• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge zwaait 2019 uit in stijl tegen Zulte Waregem

  1. 45+2' - Geel - Clinton Mata
  2. 32' - Geel - Omar Govea
  3. 30' - Doelpunt - Krépin Diatta (1 - 0)
  4. 22' - Geel - Abdoulaye Sissako
  1. 90+2' - Doelpunt - Ruud Vormer (4 - 0)
  2. 81' - Verv. Krépin Diatta door Thibault Vlietinck
  3. 64' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (3 - 0)
  4. 61' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (2 - 0)
  5. 60' - Verv. Clinton Mata door Odilon Kossounou
  6. 59' - Verv. Dennis door David Chidozie Okereke

  Ook Zulte Waregem heeft zijn tanden stuk gebeten op competitieleider Club Brugge. Club gebruikte zijn laatste match van 2019 om zijn fans te verwennen met 4 goals en goed voetbal. Zulte Waregem ziet Racing Genk naast zich komen in de stand en in de strijd om Play-off I. "49 op 60 is ongekend, het is fantastisch wat wij elke week laten zien", zegt Ruud Vormer.

  Samenvatting van Club Brugge-Zulte Waregem

  Club Brugge - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Club is heer en meester, maar 1-0 blijft een krappe voorsprong. Op het uur grijpt de thuisploeg de macht met 2 goals van Okereke. De invaller telt Zulte Waregem zo definitief uit.
  • Man van de match: Amper 2 minuten na je invalbeurt scoren en dat kunstje 3 minuten later nog eens herhalen. Straf gedaan van David Okereke, zo’n supersub kan elke club wel gebruiken. Met zijn 2 goals in 3 minuten stelde de Nigeriaan de 3 punten veilig voor Club Brugge.
  • Opvallend: Club Brugge duikt de winterstop in zonder ook maar één thuisnederlaag in de competitie. Slechts 3 teams slaagden er dit seizoen in een puntje te rapen in het Jan Breydelstadion (in de Jupiler Pro League): Eupen, Racing Genk en Standard.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Zulte Waregem (4-0)

  Diatta verzilvert Brugs overwicht

  Zulte Waregem wist wat het te doen stond na de overwinning van KV Mechelen bij Moeskroen: enkel met een zege bij Club kon het zijn zesde stek weer innemen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want Club verloor dit seizoen nog niet op eigen veld.

   

  Geen verrassing dus dat de competitieleider vanaf het begin de match in handen nam. Tot een stormachtige start leidde dat niet, al werd Zulte Waregem wel meteen tot figurant gedegradeerd. Schrijvers zorgde voor de meeste dreiging bij Club, maar cruciale ingrepen van Bossut en Seck voorkwamen échte kansen voor de thuisploeg.

   

  Pas op het halfuur kon Club zijn dominantie ook omzetten in een voorsprong. Na balverlies van Baudry en een knappe actie van Schrijvers zorgde Diatta aan de tweede paal voor de verlossing. De openingstreffer bracht weinig verandering teweeg. Het Brugse overwicht bleef, het weerwerk van Zulte Waregem bleef uit. Een slap schot van Seck, meer moest Mignolet niet verwerken.

  VIDEO: Bossut heeft geluk dat zijn geklungel niet wordt afgestraft

  Okereke maakt het verschil met gouden invalbeurt

  Na de rust zat er wat meer gif in het spel van Zulte Waregem. De bezoekers kwamen meer op de helft van Club, al bleven concrete doelkansen binnen het kader wel uit. Club kon wel een frisse wind gebruiken en dus bracht Clement Okereke tussen de lijnen. Een gouden wissel.

   

  De Nigeriaan stond amper 2 minuten op het veld toen hij een hoge bal uit de lucht plukte, Baudry aftroefde en ook Bossut het nakijken gaf: 2-0. Diezelfde Bossut ging meteen daarna de mist in met pijnlijk balverlies, maar Marcq kon het schot van Schrijvers nog afblokken.


  Het was slechts uitstel van de 3-0, want met zijn tweede goal in 3 minuten ontpopte Okereke zich tot matchwinnaar bij Club. Zijn tweede verdiende bovendien een schoonheidsprijs, de invaller krulde de bal heerlijk in de kruising.

   

  Bossut stond plots in een schietkraam, want ook Vormer kwam dicht bij een treffer. Zijn vrije trap strandde op de lat. In de extra tijd trof de Nederlander alsnog raak. Op aangeven van Sobol mikte hij zijn eerste competitietreffer van het seizoen buiten het bereik van Bossut.

  "Spelers worden winnaars met honger naar meer"

  • Francky Dury (trainer Zulte Waregem): “In de eerste helft hadden we niet veel kansen, maar we hebben ook niet veel weggegeven. Het is jammer dat we te makkelijk een tegendoelpunt weggaven. Maar bij 1-0 is het nog niet gedaan, in het vierde kwartier deden we het niet zo slecht. Maar daarna zijn we in het duel gaan voetballen, dat begreep ik niet goed. We pakten 2 goals op enkele minuten en toen was het voorbij. Dat we het jaar afsluiten met 3 op 12? Dat is wel erg negatief gezien. We staan op de zevende plaats en we zitten in de halve finales van de beker. Vorig jaar was het een andere situatie."
  • Philippe Clement (trainer Club Brugge): “Ik had aan de ploeg gevraagd om er een mooie einde van te maken, ook naar onze supporters toe. Dat hebben ze gedaan, dus felicitaties voor mijn ploeg. Ook felicitaties voor onze greenkeepers, want bij dit regenweer is het heel belangrijk voor ons voetbal dat de grasmat er goed bijligt. Dat Okereke 2 keer scoort is top voor hem. Hij heeft al heel goede maanden gehad bij ons. Mensen gaan soms op zoek naar een klein probleempje als de zaken goed lopen. Hij is nog maar 21 en komt uit de tweede klasse in Italië. Hij had het moeilijk met de opeenvolging van de matchen en dus hebben we hem even rust moeten geven. We zijn heel blij hoe hij nu inviel, maar we hadden al op training gezien dat zijn frisheid terug was. De goal van Vormer komt er nog eens bij. Heel veel positieve punten dus vanavond. Je ziet dat de spelers steeds meer winnaars worden met honger naar meer. Dat moeten we doortrekken naar de tweede ronde."
  • Davy De fauw (Zulte Waregem): “Eenmaal Club die 2-0 maakte, kwam het in de flow en ging het hoog druk zetten. Wij werden wat slordig en bij 3-0 was de wedstrijd gespeeld. We moeten hier lessen uit trekken, want we gaan ze nog 2 keer treffen in de beker. De organisatie stond best oké, daar moeten we verder op bouwen. Het is zuur dat we 0 punten hebben in de laatste 2 wedstrijden, dan ga je toch met een ander gevoel de winterstop in. Maar we hebben best een goede eerste seizoenshelft gespeeld. We moeten de komende 9 wedstrijden alles doen om Play-off I te halen.”
  • Ruud Vormer (Club Brugge): “Hij zat er goed in, ik ben eindelijk van die 0 af. Ik scoorde natuurlijk ook op Anderlecht, dat was ook een belangrijke goal. Dit is mooi voor mezelf. 49 op 60 is ongekend, ik heb dat nog nooit meegemaakt hier. Het is fantastisch wat wij presteren, wat wij elke week laten zien. Het zijn zware wedstrijden, maar we leven ervoor. We hebben iedereen nodig en dat zie je vandaag ook met David (Okereke, red.) die inkomt en 2 keer scoort. Dat is superbelangrijk voor een team.” 

  Schrijvers: "We hebben nog altijd niks en moeten gewoon blijven doorgaan"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Club Brugge sluit 2019 in stijl af. De competitieleider klopt Zulte Waregem met 4-0. Na de openingsgoal van Diatta maakte invaller Okereke het verschil met 2 goals in 3 minuten. Vormer plaatste het orgelpunt.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Ruud Vormer van Club Brugge. 4, 0.
  3. tweede helft, minuut 91. Vormer plaatst het orgelpunt! Vormer zet de kers op de taart met zijn eerste competitietreffer dit seizoen. Sobol legt de bal perfect terug op de Nederlander en die tikt de 4-0 in één tijd knap buiten het bereik van Bossut.
  4. tweede helft, minuut 90. Geen derde goal voor Okereke. Okereke wil maar wat graag nog een derde keer scoren. Hij kapt vanaf links goed naar binnen, troeft Baudry nog maar eens af, maar besluit dan naast.
  5. tweede helft, minuut 89. Schrijvers zit door zijn beste krachten heen, maar Clement zit door zijn wissels heen. Veel maakt het niet meer uit voor Club, de buit is al lang binnen.
  6. tweede helft, minuut 85. Zulte Waregem krijgt de bal van Club, maar veel vangen de bezoekers daar niet mee aan. Voor de bezoekers kan de wedstrijd niet snel genoeg voorbij zijn.
  7. tweede helft, minuut 82. Voor doelpuntenmaker Diatta zit het werkjaar 2019 erop. Hij wordt vervangen door Vlietinck, die mag nog 10 minuten meedoen.
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Club Brugge, Thibault Vlietinck erin, Krépin Diatta eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Voor de Brugse supporters wordt het een fijn eindejaar. De gezangen rollen van de tribunes van het Jan Breydelstadion. De wedstrijd is gespeeld, de drie punten zijn nog maar eens binnen.
  10. tweede helft, minuut 77. De Bruggelingen hebben er duidelijk zin in in deze laatste wedstrijd van 2019. Ze willen het thuispubliek nog op een vierde treffer trakteren. Johan De Caluwé op Radio 1.