Fraaie goal vanaf de middenlijn levert Moeskroen niets op tegen STVV

  1. 45+3' - Geel - Wolke Janssens
  2. 42' - Geel - Rocky Bushiri
  3. 34' - Verv. Nathan De Medina door Dimitri Mohamed
  4. 27' - Doelpunt - Yuma Suzuki (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Facundo Colidio door Allan Sousa
  2. 87' - Doelpunt vrije trap - Frank Boya (1 - 3)
  3. 84' - Verv. Yuma Suzuki door Elton Acolatse
  4. 81' - Verv. Fabrice Olinga door Rafal Pietrzak
  5. 80' - Doelpunt - Samuel Asamoah (0 - 3)
  6. 77' - Verv. Chris Durkin door Samuel Asamoah
  7. 63' - Geel - Nemanja Antonov
  8. 59' - Verv. Diogo Queirós door Benjamin Van Durmen
  9. 54' - Doelpunt - Jordan Botaka (0 - 2)
  27'goalYuma Suzuki0 - 1
  54'goalJordan Botaka0 - 2
  80'goalSamuel Asamoah0 - 3
  87'free kick goalFrank Boya1 - 3

  Moeskroen blijft achter met een troosteloze 0 op 9 na de match tegen Sint-Truiden. De bezoekers hadden de partij onder controle en liepen 0-3 uit. Boya plezierde de thuisfans in het slot wel nog met een vrije trap die vanaf de middenlijn rechtstreeks in doel fladderde. 

  Moeskroen - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tot aan het doelpunt van Suzuki had Moeskroen het leeuwendeel van het balbezit en de meeste, weliswaar ongevaarlijke, kansen. Na de 0-1 was Sint-Truiden heer en meester en dat beeld kon Moeskroen niet meer bijstellen.
  • Man van de match: Facundo Colidio was een meer dan nuttige pion bij de bezoekers. De Argentijn voorzag drie verschillende ploegmaats met een knappe assist en was ongrijpbaar voor de Moeskroense verdedigers.
  • Opvallend: Voor nieuwjaar stond Colidio nooit in de basis en moest hij het doen met 5 schamele invalbeurten. De Inter-huurling begint nu aan het nieuwe jaar met 2 basisplaatsen, waarin hij al goed was voor 1 doelpunt en 4 assists. Kan hij dat verschroeiende tempo volhouden?

  Bekijk de goals uit Moeskroen - STVV (1-3)

  Gretig Moeskroen botst op efficiënt Sint-Truiden

  Diep in de buik van het klassement, ergens tussen PO1-koorts en degradatiestrijd, maakten Moeskroen en Sint-Truiden zich op voor een prematuur PO2-duel. Moeskroen, nummer 10 in het klassement, won in juli met het kleinste verschil van STVV, dat een plekje lager stond in het klassement. De Truienaars wilden revanche na die thuisnederlaag en konden met een overwinning haasje-over doen met de Henegouwers.

   

  In een mistig Le Canonnier zag een deel van de supporters hoe Olinga al in de eerste minuut de linkerflank afstoof, maar vlak voor de laatste pass afgestopt werd door een stevige ingreep van Mmaee. Dat beeld zou Moeskroen in de eerste helft alleen maar bevestigen: veel balbezit en zin om aan te vallen, maar een ontbrekende of ondermaatse laatste pass. Wanneer die er uitzonderlijk toch eens uitkwam, lag Kenny Steppe ruim op tijd in de goeie hoek.


  Aan de overkant zag Butez minder ballen, maar een van de zeldzame kansen van STVV leverde wel het openingsdoelpunt op. Het was man in vorm Colidio die de mist indook, op zoek naar een diepe bal. De Argentijn kapte prima terug om spitsbroeder Suzuki tussen twee verdedigers te bedienen. De Japanner hoefde de bal simpel in het lege doel te tikken en zo was Moeskroen op achtervolgen 

  VIDEO: Boya heeft geluk dat hij zijn eigen doelman niet verschalkt

  Assists van Colidio, prachtgoal van Boya

  Er was bij Moeskroen veel verbetering nodig om opnieuw in de wedstrijd te komen, maar de roodhemden kwamen als makke lammetjes uit de kleedkamers. Bij STVV waren de messen geslepen en dat mocht Moeskroen aan den lijve ondervinden. Na 10 minuten in de tweede helft had De Bruyn al op de paal getrapt en had Suzuki geen strafschop gekregen, maar schilderde Botaka de 0-2 wel heerlijk in de verste hoek. Op aangeven van de onvermijdelijke Colidio, of wat had je gedacht.

   

  De thuisploeg was wakker geschud en wilde zo snel mogelijk reageren, al bleef het aanvankelijk bij goeie intenties. Aan de overkant behield Sint-Truiden de controle, maar dat betekende niet dat er niet meer aangevallen werd. Zo’n 10 minuten voor tijd rolde Colidio, weer hij, op z’n gemakje twee belagers op voor hij teruglegde op Asamoah. Die knalde het leer loeihard in de kruising, waarmee hij misschien wel tekende voor het doelpunt van de week.

   

  Die droom mocht Asamoah een handvol minuten later alweer opbergen, want hij moest zijn meerdere erkennen in de eerredder van Frank Boya. De Kameroener verraste vriend en vijand door een vrije trap van aan de middenlijn over de verbouwereerde Steppe lobde. Een heerlijk doelpunt, maar niet meer dan een voetnoot in een overtuigende zege voor Sint-Truiden.

  VIDEO: Boya scoort op fenomenale wijze van aan de middenlijn

  Vata: "We hopen dat Hollerbach terugkeert"

  Rudi Vata (interim-coach Moeskroen): “We verdienen niet meer dan deze uitslag. De tegenstander wilde het meer dan ons en won ook meer duels. In het begin speelden we niet slecht en kregen we wat kansen, maar na de tegentreffer was STVV agressief. Als je geen duels niet wint, win je ook geen wedstrijden. Als je zonder vechtlust speelt, krijg je niets klaar. Zeker als je thuis speelt, moet je de fans respecteren en veel harder werken dan vandaag. Ik ben hier als technisch directeur om te kijken naar wat we nog nodig hebben. Het is niet makkelijk om zonder coach te spelen, zeker met de vechtlust die hij wél heeft. Ik hoop dat hij zal terugkeren en dat we deze week een antwoord van hem krijgen. Dinsdag heeft hij een check-up en zou hij iets laten weten.”

   

  Bruno Godeau (Moeskroen): “We zijn goed begonnen aan de wedstrijd met veel balbezit en enkele kansen, maar na het tegendoelpunt moeten we onze plannen in de vuilbak gooien. In de tweede helft lukte echt niets meer. Passes en controles mislukten en wanneer er een tegendoelpunt kon vallen, viel ze ook. Het eerste doelpunt gaf Sint-Truiden een boost en zorgde bij ons voor het tegengestelde. Daar zijn we helaas niet uitgeraakt. Tegen Gent speelden we nog 75 minuten heel goed, terwijl we vandaag een uur lang slecht speelden.”

   

  Milos Kostic (coach STVV): “De zes op zes voelt goed, zeker voor mijn jongens. We hebben spelers met veel kwaliteiten, maar ze moeten kunnen laten zien wat ze allemaal kunnen. Ik denk dan ook dat ze ook de komende wedstrijden steeds beter zullen worden. Zoals ik beloofde bij mijn aankomst, behouden we het DNA van onze club door agressief te spelen. Door dat ook na de rust te doen, krijgen we de kansen waaruit we scoren.”

   

  Jordan Botaka (STVV): “We zijn hier naartoe gekomen om te winnen, ook al wisten we dat dat moeilijk zou worden. Het was niet makkelijk en dan wint de ploeg die het het liefste wil en die het meest efficiënt is en dat zag je ook in het spel, denk ik. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Ons doel was om in de hoogste afdeling te blijven en ik denk dat we intussen al gered zijn. We kijken ook naar wat er boven ons gebeurt en proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Je zou zeggen dat het met zo’n internationale kern moeilijk is om aan elkaar te hangen, maar we zijn een echte familie geworden.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. STVV pakt de volle buit. Na een overtuigende prestatie gaat STVV terug naar Limburg met 3 verdiende punten in de rugzak. Moeskroen wilde wel, maar was niet bij machte om terug te slaan, al was de 1-3 van Boya een doelpunt om in te kaderen.
  3. tweede helft, minuut 91. En dan krijgen we de andere kant van Boya te zien. Achteloos legt hij de bal te zacht breed, waardoor De Bruyn ermee aan de haal kan gaan. Gelukkig zet de Kameroener zijn eigen fout recht.
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij STVV, Allan Sousa erin, Facundo Colidio eruit
  5. tweede helft, minuut 87. Boya scoort van aan de middenlijn! Frank Boya verrast iedereen en vooral Kenny Steppe met de 1-3! Van aan de middenlijn trapt Boya de bal over alles en iedereen in doel!
  6. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 87 door Frank Boya van Excel Moeskroen. 1, 3.
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Elton Acolatse erin, Yuma Suzuki eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Bushiri lijkt al struikelend een eerredder van Moeskroen in te luiden, maar blijft bij wonder alsnog op de been. Toch even schrikken voor de meegereisde supporters.
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Excel Moeskroen, Rafal Pietrzak erin, Fabrice Olinga eruit
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Samuel Asamoah van STVV. 0, 3.
  11. tweede helft, minuut 80. Asamoah knalt de 0-3 op het scorebord! Wat. Een. Doelpunt. Colidio rolt vlotjes twee verdedigers op, legt dan prima terug op Asamoah, die een ware raket uit zijn sloffen tovert!
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij STVV, Samuel Asamoah erin, Chris Durkin eruit
  13. tweede helft, minuut 76. Nog een kwartier. En plots toont de klok dat we nog maar een kwartier te spelen hebben! Perica neemt een borstpass van Mohamed meteen op de slof, maar die bal mogen de supporters gaan zoeken in de tribunes.
  14. tweede helft, minuut 71. En dat uitglijden van Mmaee lijkt toch niet zo onschuldig te zijn, want de verdediger blijft even liggen met een pijnlijke grimas. Is er een wissel nodig?
  15. tweede helft, minuut 70. Deze keer moet Steppe zich wel tonen. Olinga profiteert van half uitglijden van Mmaee en halt uit van buiten de zestien, maar de Truiense doelman staat stevig op zijn benen.
  16. tweede helft, minuut 69. Stipe Perica wordt door Hocko gevonden en ziet Steppe uitkomen. De Kroaat wil het mooi doen, maar ziet zijn lobbal net naast vallen. Uiteindelijk gaat ook de vlag de hoogte in, wat de misser wat verzacht.
  17. tweede helft, minuut 67. De Bruyn pakt uit met een grote poort en moet de bal daarna altijd afgeven, maar met oogkleppen op gaat hij zijn eigen kans. Dat zal vooral Butez leuk vinden, want de doelman kan de poging van de middenvelder vlot uit de lucht plukken.
  18. Gele kaart voor Nemanja Antonov van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 63
  19. tweede helft, minuut 61. Bij Moeskroen weten ze dat ze beter snel reageren, maar het blijft voorlopig bij goeie intenties. De hoekschop levert in eerste instantie niet op en ook in de herneming wordt het schot van Garcia vlot afgeblokt.
  20. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij Excel Moeskroen, Benjamin Van Durmen erin, Diogo Queirós eruit