Zwak Anderlecht steelt 3 punten bij Cercle en mag nog dromen van PO1

  1. 41' - Verv. Alexis Saelemaekers door Francis Amuzu
  2. 33' - Doelpunt - Kevin Hoggas (1 - 0)
  3. 19' - Geel - Peter Zulj
  1. 90+5' - Geel - Stef Peeters
  2. 90+4' - Doelpunt - Michel Vlap (1 - 2)
  3. 90+1' - Geel - Kouadio-Yves Dabila
  4. 87' - Doelpunt - Francis Amuzu (1 - 1)
  5. 86' - Geel - Zakaria Bakkali
  6. 79' - Verv. Kylian Hazard door Márton Eppel
  7. 75' - Verv. Jéremy Doku door Zakaria Bakkali
  8. 70' - Verv. Peter Zulj door Michel Vlap
  9. 65' - Geel - Lassana Coulibaly
  33'goalKevin Hoggas1 - 0
  87'goalFrancis Amuzu1 - 1
  90+4'goalMichel Vlap1 - 2

  Anderlecht is door het oog van de naald gekropen bij Cercle Brugge: 1-2. Anderlecht speelde barslecht, maar goals van Amuzu en Vlap in de slotfase houden de droom op Play-off I levend. "We moeten ons verontschuldigen voor onze prestatie", sprak coach Vercauteren achteraf.

  Cercle Brugge - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vijf minuten voor tijd gaat Cercle nog nadrukkelijk op zoek naar de geruststellende 2-0. Van Crombrugge stopt het schot van De Belder, een minuutje later ligt de bal aan de overkant in het mandje.
  • Man van de match: Hendrik Van Crombrugge is zonder discussie de beste man van het seizoen bij Anderlecht. Ook vandaag zorgde hij er zowat in zijn eentje voor dat paars-wit in zijn kansen kon blijven geloven.
  • Opvallend: Het is voor het eerst dit seizoen dat Anderlecht een achterstand nog kan ombuigen in een overwinning. Voor Cercle is het dan weer de zesde keer dat het een resultaat uit handen geeft in de slotfase.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Anderlecht (1-2)

  Hoggas bekroont sterke eerste helft van Cercle

  Na een ingetogen eerbetoon voor Robbie Rensenbrink probeerde Anderlecht de partij in handen te nemen. Wie een even flitsend begin verwachtte als vorige week tegen Club, was er evenwel aan voor de moeite. Meer dan een ongevaarlijke hoekschop kreeg Anderlecht niet voor elkaar in de openingsfase.

   

  Cercle Brugge groeide in de wedstrijd en nam na een kwartier, na de minuut applaus voor Miguel Van Damme, de partij gewoon helemaal in handen. Cercle oogde gevaarlijk bij hoekschoppen, maar dreigde ook met een dubbele kans voor Hoggas.

   

  Diezelfde Hoggas werd op het halfuur gepast aangespeeld door Peeters, en de Fransman deponeerde de bal netjes in de verste hoek, buiten het bereik van Van Crombrugge: 1-0, een verrassende, maar dik verdiende voorsprong voor de rode lantaarn.

   

  Anderlecht had geen reactie in huis. Het was integendeel Cercle dat bleef aanvallen. Van Crombrugge moest nog een paar keer zijn kwaliteiten tonen om de schade voor paars-wit te beperken.

  Cercle Brugge betuigt zijn steun aan Van Damme

  IJskoude douche voor Cercle in de slotminuten

  De tweede helft bracht weinig beterschap voor Anderlecht. Paars-wit acteerde zonder inspiratie en stapelde de balverliezen op. Cercle hield zo de controle over de partij en prikte ook een paar keer tegen, Peeters en Biancone misten het kader.

   

  Vercauteren probeerde het tij te keren met onder meer de inbreng van Zakaria Bakkali, maar die miste na een lange afwezigheid duidelijk matchritme en kon zich geen enkele keer doorzetten.

   

  Het leek wel of Anderlecht zich gewillig naar de slachtbank liet leiden, maar vijf minuten voor tijd gebeurde toch wat niemand nog verwachtte. Net op een moment dat Cercle nog wat aandrong voor een tweede doelpunt, prikte Amuzu op aangeven van Chadli de gelijkmaker tegen de touwen.

   

  Een drama voor Cercle, maar het kan altijd nog erger: in de laatste minuut van de blessuretijd verraste Anderlecht met een snel genomen vrije trap, waarna Vlap de winning goal voorbij Moser kopte. De perfecte hold-up van Anderlecht, Cercle blijft verweesd achter.

  Luckassen moet even bekomen van een bal op een verkeerde plek

  Boze Storck: "Als ze Cercle eruit willen, moeten ze het direct doen"

  Cercle-coach Bernd Storck was bijzonder ontstemd in zijn eerste reactie na de wedstrijd. "Ik vind het heel erg voor de spelers. Ze spelen 89 minuten de perfecte wedstrijd. We hadden de match onder controle. Alleen scoren we de tweede goal niet. En dan maken we wel een paar foutjes voorafgaand aan de tegengoals."

   

  "Maar het belangrijkste is dat twee keer handspel bij Anderlecht niet gefloten werd. De vierde ref zei dat de VAR besliste dat het geen handspel was, maar dan heb ik daar een groot probleem mee, want het is niet de eerste keer dat dit gebeurt met Cercle. We hebben veel dergelijke voorbeelden. Als ze Cercle eruit willen, moeten ze het direct doen en niet via deze domme beslissingen", zei Storck.

   

  "Oké, we verliezen de wedstrijd ook door onze eigen fouten, maar in sommige situaties moeten ze ook beslissen om een penalty voor ons te geven. Ik wil dat het eerlijk is voor iedereen."

  Reacties uit het Anderlecht-kamp:

  Frank Vercauteren (coach Anderlecht): "We hebben punten gepakt en blijven in de race, maar we zijn ons er van bewust dat we ons moeten verontschuldigen voor onze prestatie. 90 tot 95 procent waren minder goede punten bij ons, over 5 procent zijn we tevreden. Dat is duidelijk. We hebben wel weerbaarheid getoond en hebben erin geloofd tot de laatste minuut. Dan heb je toch nog iets positiefs. We moeten nu vooral naar onszelf kijken en die verantwoordelijkheid opnemen. Dat is werk vanaf morgen."

   

  Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht): "Als je naar hier komt, wil je de match controleren en domineren, maar dat hebben we niet gedaan. Gezien de situatie waarin we zitten, is het belangrijkste nu dat we gewonnen hebben. Het verschil tussen de prestatie vandaag en die van vorige week ligt vooral in het mentale. Je moet de tegenstander altijd respecteren en nooit onderschatten. Vandaag ontbrak het ons aan intensiteit en kwaliteit. Maar uiteindelijk is het toch dankzij onze mentaliteit dat we hier hebben kunnen winnen, ook al was het mooi."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Anderlecht gaat op een diefje met de drie punten lopen tegen Cercle Brugge dankzij twee doelpunten in de slotminuten: 1-2.
  3. tweede helft, minuut 95. Zo goed gespeeld en toch verliezen. Zo zak je naar 1B. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  4. tweede helft, minuut 95. Vlap maakt de hold-up van Anderlecht compleet: 1-2!

   Vlap maakt de hold-up van Anderlecht compleet: 1-2!

  5. Gele kaart voor Stef Peeters van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 95
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Michel Vlap van Anderlecht. 1, 2.
  7. tweede helft, minuut 94. 1-2: Anderlecht met de hold-up. In de laatste minuut van de extra tijd laat Cercle zich verrassen door een snel genomen vrije trap. Murillo zwiept richting de tweede paal, waar Vlap de bal door de benen van Moser kopt: 1-2.
  8. Gele kaart voor Kouadio-Yves Dabila van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 91
  9. tweede helft, minuut 90. Zo krijgen we toch nog een prangende slotfase. Cercle geeft zich niet gewonnen en trekt nog eens naar voren, maar moet uitkijken voor de omschakeling van Anderlecht.
  10. tweede helft, minuut 89.
  11. tweede helft, minuut 89. Amuzu maakt toch nog gelijk voor Anderlecht: 1-1!

   Amuzu maakt toch nog gelijk voor Anderlecht: 1-1!

  12. tweede helft, minuut 87. 1-1: Amuzu bezorgt Cercle koude douche. Niet te geloven: net als Cercle Brugge aandringt voor een tweede doelpunt, maakt Amuzu er aan de overzijde op aangeven van Chadli 1-1 van. Gaat Anderlecht hier toch nog met een puntje aan de haal?
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Francis Amuzu van Anderlecht. 1, 1.
  14. tweede helft, minuut 87. Van Crombrugge houdt De Belder van de 2-0.

   Van Crombrugge houdt De Belder van de 2-0

  15. tweede helft, minuut 86. Van Crombrugge alweer belangrijk. Cercle verdient een tweede doelpunt, maar De Belder stuit op Van Crombrugge.
  16. Gele kaart voor Zakaria Bakkali van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 86
  17. tweede helft, minuut 85. Actie van Foster. Foster snelt de zestien meter in, houdt twee verdedigers af en trapt richting korte hoek, Van Crombrugge voorkomt erger voor Anderlecht.
  18. tweede helft, minuut 82. Anderlecht doet niet eens een poging tot een eindoffensief. Het is beschamend hoe het hier deze middag heeft gevoetbald. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  19. tweede helft, minuut 80. Bakkali beukt Biancone tegen de vlakte en biedt Cercle zo een vrije trap aan. Die leidt tot niets, maar de thuisploeg blijft zo wel simpel in balbezit.