KV Oostende neemt zoete wraak op Coucke met zege tegen Anderlecht

  1. 32' - Doelpunt - Michiel Jonckheere (2 - 0)
  2. 25' - Geel - Joseph Akpala
  3. 6' - Doelpunt - Joseph Akpala (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Andrew Hjulsager door Robbie D'Haese
  2. 90+1' - Doelpunt - Jeremy Doku (3 - 2)
  3. 88' - Geel - Alexis Saelemaekers
  4. 88' - Geel - Andrew Hjulsager
  5. 86' - Verv. Kevin Vandendriessche door Fernando Canesin
  6. 84' - Doelpunt - Nacer Chadli (3 - 1)
  7. 81' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (3 - 0)
  8. 79' - Verv. Joseph Akpala door Yaya Sané
  9. 77' - Verv. Marco Kana door Peter Zulj
  10. 72' - Geel - Vincent Kompany
  11. 59' - Geel - Michiel Jonckheere
  12. 58' - Verv. Michel Vlap door Jeremy Doku
  13. 58' - Verv. Yari Verschaeren door Isaac Thelin

  Vincent Kompany heeft zijn comeback niet kunnen vieren met een zege. Hij ging samen met paarswit onderuit aan de kust. Anderlecht kwam in het slot wel nog terug van 3-0 tot 3-2, maar een puntje zat er niet in. Roofe miste onderweg een strafschop. Het is de eerste nederlaag met Vercauteren als trainer, KVO wint voor het eerst sinds eind augustus.

  KV Oostende - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij 2-0 krijgt Kemar Roofe een uitgelezen kans om Anderlecht vanaf de penaltystip weer in de wedstrijd te brengen, maar de Brit mist.
  • Man van de match: Joseph Akpala mocht, na transferperikelen, voor het eerst sinds lang weer aan een match beginnen. De Nigeriaan ontgoochelde niet en liet zien dat hij nog van goudwaarde kan zijn voor KVO. 
  • Opvallend: Vincent Kompany kon sinds zijn terugkeer op de Belgische velden nog geen enkele competitiewedstrijd waarin hij zelf speelde, winnend afsluiten.

  Bekijk de goals uit Oostende - Anderlecht (3-2)

  Flaterend Anderlecht moet snel achtervolgen

  De wedstrijd van Anderlecht, met Kompany verrassend in de basis, kon niet slechter beginnen. Na vijf minuten kreeg Van Crombrugge een terugspeelbal van Kana niet onder controle, oude bekende Joseph Akpala profiteerde optimaal en schonk KVO een snelle voorsprong.

   

  Het was lang wachten op een antwoord van Anderlecht, dat er niet in slaagde om zijn wil op te leggen aan de thuisploeg. Pas halfweg de eerste helft werd Dutoit voor het eerst echt op de proef gesteld. Een vrije trap van Chadli eindigde op de vuisten van de doelman.

   

  Op het halfuur liet Roofe een prima kopkans liggen, en dat bleek al snel een heel dure misser, want twee minuten later lag de bal aan de overzijde in het mandje. Kompany verkeek zich op een lange bal, waardoor Akpala opnieuw op doel af kon. Van Crombrugge stopte diens schot nog, maar Jonckheere benutte de rebound: 2-0.

   

  Bijna werd het nog voor de rust een complete afgang voor Anderlecht, maar de lob van Jonckheere voorbij de ver uitgekomen Van Crombrugge viel nipt naast de lege goal.

  Oostende pakt uit met een ingestudeerde hilarische inworp

  KV Oostende houdt stand in dolle slotfase

  Weinig beterschap bij Anderlecht na de pauze, want het was opnieuw Oostende dat de beste kansen bij elkaar voetbalde. Akpala liet al vijf minuten dé kans liggen om er in de rebound 3-0 van te maken.

   

  Meteen daarna volgde ook nog eens een pijnlijk penaltydebacle voor Anderlecht. Roofe trapte de elfmeter binnen het bereik van Dutoit, Laforge floot meteen voor een tweede penalty, maar moest die beslissing herroepen na ingrijpen van de VAR. Zo bleef het na een uur voetballen 2-0.

   

  Anderlecht forceerde daarna nog enkele kansjes voor Roofe, maar die kon zijn penaltymisser niet meer goedmaken. Tien minuten voor tijd besliste de Deen Hjulsager de partij. Hij slalomde door de Anderlecht-defensie en zette de Versluys Arena in vuur en vlam met een derde treffer.

   

  Wat niemand nog verwachtte, gebeurde toch: Anderlecht had nog een reactie in huis en scoorde in het slot van de wedstrijd twee keer. Bij een 3-2-stand en met zes minuten  blessuretijd werd het toch nog nagelbijten voor het thuispubliek, tot aan het verlossende fluitsignaal van Laforge.

  Heel wat tumult bij Anderlecht na het laatste fluitsignaal

  Jonckheere: "Overwinning die ons seizoen kan redden"

  Michiel Jonckheere (KV Oostende): "Wij waren de ploeg die de meeste drang toonde om te winnen. Alleen maken we opnieuw dezelfde fout als tegen Moeskroen: we staan op voorsprong, maar toch maken we het onszelf weer moeilijk. Maar ik denk wel dat dit een verdiende zege is. Dit is een overwinning die waarschijnlijk ons seizoen redt."

   

  Frank Vercauteren (coach Anderlecht): "We moeten ons excuseren bij de fans, zeker voor de eerste helft. Na de rust liep het wat beter, maar dan zaten de omstandigheden ook tegen. Als we dan scoren, zitten we weer in de wedstrijd. Maar dat maakt onze prestatie van de eerste helft niet goed. Ik wil geen individuele spelers aanwijzen, het was op collectief niveau niet goed genoeg. Dat niveau moet omhoog."

   

  Kare Ingebrigtsen (coach KV Oostende): "De eerste 85 minuten speelde we echt goed, met veel inzet en de wil om te winnen. Daarna leek het wel of we bang werden voor de drie punten, waardoor het nog even bibberen was. Maar ik ben vooral heel trots op de jongens, want het was een verdiende overwinning. Ik hoop dat deze overwinning wat meer rust in de ploeg kan brengen, want hier kunnen we op voortbouwen en hopelijk een reeksje neerzetten."

  Kompany: "We moeten consistenter zijn"

  KVO-voorzitter Dierckens: "Vrij pittig conflict met Coucke toen hij hier aankwam"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Afgelopen! KV Oostende verslaat Anderlecht met 3-2 na een spectaculaire wedstrijd aan de kust. Na het laatste fluitsignaal wordt er nog flink gediscussieerd, Frank Vercauteren krijgt zelfs nog een gele kaart van Laforge.
  3. tweede helft, minuut 96. Van Crombrugge trekt naar voren bij een hoekschop van Anderlecht, maar KVO kan de te lage voorzet van Saelemaekers simpel wegwerken.
  4. tweede helft, minuut 95. Geen penalty voor Anderlecht. Wat een spanning in de slotseconden! Chadli gaat neer in de zestien meter, maar Laforge wil er niet van weten. Ongeloof bij Anderlecht, de VAR grijpt niet in.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KV Oostende, Robbie D'Haese erin, Andrew Hjulsager eruit
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Jeremy Doku van Anderlecht. 3, 2.
  7. tweede helft, minuut 91. Doku met de 3-2! Het wordt toch nog bibberen voor KVO in de slotminuten: Doku maakt er bij het ingaan van de blessuretijd 3-2 van op aangeven van Saelemaekers, die zonet nog rood had verdiend. Laforge luistert nog even naar de VAR, maar die geeft uiteindelijk groen licht.
  8. Gele kaart voor Alexis Saelemaekers van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 88
  9. Gele kaart voor Andrew Hjulsager van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 88
  10. tweede helft, minuut 88. Saelemaekers solliciteert naar rood voor natrappen, maar Laforge houdt het bij een gele kaart.
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Fernando Canesin erin, Kevin Vandendriessche eruit
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Nacer Chadli van Anderlecht. 3, 1.
  13. tweede helft, minuut 84. Chadli met de 3-1. Anderlecht geeft zich nog niet helemaal gewonnen. Na een actie van Doku kan Chadli vanuit een scherpe hoek de 3-1 scoren. Heeft Anderlecht nog iets in petto of is dit niet meer dan een eerredder?
  14. tweede helft, minuut 84.
  15. tweede helft, minuut 83. De Anderlecht-fans houden het niet meer en dreigen het veld op te komen. De stewards zijn massaal ter plaatse.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Andrew Hjulsager van KV Oostende. 3, 0.
  17. tweede helft, minuut 81. Hjulsager beslist de match. Boeken dicht voor Anderlecht in Oostende. Hjulsager slalomt langs een paar Anderlecht-verdedigers en prikt de 3-0 voorbij Van Crombrugge tegen de touwen. Het wordt een pijnlijke aftocht voor paars-wit.