De nederlaag te veel voor Mazzu? AA Gent wint nu ook bij zwalpend Racing Genk

1. 2' - Doelpunt - Laurent Depoitre (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 15 - 10/11/19 - 18:00
2'
Laurent Depoitre
0 - 1
2'

De stoel van Felice Mazzu bij Racing Genk is nog wat wankeler geworden. Racing Genk slikte voor eigen volk al zijn 6e nederlaag van het seizoen. AA Gent was de boosdoener en heeft nu ook in de competitie het uitspook weggejaagd.

Genk - Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Als je na nog geen twee minuten al achter staat, krijg je meteen een andere wedstrijd. Als je diezelfde fout ook in de tweede helft maakt, wacht je een hele zware taak. Beide snelle tegentreffers deden Genk vandaag de das om.
  • Man van de match: Kaminski zag de voorzetten van alle kanten komen, maar ging daar perfect mee om. Ook het occasionele schot tussen de palen belandde telkens in de veilige handen van de Gentse goalie.
  • Opvallend: Gent heeft eindelijk kunnen winnen op verplaatsing. Hiervoor speelde het 4 keer gelijk en verloor het 2 keer, terwijl het thuis wel 21 op 21 pakte. Is de trein van Gent nu ook op verplaatsing vertrokken?

Bekijk de goals uit Genk - Gent (0-2)

Kijk naar het journaalverslag van de match

Gent scoort al 2 minuten na de aftrap

Na het gelukkige gelijkspel tegen Antwerp en nederlagen op Eupen en Liverpool leek het net zich rond Felice Mazzu te sluiten. De geplaagde coach had dringend een zege nodig, maar met Gent als tegenstander was de opgave geen lachertje. Gent kon met een zege naar de tweede plaats springen, ook al wonnen ze dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd op verplaatsing.

Als er nog geen donderwolken boven de Luminus Arena hingen, kwamen die al snel opzetten, want na nog geen twee minuten moest Genk al achtervolgen. Coucke weerde het schot van Mohammadi nog uit zijn doel, maar Depoitre schoot in de rebound wel raak. Gent had de touwtjes stevig in handen, maar zakte al snel in.

Dat cadeau kon Genk niet uitpakken, want veel verder dan enkele ongevaarlijke voorzetten kwam het niet. Tussen alle plukballen door moest Kaminski zich van tijd tot tijd ook onderscheiden op opportunistische schoten, maar wereldreddingen moest hij niet uit zijn mouw schudden. Aan de overkant speelde Gent zelf niets meer klaar, al mocht Coucke zich gelukkig prijzen dat Depoitre niet kon profiteren van zijn aarzelend uitkomen op een lange bal.

Koelbloedige Kaminski wipt de bal over aanstormende Samatta

Gent scoort al 2 minuten na de aftrap (bis)

Genk had zich wellicht opgemaakt voor een zoektocht naar de gelijkmaker in de tweede helft, maar ook dat plan kon al snel de vriezer in. Opnieuw was het Gent dat binnen de twee minuten de score opende. Jaremtsjoek zette David met een heerlijke pass oog in oog met Coucke en de jonge Canadees liet die kans niet liggen: 0-2.

De bezoekers hadden geleerd uit hun fouten van de eerste helft en kropen niet massaal naar achteren. Enkele minuten na het tweede doelpunt leek Jaremtsjoek gelanceerd te worden voor een derde treffer, maar De Norre trok aan de noodrem, ook al zag scheids Lambrechts er geen fout in.Bij Genk konden ze amper voor tegengewicht zorgen. De voorzetten bleven komen, maar werden ook telkens weer onderschept.

In de tribunes groeide het ongenoegen en ook het Genkse bestuur koos 5 minuten voor affluiten al voor een vervroegde exit. Veel misten ze niet, want Gent speelde de wedstrijd vlot uit, boekte zo de eerste uitzege in de competitie én springt voorlopig naar de tweede plek. Genk blijft dan weer geparkeerd op plaats negen en gaat na de interlandbreak op bezoek bij Moeskroen. Of dat met of zonder Felice Mazzu zal zijn, valt nog af te wachten.

Mazzu: "Niet makkelijk voor de club, maar zien wel hoe het verder loopt"

Felice Mazzu (coach Genk): "We hebben de wedstrijd verloren 5 minuten na het begin van de eerste helft en 5 minuten na het begin van de tweede, zoals het al vaak gebeurd is. Als je vroeg een tegendoelpunt slikt, loop je achter de feiten aan. In de eerste helft hebben we nog mooie dingen laten zien, maar daarna is het kaartenhuisje in elkaar gestuikt. We zijn twee keer van systeem veranderd en hebben gekozen voor een aanvallender systeem, maar veel heeft het niet uitgehaald. Als je ziet naar hoe we dinsdag terugvechten tegen Liverpool en dan kijkt naar deze tweede helft, dan is dat moeilijk om te accepteren. Ik heb ook gezien wat er allemaal gezegd werd over mijn toekomst, maar van de directie heb ik geen enkel signaal in die richting gekregen. Ik blijf me 100% inzetten voor de club. Ik begrijp dat deze situatie niet makkelijk is voor de club, maar we zien wel hoe het verder gaat."

Jess Thorup (coach Gent): "Vooraf sprak iedereen over een zware week en werd de vraag gesteld of we wel uitgerust zouden zijn. Vandaag hebben we getoond dat we fysiek voorbereid zijn om drie wedstrijden per week te spelen. Er was de honger om meer te doen dan enkel te winnen in Wolfsburg en vandaag heb ik een goeie wedstrijd gezien van mijn spelers. We vergeten de wedstrijd wel helemaal op slot te doen, maar we hadden wel 90 minuten lang de controle. We staan nu bovenaan, waar we willen staan, en willen nu zoveel mogelijk punten verzamelen. De competitie wordt pas over enkele maanden beslist. We zullen eind mei zien waar het schip strandt, maar we kunnen op dit moment onstopbaar zijn."

Mazzu: "Of ik voor mijn job vrees? Dat moet je aan het bestuur vragen"

De Condé: "Het is duidelijk dat er iets moet veranderen"

Berge: "Het is elke keer hetzelfde verhaal"

De Norre: "Wij hebben de coach ook in de steek gelaten"

Kums: "Weinig moeilijkheden gekend na die vroege goals"

Dewaest: "Met die vroege tegengoals geven we veel vertrouwen aan de tegenstrever"

90+3' tweede helft
90+2'

Gent wint vlot en overtuigend van een machteloos Genk. Depoitre en David scoorden respectievelijk in de tweede minuut voor en na de rust om Genk opzij te zetten.
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
86'
Met nog 5 minuten op de klok probeert Bongonda het vanop een meter of 30, maar opnieuw heeft de Gentse doelman er weinig moeite mee.
84'
Zijn Mazzu zijn dagen op de Genkse bank geteld?
83'
Samatta doet het aan de overkant iets beter dan David, maar zijn poging is te zacht en te centraal. Kaminski plukt alweer schijnbaar moeiteloos.
83'

Dewaest laat zich aftroeven, maar David zijn schot vliegt over

82'
Kvilitaia staat er nog maar net op, maar laat zich al meteen zien! De Georgiër rekent vlot af met zijn belager en legt terug op David, maar die knalt wild over het doel van Coucke.
78'
Owusu heeft even tijd en ruimte op links en kan de bal meegeven met David op rechts, maar de Fransman houdt de bal te lang bij en speelt hem zo ook veel te makkelijk kwijt.
77'
Onuachu krijgt een zoveelste voorzet om de oren vliegen en deze mikt hij nog voorlangs. Het is ook meteen de laatste actie van de rijzige spits, die naar de kant wordt gehaald.
73'
Dewaest trapt een simpele pass ongelukkig over de zijlijn en het gemor neemt weer wat toe. Zijn de dagen van Mazzu geteld?
71'
De verslagenheid bij Mazzu lijkt groot. Op de Genkse bank lijkt een machteloze trainer te zitten.
70'
Nog 20 minuten. Kan Genk nog iets tonen?
69'
Jaremtsjoek kan opnieuw richting Coucke lopen, maar dat is buiten Dewaest gerekend. Die slaat zijn arm rond de middel van de Oekraïner en dat kost hem een vrije trap en een gele kaart.
68'
Ook Ito en Berge proberen het met voorzetten, maar die komen niet aan. Krijgen we nog ruim twintig minuten enkel Genkse voorzetten te zien of komt Genk ook voetballend aan kansen?