Anderlecht boekt tweede zege op rij en heeft top 6 in vizier

  1. 4' - Doelpunt - Nacer Chadli (0 - 1)
  1. 90+3' - Verv. Nacer Chadli door Michel Vlap
  2. 88' - Geel - Gideon Mensah
  3. 87' - Verv. Kemar Roofe door Isaac Thelin
  4. 83' - Geel - Omar Govea
  5. 82' - Doelpunt - Kemar Roofe (1 - 2)
  6. 76' - Doelpunt - Cyle Larin (1 - 1)
  7. 73' - Verv. Alexis Saelemaekers door Peter Zulj
  8. 71' - Verv. Jannes Van Hecke door Luka Zarandia
  9. 53' - Geel - Derrick Luckassen
  76'Cyle Larin1 - 1
  82'Kemar Roofe1 - 2

  Na de zege tegen rode lantaarn Cercle Brugge is Anderlecht ook gaan winnen bij Zulte Waregem. Na een vroeg doelpunt van Chadli wiste Roofe in de slotfase een misser van invaller Zulj uit. In het klassement staat paars-wit nu op 2 punten van de top 6.

  Zulte Waregem - Anderlecht kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor tijd moet Zulj het middenveld van Anderlecht komen stabiliseren. De ingreep van Vercauteren heeft bijna rampzalige gevolgen, maar Zulj is ook nog de aangever bij de 1-2.
  • Man van de Match: Kemar Roofe heeft een vrij lange inloopperiode nodig gehad, mede door een blessure, maar wordt steeds belangrijker voor paars-wit. Met een goal en een assist was de Engelsman vanavond de matchwinnaar.
  • Opvallend: Anderlecht vertrekt voor het vierde seizoen op rij met drie punten uit het Regenboogstadion, maar die cijfers bedriegen toch een beetje. Zulte Waregem verloor telkens met slechts één doelpuntje verschil.

  Bekijk de doelpunten uit Zulte Waregem - Anderlecht (1-2)

  Chadli slaat weer toe voor Anderlecht

  De bezoekers konden met extra vertrouwen aan de wedstrijd beginnen, want met Chadli was de belangrijkste speler van paars-wit opnieuw helemaal speelklaar. De Rode Duivel bewees zijn waarde meteen. Oberlin gaf de bal zomaar aan Roofe en die fileerde de defensie van Zulte Waregem met een steekbal. Afwerken was dan een koud kunstje voor Chadli.

   

  Bossut moest nog voor het kwartier in de trapeze om een afgeweken schot van Sambi Lokonga over de lat te tikken. Het was een zeldzaam hoogtepunt in een eerste helft die krom stond van de technische fouten. Zowel Essevee, waar de jonge Van Hecke zijn debuut maakte op het middenveld, als Anderlecht slaagden er niet in om een deftige combinatie in elkaar te steken.

   

  De fans konden zich wel warmen aan een paar kansjes. Bruno schoot iets te zwak, Saelemaekers talmde te lang en Chadli dwong Bossut tot een lastige redding. Larin kwam het dichtst bij een goal, maar geraakte niet voorbij de brede bast van Van Crombrugge.

  VIDEO: Opvallende aanwezige in het Regenboogstadion: Club-speler Ruud Vormer

  Zulj blundert, maar maakt het zelf goed

  De kwaliteit van het voetbal zakte nog een beetje na de rust. Anderlecht teerde op zijn voorsprong en dreigde het zichzelf zo nodeloos moeilijk te maken. Een nochtans enthousiast Zulte Waregem voetbalde echter te slordig om de angstige aanpak van de bezoekers af te straffen.

   

  Een kopbal van Pletinckx en een zwabberbal van Bruno stelden weinig voor. Vercauteren wilde zijn elftal verdedigend sterken met de inbreng van Zulj, maar dat had een averechts effect. De Oostenrijker liet zich de bal afsnoepen, waarna Larin de 1-1 naast de broek van Van Crombrugge legde. De opmars van Anderlecht leek alweer vroegtijdig gestuit, want de Brusselaars wekten niet de indruk dat ze plots wél aanvallend uit de verf zouden komen.

   

  Zulj zette zijn fout echter zelf recht met een bal tussendoor naar Roofe. De spits maakte er een geweldig nummertje van: hij zette Bossut op zijn achterwerk met een schijnbeweging en schoof de bal er dan ijzig kalm in. Essevee probeerde nog een slotoffensief te lanceren, maar dat kwam nooit van de grond. Anderlecht sluipt weer wat dichter bij de plaatsjes voor Play-off I.

  VIDEO: Achter het steunbeen en een panna? Geen probleem voor Deschacht

  Deschacht: "Een echte nonmatch"

  Olivier Deschacht wond er geen doekjes om. "Dit was een dramatische match van beide ploegen, een echte nonmatch", klonk het bij de ervaren verdediger van Zulte Waregem.

   

  "In de eerste helft hadden zij veel de bal, maar met weinig kansen en in de tweede helft hadden wij veel de bal, ook met weinig kansen. Wij waren niet top en zij zeker niet. Degene voor wie de bal goed viel, zou winnen en dat waren zij", vatte hij het bondig samen.

   

  "Ik ben niet gelukkig met onze prestatie. We speelden onder ons niveau en dat is jammer. Als we willen meedoen voor die zesde plaats, zullen we beter moeten staan en meer kansen moeten creëren", besloot Deschacht streng.

  Chadli: "Tevreden, maar spel kan beter"

  Nacer Chadli was iets milder in zijn oordeel. "We hebben niet best gespeeld, maar toch hebben we drie punten. We hebben gevochten, hebben twee goals gemaakt en waren solide in de laatste tien minuten."

   

  "Ik ben tevreden met de overwinning. Hier een resultaat halen met zoveel jonge jongens, dat is super", vond de Rode Duivel. "Het spel kan nog altijd beter. Na tien minuten maakten we te veel technische fouten en slechte keuzes. Bij de 1-1 namen we te veel risico, maar dat zit in ons spel."

   

  Chadli is een erg belangrijke pion voor Anderlecht. "Ik hoop dat ik de ploeg kan helpen", bleef hij bescheiden. "Ik doe altijd mijn best. Nu ben ik net terug uit blessure, maar ik voel me fit."

  Ik ben tevreden met de overwinning. Hier een resultaat halen met zoveel jonge jongens, dat is super.

  Nacer Chadli

  Bekijk het verslag uit Het journaal:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Anderlecht bibberde en beefde in het Regenboogstadion, maar pakte een belangrijke 1-2 overwinning. Chadli en Roofe scoorden voor paars-wit, tussendoor maakte Larin gelijk voor Zulte Waregem.
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Anderlecht, Michel Vlap erin, Nacer Chadli eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Sardella heeft twee kansen nodig om een voorzet te verwerken. Het blijft er natuurlijk om spannen bij deze stand.
  5. tweede helft, minuut 89. Bij Anderlecht winnen ze kostbare seconden door de bal in de ploeg te houden en gestaag op te schuiven naar de hoekschopvlag. Bij de thuisploeg lijken ze de fut een beetje kwijt.
  6. Gele kaart voor Gideon Mensah van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 88
  7. tweede helft, minuut 88. Mensah legt Sambi Lokonga neer en pakt geel. Er zal nu nog meer ruimte komen voor Anderlecht om counters te lanceren.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Anderlecht, Isaac Thelin erin, Kemar Roofe eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Roofe heeft zijn job gedaan met een goal en een assist. Thelin lost hem af in het slot.
  10. tweede helft, minuut 85. De 1-2 is een momentopname gebleken, want Zulte Waregem gaat nu voluit op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Anderlecht buigt.
  11. Gele kaart voor Omar Govea van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 83
  12. tweede helft, minuut 83. De manier waarop Roofe deze goal maakt, dat is grote klasse. Peter Vandenbempt.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Kemar Roofe van Anderlecht. 1, 2.
  14. tweede helft, minuut 81. Lekker van Roofe! Uit het niets flippert een bal door de afweer van Zulte Waregem. Roofe zet Bossut op zijn achterwerk met een geweldige schijnbeweging en legt de bal doodkalm in het lege net. Prachtig!
  15. tweede helft, minuut 80. Anderlecht heeft nog tien minuutjes om zich te herpakken.
  16. tweede helft, minuut 78. Larin heeft nu net als Chadli zes goals achter zijn naam. Op zoek naar zijn zevende wordt de Canadese spits iets te overmoedig, vanuit een scherpe hoek mist hij het doel.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Cyle Larin van Zulte Waregem. 1, 1.
  18. tweede helft, minuut 75. Larin maakt gelijk! Zulj maakt een verschrikkelijke entree. Hij let niet goed op, verliest de bal en ziet Larin een eenvoudig doelpunt maken. Anderlecht heeft dit over zichzelf afgeroepen.