Cercle Brugge heeft Operatie Redding bijna voltooid, zuur verlies voor Gent

  1. 1' - Doelpunt - Kevin Hoggas (1 - 0)
  1. 90+7' - Geel - Lennart Moser
  2. 90+4' - Geel - Igor Plastoen
  3. 84' - Verv. Márton Eppel door Kylian Hazard
  4. 74' - Verv. Elisha Owusu door Brecht Dejaegere
  5. 74' - Verv. Laurent Depoitre door Dogbole Niangbo
  6. 73' - Geel - Giulian Biancone
  7. 64' - Verv. Kevin Hoggas door Godfred Donsah
  8. 64' - Verv. Dino Hotic door Thibo Somers
  9. 60' - Verv. Giorgi Chakvetadze door Giorgi Kvilitaia
  1'goalKevin Hoggas1 - 0

  Cercle Brugge lijkt bijna gered na een stuntzege tegen nummer 2 AA Gent. Hoggas scoorde al in de 1e minuut de enige goal. Beide teams zagen nog een goal afgekeurd worden door de VAR.

  Cercle Brugge - AA Gent kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Na 25 seconden ligt de bal al in het doel van Kaminski na een rommelige fase. AA Gent moet meteen achtervolgen en slaagt er niet meer in om iets aan de achterstand te doen.
  • Man van de Match: Cercle-doelman Lennart Moser hield voor de derde keer op een rij de nul en dat met een paar knappe reddingen.
  • Opvallende statistiek: Het is al van februari 2012 geleden dat Cercle 12 op 12 kon pakken in de competitie. Toen was Bob Peeters nog trainer van de Vereniging.

  Bekijk de enige goal uit Cercle Brugge-Gent (1-0)

  Blitzstart van Cercle Brugge

  De wedstrijd kon voor Cercle Brugge niet beter beginnen. Na amper 25 seconden frommelde Hoggas een afgeweken voorzet voorbij Kaminski in doel. Niet veel later was de thuisploeg daar opnieuw, maar Eppel werkte flauw af.


  De Brugse blitzstart kreeg daarna niet echt een vervolg en AA Gent kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. Na bijna 20 minuten spelen, haalde Mohammadi uit van erg ver. Moser zat in de goede hoek, maar het was de dwarsligger die de bezoekers van de gelijkmaker hield.


  Op een eerste actie van David was het lang wachten. Halverwege de eerste helft stak hij een eerste keer zijn neus aan het venster. Hij draaide zich goed vrij in de zestien, maar mikte flauw op Moser. 

   

  Op het halfuur was de Canadese topschutter daar opnieuw. Hij stormde op Moser af, maar kon niet afdrukken na geweldig verdedigend werk van Chatziisaias. De Griek tackelde het leer uit de voeten van David, die wel een strafschop claimde. Visser en de VAR legden de bal niet op de stip.

   

  Cercle onderging het spel in de slotfase van de eerste helft. Gent probeerde het vooral vanop afstand via Bezoes en Tsjakvetadze. Moser lag telkens goed in de weg.

  Hoggas pakt al eens graag uit met een Zidane-beweging

  VAR en Visser houden doelpunten tegen

  Na de thee draaide vooral de VAR overuren. Ngadeu kon Moser dan toch een keer veschalken in twee tijden, maar hij raakte de bal met zijn arm en dus ging de gelijkmaker niet door.  Gent domineerde zonder echt gevaarlijk te zijn, maar ook Cercle kwam er niet uit.

   

  Twintig minuten voor het einde maakte De Belder er vanuit het niets wel 2-0 van. Het Jan Breydelstadion ontplofte, maar Visser greep in op aangeven van de VAR. De Cercle-aanvoerder stond buitenspel op de goede voorzet van Somers.

   

  In de spannende slotfase zette Gent uiteraard alles op alles om duur puntenverlies te vermijden. Niangbo en Plastoen konden allebei koppen, maar geen van beiden mikte tegen het net. In de toegevoegde tijd hield Cercle al bij al gemakkelijk stand, goed voor 12 op 12.

   

  De Vereniging is bijna zeker van het behoud en dankzij de driepunter helpt het grote broer Club Brugge ook een handje in de titelstrijd. AA Gent volgt nu op 12 punten in het klassement. 

  VAR keurt gelijkmaker af: ziet u het handspel van Ngadeu?

  Ook Cercle-doelman Miguel Van Damme komt meevieren na de 12 op 12

  Reacties:

  • Thibaut Somers (Cercle Brugge): "Het zat wat mee, maar het belangrijkste zijn de drie punten. We staan nu 15e en dat doet deugd. Het is mathematisch nog niet zeker, dus we moeten gefocust blijven. De druk is nu misschien iets minder, we moeten gewoon ons spel blijven spelen, ook tegen Club Brugge."
   
  • Brecht Dejaegere (AA Gent): "We kwamen vandaag niet goed uit de startblokken en na de openingsgoal hadden we het moeilijk om onze kansen af te maken. Ook op het einde van de wedstrijd waren we niet precies genoeg. We hadden niet op dit verlies gerekend, nu moeten we elders punten pakken want de kloof met Club Brugge mag niet groter worden."
   
  • Jess Thorup (trainer AA Gent): "We hebben het onszelf vandaag moeilijk gemaakt. We creëerden de kansen, maar scoorden niet. Zo kan je een wedstrijd als deze niet winnen. Het was een drukke week met ontgoocheling en emoties, dat heeft er ook wel mee te maken. Cercle vocht als leeuwen en dat deden ze goed. We mogen niet naar Club Brugge kijken, enkel naar onszelf. Waar de andere teams staan, dat interesseert mij niet."
   
  • Bernd Storck (trainer Cercle Brugge): "Ik had niet verwacht dat we Gent konden verslaan vandaag. We hebben hard gevochten en ik ben heel trots op mijn team. De andere ploegen onderaan hadden verloren en dus wisten we dat we een kans hadden om een zaakje te doen. We hebben een beetje geluk gehad ook, maar dat heb je ook eens nodig."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 98. Einde. Scheidsrechter Visser maakt een einde aan de wedstrijd. Cercle klopt AA Gent met 1-0 en is bijna zeker van het behoud. Bovenin loopt grote broer Club Brugge nu 12 punten weg in het klassement.
  3. tweede helft, minuut 98. 12 op 12. Gent komt niet meer in de buurt van Moser. De drie punten zijn voor Cercle Brugge, dat weer een stap dichterbij het behoud is.
  4. tweede helft, minuut 97. Heet standje voor het doel van Kaminski, maar Cercle profiteert niet. Hoelang nog?
  5. Gele kaart voor Lennart Moser van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 97
  6. tweede helft, minuut 97. David duwt zijn tegenstander omver aan de zijkant en krijgt de fout tegen. Het was niet de wedstrijd van de Gouden Stier.
  7. tweede helft, minuut 96. De medische staf geeft het groen licht aan Somers. Hij mag de wedstrijd volmaken.
  8. tweede helft, minuut 94. Plastoen komt hard in op Somers. Die is aangeslagen, maar ziet vanop de grond dat Plastoen een terechte gele kaart krijgt. Het is de eerste kaart voor een speler van AA Gent.
  9. Gele kaart voor Igor Plastoen van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 94
  10. tweede helft, minuut 92. Kvilitaia kan net niet goed bij de bal met zijn hoofd. Moser plukt eenvoudig. De stunt is dichtbij.
  11. tweede helft, minuut 92. Kums moet helemaal terug tot bij Kaminski. Hazard loopt de longen uit zijn lijf.
  12. tweede helft, minuut 91. Plastoen kopt maar net naast.

   Plastoen kopt maar net naast

  13. tweede helft, minuut 90. Plastoen knikt naast. Plastoen kan koppen op een goede vrije trap van Kums. Moser was geklopt, maar de bal gaat een metertje naast. Cercle komt goed weg.
  14. tweede helft, minuut 90. We krijgen vijf minuten toegevoegde tijd. Alles kan dus nog voor AA Gent.
  15. tweede helft, minuut 89. Plastoen is de enige Gent-speler op de eigen helft. Iedereen kampeert voor het doel van Moser.
  16. tweede helft, minuut 87. Het Gentse slotoffensief is in volle gang. Kums trapt op Ngadeu, ook Bezoes doet het niet goed in de zestien. De tijd dringt stilaan voor de bezoekers.
  17. tweede helft, minuut 84. Chatziisaias gooit letterlijk zijn hoofd ervoor in de zestien. Kvilitaia pikt op, maar mikt in de herneming de bal bijna het Jan Breydelstadion uit.
  18. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Cercle Brugge, Kylian Hazard erin, Márton Eppel eruit
  19. tweede helft, minuut 83.
  20. tweede helft, minuut 82. Thorgan Hazard is vanavond niet voor niets naar het Jan Breydelstadion afgezakt, broertje Kylian maakt zich klaar om in te vallen.