Het is mathematisch zeker: we zien Eupen ook volgend seizoen in 1A

  1. 45+1' - Doelpunt - Smail Prevljak (1 - 1)
  2. 41' - Own goal - Olivier Verdon (0 - 1)
  1. 87' - Geel - Jon Bautista
  2. 85' - Verv. Nils Schouterden door Jon Bautista
  3. 81' - Verv. Omid Ebrahimi door Saeid Ezatolahi
  4. 79' - Verv. Knowledge Musona door Konan N'Dri
  5. 79' - Verv. Marko Bakic door Dylan Seys
  6. 78' - Geel - Smail Prevljak
  7. 67' - Doelpunt - Knowledge Musona (2 - 1)
  8. 65' - Geel - Nils Schouterden
  41'own goalOlivier Verdon0 - 1
  45+1'goalSmail Prevljak1 - 1
  67'goalKnowledge Musona2 - 1

  Eupen heeft Moeskroen geklopt in een opwarmertje voor Play-off II. De bezoekers konden profiteren van een owngoal om op voorsprong te klimmen, maar de thuisploeg zette dat foutje nog recht. Door de zege is Eupen 100 procent zeker van het behoud.

  Eupen - Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 88 ziet Ciranni zijn schot via de voet van Verdon nog tegen de paal uit elkaar spatten. Geen gelijkmaker voor Moeskroen, dat in de tweede helft amper kansen creëerde.
  • Man van de match: Geen makkelijke keuze in een zwakke wedstrijd. Uiteindelijk liep elke aanval van Eupen via Smail Prevljak, die vlak voor rust de belangrijke gelijkmaker binnentikte. 
  • Opvallend: Moeskroen komt niet graag naar Eupen, lijkt het. Eupen is niet meteen een hoogvlieger, maar wist nu al vier keer op rij in eigen huis te winnen van de Henegouwers.

  Bekijk de goals uit Eupen-Moeskroen (2-1)

  Sterk Moeskroen geeft voorsprong nog weg

  Het duel tussen Eupen en Moeskroen leek op voorhand een opwarming te zijn voor Play-off II. Dat was ook gewoon zo, al had Eupen nog wel één puntje nodig om mathematisch zeker te zijn van het behoud. Moeskroen kon weer beroep doel op coach Bernd Hollerbach, die na 2 maanden ziekte zijn plaats op de bank weer mocht innemen.

   

  Moeskroen leek zich gesterkt te voelen door de terugkeer van de trainer en nam de wedstrijd resoluut in handen. Eupen zich geen raad met de druk van de bezoekers, al hielden de Oostkantonners alles achterin waterdicht. Pas na een halfuur deelde Eupen de eerste plaagstoten uit, maar op doelpunten was het wachten tot de laatste 5 minuten van de eerste helft.

   

  Het was Moeskroen dat de score opende wanneer Boya een afvallende bal via de rug van Verdon in het Eupense doel knalde. De 0-1 leek ook de ruststand te worden tot Prevljak in de toegevoegde tijd een strakke voorzet van Ebrahimi voorbij doelman Butez gleed en de bordjes zo opnieuw in evenwicht hing.

  VIDEO: Schouterden laat armen zwaaien bij Garcia en is verontwaardigd over gele kaart

  Musona zorgt voor lichtpuntje in zwakke tweede helft

  De tweede helft was amper 7 seconden bezig tot Prevljak oog in oog kwam te staan met Butez. Alleen had de Bosniër niet door dat de bal naar hem werd gespeeld, waardoor het gewoon 1-1 bleef. Op een kopballetje van diezelfde Prevljak na bleef het lang stil, waardoor het tweede bedrijf een maat voor niets leek te gaan worden, maar dat was buiten Knowledge Musona gerekend.

   

  De Zimbabwaan mocht vorige week niet meedoen tegen moederclub Anderlecht en trapte de frustratie van zich af wanneer een afvallende bal in zijn voeten kwam gerold. Zijn kanonsschot ging knap naast de paal binnen en leek ook lang het laatste lichtpuntje van de wedstrijd te zijn.

   

  In het ultieme slot kregen we toch nog kansen langs beide kanten te zien. Ciranni zag zijn gelijkmaker via Verdon tegen de paal uit elkaar spatten en aan de overkant vergat Ezatolahi een snelle tegenprik af te ronden. Zo houdt Eupen de 3 punten thuis en is het mathematisch zeker van het behoud. Moeskroen was al eerder veroordeeld tot Play-off II.

  Milicevic: "Wedstrijden in Play-off II zijn heel erg speciaal"

  Danijel Milicevic (Eupen): "Na de overwinning tegen Cercle hadden we 15 punten voorsprong op hen, maar daarne hebben ze 3 keer op rij gewonnen. Het waren vooral de ploegen onder ons die vochten voor het behoud. Bij ons was het wat rustiger en vandaag konden we ons ook verzekeren van dat behoud."

   

  "We zijn professioneel genoeg om ons op te laden voor de 3 wedstrijden die komen en we zullen er alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten en wie weet nog een plaatsje te winnen. En daarna komt Play-off II (lacht). Dat zijn heel erg speciale wedstrijden en daarvoor zullen we ons ook opladen."

   

  Bernd Hollerbach (coach Moeskroen): "We hebben voorin wel wat problemen. Sami Allagui en Stipe Perica zijn geblesseerd en tijdens de rust moest ik ook Osabutey en Olinga door blessures vervangen. Dan heb ik met Babacar en Atteri twee jeugdspelers moeten inbrengen en dat is niet makkelijk voor die jongens."

   

  "Het was fijn om terug in de dug-out te zitten en bij het team te zijn (Hollerbach was twee maanden out met een zware longontsteking, red.). Nu moeten we wat meer werken en terug wedstrijden winnen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Eupen is mathematisch zeker van behoud! Na een flauwe en kansenarme wedstrijd houdt Eupen de drie punten thuis. Moeskroen kwam na een sterk begin met een gelukje op voorsprong, maar de thuisploeg maakte al snel gelijk. Een zwakke tweede helft leek een maat voor niets te zijn tot Musona vanuit het niets de 2-1-eindstand vastlegde.
  3. tweede helft, minuut 93. In de allerlaaste minuut sleept Bautista nog een hoekschop uit de brand. Dit moet wel de laatste actie van de wedstrijd zijn.
  4. tweede helft, minuut 90. Opnieuw Eupens gevaar vanop links. Bautista legt prima terug tot bij Prevljak, die recht op Butez besluit. De grootste kansen zijn toch nog voor de thuisploeg. .
  5. tweede helft, minuut 89. Ezatolahi vergeet de wedstrijd op slot te doen. Ndri en Ezatolahi voeren de perfecte counter uit. Ezatolahi is sneller op de bal dan zijn belager en bedient Ndri op links. De Iraniër vat post voor doel en daar komt de voorzet van Ndri ook, maar Ezatolahi mikt onbegrijpelijk naast.
  6. tweede helft, minuut 88. Eupen komt goed weg! Een Moeskroense hoekschop wordt niet ver genoeg weggekopt, waardoor Ciranni kan uithalen. Via een Eupense been gaat zijn poging maar nét naast.
  7. Gele kaart voor Jon Bautista van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 86. Een slotoffensief van Moeskroen lijkt er allesbehalve in te zitten. Het is zelfs Eupen dat de neus nog aan het venster steekt, maar de voorzet van Ndri is veel te scherp voor Milicevic, die de bal over de achterlijn ziet hobbelen.
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAS Eupen, Jon Bautista erin, Nils Schouterden eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Moeskroen komt nog eens voorzichtig opzetten. De voorzet naar Atteri komt niet aan, waardoor De Wolf de bal makkelijk kan plukken. Daarbij loopt hij wel met de knie tegen de paal, maar meer dan een pijnlijke grimas brengt dat niet met zich mee.
  11. tweede helft, minuut 81. Ebrahimi blijft liggen na een pijnlijke en vooral onnatuurlijke beweging van het bovenbeen. De Iraniër kan niet meer voort en wordt vervangen door landgenoot Ezatolahi.
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Saeid Ezatolahi erin, Omid Ebrahimi eruit
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAS Eupen, Konan N'Dri erin, Knowledge Musona eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Excel Moeskroen, Dylan Seys erin, Marko Bakic eruit
  15. Gele kaart voor Smail Prevljak van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 78
  16. tweede helft, minuut 78. De tweede gele kaart van de wedstrijd is er een voor Prevljak. Net als zijn voorganger, Schouterden, is het voor een vliegende arm. Deze keer is Boya het slachtoffer.
  17. tweede helft, minuut 76. Nog een kwartier te gaan, maar de mot zit er al een tijdje in aan de Kehrweg. Krijgen we nog iets te zien of speelt Eupen de wedstrijd vlotjes uit?
  18. tweede helft, minuut 70. Garcia dwingt een hoekschop af. Atteri neemt de bal goed aan in de zestien, maar weet met de rug naar doel niet goed wat te doen. Uiteindelijk wordt het een pass naar Garcia, die De Wolf tot een goeie redding dwingt.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 67 door Knowledge Musona van KAS Eupen. 2, 1.
  20. tweede helft, minuut 67. Musona brengt Eupen op voorsprong! Vanuit het niets valt er toch een derde doelpunt! De vrije trap van Milicevic wordt door Moeskroen niet goed ontzet. Musona pikt het leer op en knalt de 2-1 droog langs de paal binnen.