende moet afrekenen met de grootste vrees van trainer Blessin: de counters van Mechelen. Vooral Schoofs en Storm moeten in de gaten gehouden worden in de omschakeling. Het duo vindt elkaar vandaag naadloos. .
  19. tweede helft, minuut 74. 2x Mechelen. Hubert waant zich even in een schietkraam. Hairemans en Schoofs zijn de schutters van dienst, maar een promotie tot scherpschutter zit er (nog) niet in. .
  20. tweede helft, minuut 73.