Penaltymisser Vanaken komt Club niet duur te staan tegen Moeskroen

  1. 24' - Geel - Jonah Osabutey
  2. 18' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 0)
  1. 87' - Geel - Joan Campins
  2. 85' - Verv. Siebe Schrijvers door Charles De Ketelaere
  3. 79' - Verv. Jonah Osabutey door Stipe Perica
  4. 71' - Verv. David Chidozie Okereke door Jelle Vossen
  5. 66' - Verv. Bruno Godeau door Jérémy Huyghebaert
  6. 64' - Verv. Éder Balanta door Mats Rits
  18'Hans Vanaken1 - 0

  Club Brugge heeft een zuinige 1-0-zege geboekt tegen Moeskroen. De competitieleider kwam al snel op voorsprong dankzij een kopbalgoal van Hans Vanaken, die net voor de rust wel een penalty miste. 

  Club Brugge - Moeskroen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Na nog geen twintig minuten krijgt Vanaken te veel ruimte om te koppen. Een kapitale fout achterin bij Moeskroen, dat in wat rest van de wedstrijd eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans bij elkaar kan harken.
  • Man van de Match: Vaso Vasic redde een strafschop en toonde zich één tegen één een paar keer een bakstenen muur. Kon niets uitrichten tegen de goal van Vanaken, die op rekening van zijn verdediging geschreven moest worden.
  • Opvallend: Servië: het kryptoniet voor Superman Vanaken? Hans Vanaken miste twee strafschoppen in zijn carrière: eentje tegen Danny Vukovic (een Australiër met Servische roots) en eentje tegen Vaso Vasic (een in Zwitserland geboren Serviër).

  Bekjik de goal uit Club Brugge - Moeskroen (1-0)

  Vanaken kopt raak, maar mist strafschop

  Moeskroen was in maart de laatste Belgische club die kwam winnen in Jan Breydel en dat zat blijkbaar nog vers in het geheugen bij Club. Al in de eerste halve minuut brak de thuisploeg door de afweer van l'Excel, alleen geraakte Diatta niet voorbij de lange armen van Vasic.

   

  Ook in het vervolg van de wedstrijd bepaalde Club het tempo van de wedstrijd, alleen daalde dat bijzonder snel. De aanvallen verliepen stroef en de organisatie van Moeskroen bleef al bij al aardig overeind. Toch kreeg Schrijvers een keer iets te veel ruimte om voor te zetten. Op de koop toe mocht Vanaken zonder veel tegenstand inkoppen en zo de 1-0 op het bord zetten. Garcia antwoordde wat later met een plaatsbal die vrij nipt naast vloog.

   

  Veel meer bokste een behoudend ingesteld Moeskroen niet in elkaar. Ook een laks Club bakte er niet veel van. Een onbesuisde Van Durmen stak een handje toe met een overtreding op de sluwe Vormer, maar Vanaken schoof de strafschop binnen het bereik van Vasic.

  VIDEO: Vormer heeft pech dat zijn prachtige treffer niet telt

  Moeskroen kan matig Club niet bedreigen

  Wellicht speelde de vermoeidheid na de Europese trip naar Turkije een rol, want ook na de rust draaide de Brugse motor nooit op volle toeren. Vanaken infiltreerde wel een keertje, maar duwde de bal dan te ver voor zich uit. Ook van de slappe kopbal van Deli werd niemand in de tribune warm.

   

  Om te voetballen moet je ook met z'n tweeën zijn, en Moeskroen was niet meteen geneigd om zich open te stellen. De bezoekers bleven speculeren op die ene grote kans die er nooit zou komen. Mata moest wel zijn turbo inschakelen om Olinga bij te halen, maar zelfs dat was nauwelijks een voldragen Moeskroense aanval te noemen.

   

  Club Brugge had simpelweg niet de jus in de benen om te flitsen. Vormer deed het dan maar op doorzettingsvermogen en leepheid. Eerst lag Vasic in de weg na een rommelige dribbel van de Nederlander, daarna stak de scheids stokken in de wielen na een te vroeg genomen vrije trap. De zege kwam nooit in gevaar, al liet het spelpeil van de leider wel grotendeels te wensen over.

  VIDEO: Vanaken mist nog maar de tweede strafschop uit zijn carrière

  Reacties na Club Brugge - Moeskroen:

  • Ruud Vormer (Club Brugge): "We weten dat het op het einde nog moeilijk zou worden als je maar 1-0 voor staat. We hadden de wedstrijd al veel eerder moeten afmaken, maar we missen onze kansen. Ook ik moest beter doen bij mijn kans, maar ik wou het te mooi doen voor mijn eerste van het seizoen. Wij hebben het altijd moeilijk tegen Moeskroen. Het is een leuk elftal en ze hebben het niet onaardig gedaan."
  • Alessandro Ciranni (Moeskroen): "In de eerste helft had Brugge veel power en druk naar voren. In de tweede helft hadden wij toch ook wat kansen en een paar schoten, maar de bal wou er niet ingaan. Jammergenoeg blijft het 1-0. We hadden af en toe mogelijkheden en ruimte, maar we moesten onze kansen beter uitspelen. Te vaak was een pas niet goed genoeg.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Club Brugge wint zonder veel glans met 1-0 van Moeskroen. Vanaken miste in een flauwe partij een strafschop, maar had toen wel al het enige doelpunt van de wedstrijd tegen het net gekopt.
  3. tweede helft, minuut 92. Het ziet er niet naar uit dat er nog iets aan de score zal veranderen. Diatta draait de bal recht in de armen van Vasic.
  4. tweede helft, minuut 90. We tellen er vier minuten bij. Dat is veel.
  5. tweede helft, minuut 89. Een matige controle van Vossen wordt een aflegger voor De Ketelaere. Die kapt een eerste mannetje uit, maar dan springt er snel een tweede in de bres.
  6. Gele kaart voor Joan Campins van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 86. Geel voor Campins. Charles De Ketelaere kapt Campins uit en die pakt uit met een gevaarlijke tackle. Scheids Alen fluit vanavond vlekkeloos en geeft terecht geel.
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Club Brugge, Charles De Ketelaere erin, Siebe Schrijvers eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Even zeuren en je krijgt wat je wil. De Ketelaere vervangt Schrijvers, die een streepje mag bijzetten in de kolom assists.
  10. tweede helft, minuut 82. Perica is iets te gretig. Hij knalt van veel te ver.
  11. tweede helft, minuut 81. De spelers van Moeskroen oogsten boegeroep omdat ze voortspelen terwijl Mata met een blessure uitgeteld op het gras ligt.
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Excel Moeskroen, Stipe Perica erin, Jonah Osabutey eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Club Brugge geeft toch een beetje een vermoeide indruk. Johan De Caluwé op Sporza Radio.
  14. tweede helft, minuut 76. Zuinig Club. Club Brugge lijkt op weg naar een zege zonder glans. Drie punten zijn drie punten, zeker na een Europese verplaatsing, maar het mag toch iets meer zijn. Komt er nog wat in het laatste kwartier?
  15. tweede helft, minuut 73. Moeskroen heeft een goaltje nodig. Perica, goed voor drie stuks in twee wedstrijden, moet daar straks voor zorgen. De Kroaat maakt zich klaar om in te vallen.
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Club Brugge, Jelle Vossen erin, David Chidozie Okereke eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Terwijl Okereke het veld verlaat voor Vossen, bekommert Vasic zich over Diatta. De verzorgers moeten erbij komen, want het ziet er niet goed uit.
  18. tweede helft, minuut 68. De bijna vergeten Jelle Vossen mag invallen en dat kunnen de supporters wel smaken. Het volume op de tribune gaat eindelijk nog eens de hoogte in.