• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM en KVK ballen saaie match samen in twee minuten

  einde
  11
  1. 82' - Verv. Christophe Lepoint door Eric Ocansey
  2. 78' - Doelpunt - Igor De Camargo (1 - 1)
  3. 76' - Doelpunt - Imoh Ezekiel (0 - 1)
  4. 75' - Geel - Kristof D'Haene
  5. 72' - Verv. Rob Schoofs door Jordi Vanlerberghe
  6. 68' - Verv. Hervé Kage door Jovan Stojanovic
  7. 63' - Verv. Nikola Storm door Igor De Camargo
  8. 60' - Verv. Fraser Hornby door Imoh Ezekiel
  9. 54' - Geel - Larry Azouni
  10. 52' - Geel - Gary Kagelmacher
  76'Imoh Ezekiel0 - 1
  78'Igor De Camargo1 - 1

  KV Mechelen en KV Kortrijk hebben weer niet kunnen winnen in de competitie. Door de 1-1 in een grotendeels slaapverwekkende wedstrijd blijven ze ter plaatse trappelen in het klassement. "Ik heb vaak gevloekt tijdens de match", reageert KVM-coach Wouter Vrancken.

  Mechelen - Kortrijk kort samengevat

  • Sleutelmoment: Na (met wat zin voor overdrijving) één langgerekte geeuw ontploft de match op een kwartier voor het einde. Ezekiel schenkt Kortrijk het voordeel, maar De Camargo brengt Mechelen meteen weer langszij.
  • Man van de Match: Tuta, een jonge Braziliaanse verdediger met een naam als een ambulance, heeft zich op enkele weken tijd stevig in de ploeg van Kortrijk gewerkt. Speelde vanavond weeral erg stabiel en nagenoeg foutloos.
  • Opvallend: Beide ploegen breien een vervolg aan hun zegeloze reeks. Mechelen zit inmiddels aan drie competitiematchen zonder overwinning, Kortrijk klokt van zijn kant af op liefst zeven speeldagen.

  Bekijk de goals uit Mechelen - Kortrijk (1-1)

  Niks te beleven voor de rust

  Mechelen begon na twee matchen zonder goal met een herschikte aanval aan de wedstrijd. De thuisploeg legde meteen zijn wil op aan Kortrijk, dat misschien nog wat bekervermoeidheid in de benen had. Toch had KVK zijn organisatie stevig op poten gezet.

   

  In een saaie eerste helft waren de (halve) kansjes voor KVM. Togui mikte op de hakken van Kagelmacher en ook Storm vond aanvankelijk een verdediger op zijn weg. Even later vond hij wel het kader, maar lag Jakubech dwars. Ondanks het feit dat Kortrijk wel iets dapperder werd, hoefde collega-keeper Thoelen niks te doen.

   

  De slaapwandeling ging gewoon voort tot aan de rust met hier en daar een streepje doelgevaar, al zijn we erg gul met die term. Swinkels jaste zijn schot immers huizenhoog over en ook Togui mikte zijn kopbal verkeerd.

  VIDEO: Bijna! Engvall bezorgt Mechelen net geen zege in slotseconden

  Twee rappe goals en game over

  Beide ploegen konden aan de tweede helft beginnen met een schone lei. Vrancken gooide Bijker in de strijd en die verraste bijna met zijn eerste doelpunt als prof, Jakubech pareerde knap. Kortrijk kreeg het benauwd, maar hield vol.

   

  Verhaeghe stuurde Ezekiel de wei op. De Nigeriaan kreeg meteen een dot van een kans, maar liet Van Cleemput nog uit zijn rug komen. OOk de rebound van Mboyo ging er niet in. Na een serieus gemiste kopbal van Van Damme aan de overkant leek het weer strop te zitten.

   

  Pas in het slotkwartier werd het echt interessant. Ezekiel gaf KVK met de 0-1 uitzicht op een eerste competitiezege in zeven speeldagen, maar het feestje was van korte duur. De Camargo, ook al ingevallen, antwoordde direct met zijn honderdste goal in België

   

  De fans Achter de Kazerne schreeuwden KVM vooruit en de thuisploeg ging dan ook nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. In de allerlaatste seconde was de wederoptredende Engvall misschien te vermoeid om de drie punten in de wacht te slepen voor Mechelen.

  Reacties na de match:

  • Nikola Storm (KVM-speler): "We hadden de match onder controle, maar het tempo lag te laag en Kortrijk zette een goed blok. In de slotfase zetten we nog alles op alles om de punten thuis te houden, spijtig genoeg is het ons net niet gelukt. We zijn goed begonnen aan het seizoen, maar nu kennen we toch een dip. Ik ben zeker dat we de komende matchen ons niveau weer opkrikken."

   

  • Yves Vanderhaeghe (KVK-coach): "In onze situatie doet elk puntje deugd, zeker tegen een Mechelen dat strijdt voor Play-off I. Al heel het seizoen proberen we het spel te maken en krijgen we het deksel op de neus, daarom vind ik onze aanpak vandaag geen schande. We stonden goed georganiseerd en wachtten op de ruimte. We winnen in de beker van Eupen en nu pakken we nog eens een punt in de competitie, dat moet ons vertrouwen geven."

   

  • Wouter Vrancken (KVM-coach): "Ik heb redelijk vaak gevloekt deze wedstrijd, zeker op de efficiëntie. We creëerden kansen, maar zag ik te weinig durf. Het is jammer dat we de wedstrijd niet konden afmaken. Knap wat Igor De Camargo nog doet, hij staat nog altijd scherp. Met Play-off I houden we ons niet bezig, we blijven met de voeten op de grond staan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. KV Mechelen en KV Kortrijk delen de punten na een wedstrijd die pas een kwartier voor tijd dankzij de invallers boeiend werd. Ezekiel maakte de 0-1 voor KVK, maar De Camargo stelde meteen gelijk. Engvall liet in de laatste seconde nog dé kans liggen.
  2. tweede helft, minuut 93. De toegevoegde tijd tikt weg. Krijgen we nog een winnaar?
  3. tweede helft, minuut 91. De Sart trapt een vrijschop verrassend rechtstreeks. Thoelen peddelt snel achteruit, maar hoeft finaal niet in te grijpen.
  4. tweede helft, minuut 89. Ocansey gaat neer en vindt dat Bijker een fout heeft gemaakt. De Cremer praat even met de VAR, maar we krijgen geen strafschop. Dat zou ook serieus overdreven zijn.
  5. tweede helft, minuut 87. Tuta heeft zich op een handvol wedstrijden echt doen opmerken achterin bij Kortrijk. De jonge Braziliaan speelt een zo goed als foutloze wedstrijd.
  6. tweede helft, minuut 86. KV Mechelen lijkt mij nog het meest te durven. Bert Sterckx.
  7. tweede helft, minuut 85. De Camargo heeft de smaak te pakken. Hij controleert de bal op zijn borst en mikt dan te centraal.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Kortrijk, Eric Ocansey erin, Christophe Lepoint eruit
  9. tweede helft, minuut 82. De blessurezorgen bij KVK blijven groeien. Lepoint grijpt naar zijn hamstrings en kan niet meer voortspelen.
  10. tweede helft, minuut 80. Bijna een hele wedstrijd zit je te wachten op opwinding en dan vallen er plots twee goals uit de lucht. Het is hier helemaal ontploft Achter de Kazerne!